Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 6:1 (kon.) | Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 2:3 (kon.) | Plzeň – Šumperk 4:0 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Litoměřice – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Písek – Příbram 3:1 (kon.)
Pardubice B – Žďár n/S 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Sokol Karviná 9:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 4:1 (kon.)
Poprad – Prešov 3:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
Osvětim – Prostějov 4:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Kometa Brno
3:2 (2:0, 0:2, 0:0)
Berani Zlín
Čtvrtek 11.08.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je ADAM ZBOŘIL.
     
    6. série
    1:0
    Kometa má mečbol! Adam Zbořil rameny zmátl brankáře Libora Kašíka. Ve finále sáhl ke kličce do forhendu, odkrytou bránu neměl problém trefit.
     
    57:26
    Matej Tomek podržel Kometu exkluzivním zákrokem! Gazda nejprve ránou od modré orazítkoval tyč. Dorážel Kubiš, který už se chystal radovat, ale slovenský gólman zakouzlil a v poslední chvíli na brankovou čáru položil vyrážečku!
     
    55:08
    Fantastický Libor Kašík! Svezl se po ledě proti bekhendovému blafáku Jakuba Fleka, dobře mířenou střelu pod břevno schoval v lapačce!
     
    49:48
    Tlak brněnského celku nejspíše otupí početní převaha Zlína. Odpočinout si odjíždí Marek Ďaloga, dostal dvě minuty za držení.
     
    46:49
    Domácí nevyužili ani příležitost dvou na nikoho! Střelu Jakuba Fleka Libor Kašík vyrazil a rady si věděl i s dorážkou Luboše Horkého.
     
    44:39
    Na Zlín čeká premiérová početní převaha. Menší dvouminutový trest vyfasoval obránce Jan Ščotka za krosček.
     
    43:17
    Martin Zaťovič z levého kruhu nestřílel, ale ještě si všiml u protější tyčky Tomáše Vincoura, jehož lehkou teč Kašík parádně vyrazil levým ramenem!
     
    40:33
    Také třetí vyloučení míří do zlínských řad. Vyloučeným hráčem je Denis Kindl, v útočném pásmu se provinil hrou vysokou holí.
     
    38:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Vlachovi svěřenci v závěru druhé třetiny vrací stav do vyrovnané podoby! Bedřich Köhler vyhrál buly na JIŘÍHO SUHRADU, na jehož ránu sice měl Tomek dobrý výhled, ale lapačkou na kotouč nedosáhl! Asistence: Bedřich Köhler.
     
    33:14
    Přečíslení Komety gólem neskončilo. Jakub Flek si poradil se zpracováním dlouhé nahrávky, aby ještě vylepšil palebnou pozici pro Luboše Horkého, jehož si vychutnal Kašík.
     
    23:55
    První přesilovku Kometa využila, jak si povede ve druhém případě? Na trestnou lavici zamířil Martin Novotný za faul kolenem.
     
    20:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani jsou na kontakt! nezištně prvním dotekem poslal od pravého mantinelu puk před bránu na nikým neatakovaného JAKUBA ILLÉŠE, který si forhendem navedl puk mimo dosah Tomka a nasměroval jej za brankovou čáru. Asistence: Daniel Bukač a Valentin Claireaux.
     
    18:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! Ránu Meluzína od modré schytal Kollár. Volného puku se chopil MICHAL GULAŠI, který se v pro sebe netypické pozici zachoval jako zkušený útočník. Forhendovou kličkou vyřadil ze hry Kašíka a puk zasunul do odkryté brány. Asistence: Andrej Kollár a Erik Meluzín.
     
    16:55
    První přesilovou hru si zahraje brněnská Kometa. Poté, co Libor Kašík vyrazil další ránu Ďalogy, tak s v předbrankovém prostoru provinil podrážením Valentin Claireaux.
     
    09:25
    K vyrovnání moc nechybělo! Petr Mrázek zprava nahrál před bránu na Antonína Honejska, ten z bezprostřední blízkosti na Tomka recept nenašel.
     
    08:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí Kometa se ujímá vedení! Od pravého mantinelu před Kašíka vybruslil RADEK KOBLÍŽEK, jenž si ještě stihl posunout touš z bekhendu na forhend, aby následně skóroval střelou k pravé tyči! Asistence: Kim Strömberg a Rhett Holland.
     
    06:25
    Tomáš Kundrátek podpořil ofenzivu a málem se dočkal premiérové trefy v brněnském dresu! Tečoval střílený pas Hoíka před bránu, Kašík v poslední chvíli zasáhl lapačkou.
     
    04:02
    Nechybělo moc, aby Petr Mrázek skóroval proti bývalému zaměstnavateli! Zničehonic se objevil sám před brněnskou klecí, avšak bekhendovým blafákem si na Tomka nepřišel.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Koblížek (Strömberg, Holland), 19. Gulaši (Kollár, Meluzín), rozh. náj. Zbořil – 21. Illéš (Bukač, Claireaux), 39. Suhrada (Köhler)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kindl (ZLN)
    0:0   Horký (KOM)
    2. série:
    0:0   Claireaux (ZLN)
    0:0   Holík (KOM)
    3. série:
    0:0   Mrázek (ZLN)
    0:0   Koblížek (KOM)
    4. série:
    0:0   Illéš (ZLN)
    0:0   Flek (KOM)
    5. série:
    0:0   Honejsek (ZLN)
    0:0   Ščotka (KOM)
    6. série:
    1:0   A. Zbořil (KOM)
    1:0   Kindl (ZLN)


    HC Kometa Brno: Tomek (Maleček) – Ščotka (A), Kundrátek, Ďaloga, Holland, Gulaši, Hrbas, Kučeřík, Fajmon – Flek, Holík, Horký, Zaťovič (C), A. Zbořil, Vincour, Kollár, Strömberg, Koblížek, Meluzín, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Talafa, Gazda, Bukač, M. Zbořil, Riedl, Novotný – Frömel, Claireaux, Kindl, Ondráček (A), Honejsek, Kubiš (C), Illéš, Köhler (A), Mrázek, Hejcman, Luža, Sedláček, Chludil.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: Jan Grygera, Ondřej Šudoma – Henrich Král, Jan Vašíček
    thejrc.org