Švýcarsko – Česko 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Švýcarsko
4:3 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Česko
Sobota 30.07.2022, 11:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (13:23:16)
     
    Utkání mezi Švýcarskem a Českem dospělo až do dovednostní disciplíny, tedy samostatných nájezdů. Jako první uspěl švýcarský útočník Nils Wehrli, skóre vrátil ve třetí sérii do vyrovnané podoby Josef Teplý. Avšak v páté sérii uspěl Daniil Ustinkov, což znamenalo, že Aleš Zielinski musel dát. To se nestalo a William McNutt se po zákroku lapačkou mohl radovat z vítězství.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Daniil USTINKOV - 4:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švýcarsko.
    Autorem vítězné branky je DANIIL USTINKOV.
    Aleš ZIELINSKI
     
    5. série
    2:1
    Je konec! Aleš Zielinski musel dát, což se mu ovšem nepovedlo, po chvilkovém kvedlání český obránce vypálil forhendem a gólman jeho pokus vyrazil lapačkou.
    Daniil USTINKOV
     
    4. série
    2:1
    Švýcarsko má mečbol! Daniil Ustinkov se rozjel vyšší rychlostí a z levé strany nešel do kličky, Milotu překvapil pěkně umístěnou střelou mezi betony.
    Lukáš KRÁL
     
    4. série
    1:1
    Stav zůstává vyrovnaný. Lukáš Král naznačil kličku do bekhendu, aby šel nakonec do forhendu. Gólman se nachytat nenechal a s přehledem zakročil.
    David BOSSON
     
    3. série
    1:1
    David Bosson mohl přiblížit Švýcary vítězství, ale neuspěl. Jeho blafák Jakub Milota přečetl a puk udržel před brankovou čárou.
    Josef TEPLÝ
     
    3. série
    1:1
    Vyrovnáno! Josef Teplý se rozjel z levé strany a volil střelu na vzdálenější tyčku, William McNutt na kotouč nedosáhl.
    Nils WEHRLI
     
    2. série
    1:0
    Nils Wehrli střílí gól! Zvolil rychlé pojetí nájezdu, což mu přineslo kýžené ovoce, po forhendové kličce zavěsil pod břevno.
    Matěj KUBIESA
     
    2. série
    0:0
    Ledová plocha zřejmě není v nejlepším stavu. Po Galnorovi ujel kotouč také Matěji Kubiesovi, McNutt je zatím v nájezdech bez práce.
    Leon MUGGLI
     
    1. série
    0:0
    Za Švýcary jel jako první kapitán Leon Muggli. Ani on nevymýšlel nic složitého, forhendovou střelou trefil Milotu do levého betonu.
    Jakub GALNOR
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel český útočník Jakub Galnor. Chtěl střílet forhendem, ale puk mu v klíčovou chvíli sjel z čepele hole, takže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:46
    Adam Veselský přebruslil obránce a z levého kruhu přihrál před bránu Jiřímu Klímovi, jeho solidně umístěnou střelu William McNutt schoval do lapačky.
     
    64:14
    Pokud samozřejmě k přerušení hry vůbec dojde. Švýcarský kapitán Leon Muggli drží kotouč za vlastní bránou a nikam se nehrne.
     
    63:45
    Češi se ubránili, hra pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Po přerušení hry se pak bude hrát klasickým způsobem tři na tři.
     
    63:06
    Češi měli velké štěstí, že se po nahození Ustinkova nedokázal Yannik Ponzetto včas zorientovat. Místo dorážky do odkryté brány jsme sledovali úspěšné vyhození Jiříčka.
     
    62:44
    Jako další se o zakončení přihlásil Nils Wehrli. Rána z pravého kruhu měla dobré parametry, ovšem Milota byl opět na svém místě.
     
    62:11
    Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Leon Muggli. Jakub Milota na puk dobře viděl a včas vykopl svůj pravý beton.
     
    61:45
    Velká komplikace pro české mužstvo, které hrálo ve čtyřech, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Švýcarsko se tak může těšit z přesilovky 4 na 3.
     
