USA – Slovensko 4:2 (kon.) | Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:6 (kon.)
Česko – Finsko cz 1:3 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Finsko
Sobota 06.08.2022, 01:10 • Peavey Mart Centrium, Red Deer, Alberta • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    60:00
    Po závěrečné siréně si Veeti Väisänen neodpustil nesmyslné najetí do kanadského beka, jehož poslal k ledu. Finský obránce dostal dvě minuty za nedovolené bránění, ale z důvodu konce zápasu už pochopitelně na trestnou lavici nemusí, jedná se pouze o zápis do statistik.
    59:42 Arttu ALASIURUA - 4:1
     
    59:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Scott Ratzlaff přišel o čisté konto v samotném závěru! ARTTU ALASIURUA obdržel mezi kruhy nahrávku od Kiiskinena. Nezazmatkoval a položil si obránce, akci završil pěkně umístěnou křižnou ránou k levé tyčce. Asistence: Jesse Kiiskinen a Topias Hynninen.
    49:48 Denver BARKEY - 4:0
     
    49:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    V kanadském táboře je ještě veseleji! Dva góly v rozmezí devatenácti vteřin a o postupu do finále již není žádných pochyb. Cristall nahrál z pravé strany před bránu DENVEROVI BARKEYMU, rodák z Newmarketu nedal gólmanovi z bezprostřední blízkosti žádnou šanci. Asistence: Andrew Cristall a Tanner Howe.
    49:29 Matthew WOOD - 3:0
     
    49:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí výběr zřejmě definitivně pojišťuje postup do finále. Spoluhráči vybojovali puk pro MATTHEW WOODA do levého kruhu, útočník propálil Vinniho mezi lapačkou a levým betonem. Bez asistence.
     
    38:27
    Závěr druhé třetiny stráví Finsko v početní převaze. Sledovali jsme další kanadský faul v útočném pásmu, kde Ethan Gauthier přesekl hokejku Väisänenovi.
     
    35:40
    Těžko říct, co se Saigemu Weinsteinovi honilo hlavou, když mimo hlavního dění hry hodil finského protihráče do brány Vinniho. Jasné dvě minuty za nedovolené bránění a naprosto zbytečné oslabení pro Kanadu.
    28:54 Calum RITCHIE - 2:0
     
    28:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská smůla pro finského gólmana, jenž se velkou měrou podepsal pod druhý kanadský gól. Eemil Vinni vyrážečkou vyrazil střelu CALUMA RITCHIEHO, jenže pak nezareagoval dobře na kotouč, který se odrazil zpět do brankoviště od zadního mantinelu. Brankář si puk kopl pravým betonem do levého, od nějž kus černé gumy zamířil za brankovou čáru. Asistence: Carson Rehkopf a Saige Weinstein.
     
    24:56
    Finsko má možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Jordan Tourigny.
    19:43 Ethan GAUTHIER - 1:0
     
    19:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favorit střílí gól do šatny! ETHAN GAUTHIER měl mírné problémy se zpracováním dlouhého pasu, avšak poradil si, aby se následně od pravého mantinelu prokličkoval až před bránu, odkud bekhendem prostřelil Vinniho zakončením k pravé tyči. Asistence: Caden Price a Cameron Allen.
     
    16:31
    Kanadský gólman Scott Ratzlaff vyrazil střelu z pravého kruhu pravým betonem pouze k Jessemu Nurmimu, na nějž zívala odkrytá pravá polovina svatyně, dorážející hokejista napálil obětavě blokujícího Allena!
     
    15:55
    Přesilovou hru si vyzkoušejí rovněž Finové. A i Kanaďané faulovali v útočném pásmu, kde Andrew Cristall podrazil Saarelainena.
    07:11 Yager vypálil zápěstím do horní tyče
     
    07:11
    Braydena Yagera dělily od vedoucího gólu centimetry! V pravém kruhu si srovnal kotouč na střelu a ze zápěstí vypálil do horní tyčky.
     
    04:59
    Prmiérovou početní převahu si zahrají domácí Kanaďané. Naprosto zbytečného faulu se dopustil Tuomas Uronen, Colbyho Barlowa podrazil na útočné modré.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Gauthier (Price, Allen), 29. Ritchie (Rehkopf, Weinstein), 50. Wood, 50. Barkey (Cristall, Howe) – 60. Alasiurua (Kiiskinen, Hynninen)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Gauthier, Yager, Benson – Ritchie, K. Lind, Barlow – Wood, Rehkopf, Cristall – Cataford, Barkey, Heidt – Howe.
    Finsko: Vinni (Rimpinen) – Muhonen, Pieniniemi, Junkkari, Kiviharju, Väisänen, K. Kangas, Kiukas – Kiiskinen, Hynninen, Nurmi – Uronen, Alasiurua, Järventie – Halttunen, Kumpulainen, Saarelainen – Eliseev, Leppä, O. Lind – Pohjalainen.
    thejrc.org