Lotyšsko – Kanada 2:5 (kon.) | Německo – Rakousko 4:2 (kon.) | Finsko – Česko cz 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Finsko
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Česko
Čtvrtek 11.08.2022, 20:00 • Rogers Place, Edmonton. • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kasper SIMONTAIVAL - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko. Autorem vítězné branky v nájezdech je KASPER SIMONTAIVAL.
     
    62:28
    Chmelař se Špačkem jeli dva na jednoho, ale přihrávka prvního jmenovaného musela být přes beka. Takže nakonec byla příliš vysoká.
    57:17 Chmelař poslal tvrdým hitem protihráče na střídačku
     
    57:17
    Chmelař nyní poslal Fina z ledu zpátky na střídačku! To byl ukázkový hit, Kasper Puutio se proletěl vzduchem.
     
    55:26
    Nyní už ale zakombinovali kvalitně, a taky z toho byla šance. V ní ale neuspěl Kasper Puutio. Bednář se stačil přesunout!
     
    53:23
    Další přesilovka pro Finy, dvě minuty za podrážení obdržel Adam Měchura. Juniory nyní čekají asi krušné chvíle.
    52:38 Jan MYŠÁK - 3:3
     
    52:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce první českého útoku znamená vyrovnání! Nebyla to úplnmě dělová rána, ale Jan Myšák na brankovišti nějakým způsobem dostal puk za čáru. Akce ale začala efektivní kličkou Guta a pěknou nahrávkou na teč od Kulicha. Až poté dostal český kapitán puk za záda Meriläinena. Asistence: Michal Gut a Jiří Kulich.
    50:24 Aatu RÄTY - 3:2
     
    50:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je škoda! Češi sice přežili oslabení, ale následně inkasují. Autorem branky je AATU RÄTY, ke kterému se dostal puk do ideální pozice před Bednářem po přihrávce od Hirvonena, který šťastně zpracoval puk po střele od modré. Aatu Räty pak z dobré pozice nedal Bednářovi šanci. Asistence: Roni Hirvonen, Topi Niemelä.
     
    49:39
    Dobrá šance Finů! Aatu Räty se vytočil před branku a odražený kotouč se zjevil před Kasperem Puutiem, jenže ten jej netrefil ideálně. A tak si Bednář poradil.
     
    48:18
    Nyní si ale zahrají přesilovku Finové, fauloval totiž Szturc za hákování. A pozor: Finové jednu přesilovku už dnes proměnili.
     
    46:45
    Po české pěkné kombinaci střílel Kulich, ale jeho střelu do prázdné branky zastavil finský obránce. Leevi Meriläinen by byl bez šance!
     
    45:03
    Druhá přesilovky pro české juniory, dvě minuty dostal Lambert za hákování.
    44:17 Špaček nemířil z dobré pozice přesně
     
    44:17
    V obrovské šanci se zjevil David Špaček, ke kterému vleže přiťukl puk jeden z jeho spoluhráčů. Jenže český zadák z dobré pozice minul!
    40:15 Kulich na Meriläinen nevyzrál
     
    40:15
    Hned po pár sekundách se natlačil do obrovské šance Jiří Kulich, který ale neprocpal puk přes Leeviho Meriläinena. Z podobné akce skóroval proti Slovákům Szturc.
    26:03 Szturc Meriläinena neprostřelil
     
    26:03
    A Češi mohli po ubráněném oslabení rychle odpovědět díky přečíslení! Jenže střelu Gabriela Szturce zastavil skvělým přesunem Leevi Meriläinen.
     
    25:17
    Po střeleckém pokusu Joakima Kemella zvonila tyč! Předtím to zkoušel nebezpečně ještě Roby Järventie, ale Bednář se štěstím odolal.
     
    23:39
    Vyloučení v týmu Česko:
    2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva, odpyká Adam Měchura.
    23:39 Kasper PUUTIO - 2:2
     
    23:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V Edmontonu máme srovnáno. Autorem branky je KASPER PUUTIO, kterému se příhodně od mantinelu odrazila přihrávka Simontaivala. Finský zadák následně nahodil na gólmana, který nedokázal puk zastavit. Český celek ještě přes coach challenge zkoušel zvrátit rozhodnutí, ale to se nepovedlo. Asistence: Kasper Simontaival, Joni Jurmo.
    19:42 Koivunen pálil z první, Bednář byl na místě
     
    19:42
    Velká šance Finů! Lambert našel krásnou zadovkou před bránou opět Villeho Koivunena, ten ale nedokázal najít mezírku ve výstroji českého muže s maskou!
    16:28 Roby JÄRVENTIE - 1:2
     
    16:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlé kombinaci Kapanena a Heimosalmiho se ke střele z voleje dostal ROBY JÄRVENTIE, jenž neskutečnou pumelicí propálil Bednáře a po 14 sekundách využil přesilovou hru! Finové se vrací zpátky do zápasu. Asistence: Aleksi Heimosalmi a Oliver Kapanen.
     
