Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 6:1 (kon.) | Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 2:3 (kon.) | Plzeň – Šumperk 4:0 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Litoměřice – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Písek – Příbram 3:1 (kon.)
Pardubice B – Žďár n/S 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Sokol Karviná 9:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 4:1 (kon.)
Poprad – Prešov 3:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
Osvětim – Prostějov 4:5 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Čtvrtek 11.08.2022, 17:00 • TITAN aréna Liptovský Mikuláš • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou.

    MHk 32 Liptovský Mikuláš


    Liptáci spoločne so Spišiakmi odštartovali prípravné zápasy tento utorok. Mikuláš mal za súpera Poprad, ktorý dokázal rozstrieľať výsledkom 8:4, avšak východniari nehrali v plnej sile. Nový tréner Ján Šimko sa tak uviedol vo výbornom svetle.

    HK GROTTO Spišská Nová Ves

    Rysy si dohodli kvalifikačné repete s Prešovom, ktorý ich v sezóne nepustil do play-off. Domáci vyhrávali 1:0 aj 2:1, ale z prvého letného víťazstva sa radovali Šarišania. Tí dvomi presnými zásahmi v záverečnej tretine otočili skóre.
     
    Úvodné zostavy:

    MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent – Dyakov, Novajovský, Ventelä, Mesikämmen, Mezovský, Kapičák, M. Hudec – Handlovský (A), Šmida, Kriška (C) – Karsums (A), Vähätalo, Kuru – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Záhradník, Haluška – Dunčko, Kalousek.
    Trenér: Ján Šimko.

    HK GROTTO Spišská Nová Ves: Surák – Česánek, Ordzovenský, Romaňák, Grec, N. Zekucia, Malina (A) – Giľák, Tkáč, Ščurko (A) – Šuty, Vartovník (A), I. Novák – G. Olejník, Grega, Tomala – Mikolaj.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodca: Orolín, Snášel – Knižka, Stanzel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Tkáč získal prihrávku na červenej čiare a snažil sa preštrikovať okolo Dyakova až pred brankára Valenta, no prvý menovaný mu v tom čistým spôsobom zabránil.
     
    00:54
    Romaňák ideálne nespracoval puk, ktorý sa mu odrazil od čepele priamo na Karsumsa. Skúsený lotyšský reprezentant vyslal úvodný strelecký pokus na Suráka. Vhadzovanie v obrannej tretine hostí.
     
    01:05
    Liptovský Mikuláš dal gól! Výborný vstup Liptákov do druhého prípravného duelu. Dobre umiestnená strela FILIPA MEZOVSKÉHO rozvlnila spišskonovoveskú sieť. Surákova reakcia prišla neskoršie. Asistencie: Markus Michalík a Michal Uhrík.
     
    01:47
    Tkáč sa pokúšal využiť dostatok voľného miesta a prekľučkoval sa až do pásma. Puk pristavil Giľákovi, no jeho ľahšie zakončenie po ľade nemohlo výraznejšie ohroziť Valenta.
     
    02:31
    Liptovský Mikuláš dal gól! Rýchla akcia domáceho Mikuláša. Handlovský obkorčuľoval súperovu bránu, naservíroval prihrávku MARTINOVI KRIŠKOVI, ktorý to bez prípravy trafil medzi Surákove betóny. Asistencie: Sebastián Šmida a Lukáš Handlovský.
     
    03:40
    Hostia sa nedostali zo svojej tretiny dopredu. Na modrej čiare Walega neskrotil puk a následne na streľbu nemohol pomýšľať Michalík.
     
    03:52
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Walega – 2 min., podrazenie.
     
    04:18
    Hosťujúcu akciu zakladali obrancovia Malina s Romaňákom. Ten sa však pošmykol a prišiel o puk. Liptáci medzitým poslali na ľad čerstvé sily.
     
