Kanada – Česko cz 3:4 (0:1 po s.s.) | USA – Velká Británie 6:0 (kon.) | Slovensko – Libanon 10:1 (kon.)
konec
Slovensko
10:1 (5:0, 1:1, 4:0)
Libanon
Čtvrtek 23.06.2022, 22:04 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Slovenky mají na programu další zápas v pátek, od 15 hodin svedou bitvu s Kanadou. Libanon čeká ve stejný den měření sil s druhým zámořským týmem, USA. (23:51:02)
     
    Slovenské hokejbalistky potvrdily roli obrovských favoritek a libanonského outsidera rozstřílely vysoko 10:1. Jasno bylo už po první třetině, v níž naši východní sousedky nastřílely pět gólů a žádný neinkasovaly. Ve druhé třetině sice lehce polevily, ale ve třetí znovu přepnuly na vyšší rychlostní stupeň, až se dostaly na dvouciferný počet vstřelených gólů.

    Po cenném skalpu Američanek zapsaly Slovenky druhé vítězství v řadě, z úvodu šampionátu jim ještě svítí v kolonce porážka s Češkami. Libanonky na premiérové body do tabulky stále čekají a bylo by překvapením, pokud by vůbec nějaké získaly.
     
    Střely na bránu: 50 – 14.
     
    Konec zápasu.
     
    44:57
    Ještě jedno přerušení před závěrečnou sirénou. Vhazování proběhne po levici Simony Hupkové, která se s velkou pravděpodobností zákroku už nedočká.
     
    43:59
    Závěrečnou minutu Slovensko nejspíše stráví v oslabení. Proti pravidlům hrála Kristína Šimnová, konkrétně jednu ze soupeřek osekávala až příliš dlouho.
     
    43:58
    Lucia Záborská nezvládla zpracování, ale ještě natáhla hokejku a před dotírající Ghantousovou posunula míček na útočnou polovinu.
     
    43:23
    Po levé straně zkoušela štěstí Maria Hajjová. Snažila se přes Nikolu Nemčekovou natlačit před bránu, leč Slovenka byla důraznější.
    42:08 Nela LOPUŠANOVÁ - 10:1
     
    42:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zápas má i autorku hattricku! NELA LOPUŠANOVÁ se prosmýkla mezi dvěma obránkyněmi a tváří v tvář Nakhleové Saundersové uspěla skvěle provedeným forhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    41:46
    Slovenky ovšem soupeřkám laskavost dopřát nechtějí a i v oslabení jsou aktivnějším týmem. Místo osvobozujících vyhazování se nebojí kombinovat.
     
    41:24
    Libanonky bojují, a to je sympatické. Hlasitě oslavily první gól v utkání a lze očekávat, že podobně by slavily i případný druhý úspěch.
     
    40:41
    Menší dvouminutový trest za hrubost si vysloužila Patrícia Mária Dzurinová. Výrok rozhodčích se jí nelíbí, už s ním ale nic nenadělá.
     
    40:26
    Rychlou slovenskou akci zastavilo odpískané postavení mimo hru. Došlo k nedorozumění mezi Lopušanovou a Šimnovou.
     
    39:56
    Paula Cagáňová napřáhla a vypálila pořádnou jedovku z levé strany. Hannah Nakhleová Saundersová reagovala bleskurychle, zasáhla lapačkou.
     
    39:18
    Rozhodčí signalizovala slovenským hokejbalistkám hru vysokou holé, čehož si hrající Záborská nevšimla a dotekem s míčkem tedy způsobila přerušení hry.
     
    38:47
    V tomto případě libanonská gólmanka zasahovat nemusela, protože střela Nikoly Nemčeková skončila jenom na boční síťce. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    38:27
    Tvrdá rána zleva skončila ve výstroji připravené Hannah Nakhleové Saundersové. Tato gólmanka dnes nemá na růžích ustláno, kolegyně ji nejednou nechaly ve štychu.
     
    37:55
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešily Libanonky vůbec dobře. Jordan Besharaová dávala dlouho dopředu vědět o nahrávce, vystihla ji Lucia Záborská.
     
    37:27
    Naše východní sousedky působí sebevědomě i v defenzivě. Kapitánka Natália Paľová si dovolila odvážnou kličku jakožto poslední hráčka, byla úspěšná.
    36:35 Kristína ŠIMNOVÁ - 9:1
     
    36:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský brankostroj nebere konce, dočkáme se dvouciferného počtu branek? KRISTÍNA ŠIMNOVÁ převzala kontrolu nad míčkem, vytočila se zpoza brány a hrací předmět zasunula rozhozené brankářce k levé tyči. Asistence: Petra Huňadyová a Ema Záňová.
     
