Devils Zlín – Brno 10:0 (kon.) | Devils Zlín – Brno 6:5 (1:0 po s.n.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 5:0 (kon.)
ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:3 (kon.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 7:3 (kon.)
IHC Prague Rats – Černošice 3:4 (2:3 po s.n.) | IHC Prague Rats – Černošice 7:8 (po pr.)
konec
IHC Night Birds Přerov
5:0 (3:0, 2:0) Stav série: 1:0
HC Boskovice inline
Sobota 18.06.2022, 11:00 • MEO Aréna, Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Krásný den z přerovské MEO Arény! V rámci čtvrtfinále play-off STILMAT extraligy inline hokeje se zde utkají týmy IHC Night Birds Přerov a HC Boskovice inline.
     
    HC Boskovice inline
    Boskovice vstoupí do čtvrtfinále nejvyšší soutěže jako čtvrtý (tedy předposlední) celek divize Východ. Během osmi zápasů dvakrát zvítězily, když v obou případech vyzrály na Uherský Brod (5:3 a 8:2). V ostatních duelech klub z Jihomoravského kraje prohrál, mnohdy ale těsně – například na zlínské Devils nestačil v prvním vzájemném souboji 3:4. Od Přerova ovšem v obou vzájemných soubojích inkasoval devět branek (1:9 a 3:9). Nejproduktivnějším boskovickým hráčem je útočník Michal Šimo (4+8).
     
    IHC Night Birds Přerov
    Přerov půjde do extraligového čtvrtfinále jako nejlepší mužstvo divize Východ. Prvenství v moravské skupině si zajistil v posledním dvojzápase, nejprve rozstřílel Uherský Brod (11:1) a následně si poradil také se Zlínem (7:5). Night Birds mají ve svém kádru hned dva ze čtyř nejproduktivnějších hráčů divize Východ. Útočníci Aleš Jergl a Jakub Navrátil nasbírali shodně dvacet bodů za dvanáct branek a osm asistencí. S Boskovicemi si Hanáci pokaždé poradili s výrazným náskokem v zádech. Doma triumfovali 9:1, venku pak obdobným poměrem 9:3.
     
    Domácí Přerov nastoupí v červenočerných dresech, hosté z Boskovic v zelených dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Postava (Machač) – Zbořil (A), Andrýsek, Gremlica – Hanák (C), Navrátil, Indrák, Školoud, Holík, Hrbatý
    Trenér: Jakub Ferenc

    HC Boskovice inline: A. Schejbal (J. Külzer) – M. Schejbal (A), Šebek (C), Ošlejšek – Müller, Novotný, N. Külzer, Miloš, Pospíšil
    Trenér: David Šebek

    Rozhodčí: Novotný, Bezděk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hosté drží kotouč za svou brankou.
     
    00:48
    Hanák při protiútoku nahrál Zbořilovi, který objel bránu, ale nezakončil.
     
    01:26
    Domácí drželi kotouč na svých hokejkách. Školoud dvakrát naznačil střelu a poté z levé strany posílal pas před bránu. Hosté kotouč ztečovali k zadnímu mantinelu.
     
    02:19
    Šebek se na pravé straně útočné poloviny vydal do třech soupeřů, jeho střela na zadní tyč letěla mimo branku Postavy.
     
    03:16
    Andrýsek nahrál zpoza brány mezi kruhy na Indráka, tomu ale střela z první nesedla a Schejbal tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    03:59
    Přerov dlouho drží puk ve své moci a snaží se najít mezeru v boskovické obraně. Nad pravým kruhem to nyní zkusil příklepem Zbořil, Schejbal ránu mířící mezi betony vyrazil.
     
    04:55
    Hanák si to nebojácně vyrazil proti přesile a na pravé straně útočné poloviny pronikl až před branku. Boskovičtí jej nakonec v poslední chvíli dokázali zastavit, takže přerovský kapitán Schejbala neohrozil.
     
    06:06
    Přerov má více ze hry a jako by se snažil soupeře uspat.
     
    06:42
    Z hranice levého kruhu vystřelil švihem Andrýsek, Schejbala ale nepřekonal.
     
    07:24
    Po pravé straně útočné poloviny pronikl Michal Schejbal, jeho střela z vnější strany rozvlnila boční síť Postavovy branky.
     
    08:38
    Šance na obou stranách. Nejprve Postava vytěsnil mimo bránu pokus Šebka, který si zprava najel na kruh. U pravé tyče vzápětí pálil z voleje Niklas Külzer, ovšem osamocený nemířil přesně. Protiakci následně podnikl Hanák, jeho rána příklepem proletěla nad levým horním rohem boskovické branky.
     
    09:51
    Hrbatý posunul kotouč na Navrátila, jenž si z levé strany najel k brance Boskovic, ale bekhendem volné místo mezi betony Schejbala nenašel.
     
