Setkání s juniorskými vítězkami ME a MS v tenise (kon.)
konec
Setkání s juniorskými vítězkami ME a MS v tenise

Pondělí 08.08.2022, 13:00 • Sídlo Českého olympijského výboru, Praha 10 • Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena. (13:13:15)
     
    Jiří Kejval předává tenistkám knižní cenu – Tokio 2020 a doufá, že v dalších publikacích budou právě ony.
    Ceny přebírají čtrnáctileté Laura Samsonová, Alena Kovačková a Eliška Forejtková i o kategorii starší tenistky Tereza Valentová, Lucie Urbanová a Magdaléna Smékalová.
     
    „První mistryní světa do 14 let za dobu, co jsem ve funkci, byla právě tady Petra,“ dodal Ivo Kaderka.
     
    „Chci vyhrát každý turnaj, kterého se zúčastním, i když to asi nevyjde, ale určitě chci získat grandslamovou trofej a jet na olympiádu,“ plánuje hvězda českých tenisových mladších dorostenek Tereza Valentová.
     
    „Holky musejí v první řadě zůstat zdravé a mít stále stejnou chuť do tenisu a vydat ze sebe maximum,“ dodává Petra Cetkovská.
     
    „Byl to fantastický úspěch, tým je skvěle poskládaný, máme skvělou jedničku Terezu, která je schopná porazit každého ve své kategorii, Lucka s Majdou se výborně doplňují“, řekl David Škoch.
     
    „Z mého pohledu byly naše olympijské vítězky nedávno také děti. S Maruškou Bouzkovou mám první fotku, když jí byly dva roky, hrál jsem s její maminkou,“ zavzpomínal Ivo Kaderka.
     
    „Mládež je naše priorita, bez sebeobětování rodičů, kteří si navíc nechají poradit od odborníků, by to vůbec nebylo možné. Máme nejpropracovanější systém turnajů, tréninkových středisek, výjezdů, skvělé trenéry i kapitány,“ řekl Ivo Kaderka.
     
    Jiří Kejval pokračuje: „Když jedu kamkoli do ciziny, tak je tenis hlavní téma, všichni se ptají, jak to děláme, že hlavně v ženské kategorii vychováváme stále nové skvělé holky.“
     
    „Nikdy jsme tady na olympijském výboru neměli tolik tenistů, toho si vážíme. Tenis nás držel medailově i na minulých olympiádách,“ uvádí předseda ČOV Jiří Kejval.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    První srpnový týden přinesl dva velké úspěchy českého juniorského tenisu. Nejprve se ve středu v Mariánských Lázních radovaly z titulu mistryň Evropy tenistky do 16 let. Následně mohly v sobotu v Prostějově slavit dokonce světovou trofej české reprezentantky do 14 let. Slavnostního setkání se zúčastní členky obou týmů, dále kapitánské duo Petra Cetkovská, David Škoch, prezident Českého tenisového svazu a Tennis Europe Ivo Kaderka a předseda ČOV Jiří Kejval.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Karel Jedlička

    thejrc.org