Lotyšsko – Kanada 2:5 (kon.) | Německo – Rakousko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko cz 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Finsko
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Česko
Čtvrtek 11.08.2022, 20:00 • Rogers Place, Edmonton. • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kasper SIMONTAIVAL - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko. Autorem vítězné branky v nájezdech je KASPER SIMONTAIVAL.
    52:38 Jan MYŠÁK - 3:3
     
    52:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce první českého útoku znamená vyrovnání! Nebyla to úplnmě dělová rána, ale Jan Myšák na brankovišti nějakým způsobem dostal puk za čáru. Akce ale začala efektivní kličkou Guta a pěknou nahrávkou na teč od Kulicha. Až poté dostal český kapitán puk za záda Meriläinena. Asistence: Michal Gut a Jiří Kulich.
    50:24 Aatu RÄTY - 3:2
     
    50:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je škoda! Češi sice přežili oslabení, ale následně inkasují. Autorem branky je AATU RÄTY, ke kterému se dostal puk do ideální pozice před Bednářem po přihrávce od Hirvonena, který šťastně zpracoval puk po střele od modré. Aatu Räty pak z dobré pozice nedal Bednářovi šanci. Asistence: Roni Hirvonen, Topi Niemelä.
    23:39 Kasper PUUTIO - 2:2
     
    23:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Edmontonu máme srovnáno. Autorem branky je KASPER PUUTIO, kterému se příhodně od mantinelu odrazila přihrávka Simontaivala. Finský zadák následně nahodil na gólmana, který nedokázal puk zastavit. Český celek ještě přes coach challenge zkoušel zvrátit rozhodnutí, ale to se nepovedlo. Asistence: Kasper Simontaival, Joni Jurmo.
    16:28 Roby JÄRVENTIE - 1:2
     
    16:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlé kombinaci Kapanena a Heimosalmiho se ke střele z voleje dostal ROBY JÄRVENTIE, jenž neskutečnou pumelicí propálil Bednáře a po 14 sekundách využil přesilovou hru! Finové se vrací zpátky do zápasu. Asistence: Aleksi Heimosalmi a Oliver Kapanen.
    11:31 Jiří KULICH - 0:2
     
    11:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvougólové vedení pro národní tým! Po úspěšném Myšákově buly vypálil od modré JIŘÍ KULICH, a protože Leevi Meriläinen měl zřejmě zacloněno, tak puk skončil až v síti. Asistence: Jan Myšák.
    06:36 Jaroslav CHMELAŘ - 0:1
     
    06:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští junioři jdou do vedení! Poté, co JAROSLAV CHMELAŘ získal kotouč v útočném pásmu, tak z rohu zkusil své štěstí. A udělal dobře, protože Leevi Meriläinen byl opět nejistý! A tak v Edmontonu opět zní hit Karla Gotta Dám dělovou ránu. Bez asistence.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 17. Järventie (Heimosalmi, Kapanen), 24. Puutio (Simontaival, Jurmo), 51. Räty (Hirvonen, Niemelä), rozh. náj. Simontaival – 7. Chmelař, 12. Kulich (Myšák), 53. Myšák (Gut, Kulich)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roni Hirvonen (FIN)
    0:0   Jiří Kulich (CZE)
    2. série:
    1:0   Roby Järventie (FIN)
    1:0   Michal Gut (CZE)
    3. série:
    1:0   Aatu Räty (FIN)
    1:0   Jaroslav Chmelař (CZE)
    4. série:
    1:0   Joakim Kemell (FIN)
    1:1   Jan Myšák (CZE)
    5. série:
    2:1   Kasper Simontaival (FIN)
    2:1   Matyáš Šapovaliv (CZE)


    Finsko: Meriläinen (Jatkola) – Nurmi, Niemelä (A), Heimosalmi, Viro, Puutio (A), Jurmo, Rafkin, Rajaniemi – Kemell, Räty, Hirvonen (C) – Simontaival, Määttä, Järventie – Lambert, Koivunen, Helenius – Liukas, Kapanen, Väisänen.
    Trenér: Antti Pennanen.

    Česko: Bednář (Suchánek) – Jiříček, Ticháček (A), Špaček, Svozil (A), Čech, Hamara, Němec – Myšák (C), Gut, Kulich – Chmelař, Szturc, Ivan – Ryšavý, Menšík, Kos – Urban, Šapovaliv, Měchura – Hauser.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Hiff, Kowalski – Huseby, Mackey (všichni CAN).
    bahis siteleri