Frankfurt – Bayern 1:6 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:6 (0:5)
Bayern Mnichov
Pátek 05.08.2022, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:26:00)
     
    Bayern vlétl do nové sezóny Bundesligy jako uragán. V páteční předehrávce smetl Frankfurt, který na jeho vlastním stadiónu deklasoval 6:1.

    Mužstvo z Bavorska rozhodlo o svém vítězství už během první půle, v níž vstřelilo pět gólů. První trefu nové sezóny obstaral Joshua Kimmich, ligový účet v nejvyšší německé soutěži načal Sadio Mané. Ve druhém poločase hosté výrazně polevili, čehož Frankfurt využil ke snížení, po chybě Neuera skóroval Randal Kolo Muani. Přesto měl poslední slovo Bayern, konečnou podobu dal výsledku svým druhým gólem Jamal Musiala.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:13. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:11.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Ještě, než balón doletěl do pokutového území, tak arbitr Aztekay odpískal útočný faul Matthijsi de Ligtovi, který si až příliš důrazně tvořil prostor kolem Jakiće.
     
    88
    Centrovaný míč odvrátil Evan Ndicka do bezpečí pouze za cenu rohového kopu. Bayern může živit naději na sedmý vstřelený gól.
     
    87
    Standardku v podobě přímého kopu těsně za velkým vápnem vybojoval v závěrečných minutách hodně aktivní Leroy Saného, jehož podrazil Djibril Sow.
     
    86
    Levý obránce Alphonso Davies prostrčil míč k nohám Leroya Saného, jehož zakončení schytal do zad obětavě blokující Christopher Lenz.
     
    85
    Leroy Sané vyzkoušel průnik po levé lajně. Do cesty se německému křídelníkovi postavil Kristijan Jakić a balón získal do své moci.
     
    83
    Bayern právě vstřelil branku!
    Zápas přeci jen má dvougólového střelce a je jím JAMAL MUSIALA! Po nahrávce od Saného odrazil odpor Hasebeho, za zády ponechal i Lenze a ve finále nasměroval balón zkušeně po levé ruce padajícího Trappa.
     
    83
    Z pravé strany šestnáctky vypálil pravačkou nově příchozí Noussair Mazraoui. Kevin Trapp zasahovat nemusel, kulatý nesmysl prosvištěl nad břevnem.
     
    83
    Se zakončení Kimmicha z velké dálky neměl Kevin Trapp vážnější problémy. Balón schoval v náruči a ihned rozehrál na Jakiće.
     
    82
    Randal Kolo Muani obdržel výbornou nahrávku za obránce, ovšem Dayot Upamecano se soka skvěle zachytil a soka zvládl rozhodit na tolik, že k zakončení nedošlo, míč doputoval Neuerovi do rukavic.
     
    82
    Střídání v týmu Bayern Mnichov:
    ze hřiště odchází Benjamin Pavard, přichází Noussair Mazraoui.
     
    82
    Střídání v týmu Bayern Mnichov:
    ze hřiště odchází Lucas Hernández, přichází Matthijs de Ligt.
     
    81
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt:
    ze hřiště odchází Tuta, přichází Makoto Hasebe.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bayern kontroluje komfortní čtyřbrankové vedení, domácí se snaží alespoň zmírnit porážku.
     
    79
    Joshua Kimmich viděl rozběhnutého Sadia Maného. Senegalec ovšem klopýtl o pravou nohu stopera Ndicky, takže ze slibné příležitosti nic nebylo.
     
    78
    Střídající Leroy Sané dostal od Kimmicha výborný balón za obranu. Místo očekávaného zakončení ještě tlačil míč na Tela, v poslední chvíli zakročil Christopher Lenz.

    Milan Huppert

    Branky: 64. Kolo Muani – 5. Kimmich, 11. Pavard, 29. Mané (Gnabry), 35. Musiala (T. Müller), 43. Gnabry (T. Müller), 83. Musiala (Sané)

    Karty:   59. Ndicka (FRN), 71. Kostić (FRN)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:13. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:11.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Touré, Tuta (81. Hasebe), Ndicka – Knauff, Rode (C) (46. Jakić), Sow, Kostić (74. Alidou) – Lindström (46. Lenz), M. Götze – Borré (46. Kolo Muani).
    Náhradníci: Ramaj – Alario, Kamada, Chandler.

    Trenér: Oliver Glasner

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard (82. Mazraoui), Upamecano, Hernández (82. de Ligt), Davies – T. Müller (65. Sané), Kimmich, Sabitzer (57. Gravenberch), Musiala – Mané, Gnabry (65. Tel).
    Náhradníci: Ulreich – Nianzou, Stanišić, Zirkzee.

    Trenér: Julian Nagelsmann

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Beitinger
    thejrc.org