USA – Slovensko 4:2 (kon.) | Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:6 (kon.)
Česko – Finsko cz 1:3 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Finsko
Sobota 06.08.2022, 01:10 • Peavey Mart Centrium, Red Deer, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    60:00
    Po závěrečné siréně si Veeti Väisänen neodpustil nesmyslné najetí do kanadského beka, jehož poslal k ledu. Finský obránce dostal dvě minuty za nedovolené bránění, ale z důvodu konce zápasu už pochopitelně na trestnou lavici nemusí, jedná se pouze o zápis do statistik.
     
    38:27
    Závěr druhé třetiny stráví Finsko v početní převaze. Sledovali jsme další kanadský faul v útočném pásmu, kde Ethan Gauthier přesekl hokejku Väisänenovi.
     
    35:40
    Těžko říct, co se Saigemu Weinsteinovi honilo hlavou, když mimo hlavního dění hry hodil finského protihráče do brány Vinniho. Jasné dvě minuty za nedovolené bránění a naprosto zbytečné oslabení pro Kanadu.
     
    24:56
    Finsko má možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Jordan Tourigny.
     
    15:55
    Přesilovou hru si vyzkoušejí rovněž Finové. A i Kanaďané faulovali v útočném pásmu, kde Andrew Cristall podrazil Saarelainena.
     
    04:59
    Prmiérovou početní převahu si zahrají domácí Kanaďané. Naprosto zbytečného faulu se dopustil Tuomas Uronen, Colbyho Barlowa podrazil na útočné modré.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Gauthier (Price, Allen), 29. Ritchie (Rehkopf, Weinstein), 50. Wood, 50. Barkey (Cristall, Howe) – 60. Alasiurua (Kiiskinen, Hynninen)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Gauthier, Yager, Benson – Ritchie, K. Lind, Barlow – Wood, Rehkopf, Cristall – Cataford, Barkey, Heidt – Howe.
    Finsko: Vinni (Rimpinen) – Muhonen, Pieniniemi, Junkkari, Kiviharju, Väisänen, K. Kangas, Kiukas – Kiiskinen, Hynninen, Nurmi – Uronen, Alasiurua, Järventie – Halttunen, Kumpulainen, Saarelainen – Eliseev, Leppä, O. Lind – Pohjalainen.
    thejrc.org