Švýcarsko – Česko 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Švýcarsko
4:3 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0)
Česko
Sobota 30.07.2022, 11:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    61:45
    Velká komplikace pro české mužstvo, které hrálo ve čtyřech, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Švýcarsko se tak může těšit z přesilovky 4 na 3.
     
    54:15
    A mají k tomu příležitost v přesilové hře! V obranném pásmu zazmatkoval Daniil Ustinkov, ten vyhodil puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla a odjíždí si tak odpočinout na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    49:14
    Dnes podruhé je na trestnou lavici poslán švýcarský kapitán Leon Muggli, jenž v mezikruží podrazil Titlbacha, čímž protihráči zabránil v zakončení ve slibné pozici.
     
    44:08
    Početní převahu si zahrají i Švýcaři. Martin Švec nechal touš za sebou a nebezpečí zažehnal podražením ujíždějícího Wehrliho.
     
    41:32
    Zbytečné podrážení v útočném pásmu Jamira Rebera, který by jej ještě mohl pořádně mrzet. Češi mohou vyrovnat v přesilové hře!
     
    37:54
    Česko si navíc zahraje přesilovou hru! Na lavici hanby odjíždí švýcarský kapitán Leon Muggli, rozhodčí v jeho případ viděli přečin držení.
     
    14:58
    První přesilovou hru si zahraje Švýcarsko. Menší dvouminutový trest vyfasoval Lukáš Král, ve střední třetině se provinil napadením.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Antenen (Bosson, Ustinkov), 27. Tarchini (Toller, Wehrli), 28. Ponzetto (Ustinkov, Reber), rozh. náj. Ustinkov – 31. Florýk (Jiříček, Drančák), 38. Král (Titlbach, Teplý), 53. Galnor (Benák)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jakub Galnor (CZE)
    0:0   Leon Muggli (SUI)
    2. série:
    0:0   Matěj Kubiesa (CZE)
    1:0   Nils Wehrli (SUI)
    3. série:
    1:1   Josef Teplý (CZE)
    1:1   David Bosson (SUI)
    4. série:
    1:1   Lukáš Král (CZE)
    2:1   Daniil Ustinkov (SUI)
    5. série:
    2:1   Aleš Zielinski (CZE)


    Švýcarsko: McNutt (Neuenschwander) – Kurt, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Johnson, Moser, Richard, Toller – Bosson, Antenen, Wehrli – Forget, Reber, Ponzetto – Domenichelli, Giger, Keller – Cattin, Tarchini, Thul.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Švec, Šmerda, Galvas, Zielinski, Chaloupka, Sedláček – Teplý, Titlbach, Král – Kubiesa (C), Benák, Klíma – Galnor, Drančák, Florýk – Jung, Curran, Vojáček – Veselský.
    Trenér: Václav Eismann
    thejrc.org