    61:39
    Dobrou práci odvedl Joel Kurt, který podržel kotouč na holi přesně po dobu nezbytně nutnou. Pak přihrál do levého kruhu Bossonovi, který ránou z první minul.
     
    61:12
    České přečíslení skončilo neúspěchem. Samuel Drančák vzal zodpovědnost na sebe, střelu zápěstím nasměroval výrazně vedle levé tyčky.
     
    60:36
    Nils Wehrli měl políčeno na únik, ale skvěle se s ním stáhl Aleš Zielinski, který mu čistým způsobem vypíchl kotouč.
     
    60:10
    Prodlužení ve třech slinuje parádní podívanou. Pokud se nerozhodne v brzkých vteřinách, můžeme se těšit na velké množství zajímavých akcí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut nerozhodlo, zápas mezi Švýcarskem a Českem míří do prodloužení. Svěřenci kouče Eismanna srovnali stav se soupeřem v 53. minutě, kdy se prosadil Jakub Galnor.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Těsně před sirénou oznamující konec třetí třetiny vypálil příklepem Cyril Kellec. Milotovu svatyni minul o pořádný kus.
     
    59:28
    Pochvalu za návrat do zadních řad zaslouží Aleš Zielinski. Stáhl se společně s Nilsem Wehrlim a toho švýcarského forvarda za záda nepustil.
     
    58:55
    Další český útok táhl Matěj Sedláček. Z pozice obránce se vytáhl na levé křídlo, odkud nabízel touš před bránu, našel pouze hokejku bránícího Meiera.
     
    58:22
    Švýcarský gólman William McNutt toho při nahození Marka Chaloupky moc neviděl. Měl štěstí, že puk proletěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    57:54
    Leo Richard musel zabrat. Poradil si na jedničku, když na zádech udržel dotírajícího Kubiesu a ještě zvládl přihrát Tollerovi.
     
    57:13
    Tomáš Galvas neváhal a pod tlakem vyhodil po levém mantinelu na zakázané uvolnění. Švýcaři v posledních okamžicích přidali.
     
    56:55
    Český útok neměl dlouhého trvání. Adam Titlbach dobruslil za švýcarskou bránu, kde se dostal do obležení dvou protihráčů a z této zapeklité situace nenašel úniku.
     
    56:31
    S nahozením ze středního pásma neměl Jakub Milota žádné problémy. Nastavil lapačku a touš v ní schoval, leč na rozehrávku si netroufl.
     
    55:47
    Nakonec se Švýcarům přeci en povedlo vyhodit. A to zásluhou Ludviga Johnsona, který ukázkově vypíchl puk z pod hole Titlbachovi.
     
    55:26
    Český tlak pokračuje. Švec si na modré vyměnil kotouč s Adamem Jiříčkem, aby vzápětí vypálil o kousek vedle levé tyčky.
     
    54:39
    Z pravého kruhu střílel Samuel Drančák. Nestačil seřídit mířidla ideálně, forhendová rána zamířila vysoko nad bránu.
     
    54:15
    A mají k tomu příležitost v přesilové hře! V obranném pásmu zazmatkoval Daniil Ustinkov, ten vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla a odjíždí si tak odpočinout na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    53:30
    Vyšším sebevědomím nyní zcela pochopitelně oplývají Češi. Ti dotáhli tříbrankové manko a určitě by o svém vítězství rádi rozhodli ještě před koncem základní hrací doby.
    52:58 Jakub GALNOR - 3:3
     
    52:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Adam Benák vyslal dlouhým pasem do příležitosti JAKUBA GALNORA, jenž se natlačil před bránu a forhendem zvedl kus černé gumy nad rameno gólmana. Asistence: Adam Benák.
     
    52:41
    Maxmilian Curran mířil za vyrovnáním. Využil rozestoupených obránců k proniknutí mezi nimi, avšak na McNutta nevyzrál, ležícího gólmana pak nepřekonal ani bekhendovou dorážkou!
     