    05:06
    Giľák namiesto krížnej prihrávky vpravo urobil otočku a chcel to riešiť individuálne. Po ňom Tkáč trafil ľavý Valentov betón i jemne konštrukciu bránky.
     
    05:29
    Spišská Nová Ves dala gól! Nemáme za sebou ešte ani polovicu tretiny a už sme videli tri presné zásahy. Prvý si pripisujú Rysy zo Spiša. Michal Valent už bol prikrátky na razantnú koncovku ĽUBOMÍRA MALINU. Asistencie: Matej Giľák a Lukáš Vartovník.
     
    05:59
    Liptovský Mikuláš je od úvodnej minúty poriadne nabudený. Teraz to dal poznať v plnej miere pri dokončení akcie, keď sa viacero hráčov snažilo pretlačiť puk za bránkovú čiaru. Surák v spolupráci s obrancami to zvládli ustáť.
     
    06:33
    Tkáčovi sa takmer podarilo zaskočiť domáceho brankára, ktorý síce bol roztiahnutý a ľavou nohou si pokrýval žŕdku, no skoro mu to zapadlo dnu.
     
    08:06
    Tomala prečítal úmysel Venteläho a do jeho krížnej nahrávky vložil hokejku v strednom pásme. Ešte to išiel vyskúšať smerom do ofenzívy, ale okolo spomínaného súpera sa nepresadil.
     
    09:57
    Prerušená hra. Jedna z domácich striel aj s prispením Spišiakov zakotvila v ochrannej sieti. Po polovici prvého dejstva Liptáci ovládajú svoj ľad a vyhrávajú 2:1.
     
    10:52
    Peter Novajovský vyskúšal dobré zakončenie, ktoré mu Surák zlikvidoval vyrážačkou.
     
    11:45
    Surák musel pokrývať puk na dva razy. Situáciu mu pomohol kontrolovať obranca Boris Česánek, ktorý v rámci možností čistil priestor.
     
    12:14
    Spišiaci obsadili útočnú tretinu. Z tohto pobytu dokázali vyťažiť švih Romaňáka. Valent spojil betóny.
     
    12:48
    Kriška sa zjavil pred súperovou bránkou a Surák bol pozorný, aj keď v náročnej pozícii, keď ležal na betónoch. Domácemu veteránovi sa však nepodarilo okolo neho prehodiť puk na voľnú pravú stranu.
     
    13:29
    O strelu z prvej sa hlásil fínsky hokejista Hannu Kuru, vlani hráč Spišskej Novej Vsi. Dostal sa ale do bloku a nedokázal vystreliť z medzikružia.
     
    13:37
    Liptovský Mikuláš dal gól! Mikuláš znova odskakuje minuloročnému extraligovému nováčikovi na rozdiel dvoch gólov. Tentoraz zaúradovala fínska participácia a JULIUS VÄHÄTALO dokráčal ku gólovému zápisu. Asistencia: Sameli Ventelä.
     
    14:57
    Mladý Haluška, prenikajúc popri mantineli, pocítil tvrdosť protihráča a kapitána Lukáša Vartovníka.
     
    15:39
    Malinovi prestrčil puk pomedzi korčule Martin Kriška, no zároveň mu chýbal krok navyše, aby ho prekorčuľoval. Spišskonovoveskému obrancovi pomohol Nicolas Zekucia a zmocnil sa puku.
     
    16:23
    Daniel Tkáč sa natlačil k bránke cez Mesikämmena. Spišská Nová Ves získava pásmo po zákroku gólmana Michala Valenta.
     
    16:33
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Mezovský – 2 min., držanie.
     
    16:59
    Kamil Walega nevytrestal hostí za nepozornosť a po úniku nechal vyniknúť Suráka lapačkou! Neujala sa ani okamžitá dorážka Vähätala do prázdnej bránky!
     