    35:59
    Hráčky v bílých dresech dominují. Libanonkám zřejmě docházejí fyzické síly, s konkurentkami totiž vůbec nestíhají běhat.
    35:17 Nela LOPUŠANOVÁ - 8:1
     
    35:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další gól v libanonské síti. Kromě střelkyně zaslouží pochvalu i Paula Cagáňová, ta totiž výborně přenesla hru na NELU LOPUŠANOVOU, její rána z první se ukázala býti dobrou volbou. Asistence: Paula Cagáňová a Romana Halušková.
     
    34:20
    Nabuzené Slovenky hrají nadále útočný hokejbal. Ovšem spíše kombinují, než že by se za každou cenu hrnuly do zakončení.
    33:24 Kristína ŠIMNOVÁ - 7:1
     
    33:24
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ano, podaří. Alžběta Šulíková nahrála na levou stranu KRISTÍNĚ ŠIMNOVÉ, která dlouho naznačovala nahrávku, aby ve finále zaskočila brankářku zakončením na přední tyčku. Asistence: Alžběta Šulíková.
     
    32:38
    Jessica Machtoubová Kfouryová se ve středu hřiště provinila podražením. Podaří se Slovensku vstřelit v početní převaze sedmý gól?
     
    32:26
    Kvalita hry po první třetině výrazně upadla, což má na svědomí polevení Slovenek. Za obranou číhala Nikola Nemčeková, balónku se nedočkala.
     
    31:57
    Simona Hupková přeci jen měla práce, to když na ni míček přiletěl z velkého úhlu. Gólmanka nezaváhala hrací předmět udržela, dokud rozhodčí nepřerušily hru.
     
    31:21
    Už to vypadalo, že by do úniku mohla utíkat Maria Hajjová, jenže zpracování se stalo ne poprvé kamenem úrazu. Balónek skončil za slovenskou bránou.
     
    30:45
    K zakončení nakonec vůbec nedošlo a potrestaná Natália Paľová je zpět ve hře. Během jejího čtyřminutového vyloučení se skóre nezměnilo.
     
    30:25
    Libanon zahájil třetí část v přesilové hře. Dokázal se prodrat na útočnou polovinu, zatím probíhá jen kombinace a hledání ideální střelecké pozice.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:18.
     
    Jak se dalo očekávat, tak Slovenky ve druhé třetině polevily a část tak dopadlo vyrovnaným skóre 1:1, celkově Slovensko nadále udržuje komfortní pětigólový náskok. Na rozdíl šesti branek upravila v oslabení Nela Lopušanová, nicméně o minutu později padl gól i na druhé straně, přesilovku využila tvrdou střelou Britni Yammineová.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 39 – 11.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:49
    Libanon přeci jen krátce před odchodem do šaten zahrozil, leč bekhendová střela Mélanie Ghantousové byla spíše propagační, k úspěchu měla daleko.
     
    29:17
    Slovenky pokračují v útočení. Nikola Nemčeková střílela v lehkém pokleku, forhendem zacílila o pár čísel výše, než si sama přála.
     
    28:52
    Zakázané uvolnění vrací hru před libanonskou svatyni. Rozhodně to nevypadá, že by hráčky v červeném hrály už téměř tři minuty přesilovku.
     
    28:27
    Poslední libanonská hráčka chybovala a do brejku vystartovala Petra Huňadyová, bekhendovým pokusem ovšem na brankářku nevyzrála.
     
    27:59
    Se zakončením ze střední vzdálenosti si Hannah Nakhleová Saundersová poradila, načež si na rozehrávku netroufla, zvolila přerušení hry.
     
    27:23
    Prodloužená početní převaha se Libanonu vůbec nedaří. Nejenže nestřílí góly, ale momentálně dokonce nechává útočit soupeřky.
     
    26:25
    Slovensku zadělala na komplikace Natália Paľová. Po přerušené hře totiž zasáhla protihráčku do oblasti hlavy a krku, za odměnu si vysloužila čtyřminutový trest.
     
    26:14
    Jenna Hendrickxová zblokovala ránu z velké vzdálenosti a sama se vydala do brejku. Míček si ovšem posunula příliš a brankářka Simona Hupková jej bezpečně podržela v lapačce.
     