    52:01
    Češi vlastní vinou museli opustit útočnou třetinu a aby toho nebylo málo, tak po nepřesné nahrávce na delší vzdálenost rozhodčí musel odpískat zakázané uvolnění.
     
    51:20
    Leon Muggli strávil na trestné lavici i podruhé kompletní dvě minuty. Ihned se zapojil do plnění defenzivních povinností, protože Švýcaři zůstávají pod tlakem.
     
    51:03
    Vzápětí Švýcaři ujeli do nebezpečného přečíslení! Nisl Wehrli dlouho avizoval nahrávku, kterou jediný obránce zblokoval, ale zpátky k Wehrlimu, který nenašel mezeru mezi Milotovými betony.
     
    50:47
    Do brejku dokonce vystartoval Yannik Ponzetto. Dojel až do levého kruhu, odkud vypálil tvrdou ránu na zadní tyč, cílové zařízení minul.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí Švýcarsko udržuje těsný jednobrankový náskok, nyní se ovšem brání ve čtyřech. Zatím úspěšně.
     
    49:46
    Švýcaři zaváhali při střídání, ale Češti této skutečnosti nevyužili. Samuel Drančák nahrál před bránu Adamu Titlbachovi, který zvedl puk jenom do výstroje gólmana.
     
    49:14
    Dnes podruhé je na trestnou lavici poslán švýcarský kapitán Leon Muggli, jenž v mezikruží podrazil Titlbacha, čímž protihráči zabránil v zakončení ve slibné pozici.
     
    48:57
    Na druhé straně musel řešit poměrně jednoduchou práci Wiliam McNutt. Pomalé zakončení Švece totiž Galnor tečovat nedokázal, puk skončil v brankářově lapačce.
     
    48:30
    Ale hráči v červených dresech samozřejmě i útočí, když se naskytne příležitost. Ben Toller nabil Lennymu Gigerovi, ten vysoko přestřelil.
     
    47:55
    Je zřejmé, že svěřenci trenéra Schöba nikam nespěchají. Neváhají občas odjet za vlastní bránu, kde pošetří cenné vteřinky, jako to nyní udělal Ludvig Johnson.
     
    47:27
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Jakuba Milotu. Aleš Zielinski startoval Matěje Kubiesu, avšak jeho rychlostní schopnosti výrazně přecenil.
     
    46:49
    Po zmatcích ve švýcarském brankovišti skončil William McNutt na zádech, což ho mrzet nemuselo, protože spoluhráči Titlbacha k zakončení nepustili.
     
    46:10
    Také Česko přestálo oslabení bez úhony a může se opět začít hnát za vyrovnáním. Martin Švec okamžitě zamířil na střídačku.
     
    45:46
    Po nebezpečném zakončení Joela Kurta gólman Jakub Milota nevěděl, kde je kotouč, k jeho štěstí skončil pod tělem blokujícího Galvase.
     
    45:12
    Hokejisté v červených dresech musí začínat od vlastní brány. Jamira Rebera obral Samuel Drančák a vyhodil po pravém mantinelu.
     
    44:38
    Daniil Ustinov už má na kontě dvě asistence, nyní chtěl přidat gól. Jeho slabou střelu ovšem zdárně zblokoval Adam Jiříček.
     
    44:08
    Početní převahu si zahrají i Švýcaři. Martin Švec nechal touš za sebou a nebezpečí zažehnal podražením ujíždějícího Wehrliho.
     
    43:35
    Trest Jamira Rebera je minulostí, Švýcaři pokračují v plném počtu. Nutno podotknout, že se ubránili skvěle, soupeře nepustili k jediné střele na bránu.
     
    43:03
    Přechod přes střední pásmo nebyl v pořádku, čárový rozhodčí odpískal českému týmu postavení mimo hru. Zielinski si ještě celou situaci vysvětluje s Titlbachem.
     
    42:39
    Matěj Kubiesa vyzkoušel štěstí individuálně. Po levém křídle se prohnal kolem osobního strážce a zkusil se natlačit před bránu, leč ztratil kontrolu nad pukem.
     
