Brno – Slovácko 2:2 (kon.) | Ostrava – Olomouc 0:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:0 (kon.)
Teplice – Plzeň 2:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:2 (2:1)
1.FC Slovácko
Sobota 30.07.2022, 16:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Patrik Brandner.
     
    89
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází David Jambor.
    ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Josef Divíšek.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Vasilij Siňavskij.
    ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Michal Kohút.
     
    79
    Texl zavařil při kombinaci Granečnému, který nezpracoval a poté musel faulovat Petrželu. Výsledkem je žlutá karta pro domácího beka.
    75. Havlíkova další tutovka! Holzer mu prostrčil míč, Berkovec výborně zasáhl
     
    75
    A málem už hosté vedli. Dlouhou kolmici nikdo z domácích nestopoval, a tak situace využil Havlík, který se ve vápně ve skluzu dostal k zakončení, ale Berkovec pohotově zasáhl, a poté před několika soupeři sebral míč do rukavic.
     
    71
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Wale Musa Alli.
    71. Michal TRÁVNÍK - 2:2
     
    71
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    V Brně je dnes podruhé srovnáno. Kalabiška dostal moře prostoru na levé straně odkud prošel k vápnu a odcentroval na MICHALA TRÁVNÍKA. Ten si zpracováním připravil palebnou pozicí a nakonec šajtlí s pomocí obou tyčí branky Zbrojovky rozvlnil síť – 2:2.
     
    68
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Merchas Doski, přichází Ondřej Šašinka.
     
    68
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Adam Fousek.
    ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Filip Blecha.
     
    61
    Tomič se rozběhl s míčem po pravé straně a kousek před vápnem byl faulován Faltou. Výsledkem je žlutá karta pro domácího záložníka a standardka pro hosty.
     
    54
    Teď už ale domácí zahrozili. Michal Ševčík se zbavil soupeře ještě na obranné polovině a středem vytáhl míč až k vápnu. Následně kolmicí uvolnil Hladíka, jehož prudký centr do vápna zastavil Daníček na poslední chvíli kousek před brankovou čarou a dvěma soupeři.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Michal Tomič.
     
    45
    Tutovka Slovácka v závěru půle! Reinberk centroval znovu zprava a přízemním pasem našel Kalabišku, který zakončoval skvěla patičkou na zadní tyč, ale o centimetry ji minul.
     
    35
    Nechybělo mnoho a znovu bylo vyrovnáno. Po rohu na přední tyči skvěle Kalabiška prodloužil na zadní tyč a úplně volnému Reinberkovi chyběly doslova centimetry, aby doklepl míč do prázdné branky.
     
    33
    Hostující Hofmann ještě za protesty uviděl žlutou kartu.
    32. Jakub PŘICHYSTAL - 2:1
     
    32
    Brno právě vstřelilo branku!
    Jenže za dvě minuty už domácí opět vedou a na Srbské je zase o něco veseleji. Akci rozjel od levé lajny Hladík, který dlouhou přihrávkou do vápna našel Řezníčka. Ten se sice přes Daníčka nedostal ke střele, ale stihl z čáry odcentrovat. Nguyen míč podskočil a na zadní tyči situaci skvěle zavíral JAKUB PŘICHYSTAL, který hlavičkoval do odkryté části branky – 2:1.
    30. Daniel HOLZER - 1:1
     
    30
    Slovácko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno. Slovácko rozjelo zprvu nenápadnou akci na levé straně, kde míč doputoval k Havlíkovi. Ten prudce centroval někam na penaltu, Berkovec jeho pas podcenil a vyboxoval pouze před sebe, kde DANIEL HOLZER v pádu v těžké pozici nakonec trefil úplně prázdnou branku – 1:1.
     
    27
    Domácí si teď sami zavařili, když Granečný na levé straně ztratil míč proti Petrželovi. Ten centroval na bližší tyč, kde byl Kalabiška, ale Berkovec pod tlakem situaci zvládl a míč s vypětím sil vyboxoval.
    21. Michal ŠEVČÍK - 1:0
     
    21
    Brno právě vstřelilo branku!
    Srbská se otřásá radostí, domácí se ujímají vedení! Akci rozjel Ševčíkem, který krásným pasem vyslal po levé lajně Granečného. Ten odcentroval do vápna na Řezníčka, jež se v obležení dokázal zorientovat a v ideální čas vysunul nabíhajícího MICHALA ŠEVČÍKA, který sám před brankou propálil gólmana Nguyena – 1:0!
     
    16
    Teď už hosté zahrozili opravdu vážně. Petržela vytáhl míč středem a kličkami se zbavil Texla. Následně rozdal míč doprava, odkud přišel centr do druhé vlny na nabíhajícího Havlíka, ale ten z jedničky v ideální pozici úplně minul branku!
     
    13
    A na Srbské to jen zahučelo! Ševčíkem míč umně kroutil na zadní tyč, kam už zabíhal jeden z jeho spoluhráčů, ale Stanislav Hofmann na poslední chvíli odvrátil hlavou na roh.
     
    8
    Nakonec musel po vrácení míče hlavou do vápna od Kadlece Berkovec boxovat, jeden z hostů se poté opřel do voleje, a ten tečoval do sítě Kalabiška, dobře si však byl vědom, že se nachází v jasném ofsajdu.

    Daniel Kinc

    Branky: 21. M. Ševčík (Řezníček), 32. Přichystal (Řezníček) – 30. Holzer, 71. Trávník (Kalabiška)

    Karty:   61. Falta (BNO), 79. Granečný (BNO) – 33. Hofmann (SLO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:9. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:5.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, M. Ševčík (68. Blecha) – Hladík (89. Divíšek), Falta (89. Jambor), Přichystal (71. Alli) – Řezníček (C) (68. Fousek).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Matejov, Kohoutek, Nečas.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Hofmann, M. Kadlec (C), Reinberk (46. Tomič), Doski (68. Šašinka) – Havlík, Daníček – Trávník (79. Kohút), Petržela (89. Brandner), Holzer (79. Siňavskij) – Kalabiška.
    Náhradníci: Fryšták – Šimko, Ljovin, L. Kozák, Vecheta.

    Rozhodčí: Radina – Kubr, Leška – Vokoun.
    thejrc.org