    25:49
    Jenže nestřílí, a to je možná ten největší problém. Nakonec pokusila štěstí Nikoleta Randová, leč cílové zařízení minula.
     
    25:30
    Hra pokračuje v plném počtu na obou stranách, Maria Hajjová nuceně strávila mimo hru kompletní dvě minuty. Slovensko pokračuje v tlaku.
     
    24:55
    Libanon má i obětavě bránící obránkyně. Jedna z nich nyní poklekla do střely zprava a připsala na své konto úspěšný blok.
     
    24:29
    Hannah Nakhleová Saundersová musela do střehu a poradila si na výbornou. Vystrčila pravou nohu a zamezila balónku v cestě do brány.
     
    23:58
    Rána z pravé strany libanonskou gólmanku příliš nezaměstnala. ani nemusela zasahovat, protože míček rozvlnil boční síťku.
     
    23:10
    Na Slovensko čeká početní převaha. Proti pravidlům se drobným háčkem provinila Maria Hajjová, rozhodčím tento moment neunikl.
     
    22:56
    Jistý zákrok libanonské gólmanky po ráně od levého mantinelu. Jen nastavila lapačku a míček v ní s velkou jistotou uschovala.
     
    22:12
    Zakázané uvolnění Libanonu vrací hru před Nakhleovou Saundersovou. Allahwardeyanová neriskovala a pod tlakem raději vyhodila.
     
    21:30
    Slovenky inkasovaný gól viditelně příliš nesložil. Pokračují na míčku, kontrolují průběh střetnutí a nadále směřují za třemi body.
     
    20:42
    Tým Libanon právě vstřelil branku!
    Libanon sice inkasoval gól v oslabení, ale zároveň přesilovku využil a na střídačce vypukla velká radost! Střeleckou listinu rozšířila BRITNI YAMMINEOVÁ tvrdou střelou ze středu hřiště. Bez asistence.
    19:08 Nela LOPUŠANOVÁ - 6:0
     
    19:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šestý gól je na světě, početní převaha je přetavena v gól. NELA LOPUŠANOVÁ utekla v oslabení do úniku a nadvakrát vyzrála na Nakhleovou Saundersovou. Asistence: Kristína Šimnová.
     
    18:49
    Menší dvouminutový trest vyfasovala za zdržování hry Simona Hupková, ta se tedy neuvedla v nejlepším světle. Trest za ni odpyká Romana Halušková.
     
    18:40
    Pro druhou třetinu se do slovenské brány postavila Simona Hupková. Zatím nic vážnějšího řešit nemusela, Libanonky jsou směrem do ofenzivy bezzubé.
     
    18:08
    Hannah Nakhleová Saundersová se zapojila i do hry hokejkou. Bez větších potíží zastavila míček a po pravé straně oslovila volnou spoluhráčku.
     
    17:49
    Na druhé straně Hannah Nakhleová Saundersová musela být ve střehu. Poradila si na jedničku, zakončení zprava na přední tyč udržela.
     
    17:28
    Po individuální chybě protihráčky obdržela příležitost Dahlia Haddadová. Střílela z velké vzdálenosti a vedle pravé tyče slovenské brány.
     
    16:51
    Úvod druhé patnáctiminutovky probíhá v poklidném duchu, to je určitě ovlivněno i nevýraznou přesilovkou Libanonu. Míček kontroluje Slovensko.
     
    16:35
    Hráčky v bílých dresech jsou v plném počtu, Ema Záňová je zpátky ve hře. Bleskově se zapojila do hry, nahrávkou oslovila volnou Dzurinovou.
     
    15:46
    Slovenské hokejbalistky se zatím brání bez problémů Vyhození po pravém mantinelu následoval další odpal po levé straně.
     
    15:05
    Libanonky vstupují do druhé třetiny v přesilové hře, což je jeden z faktorů, jak by mohly dosáhnout alespoň čestného úspěchu. Krátce po startu prostřední části se hra okamžitě přerušuje.
     
    15:01
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Andrea Pastorková Rišová, přichází Simona Hupková.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:42.
     
    Slovenky potvrzují roli favoritek a směřují za očekávaným vítězstvím. V úvodní patnáctiminutovce nasázely Libanonkám pět branek a jak výsledek napovídá, herně jsou výrazně lepší. Lze očekávat, že naše východní sousedky možná lehce poleví, aby pošetřily síly, přesto se určitě ještě pár gólů dočkáme.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 21 – 4.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:35
    Slovensko putuje v závěru úvodního dějství do oslabení. Ema Záňová tvrdě sestřelila protihráčku a jde si odpočinout za podražení.
     