    42:00
    Úvodní vteřiny oslabení ovšem Švýcarsko zvládlo bez problémů. Nejprve vyhodil Gian Meier, spoluhráče o pár vteřin později doplnil Daniil Ustinkov.
     
    41:32
    Zbytečné podrážení v útočném pásmu Jamira Rebera, který by jej ještě mohl pořádně mrzet. Češi mohou vyrovnat v přesilové hře!
     
    41:21
    Zaútočili i Švýcaři. Do předbrankového prostoru nahrnul kus černé gumy Jordan Forget, nejrychleji si jej všimnul a odklidil do bezpečí Martin Švec.
     
    40:39
    Do útočného pásma zavezl kotouč Samuel Drančák. Jeho pouť skončila za švýcarskou bránou, kde ztroskotal na dvojici obránců.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švýcaři v jednu chvíli vedli rozdílem tří branek, nyní se ovšem musí o vítězství strachovat, protože závěr druhé části patřil Čechům.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:30.
     
    Na góly bohaté prostřední dějství přineslo čtyři góly, po dvou na každé straně. Švýcaři pokračovali v nastoleném tempu a zásluhou povedených tečí Noé Tarchiniho a Yannika Ponzetta vedli už o tři góly. Avšak Češi přidali a snížili šťastnou brankou Daniela Floryka, načež ve 38. minutě dal současnou podobu výsledku Lukáš Král, jenž těžil z výborné nahrávky Titlbacha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Pěknou kombinaci chtěl Samuel Drančák ještě vyšperkovat nahrávkou napříč z levého do pravého kruhu, do pasu v poslední chvíli vložil hokejku Daniil Ustinkov.
     
    39:12
    Hokejisté v bílých dresech už jsou opět nastěhováni v útočné třetině. Štěstí vyzkoušel Adam Jiříček, obránce vysoko přestřelil.
     
    38:30
    Švýcaři se úspěšně osvobodili a unavená čtveřice může vystřídat. Velká škoda, že Česko z velkého tlaku nezvládlo vstřelit vyrovnávací gól.
     
    38:23
    Pěkná česká akce byla završena nahrávkou na pravý kruh, odkud přišla rána z první. William McNutt se roztáhl na brankové čáře a předvedl parádní zákrok lapačkou.
     
    37:54
    Česko si navíc zahraje přesilovou hru! Na lavici hanby odjíždí švýcarský kapitán Leon Muggli, rozhodčí v jeho případ viděli přečin držení.
    37:08 Lukáš KRÁL - 3:2
     
    37:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Eismannova družina je na kontakt! Domácí mizerně rozehráli, čehož využil Titlbach. Po zisku kotouče poslal zprava křižnou nahrávku k protější tyči na LUKÁŠE KRÁLE, jemuž stačilo nastavit hokejku a nasměrovat touš za záda bezmocného brankáře. Asistence: Adam Titlbach a Josef Teplý.
     
    36:45
    Sám proti třem byl Jakub Galnor bez šance. Přesto sympaticky zabojoval, narazil ovšem na čistý hit v podání Ludviga Johnsona.
     
    36:12
    Další úspěšný zákrok si William McNutt připsal po střele Marka Chaloupky. Na kus černé gumy viděl od začátku, včas proto stihl nastavit lapačku.
     
    35:47
    U levé tyčky švýcarské brány si o puk klepl Adam Benák. Dočkal se nahrávky od Tomáše Gavlase, avšak z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.
     
    35:25
    Svěřenci kouče Eismanna pokračují v rozvážné rozehrávce. Marek Chaloupka posléze nastartoval po pravém mantinelu Matěje Vojáčka, toho čistým způsobem zastavil Ben Toller.
     
    34:53
    Souboj ve středním pásmu u švýcarské střídačky dopadl vítězně pro české mužstvo, kotouč jmenovitě vydoloval Adam Jiříček. Jako cíl rozehrávky si zvolil Aleše Zielinského.
     
