Davos – Sparta 2:6 (kon.) | Mountfield HK – HC Slovan 4:2 (kon.) | Třinec – Ukrajina 3:6 (kon.)
Salzburg – Vítkovice 5:6 (po pr.) | K. Vary – HS Riga 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:6 (1:0, 1:4, 1:2)
Ukrajina
Neděle 07.08.2022, 10:30President Cup
Partner:
     
    Ukrajinská reprezentace do 17 let vítězí v zápase o bronz zcela zaslouženě. Žlutomodrá reprezentace byla po většinu zápasu lepším celkem, vytvořila si více gólových příležitostí a také je dokázala proměnit. Výsledkem toho je konečný stav 6:3, na kterém se dvěma góly podílel Gavril Simčuk. (12:54:25)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Ještě jedno vhazování před ukrajinskou brankou, ale o vítězi zápasu je rozhodnuto.
    58:49 Danyil ŠULHA - 3:6
     
    58:49
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Po Pohludkově přihrávce upadl na modré čáře jeho spoluhráč a nabídl Ukrajincům únik na prázdnou branku, který musel proměnit v šestý gól DANYIL ŠULHA!
     
    58:12
    Další Pohludkova rána z první, puk opět nabral směr daleko od brány.
     
    58:04
    Oddechový čas pro ukrajinský tým.
     
    58:04
    Třinečtí posílili přesilovku o jednoho muže navíc, ale ani následný tlak před brankou nevedl ke gólu. Barna a poté Švančara se snažili dorazit puk do branky, ale neúspěšně.
     
    57:29
    Pohludka střílel z pravé strany z voleje, ale netrefil branku.
     
    57:06
    Trenér Malík si vzal oddechový čas.
     
    57:06
    Koida nabídl soupeři přesilovku po faulu v útočném pásmu. Ukrajinský hráč podrazil třineckého a čeká ho dvouminutová doba na trestné lavici.
     
    56:49
    Nepříliš prudká střela Hebara z levého kruhu nemohla ohrozit brankáře Semekhu.
     
    55:44
    Nahození Barny od levého mantinelu chytil do lapačky brankář Semekha.
     
    55:02
    Milota musel dvakrát na led, v obou případech proti střele Safronova. Ukrajinský útočník to nejdřív zkoušel z pravého kruhu po ledě, poté vsadil na střelu do horní poloviny branky, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný.
     
    53:18
    Třinečtí uzamkli soupeře, Dravecký našel přihrávkou od mantinelu v levém kruhu zcela volného Švančaru, který vystřelil z první na branku, ale gólman Semekha puk vyrazil vedle branky!
     
    51:45
    Simčuk měl rychlost, objel z levé strany třineckou branku a z pravého kruhu vystřelil, avšak minul nejen branku, ale také brankáře Milotu.
    49:56 Bohdan TRUŠČENKO - 3:5
     
    49:56
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajinci využili přesilovou hru! Koida objel branku, vystřelil z mezikruží, brankář Milota puk vyrazil pouze do brankoviště, kde se nejlépe zorientoval BOHDAN TRUŠČENKO, který dorazil puk za brankovou čáru! Asistence: Rodion Koida.
     
    49:17
    Nagnijejev nezpracoval přihrávku Bodnara od modré čáry a puku se zmocnili domácí hokejisté.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 10. Weiss (Dravecký), 39. Barna (Sajdok, Rybnikár), 45. Rybnikár (Pohludka, Barna) – 24. Simčuk (Kulikov), 24. Simčuk (Rosstalnyj), 28. Tuchyn (Lapko), 40. Vystavkin (Truščenko), 50. Truščenko (Koida), 59. Šulha


    HC Oceláři Třinec: Milota (Skácel) – Dravecký, Holub, Byrtus, Mrtka, Solowski, Čmiel, Martiňák – Barna, Hebar, Švančara, Rybnikár, Granečný, Krišica, Murín, Bláha, Mikula, Pohludka, Urbánek, Weiss, Sajdok.
    Trenér: Malík.

    Ukrajina: Semehka (Berežnycky) – Truščenko, Lapko, Tuchyn, Bodnar, Tovkač, Udovenko, Rosstalnyj – Simčuk, Šulha, Safronov, Nagnijejev, Šarec, Babuškin, Jevtjechov, Skorochod, Vystavkin, Koida, Kulikov.
    Trenér: Bobkin.
    ocianews.com