Brno – Slovácko 2:2 (kon.) | Ostrava – Olomouc 0:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 0:0 (kon.)
Teplice – Plzeň 2:2 (kon.)
konec
FC Zlín
0:0 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Sobota 30.07.2022, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Zlínem a Mladou Boleslaví gól nepřineslo a oba týmy si tak na úvod FORTUNA:LIGY připisují do tabulky bod. V první půli stála za zmínku překvapivá střela domácího Jawa, která skončila na tyči. Na druhé straně hlavičkoval z dobré pozice do Dostálových rukavic Mašek. Po změně stran bylo k vidění více zajímavých momentů. Mladoboleslavští přestáli úvodní tlak soupeře a pak je mohl poslat do vedení Škoda, který ve velké příležitosti nechal vyniknout brankáře Dostála. V závěrečné čtvrthodině pak byli blíže k rozhodnutí hráči Trinity. Zejména v situaci, kdy bránící Mareček nastřelil tyč vlastní brány. Těsně před koncem měl velkou šanci také Silný, jenž zblízka hlavičkoval jen do brankáře Polačeka. (17:57:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Standardku rozehrával Matějovský, centr se mu ale nepovedl. Na víc už asi nebude čas.
     
    90+2
    Domácí Martin Cedidla si pomohl při bránění rukama. Za to dostal žlutou kartu.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Na druhé straně si připsal snadný zákrok Dostál. Zlínský brankář zlikvidoval slabou střelu z větší vzdálenosti.
     
    90
    Žlutá karta pro Jakuba Koláře.
     
    89
    Domácí mohli rozhodnout! Z pravé strany centroval Joss Didiba a brankář Polaček na jeho padající list nedosáhl. Na zadní tyči se tak dostal k hlavičce Jan Silný, jenž trefil právě jen přesouvajícího se gólmana soupeře!
     
    87
    Na levé straně nabíral rychlost hostující Antonín Vaníček. Skvělý obranný zákrok si však připsal Martin Fillo, který mu odebral míč čistým skluzem. Balón navíc zůstal v moci zlínského fotbalisty.
     
    85
    Po rohovém kopu Čanturišviliho měl na hlavě gól Jakub Kolář. Mířil po pravé ruce brankáře Polačeka, ale scházela tomu razance a strážce mladoboleslavské brány si tak stačil pro balón doskočit!
     
    84
    Útočný faul Antonína Vaníčka. Rozehrávat bude Dostál.
     
    83
    Výborná individuální akce hostujícího Davida Pecha, který na pravé straně pokutového území přehrál snad tři protihráče. k dokonalosti chybělo jen jedno. Ještě přesnější přihrávka na Antonína Vaníčka, který dostal míč na paty.
     
    81
    Začala už poslední desetiminutovka řádné hrací doby. Stále sledujeme bezgólový zápas.
     
    80
    Milan Škoda se snaží, ale v koncovce se mu dnes nedaří. Na hranici šestnáctky si nedokázal srovnat míč tak, aby mohl střílet.
     
    78
    Kouč hostí Pavel Hoftych stahuje Daniela Marečka. Možná k tomu přispěla právě i situace, kdy si hostující obránce málem vstřelil ukázkového vlastňáka. Nahrazuje jej Antonín Vaníček.
     
    78
    Následoval roh Zlína, který rozehrával Bartošák. Domácí pak ještě zůstali v útoku, vše pak ukončil brankář Polaček, jenž lapil centr Procházky.
     
    76
    Hosté si málem dali vlastní gól! Centr Jana Silného našel Daniela Marečka, který chtěl zřejmě odkopnout míč do zámezí, ale vůbec mu to na levačku nesedlo. Obránce Mladé Boleslavi tak orazítkoval pravou tyč vlastní brány!
     
    75
    Milan Škoda převzal míč v ofsajdovém postavení. Ani z téhle akce Středočechů tak nebude nic.
     
    74
    Po rohu Ladry hlavičkoval na zadní tyči Karafiát. Míč ale připravil pouze pro hráče Zlína.

    Martin Augustin

    Branky:

    Karty:   63. Vukadinović (ZLN), 90. J. Kolář (ZLN), 90+2. Cedidla (ZLN) – 61. Suchý (MBL)


    Rohy: 5:6.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, V. Procházka (C), Bartošák – J. Kolář, Didiba, Čanturišvili, Y. Dramé (46. Fillo) – Vukadinović (63. Silný), Jawo (72. Janetzký).
    Náhradníci: Rakovan – Bobčík, Hrdlička, J. Hellebrand, Číž.

    Trenér: Jan Jelínek

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Mareček (78. Vaníček), D. Šimek, Suchý, Karafiát – Pech, Dancák, Mašek (74. Krobot), Ladra – Matějovský (C) – Mil. Škoda.
    Náhradníci: Šeda – Fulnek, Donát, Stránský, Darmovzal.

    Trenér: Pavel Hoftych

    Rozhodčí: Starý – Horák, Vodrážka

    Diváci: 2754
    thejrc.org