    34:14
    Po Drančákem vyhraném vhazování pálil z první Matěj Kubiesa. Síť nerozvlnil, kus černé gumy se odrazil od zadního mantinelu do rohu kluziště.
     
    33:57
    Z velkého úhlu vyzkoušel zakončení Daniel Floryk. William McNutt byl na svém místě, kus černé gumy ukryl pod levým betonem.
     
    33:33
    rychlou švýcarskou akci zabrzdili domácí hokejisté sami. V jejím finále totiž Lenny Giger nahrál za brusle Cyrilu Kellerovi.
     
    32:58
    Na modré čáře si připravil kotouč na střelu Adam Jiříček. K asistenci zatím vstřelený gól nepřidal, zamířil vysoko nad bránu.
     
    32:23
    William McNutt vůbec netušil, kam vyrazil střelu Martina Švece. Měl velké štěstí, že kus černé gumy doputoval k jeho spoluhráči Mugglimu.
     
    31:30
    Hokejisty v bílých dresech vstřelený gól nabudil. Na kontaktní trefu útočil Samuel Jung, ze zápěstí jen těsně přestřelil.
    30:25 Daniel FLORÝK - 3:1
     
    30:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hodně šťastný gól, který by ale Čechy mohl o to více nakopnout! Za pravým kruhem nahazoval Adam Jiříček a trefil spoluhráče DANIELA FLORÝKA, od nějž se puk odrazil do vzduchu a s velkým štěstím spadl za záda nic netušícího McNutta. Asistence: Adam Jiříček a Samuel Drančák.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Švýcarsko si vypracovalo už tříbrankový náskok, Češi i obrazem hry tahají za pomyslný kratší konec provazu.
     
    29:33
    William McNutt už se chystal na zákrok, k němuž ovšem nakonec nedošlo, protože ránu Jiříčka zblokoval do ochranné sítě blokující Joel Kurt.
     
    29:03
    Po buly vyslal pořádnou dělovku Ben Toller. Gólman reagoval v poslední chvíli a měl štěstí, že puk prosvištěl vedle jeho pravé tyčky.
     
    28:52
    To Jakub Milota musel zasahovat, když ho prověřil z pravého kruhu Jonathan Moser. Český gólman nezaváhal a puk podržel ve výstroji.
     
    28:29
    Čechům se dnes vůbec nedaří, na třetí vítězství ve třech dnech to nevypadá. Samuelu Drančákovi nyní v klíčovou chvíli odjel puk od čepele hole.
    27:09 Yannik PONZETTO - 3:0
     
    27:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další teč, další gól! Pobídku vyslal okamžitě po vhazování Ustinkov a byl to YANNIK PONZETTO, kdo zvedl touš nechytatelně do levé šibenice. Jakub Milota bez znovu bez šance. Asistence: Daniil Ustinkov a Jamiro Reber.
    26:36 Noé TARCHINI - 2:0
     
    26:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! Wehrli posunul kus černé gumy na Tollera, jehož nahození šikovně ztečoval do protipohybu Miloty NOÉ TARCHINI. Asistence: Ben Toller a Nils Wehrli.
     
    26:11
    Nahození Samuela Šmerdy za pravým kruhem lehce tečoval jeden z bránících hráčů. William McNutt měl štěstí, že ne nijak výrazně, puk ho trefil do pravého betonu.
     
    25:43
    Odvážná otočka za vlastní bránou Aleši Zielinskému vyšla. Po pravém mantinelu pak rozjel Samuela Drančáka, tomu nevyšla klička proti Meierovi.
     
    25:03
    Před obrannou modrou čárou výborně zafungoval Martin Švec, který zastavil kus černé gumy a ještě jej zvládl rozehrát na Samuela Junga.
     
    24:55
    Před Daniilem Ustinkovem se na modré čáře otevřel volný prostor, čehož obránce využil k zakončení. Jakub Milota si nebyl zákrokem jistý, puk nakonec skryl někde mezi betony.
     
    24:19
    Za českou obranu najel Nlan Cattin, leč s těžkým zpracováním si neporadil, u mantinelu ho posléze úspěšně zpacifikoval Samuel Šmerda.
     