    10:40
    Z prostoru mezi kruhy vyslal ostrý pokus Hrbatý, puk skončil vedle hostující branky. Zanedlouho mohl Navrátil střílet, místo toho ale ještě hledal před odkrytou bránou Indráka. Domácí útočník s číslem 17 na drese však bezgólový stav nezměnil. Posléze to Navrátil zkusil sám a Schejbal kotouč mířící k levé tyči hřbetem lapačky vyrazil na zadní mantinel.
     
    12:44
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Po necelých třinácti minutách tu máme úvodní gól zápasu. Holík přihrál PETRU ŠKOLOUDOVI, jehož křížná střela prošla nad betonem Schejbala k pravé tyči boskovické branky. Asistence: Adam Holík.
     
    13:48
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Střelu Novotného z levé strany Postava betony vyrazil před sebe a dorážkám už se Boskovičtí nedostali. Znovu se tak prosazují domácí. JAKUB NAVRÁTIL zakončil po přihrávce Indráka švihem do horní části Schejbalovy brány. Asistence: Daniel Indrák.
     
    14:50
    Michal Schejbal hledal křížnou nahrávkou Müllera, který byl u levé tyče přerovské branky úplně volný. Müllerovi ovšem nevyšlo zpracování a z rodící se šance hostů tak nebylo nic.
     
    16:04
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Indrák posunul puk na Hrbatého, který podél mantinelu mířil za boskovickou branku. Než se ale dostal přímo za ni, všiml si na levém kruhu nekrytého JAKUBA NAVRÁTILA. Adresoval mu proto kotouč a Navrátil střelou ke vzdálenější tyči mimo dosah vyrážečky Schejbala skóruje podruhé v utkání. Asistence: Filip Hrbatý a Daniel Indrák.
     
    17:02
    Domácí kombinují s kotoučem, Zbořil ho nyní drží poblíž vlastní branky.
     
    17:38
    Zbořil vymyslel chytrou střílenou přihrávku na Gremlicu. Ten by v případě ideálního zpracování střílel na levé straně do prázdné brány, právě zpracování ale domácímu obránci nevyšlo.
     
    18:20
    Z pravé strany projel k bráně Školoud, Schejbal jeho razantní pokus k bližší tyči vkleče vyrazil před sebe.
     
    19:01
    Běží poslední minuta prvního poločasu.
     
    19:14
    Holík projel mezi hostujícími bránícími hráči do střelecké pozice. Jeho zakončení bylo ztečováno do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po levé ruce brankáře Boskovic.
     
    19:41
    Přerovskou kombinaci završil střelou z první z pravé strany Holík. Schejbal se stačil přesunout a betonem kotouč vyrazil mimo bránu.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas prvního čtvrtfinále je u konce. Přerov po něm vede nad Boskovicemi 3:0 a zápas má pevně ve svých rukou. Night Birds sice trvalo, než se poprvé prosadili, důležitý první gól ale nakonec přece jen přišel. Ve třinácté minutě se o něj postaral Petr Školoud. Na něj pak dvěma trefami navázal Jakub Navrátil, který se tak osamostatnil na čele týmové produktivity. Také Boskovice měly několik možností, Postava ale zatím drží čisté konto.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části vyhráli domácí.
     
    20:42
    Po levé straně útočné poloviny pádil k bráně Niklas Külzer, bránící přerovský hráč mu kotouč vysekl na poslední chvíli.
     
    21:08
    Přerov drží puk za svou brankou.
     
    21:40
    Holík mohl střílet zdálky, místo toho ale kotouč podržel a zavezl ho blíže k vlastní bráně.
     
    22:20
    Holík tentokrát zakončil. Jeho pokus z pravé strany ke vzdálenější tyčce Schejbal vykopl špičkou levého betonu.
     
    23:05
    Michal Schejbal zkusil ostrou střelu přes obránce, Postava ji vyrážečkou usměrnil do rohu hřiště.
     
    23:47
    Pavel Hanák nyní na ploše předvedl obratný manévr pro diváky, který si dokonce vysloužil krátké ovace z přerovské střídačky. Domácí mají kotouč pevně ve svém držení.
     
    24:34
    Školoud si najel do druhé vlny pro kotouč a Schejbal jeho razantní střelu příklepem musel vyrážet betonem.
     
    25:11
    Šebek si sjel z pravé strany na levou, jeho střela proletěla kousek nad horní tyčí přerovské branky.
     
    25:46
    Holík oslovil na levém kruhu Indráka, který ještě po zpracování skákavého puku hledal Hrbatého. Domácí hráč s číslem 61 na drese se ovšem nacházel příliš daleko od hostující branky, až v rohu hřiště.
     
    26:10
    Na pravé straně zakončil Miloš, Postava tento pokus likviduje lapačkou.
     
    27:19
    Dvakrát nyní zahrozili domácí, skóre se nicméně nemění. Nepohnuly s ním ani Boskovice, střela Miloše zblízka skončila na Postavových betonech.
     