    14:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Naše východní sousedky střílí třetí gól v rozmezí jedné minuty a o vítězi je prakticky rozhodnuto. Další kousek do týmové sbírky přidala NIKOLETA RANDOVÁ. Asistence: Michaela Vršková a Michaela Hájniková.
     
    14:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Využitá je i pokračující přesilová hra. Tentokráte na sebe vzala zodpovědnost ROMANA HALUŠKOVÁ a stala se čtvrtou hráčkou, která prostřelila bezmocnou Nakhleovou Saundersovou. Bez asistence.
    13:28 Emília LESKOVJANSKÁ - 3:0
     
    13:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní převaha je využita, Slovensko vede už o tři góly. Na konci krásné kombinace stála EMÍLIA LESKOVJANSKÁ, ta se před prázdnou bránou nemýlila. Asistence: Nela Lopušanová a Lucia Záborská.
     
    13:14
    S přerušenou hrou skončila slovenská signalizovaná výhoda. Vyloučenou hráčkou je Jordan Besharaová, prohřešek zní sekání.
     
    13:14
    A znovu libanonská brankářka. Ta znovu skončila v pozici vsedě, v tomto případě však zakročila s přehledem, a sice lapačkou.
     
    12:46
    Hannah Nakhleová Saundersová zatím předvádí velmi dobrý výkon. Nyní zakročila dokonce vsedě, balónek schovala někde pod tělem.
     
    11:42
    Libanonky jdou opět do oslabení. Potrestanou hráčkou je Jenna Hendrickxová, jež nedovoleně hrála do jedné ze soupeřek tělem.
     
    11:31
    Rozhodčí nyní správně odpískala Libanonu zakázané uvolnění. Marion Chanelová sice zabrala, ale Alžběta Šulíková byla přeci jen o něco rychlejší.
     
    11:20
    První zmatky před svou bránou vyřešila Andrea Pastorková Rišová na jedničku. V přehuštěném prostoru si našla míček a okamžitě jej přikryla.
     
    10:57
    Pěkné kombinaci chybělo jediné, gól. Přenesení hry doleva vyšlo a Lucia Záborská si poradila i se zpracování, o poznání hůře si vedla při střele, kterou nevměstnala mezi tři tyče.
     
    10:23
    První zákrok si libanonská gólmanka připsala v oslabení proti střele Lucie Martincové. Poměrně slabou střelu k levé tyči vyrazila levou nohou.
     
    09:30
    Slovensko kombinuje v blízkosti libanonské brány, ale bezprostřední nebezpečí zatím Hannah Nakhleová Saundersová řešit nemusela.
     
    08:43
    První vyloučenou hráčkou se stala Jordan Besharaová. Ta sice zastavila přečíslení dvou na jednu, avšak pouze za cenu podražení.
    08:14 Lucia ZÁBORSKÁ - 2:0
     
    08:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Svěřenkyně kouče Hambálka odskakují do dvoubrankového náskoku! Opět přišel gól z levé strany, kde dostala moře volného prostoru LUCIA ZÁBORSKÁ, brankářka na dělovku k bližší tyči reagovala pozdě. Asistence: Lucia Martincová a Patrícia Mária Dzurinová.
     
    07:59
    Jsou slyšet trenérské pokyny slovenského trenéra Mariána Hambálka. Nejedná se o taktické pokyny, spíše svým svěřenkyním říká, jak mohly akci zahrát lépe.
     
    07:29
    Nikoleta Randová si posunula míček po pravém mantinelu. Nabrala velkou rychlost, ale ztrátu na jednu z libanonských obránkyň nedohnala.
     
    06:47
    Hra probíhá v rychlém tempu a dle očekávání. Libanon, přestože prohrává, pokračuje v bránění, protože nemá takovou kvalitu, aby soupeře přehrával.
     
    06:15
    Alžběta Šulíková nezvládla ovládnou poskakující míček, hokejkou promáchla naprázdno. Přesto Slovensko hraje dál, spoluhráčce kryla záda Leskovjanská.
     
    05:42
    Hrací předmět opustil hrací plochu, vhazování proběhne ve středním pásmu. Marion Chanelová nevyzrála na Cagáňovou kličkou k pravému mantinelu.
     