    23:33
    Česká aktivita pokračovala. Z levého kruhu vyprodukoval pomalé zakončení Daniel Floryk, znovu úřadovala lapačky švýcarského brankáře.
     
    23:01
    William McNutt zatím působí velmi jistým dojmem. Puky z něj prozatím vypadávají minimálně, což potvrdil i po nahození Junga, které podržel v lapačce.
     
    22:40
    Češi měli políčeno na zajímavé přečíslení, jenže Adam Titlbach nahrál Samuelovi Drančákovi za brusle. Hrají domácí.
     
    22:04
    Od modré čáry si kousek za levý kruh sjel Samuel Šmerda. Vyzkoušel zakončení zápěstím na přední tyčku, William McNutt zakročil pravým betonem.
     
    21:45
    Obtočení soupeřovy svatyně Cyrilovi Kellerovi vůbec nevyšlo. V průběhu jízdy ztratil nad kotoučem kontrolu, načež se jej chopil obránce Matěj Sedláček.
     
    21:12
    Aleš Zielinski zkusil propasírovat kotouč na Maxmiliana Currana, avšak do cesty se mu postavil Yannik Ponzetto, ten nasměroval hrací předmět na střídačku mezi vlastní spoluhráče.
     
    20:39
    U pravého mantinelu si zpracoval puk Leo Richard, který vzápětí vystřelil na zadní tyčku. Jakub Milota zasahovat nemusel, rána byla nepřesná.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Jako první zaútočili švýcarští hokejisté, výsledkem jejich snahy je zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:42.
     
    První třetina nabídla jediný gól, o nějž se postarala aktivněji hrající reprezentace Švýcarska. Stalo se tak ve 13. minutě, kdy Milota vyrazil střelu Bossona pouze k Robinu Nicu Antenenovi, jenž svou forhendovou dorážkou rozvlnil síť. Pokud chtějí Češi zaznamenat třetí vítězství proti Švýcarům během tří dnů, musí ve zbylých čtyřiceti minutách výrazně přidat, zatím totiž jsou horším týmem, těsný náskok domácích je zasloužený.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    V závěru úvodní části ještě operoval za švýcarskou svatyní Matěj Vojáček. Před ní zkusil najít Samuela Junga, toho pokryl Daniil Ustinkov.
     
    19:14
    Schylovalo se k zajímavému českému protiútoku, jenže Adam Benák si neporadil s nelehkým zpracováním a kotouč věnoval Moserovi.
     
    18:47
    A tak znovu útočí Švýcaři. Leon Muggli nabil mezi kruhy Benu Tollerovi, ten naštěstí pro Milotu forhendem promáchl naprázdno.
     
    18:27
    Za českou bránou se strhla velká bitva o puk. Vítězně z ní vzešel bránící Lukáš Král, jemuž pak nevyšel dlouhý pas na Teplého.
     
    17:46
    Maxmilian Curran si dal kotouč příliš daleko od hokejky, čehož využil Jonathan Moser, zadák poslal vysoký oblouček ven z obranné třetiny.
     
    17:29
    Českou útočnou akci zastavil hvizd čárového rozhodčího. Ten si všiml, že Samuel Drančák byl v útočném pásmu dříve než s pukem jedoucí Adam Titlbach.
     
    16:58
    Češi v plném počtu, úvodnímu oslabení v utkání se tak ubránili bez problémů. S koncem Králova trestu ještě zdárně vyhodil Švec.
     
    16:26
    Levou stranou zkusil štěstí Nils Wehrli. Prohodil si kotouč kolem osobního strážce Teplého, k puku ovšem posléze dojel nejrychleji jiný Čech Jiříček.
     
    15:59
    V oslabení se Češi málem dočkali i vyrovnání. Adam Titlbach obral váhajícího obránce, avšak bekhendem na McNutta nevyzrál, trefil jej do levého betonu.
     
    15:25
    Úvod početní převahy domácím vůbec nevychází. Leon Muggli nejprve musel zacouvat do středního pásma, aby vzápětí způsobil icing.
     