    18:33
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:17
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Ščurko – 2 min., hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Liptovský Mikuláš nasadzuje do prípravy kompletný káder, zatiaľ čo Poprad i Spišská Nová Ves mladých chalanov. Rozdiel je jasný ako v utorok, tak aj dnes.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Atraktívna súhra Liptákov. Karsums pekne preniesol hru na Kuruho, nepodarilo sa mu gólom pozdraviť bývalých spoluhráčov. Puk mu nesadol podľa predstáv.
     
    21:17
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    21:44
    Michal Uhrík sa zapojil do hry vo veľkej rýchlosti a už si to nastavoval na strelu švihom. Cestu mu skrížil Šuty a obaja skončili na ľadovej ploche.
     
    21:54
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Galbavý – 2 min., podrazenie.
     
    22:14
    Strieľaná prihrávka smerovala z hokejky Tkáča pred otvorenú bránku Liptovského Mikuláša. Puk tečoval Martin Kriška. Našťastie pre jeho klub vedľa.
     
    22:45
    Giľák podporil útok Spišiakov pri tejto presilovke. Nakrátko si to hodil s Vartovníkom, ktorý okamžite vyzýval na aktivitu Tkáča. Zle naložil s prihrávkou, keďže si to musel ešte prikopávať. Liptáci sa oslobodzujú.
     
    23:43
    Ľubomír Malina sa vybral na ofenzívny výlet. Pred útočnou modrou čiarou ale nahrával jednému zo svojich spoluhráčov. Početná výhoda Rysov o pár sekúnd uplynie.
     
    23:54
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:13
    Karsums si hľadal miestečko niekde v predbránkovom priestore súpera, ale Fín Vähätalo mu poslal prihrávky na päty.
     
    24:50
    Liptovský Mikuláš dal gól! Nedostatočný prehľad východniarov pred bránkoviskom. Brankár Filip Surák bol na ľade a nikto mu nepomohol. Poloprázdnu svätyňu triafa MATEJ GALBAVÝ. Asistencie: Michal Uhrík a Sameli Ventelä.
     
    25:19
    Už to mohlo byť 5:1! Po Dyakovej nahrávke spoza bránky zakončoval Kriška! Surák si myslel, že má puk medzi nohami a chvíľu sa ešte obracal okolo seba! Až keď ho zaľahli hráči v snahe dorážať, rozhodca prerušil hru!
     
    26:26
    Spišiaci iba vyhodili puk do stredného pásma. A už idú do pozoru, nakoľko sa na nich valí nasledujúca červená vlna.
     
    26:58
    Zakázané uvoľnenie Spišskej Novej Vsi. Buly po ľavici Filipa Suráka.
     
    27:21
    Toto bola veľmi náročná prihrávka na Uhríkovu hokejku. Bol úplne bez šance zachytiť takýto ťažký puk. Rysy idú pred Valenta.
     
    28:03
    Tomala prikorčuľoval za mikulášsku bránku a na moment si zakryl puk pred Mezovským. Skúsený obranca Liptákov vedel, ako na neho a odzbrojil ho.
     
    28:48
    Peter Novajovský nečakal a ihneď strieľal od modrej čiary zápästím. Strelecký pokus sa odrazil od Suráka a ešte sa tam črtala možnosť na dorážku. Hosťujúci brankár to však odmietol zákrokom lapačkou.
     
    29:06
    Silu na puku ukazuje Daniel Tkáč. Prenikol do súboja jeden na jedného a aj keď niesol na sebe Kapičáka, Valentovi pohrozil koncovkou z bekhendu.
     
    29:35
    Matej Giľák v nájazde! Po kľučke do forhendu nezariadil zníženie na 2:4!
     
    30:02
    Liptovský Mikuláš dal gól! Staré hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. Michal Valent úspešne podržal chrbát Mikulášu, ale na druhej strane ho nenapodobnil Suárk a zo siete tak loví už piaty puk, ktorý tam poslal MARTINS KARSUMS. Asistencie: Hannu Kuru a Julius Vähätalo.
     