    05:17
    Nechybělo moc, aby hráčky v červeném unikaly do přečíslení dvě na gólmanku. Jenže Zahru Dahnounovou zradilo zpracování.
     
    04:51
    Přihrávka zleva směřovala do předbrankového prostoru Libanonu. Obránkyně zde využily přesily dvou na jednu, ke střele protihráčku nepustily.
     
    04:23
    O přerušení hry se postarala Hannah Nakhleová Saundersová. Správně očekávala střelu na přední, pravou tyčku, míček udržela ve výstroji.
     
    03:58
    Rychlá akce gólem neskončila. Nahrávka po pravém mantinelu byla příliš dlouhá a Sarah Haddadová udržela protihráčku na zádech.
     
    03:27
    Pokračuje aktivní hra slovenského výběru. Z poloviny hřiště nahazovala Ema Záňová, balónek proletěl výrazně vedle pravé tyče libanonské svatyně.
    02:25 Nikola NEMČEKOVÁ - 1:0
     
    02:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dlouho to netrvalo, favoritky se ujímají vedení! Tamara Dobošová za libanonskou bránou zakvedlala s míčkem, načež přihrála na levou stranu NIKOLE NEMČEKOVÉ, jež našla mezírku mezi tělem a bližší tyčkou Nakhleové Saundersové. Asistence: Tamara Dobošová a Michaela Hájniková.
     
    01:52
    Na střed dostala nabito Leskovjanská. Dovolila si na malém prostoru zpracování, načež vypálila přímo do připravené brankářky.
     
    01:09
    Libanonská gólmanka se dočkala prvního zákroku. Včas šla do pokleku proti střelu z pravé strany a míček udržel do té doby, dokud rozhodčí nepřerušil hru.
     
    00:39
    Slovenské hokejbalistky začínají aktivně, hned přišla střela od pravého mantinelu. Nakhleová Saundersová zatím zasahovat nemusela.
     
    00:10
    Utkání mezi Slovenkami a Libanonkami odstartovalo! Favorit je jasný. Jsou jimi naše východní sousedky, jejichž zaváhání by se rovnalo velkému překvapení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Pastorková Rišová (Hupková, Dzurillová) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová (C), Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková.
    Trenér: Marián Hambálek

    Libanon: Nakhleová Saundersová (Gebrayelová) – S. Haddadová, Allahwardeyanová, Hendrickxová, Chouchaniová, Boulosová, Besharaová – D. Haddadová, Ghantousová, Hajjová, Chanelová, Woplingová, Davisová, Dahnounová, Machtoubová Kfouryová, Santannaová, Yaminneová.
    Trenér: Fay McLaughlin

    Rozhodčí: Deana Cugliettaová, Taylor McLeanová.
     
    Slovenské hokejbalistky nezahájily světový šampionát podle svých představ a v úvodním klání prohrály se svými západními sousedkami z Česka 1:3. Dnes se podobný výsledek neočekává, protože hráčky z Libanonu jsou outsiderem celého turnaje, a pokud Slovensko nezvítězí, bude se jednat o velké překvapení. Zatímco Slovenky odehrály jediné utkání, tak hráčky Libanonu už mají na kontě dvě a na premiérové body stále čekají, vysoko prohrály s Britkami i Češkami.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování mistrovství světa v hokejbalu, u zápasu žen mezi Slovenkami a Libanonkami.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Nemčeková (Dobošová, Hájniková), 9. Záborská (Martincová, Dzurinová), 14. Leskovjanská (Lopušanová, Záborská), 15. Halušková, 15. Randová (Vršková, Hájniková), 20. Lopušanová (Šimnová), 34. Šimnová (Šulíková), 36. Lopušanová (Cagáňová, Halušková), 37. Šimnová (Huňadyová, Záňová), 43. Lopušanová – 21. Yammineová


    Slovensko: Pastorková Rišová (16. Hupková, Dzurillová) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová (C), Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková.
    Trenér: Marián Hambálek

    Libanon: Nakhleová Saundersová (Gebrayelová) – S. Haddadová, Allahwardeyanová, Hendrickxová, Chouchaniová, Boulosová, Besharaová – D. Haddadová, Ghantousová, Hajjová, Chanelová, Woplingová, Davisová, Dahnounová, Machtoubová Kfouryová, Santannaová, Yaminneová.
    Trenér: Fay McLaughlin

    Rozhodčí: Deana Cugliettaová, Taylor McLeanová
    thejrc.org