    14:58
    První přesilovou hru si zahraje Švýcarsko. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lukáš Král, ve střední třetině se provinil napadením.
     
    14:23
    Se slabým pokusem od pravého mantinelu neměl Jakub Milota žádné větší problémy. Nastavil lapačku a kotouč v ní bezpečně ukryl.
     
    13:30
    A Švýcaři pokračují v útočení, vedoucí gól jim viditelně dal ještě více sil. Gólem povzbuzený Antenen vypálil ze zápěstí těsně nad břevno.
    12:14 Robin Nico ANTENEN - 1:0
     
    12:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou za svou aktivitu odměněni vedoucím gólem! Střelu Bossona z pravé strany ještě Milota vyrazil betonem, avšak přímo na hokejku ROBINA NICA ANTENENA, jenž s ledovým klidem nasměroval hrací předmět do odkryté části brány. Asistence: David Bosson a Daniil Ustinkov.
     
    11:55
    Hru zklidnil Adam Jiříček. S pukem nabruslil za vlastní bránu, de počkal na prostřídání formací, načež přenechal touš Sedláčkovi a sám si odjel odpočinout.
     
    11:21
    Pěknou střelou přes obránce se prezentoval zadák Leon Muggli. Jakub Milota reagoval včas, nejhoršímu zabránil vyrážečkou.
     
    10:56
    Samuel Jung nebezpečně dotíral na Jonathana Mosera, ale rozhodčí nakonec odpískali zakázané uvolnění. Obránce mě přeci jen k puku ještě o něco blíž.
     
    10:23
    Situaci dvou proti třem Švýcarům vedoucí gól nepřinesla. Muggli vzal zodpovědnost na sebe, forhendem vypálil vedle pravé tyčky.
     
    09:57
    O přerušení se postaral až švýcarský gólman William McNutt, který do výstroje zachytil nahození ze středného pásma a na rozehrávku si netroufl.
     
    09:28
    Nejistý zákrok Jakuba Miloty, jenž kus černé gumy vyrazil pouze nad sebe. Měl velké štěstí, že kotouč odklidil do bezpečí spoluhráč Teplý.
     
    08:45
    Pokračujeme bez přerušení, hokejisté by jistě alespoň chvilkovou přestávku ocenili. Muggli vypálil zápěstím příliš vysoko.
     
    08:21
    Samuel Drančák taktéž mohl skórovat, když najel úplně volný před švýcarskou bránu, avšak z první vystřelil jenom do pravého betonu McNutta.
     
    07:42
    Švýcary dělily od gólu centimetry! Nikým neatakovaný Jamiro Reber obdržel ideální přihrávku do levého kruhu. Následovala rána na přední tyčku, jež orazítkovala pravou část brankové konstrukce.
     
    07:17
    Jakub Galnor u levého mantinelu bojoval, ale sám moc dobře tušil, že je proti třem protihráčům prakticky bez šance. Touš dle očekávání neudržel.
     
    06:55
    Češi získali pevné postavení v útočné třetině. Od pravého mantinelu nebezpečně vypálil Jiří Klíma, brankář zasahovat nemusel.
     
    06:21
    Hokejisté v červených dresech se provinili postavením mimo hru. Došlo k němu po nedorozumění mezi Cyrilem Kellerem a Nolanem Cattinem.
     
    05:51
    Z hlediště se ozývá menší hrstka českých fanoušků. Podpora by juniorům určitě mohla prospět, aktuálně jsou totiž horším týmem.
     
    05:23
    V posledních okamžicích se vůbec nepřerušuje. Švýcarský kapitán Muggli vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeš o icingu, Švec začíná z vlastního pásma.
     
    04:59
    Hraje se nahoru dolů. Samuel Drančák v situaci dvou proti dvěma zkusil nahrát Galnorovi, avšak pas zastavil pozorný Muggli.
     