    31:06
    Liptovský Mikuláš dusí svojho protivníka. Najmä legionári im osladili predchádzajúce sekundy. Svoju prácu však nemusel odvádzať Surák, na ktorého neletela žiadna strela.
     
    32:21
    Záhradník jedným okom sledoval robotu Handlovského a súbežne sa vystrkoval spoza Malinu. Ten s ním korčuľoval v jednom rytme a odprevadil ho za bránu.
     
    33:57
    Pokus Martinsa Karsumsa priamou strelou z modrej čiary. Skóre sa nemenilo.
     
    34:26
    Tkáč sa ocitol v šanci! Bekhend neumiestnil dovnútra ponad ležiaceho Valenta!
     
    34:40
    Michal Valent si v doterajšom vývoji duelu veľmi nezachytal. Preto uvíta častejšie zákroky. Po jednom z nich hru prerušil a Rysy zabojujú o zotrvanie v tretine.
     
    34:53
    Kriška mýlil Ščurka klepaním hokejkou o ľadovú plochu, ale on sa nedal zmiasť a pokračoval v ťahu na domácu bránku, čo však neprinieslo druhý gól Spišiakov.
     
    36:17
    Timotej Tomala míňa ľavý horný roh bránky Liptovského Mikuláša!
     
    37:00
    Grec pri svojej striedačke urobil dvojnásobnú kľučku a odohral puk po mantineli.
     
    37:54
    Lukáš Vartovník vysunul ramená proti Ventelämu a obaja zviedli dobrý silový súboj v blízkosti domácej bránky. Valent sa nedočkal strely na seba.
     
    38:15
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Kriška – 2 min., sekanie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:21
    Prudká delovka Giľáka z ľavého kruhu poštípala telo Dyakova.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hokejisti Liptovského Mikuláša navýšili náskok v druhej tretine o ďalšie dva góly. Záverečná tretina sa už bude pravdepodobne len dohrávať.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:32.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Česánek nastavil ruku na prudko letiaci puk a od rukavice putoval do mantinelu. Čiarový rozhodca sa pomýlil a odpískal, hoci samotný hráč poukázal na to, že nešlo o dotyk s lavičkou.
     
    40:42
    Sebastián Šmida sa ľahko dostal do zakončenia zľava. Prešiel okolo dvoch Spišiakov a aktivoval pravé Surákovo rameno.
     
    40:49
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Ščurko – 2 min., hákovanie.
     
    41:18
    Prvý strelecký pokus v priebehu tejto presilovky vyslal Martin Kriška. Po strele kývol hlavou, lebo bol presvedčený, že sa z toho mohlo dať presadiť.
     
    42:09
    Fantastická kombinácia Kuruho s Novajovským a na konci všetkého bola bomba poľského talentu Walegu. Snažil sa doslova zapichnúť puk do ľavej šibenice, ale chýbali milimetre.
     
    42:49
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    43:39
    Šuty nastrelil puk na zadný mantinel, avšak nikto o neho nešiel zabojovať.
     
    44:25
    Tomala vypálil zápästím a Valent schoval puk do výstroja. Gabriel Olejník ani Romaňák už nemali možnosť pokúsiť sa dorážať.
     
    45:19
    Zaváhanie v spišskonovoveskej defenzíve. Lukáš Handlovský už nestihol potiahnuť si puk viac vľavo. Vhadzovanie v útočnom pásme Liptovského Mikuláša.
     
    46:12
    Ventelä prenikol do skvelej pozície na ohrozenie bránky súpera, čo aj zúročil. Filip Surák mu však zmenšil strelecký uhol a zasiahol ľavým betónom.
     
    47:33
    Peter Ordzovenský s nacvičeným signálom na Giľáka. Puk mu naskočil na hokejku na pravom krídle a po následnom prenesení pred bránkovisko zasahoval Valent.
     
    48:12
    Liptáci majú oporu vo svojom brankárovi Valentovi. V priebehu niekoľko sekúnd sa predviedol dvomi zákrokmi.
     