    28:51
    Nad kruhy vystřelil příklepem Školoud, jeho pokus byl ale velmi nepřesný a zastavil se o zadní mantinel.
     
    28:54
    Vyloučení v týmu IHC Night Birds Přerov:
    Gremlica – 2 min, podrážení.
     
    29:24
    Šebek na pravém kruhu míchal s kotoučem, ale Přerované pak jeho nahrávku blíže k brance dokázali zablokovat.
     
    29:55
    Navrátil podnikl v oslabení brejk. Na levé straně nejprve naznačil střelu příklepem a poté z větší blízkosti trefil u bližší tyče klečícího Schejbala.
     
    30:21
    V početní převaze vystřelil zdálky Michal Schejbal, Postava kotouč směřující na jeho bránu vytěsnil mimo.
     
    30:53
    Těsně před koncem přesilovky střílel zblízka Müller, ovšem na pohotového Postavu si nepřišel.
     
    30:54
    Přerov je kompletní, Gremlica je na ploše.
     
    31:12
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Krásný sportovní moment. Po kombinaci s navrátilcem z trestné lavice Gremlicou a Školoudem vystřelil z prostoru mezi kruhy PAVEL HANÁK. Jeho utěšená rána lízla tyčku a zastavila se až v síti za zády Schejbala. Asistence: Petr Školoud a Martin Gremlica.
     
    33:31
    Ošlejšek vystřelil přes obránce, Postava kotouč směřující do levého horního rohu branky vytěsnil vyrážečkou na zadní tvrzené sklo.
     
    34:22
    Školoud se na levé straně útočné poloviny snažil kličkou obelstít Pospíšila, tento úmysl mu ale nevyšel.
     
    35:12
    Po akci Školouda s Holíkem teď nechybělo mnoho a Přerov by vedl o pět branek. Kotouč se zastavil na brankové čáře.
     
    35:48
    Z pravé strany vypálil z první Navrátil, boskovickou branku ale netrefil.
     
    36:09
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Pátá trefa domácího týmu je přece jen tady. Indrák našel mezi kruhy JANA ANDRÝSKA, proti jehož střele neměl Schejbal zcela optimální výhled. Na kotouč tak nedokázal pořádně reagovat a kapituloval. Asistence: Daniel Indrák.
     
    36:20
    Krátce po buly projel až před Postavu Niklas Külzer, nulu v kolonce vstřelených branek hostujícího celku ale nesmazal. Postava si připsal dobrý zákrok betony.
     
    37:42
    Z levé strany se k brance Boskovic natlačil Hrbatý. Schejbal jeho pokus z ostrého úhlu vyrazil před sebe a poté kotouč s pomocí obránce nasměroval do přece jen klidnější zóny.
     
    38:36
    Michal Schejbal vyslal z pravé strany útočné poloviny ostrý, ovšem nepřesný střelecký pokus.
     
    39:02
    Pospíšil zakončoval mezi třemi soupeři v pádu, vzdálenější tyčku domácí branky ale minul.
     
    39:35
    Běží poslední minuta druhého poločasu.
     
    39:55
    Gremlica ještě předvedl dvě umné kličky, kterými se z pravé strany dostal mezi kruhy. Ideální prostor ke střelbě ale pouze projel, utkání se tak dohraje u levého mantinelu na obranné polovině Boskovic.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Přerov ve druhém dějství drama nepřipustil, poráží doma Boskovice 5:0 a ve čtvrtfinálové sérii hrané na dvě vítězství vede 1:0 na zápasy. Vedení Night Birds po přestávce ještě zvýraznili Pavel Hanák, který předvedl povedenou střelu o tyč, a Jan Andrýsek. Čtvrtfinále STILMAT extraligy bude pokračovat druhým duelem, který na přerovském stadionu začne ve 14:00 hodin. (11:59:08)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 13. Školoud (Holík), 14. Navrátil (Indrák), 17. Navrátil (Hrbatý, Indrák), 32. Hanák (Školoud, Gremlica), 37. Andrýsek (Indrák)


    IHC Night Birds Přerov: Postava (Machač) – Zbořil (A), Andrýsek, Gremlica – Hanák (C), Navrátil, Indrák, Školoud, Holík, Hrbatý
    Trenér: Jakub Ferenc

    HC Boskovice inline: A. Schejbal (J. Külzer) – M. Schejbal (A), Šebek (C), Ošlejšek – Müller, Novotný, N. Külzer, Miloš, Pospíšil
    Trenér: David Šebek

    Rozhodčí: Novotný, Bezděk

    Diváci: 108
    IHC Přerov 2 0 HC Boskovice inline
    #1 Sobota 18.06.2022 • 11:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 5:0
    #2 Sobota 18.06.2022 • 14:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 7:3
    bahis siteleri