Šamorín – Petržalka 1:2 (kon.) | Olomouc – Vyškov 2:3 (kon.) | Liberec – Vlašim 3:1 (kon.)
Teplice – Varnsdorf 2:3 (kon.) | Legia – Salzburg 2:3 (kon.) | Púchov – Třinec 2:3 (kon.)
Podbrezová – KFC Komárno 1:2 (kon.) | Vasas Budapešť – Michalovce 3:0 (kon.) | Ostrava – Zlín 1:1 (kon.)
Pardubice – Příbram 2:1 (kon.) | Trebišov – Prešov 0:1 (kon.) | Slavia – Olympiakos 1:1 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:1 (1:0)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Středa 29.06.2022, 11:00 • Mnichovo Hradiště • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Liberce potvrdili roli favorita a v přípravném utkání porazili druholigovou Vlašim 3:1.

    První poločas nabídl jediný gól, o nějž se postaral v 16. minutě Matyáš Kozák. O svém vítězství Slovan rozhodl v rozmezí 62. a 66. minuty, kdy přidal další dva góly, prosadili se Michael Rabušic a Dominik Gembický. Vlašim už ve zbývajícím průběhu zvládla pouze zmírnit porážku, Vliegenovi zrušil čisté konto Adam Toula.

    Příští utkání má Slovan naplánované na sobotu, kdy se utká s Ústím nad Labem. Vlašim o dalších přípravných utkáních zatím jasno nemá. (12:50:59)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Liberečtí fotbalisté dohrávají utkání na polovině hřiště, kde kombinují a nikam nespěchají. Soupeř se snaží presovat, ale momentálně mu to není nic platné.
     
    88
    Slovan rozehrával rohový kop, který neskončil čtvrtým gólem ve vlašimské síti. Gólman včas vystartoval z brankové čáry a balón schoval do rukavic.
     
    87
    Dominik Gembický nastartoval motory po levé lajně. Před sebou měl posledního protihráče, přes něj se ale neprodral, bek mu ve skluzu vypíchl míč do zámezí.
     
    86
    Do samostatného úniku obdržel dokonalou nahrávku Michael Rabušic. Gólmana zkušeně přeloboval, ale radovat se nemohl, protože pomezní mu odmával ofsajd.
     
    85
    S malou domů si Olivier Vliegen poradil bez problémů. Dokonce si dovolil zpracování, aby následně přenesl hru doleva na Kristiana Michala.
     
    84
    Fotbalisté Slovanu kombinují a nikam přehnaně nespěchají. Stále mají k dispozici komfortní dvoubrankové vedení a do konce zbývá posledních pár minut.
    82. Adam TOULA - 3:1
     
    82
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vliegen čisté konto neudrží, Vlašim snižuje! Po centru z pravé strany došlo k nepovedenému obrannému zákroku, po němž se ADAM TOULA ocitl tváří v tvář gólmanovi a míč z první propasíroval za jeho záda.
     
    81
    Ahmad Ghali v plném sprintu po pravé lajně ještě stihl zvednout hlavu, aby si všiml do vápna nabíhajícího Rondiće, těsně před ním ovšem ve skluzu výborně zapracoval obránce.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu a o vítězi již není pochyb. Liberec sice do druhé půle nastoupil vlažněji, ale pak vstřelil dva slepené góly, čímž rozhodl o dnešním triumfu.
     
    79
    Rohový kop byl rozehrán na krátkou vzdálenost. Dominik Gembický si vyměnil míč s Denisem Višinským, načež centroval do rukavic brankáře.
     
    78
    Liberec pokračuje ve vytrvalém útočení. Tentokráte útok po levé straně pod taktovkou Dominika Gembického, po jeho sraženém centru má Slovan dispozici roh.
     
    77
    Denis Višinský si věřil jeden na jednoho. Volil kličku po pravé lajně, s čímž konkurent počítal a tělem ho nekompromisně odstavil.
     
    76
    Akci hostujícího mužstva přerušil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Helinský.
     
    75
    Na druhé straně se zapojil do hry Vliegen. Nemusel řešit nic složitého, p nepovedeném nákopu Touly totiž v jho blízkosti nikdo nebyl.
     
    74
    U levé lajny si Dominik Gembický vytvořil přes protihráče prostor k centru, leč z poměrně dost krkolomné pozice centroval naslepo a do míst, kde byl jen protihráč.
     
    73
    Olivier Vliegen by určitě rád udržel čisté konto. Z rohového kopu neinkasoval, když vystartoval proti míči a lapil jej do rukavic.

    Milan Huppert

    Branky: 16. Kozák, 62. Rabušic, 66. Gembický – 82. Toula

    Karty:   19. Verrone (VLA)


    FC Slovan Liberec: Vliegen – Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula, Doumbia, Varfolomejev, Matoušek, Frýdek, Kozák, Felipe.

    2. poločas: Vliegen – Kytka, Lehoczki, Prebsl, Gembický – Michal, Mara – Ghali, Višinský, Rabušic, Rondić.

    Trenér: Luboš Kozel

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Kolář – Breda, Gningue, Hašek, Havel, Horský, Hošek, Onije, Rigo, Verrone, Zinhasovič.
    Náhradníci: Vágner – Toula, John, Suchan, Langhamer, Sow, Jira, Helinský, Sneidr

    Trenér: Martin Hyský

    Rozhodčí: Hanousek – Kříž, Hurych
    bahis siteleri