    04:21
    Švýcarsko kombinovalo v útočné třetině a výsledkem bylo zakončení Ponzetta z pravého kruhu. Ještě před Milotou úspěšně blokoval Sedláček.
     
    03:58
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Jiří Klíma. Jeho rána nepostrádala razanci, nýbrž přesnost, kotouč vyletěl vysoko nad břevno.
     
    03:29
    Úvod střetnutí probíhá ve svižném tempu. Jordan Forget se z pravého křídla natlačil až před bránu, avšak forhendem zacílil příliš vysoko.
     
    02:47
    Po chybné rozehrávce Švýcarů udržel touš v útočném pásmu Martin Švec. Ten si netroufl na střelu a přihrál Kubiesovi, jehož žabička zamířila mimo dosah Teplého.
     
    02:20
    Český brejk neměl dlouhého trvání. Samuel Drančák na sebe navázal dva protihráče, aby vzápětí ve snaze o nahrávky trefil brusli jednoho z nich.
     
    01:45
    Další ze švýcarský útoků skončil velmi brzy. Jonathan Moser si neporadil se zpracováním na modré čáře a musel zacouvat do střední třetiny.
     
    01:14
    Češi se osvobodili vyhozením přes všechny čáry. Jmenovitě se o vyhození postaral Matěj Sedláček, Josef Teplý za pukem natahoval hokejku marně.
     
    00:52
    Pokračuje švýcarský tlak. Od levého mantinelu vyzkoušel střelu Nils Wehrli, český gólman zatím zasahovat nemusel.
     
    00:10
    Utkání mezi Českem a Švýcarskem právě začalo! Na úvodním buly uspěli domácí hokejisté, kteří ale vzápětí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: McNutt (Neuenschwander) – Kurt, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Johnson, Moser, Richard, Toller – Bosson, Antenen, Wehrli – Forget, Reber, Ponzetto – Domenichelli, Giger, Keller – Cattin, Tarchini, Thul.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Švec, Šmerda, Galvas, Zielinski, Chaloupka, Sedláček – Teplý, Titlbach, Král – Kubiesa (C), Benák, Klíma – Galnor, Drančák, Floryk – Jung, Curran, Vojáček – Veselský.
    Trenér: Václav Eismann.
     
    Sobotní zápas završí třídenní měření sil mezi těmito dvěma týmy. A výrazně lépe si doposud vedli Češi, kteří ve čtvrtečním klání zvítězili s přehledem 4:0, načež páteční utkání bylo o poznání vyrovnanější, avšak opět vyhráli svěřenci kouče Eismanna, a sice výsledkem 3:2, rozhodující gól vstřelil v závěrečné dvacetiminutovce Samuel Jung.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování přípravného utkání reprezentací do 17 let mezi Švýcarskem a Českem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Antenen (Bosson, Ustinkov), 27. Tarchini (Toller, Wehrli), 28. Ponzetto (Ustinkov, Reber), rozh. náj. Ustinkov – 31. Florýk (Jiříček, Drančák), 38. Král (Titlbach, Teplý), 53. Galnor (Benák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Galnor (CZE)
    0:0   Leon Muggli (SUI)
    2. série:
    0:0   Matěj Kubiesa (CZE)
    1:0   Nils Wehrli (SUI)
    3. série:
    1:1   Josef Teplý (CZE)
    1:1   David Bosson (SUI)
    4. série:
    1:1   Lukáš Král (CZE)
    2:1   Daniil Ustinkov (SUI)
    5. série:
    2:1   Aleš Zielinski (CZE)


    Švýcarsko: McNutt (Neuenschwander) – Kurt, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Johnson, Moser, Richard, Toller – Bosson, Antenen, Wehrli – Forget, Reber, Ponzetto – Domenichelli, Giger, Keller – Cattin, Tarchini, Thul.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Švec, Šmerda, Galvas, Zielinski, Chaloupka, Sedláček – Teplý, Titlbach, Král – Kubiesa (C), Benák, Klíma – Galnor, Drančák, Florýk – Jung, Curran, Vojáček – Veselský.
    Trenér: Václav Eismann
    ocianews.com