    16:14
    Finové dostávají šanci na snížení, Gut se prezentoval útočným faulem, a tak mají hokejisté Leijonatu šanci na snížení.
    14:59 Räty chybu v české rozehrávce nepotrestal
     
    14:59
    Obrovská hrubka v české defenzívě! Svozil připravil tutovka pro Aatua Rätyho, jenže ten Bednáře blafákem nevyzrál. Výborný zákrok českého gólmana!
    11:31 Jiří KULICH - 0:2
     
    11:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvougólové vedení pro národní tým! Po úspěšném Myšákově buly vypálil od modré JIŘÍ KULICH, a protože Leevi Meriläinen měl zřejmě zacloněno, tak puk skončil až v síti. Asistence: Jan Myšák.
    10:34 Neuznaný gól českého týmu
     
    10:34
    Po zblokované střele Kulicha dorážel na brankovišti Ryšavý. Někteří Češi se již radovali, puk se totiž po odpískání zřejmě ocitl ve finské brance. Jenže nic z toho není. Přesilovka tak pokračuje.
     
    10:11
    Jiříček našel krátce po buly našel svého spoluhráče, který z dobré pozice těsně minul. To je poměrně škoda!
     
    10:02
    První vyloučení, a tak tu máme první přesilovku pro svěřence Radima Rulíka. Roby Järventie chtěl sekyrou zastavit rozvíjející se český protiútok. A tak dostává dvě minuty za sekání.
    06:36 Jaroslav CHMELAŘ - 0:1
     
    06:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští junioři jdou do vedení! Poté, co JAROSLAV CHMELAŘ získal kotouč v útočném pásmu, tak z rohu zkusil své štěstí. A udělal dobře, protože Leevi Meriläinen byl opět nejistý! A tak v Edmontonu opět zní hit Karla Gotta Dám dělovou ránu. Bez asistence.
    05:01 Lambertovu střelu zastavilo břevno
     
    05:01
    Tyč! Po nájezdu Lamberta z pravého křídla bylo v Rogers Place slyšet cinknutí konstrukce branky Bednáře. Útočník, jehož si v draftu vybrali v prvním kole Jets, teď byl hodně blízko prvnímu gólu.
     
    02:08
    Zatím se hraje v zajímavém tempu, což je ostatně u juniorského hokeje zvykem. Do šance se tlačil Matyáš Šapovaliv, ale Leevi Meriläinen si v první ošemetné situaci nakonec poradil.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 17. Järventie (Heimosalmi, Kapanen), 24. Puutio (Simontaival, Jurmo), 51. Räty (Hirvonen, Niemelä), rozh. náj. Simontaival – 7. Chmelař, 12. Kulich (Myšák), 53. Myšák (Gut, Kulich)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roni Hirvonen (FIN)
    0:0   Jiří Kulich (CZE)
    2. série:
    1:0   Roby Järventie (FIN)
    1:0   Michal Gut (CZE)
    3. série:
    1:0   Aatu Räty (FIN)
    1:0   Jaroslav Chmelař (CZE)
    4. série:
    1:0   Joakim Kemell (FIN)
    1:1   Jan Myšák (CZE)
    5. série:
    2:1   Kasper Simontaival (FIN)
    2:1   Matyáš Šapovaliv (CZE)


    Finsko: Meriläinen (Jatkola) – Nurmi, Niemelä (A), Heimosalmi, Viro, Puutio (A), Jurmo, Rafkin, Rajaniemi – Kemell, Räty, Hirvonen (C) – Simontaival, Määttä, Järventie – Lambert, Koivunen, Helenius – Liukas, Kapanen, Väisänen.
    Trenér: Antti Pennanen.

    Česko: Bednář (Suchánek) – Jiříček, Ticháček (A), Špaček, Svozil (A), Čech, Hamara, Němec – Myšák (C), Gut, Kulich – Chmelař, Szturc, Ivan – Ryšavý, Menšík, Kos – Urban, Šapovaliv, Měchura – Hauser.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Hiff, Kowalski – Huseby, Mackey (všichni CAN).
    thejrc.org