Lipt. Mikuláš – Poprad 8:4 (kon.) | Mountfield HK – Bratislava Capitals 0:0 (zruš.) | Litvínov – K. Vary 5:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 2:1 (po pr.) | Tábor – Jihlava 4:0 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 5:1 (kon.)
Vyškov – SHKM Hodonín 3:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Prešov 2:3 (kon.) | Děčín – Chomutov 2:8 (kon.)
Kladno – Motor ČB 7:2 (kon.) | Poruba 2011 – Jastrzębie 2:3 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Třebíč 2:3 (kon.)
Sparta – Slavia 3:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 09.08.2022, 18:00 • Zimní stadion Příbram • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Tomáš PLEKANEC - 7:2
     
    58:31
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Motor to zkoušel bez brankáře. Za to však hosty trestá TOMÁŠ PLEKANEC, který z vlastní obranné modré čáry trefil prázdnou klec. Bez asistence.
     
    55:28
    Dvouminutový trest dostává Matyáš Filip. Přesilovka pro Motor.
     
    49:03
    Střelu Jakuba Babky z osy Strmeň vůbec neviděl. Možná mu pomohla i tyčka!
    43:52 Matěj BERAN - 6:2
     
    43:52
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí nakonec dlouhou přesilovku zužitkovali! Kristaps Sotnieks naservíroval zpoza branky puk Ladislavovi Zikmundovi. Ten ještě neprostřelil přesouvajícího se Strmeně, ovšem MATĚJ BERAN už dorážel do zcela odkryté klece – 6:2. Asistence: Ladislav Zikmund a Kristaps Sotnieks.
     
    41:08
    Ondřej Bláha dostal zásah vysokou holí a dokonce utrpěl krvavé zranění. Mikuláš Hovorka tak vyfasoval trest na 2+2 minuty! Dlouhá přesilovka pro Kladno.
     
    40:17
    Velká šance Rytířů hned na úvod třetí části! Albert Michnáč si položil Strmeně, ale poté zakončil jen do boční síťky hostující branky! Následně ještě vracel puk do ohně, ovšem tam už ho stačil přikrýt gólman Motoru.
    37:09 Miroslav INDRÁK - 5:2
     
    37:09
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři si berou tříbrankový náskok rychle zpět! Martin Procházka obral o kotouč rozehrávajícího Douderu a předložil ho před branku osamocenému MIROSLAVOVI INDRÁKOVI. Ten si pohrál se Strmeněm a po forhendové kličce zasunul hrací předmět za jeho záda – 5:2. Asistence: Martin Procházka.
    36:17 Kristofers BINDULIS - 4:2
     
    36:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek! Nenápadné nahození KRISTOFERSE BINDULISE zapadlo až za záda Adama Brízgaly. Kladenský brankář soudě dle toho, že téměř ani nereagoval, zřejmě nic neviděl. Asistence: Lukáš Vopelka.
     
    34:43
    Nyní nahrával naopak Sotnieks, který našel přesným pasem před branku sjíždějícího Jaromíra Pytlíka. Ten zblízka nepřehodil Strmeňův beton!
     
    32:51
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Filip Přikryl – 2 min.
    32:38 Martin PROCHÁZKA - 4:1
     
    32:38
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí využili početní výhodu a vedou 4:1! Strmeň svůj tým ještě podržel při šanci Berana a následné ráně Kehara. O nějakých 15 sekund později už ale kapituloval. Martin Kehar nabil na levý kruh MARTINOVI PROCHÁZKOVI, který z voleje zamířil mezi betony gólmana Motoru. Asistence: Martin Kehar.
     
    31:47
    Druhá přesilovka pro Kladno. Vyloučen za držení je Kristofers Bindulis.
     
    29:32
    Vyloučen je pouze domácí Ondřej Bláha. Motor má k dispozici druhou přesilovku. První využil.
    25:15 Vojtěch TOMEČEK - 3:1
     
    25:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor přesilovku využívá! Filip Přikryl držel puk u pravého mantinelu. Poté ho vrátil na modrou na Romana Vráblíka. Ten ho posunul na spoluhráče, jehož střelu nechytatelně tečoval VOJTĚCH TOMEČEK – 3:1. Asistence: Lukáš Doudera a Roman Vráblík.
     
    23:49
    Jaromír Pytlík ve středním pásmu podrazil Dzierkalse. První přesilovka pro Motor.
     
    19:47
    Jaromír Pytlík se natlačil až před branku a Strmeň musel zasahovat. Navíc byl faulován Lukášem Douderou a Rytíři si tak vyzkoušejí přesilovku. Tu dost pravděpodobně rozdělí přestávka.
    15:36 Ondřej BLÁHA - 3:0
     
    15:36
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace Rytířů končí gólem na 3:0! Ladislav Zikmund přenesl hru na pravé křídlo, kde byl rozjetý Jaromír Pytlík. Ten ještě adresoval parádní přihrávku ONDŘEJOVI BLÁHOVI, jenž doklepával hrací předmět do odkryté klece. Asistence: Jaromír Pytlík a Ladislav Zikmund.
    15:09 Tomáš PLEKANEC - 2:0
     
    15:09
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři zvyšují na rozdíl dvou gólů! TOMÁŠ PLEKANEC vystihl ve středním pásmu rozehrávku soupeře. Na levém křídle se vydal dopředu a v přečíslení 2 na 1 mu ještě najížděl Ondřej Bláha. Plekanec však volil střelu, která byla naprosto přesná. Puk ještě cinkl o tyčku a zapadl do brankové síťky. Bez asistence.
     
    12:28
    Mohlo být srovnáno! Z pravé strany vypálil Roman Vráblík a za Brízgalou zazvonila tyčka.
     
    08:05
    Matyáš Filip málem přidal druhý gól Kladna! Po jeho střele z levé strany puk propadl výstrojí Jana Strmeně a zastavil se o tyčku!
    02:51 Ladislav ZIKMUND - 1:0
     
    02:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři svůj tlak přetavují ve vedoucí gól! Jaromír Pytlík obkroužil branku a nahrál volnému LADISLAVOVI ZIKMUNDOVI, který z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. Asistence: Jaromír Pytlík.
     
    01:35
    Martin Procházka sebral protihráči kotouč a natlačil se až před Strmeně, který pokryl jeho bekhendové zakončení! Dorážet se ještě snažil Matěj Beran, ani on však skóre duelu neotevřel.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Zikmund (Pytlík), 16. Plekanec, 16. Bláha (Pytlík, Zikmund), 33. Procházka (Kehar), 38. Indrák (Procházka), 44. Beran (Zikmund, Sotnieks), 59. Plekanec – 26. Tomeček (Doudera, Vráblík), 37. Bindulis (Vopelka)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Gabriška) – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Michnáč, Plekanec, Filip – Bláha, Zikmund, Pytlík – Beran, Indrák, Procházka.
    Trenér: Otakar Vejvoda ml.

    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Doudera, Kachyňa, Hovorka, Bindulis, Vráblík, Remta – Doležal, Toman, Dzierkals – Chlubna, Koláček, Tomeček – Pouzar, Vopelka, Přikryl – Masopust.
    Trenér: Jaroslav Modrý
    thejrc.org