    48:48
    Stretnutie dvoch generácii. Karsums sa nalepil na Šutyho a na vlastnej modrej čiare mu odstrelil puk.
     
    49:42
    Dyakov adresoval strieľanú prihrávku rovno medzi kruhy. Juraj Dunčko sa netešil zo streleného gólu, nakoľko netrafil puk. Mal vysoko hokejku nad ľadom.
     
    50:00
    Päťdesiata minúta duelu. Liptovský Mikuláš kontroluje skóre a drží štvorgólový rozdiel v pomere 5:1.
     
    50:32
    Striedanie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    z ihriska odchádza Surák, prichádza Varša.
     
    51:12
    Pôvodne to vyzeralo, že Ščurkovi znova odpískajú trest za hákovanie, pretože išiel v tomto duchu po Galbavom. Dôvod je však postavenie mimo hry Rysov.
     
    51:12
    Striedanie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    z ihriska odchádza Valent, prichádza Klimčák.
     
    52:25
    Grega vybojoval puk a naslepo ho dával vzduchom. Tomala ho nezískal.
     
    52:51
    Liptovský Mikuláš dal gól! Čistý štít iba 15-ročného brankára hostí Benjamína Varšu sa nekoná. Prekonala ho letná akvizícia MARTINS KARSUMS. Na konte má už druhý gól. Asistencie: Hannu Kuru a Sameli Ventelä.
     
    53:45
    Miesto na streleckej listine si chcel nájsť aj domáci Dunčko! Nedožil sa toho ani pri svojej druhej príležitosti v poslednej tretine!
     
    54:39
    Matej Galbavý operoval na pravej žŕdke. Varša nemal prehľad o puku a Uhríka spred bránkoviska zobral kapitán Vartovník.
     
    55:37
    Ďalší signál Ordzovenského s Giľákom. Aktéri na sekundu váhali, či sa nebude pískať zakázané uvoľnenie. Arbitri hru pustili.
     
    56:09
    Náhradník Valenta Klimčák ešte nepustil puk za svoj chrbát, no v skutočnosti až teraz riešil situáciu zákrokom.
     
    56:43
    Kalousek faulovaný Vartovníkom v útočnom pásme. Domáci Mikuláš ide v závere stretnutia do početnej výhody o jedného hráča.
     
    56:43
    Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
    Vartovník – 2 min., držanie.
     
    57:11
    Kamil Walega v dnešnom zápase ešte neprehovoril a nevyšlo mu to ani pred malou chvíľkou.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:43
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:59
    Gabriel Olejník s pukom na hokejke a pustil sa dopredu proti Ventelämu. Tomu stačil jediný správny pohyb a súper sa ocitol bez puku.
     
    Koniec zápasu.
     
    Na Liptove sme počuli poslednú sirénu. Liptovský Mikuláš si v plnej sile poradil s viacerými mladými Spišiakmi ľahko 6:1. Do hry zasiahli aj brankárski tínedžeri Klimčák s Varšom. Oba kluby majú za sebou druhý letný zápas. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:04:06)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 2. Mezovský (Michalík, Uhrík), 3. Kriška (Šmida, Handlovský), 14. Vähätalo (Ventelä), 25. Galbavý (Uhrík, Ventelä), 31. Karsums (Kuru, Vähätalo), 53. Karsums (Kuru, Ventelä) – 6. Malina (Giľák, Vartovník)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent (52. Klimčák) – Dyakov, Novajovský, Ventelä, Mesikämmen, Mezovský, Kapičák, M. Hudec – Handlovský (A), Šmida, Kriška (C) – Karsums (A), Vähätalo, Kuru – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Záhradník, Haluška – Dunčko, Kalousek.
    Trenér: Ján Šimko.

    HK Spišská Nová Ves: Surák (51. Varša) – Česánek, Ordzovenský, Romaňák, Grec, N. Zekucia, Malina (A) – Giľák, Tkáč, Ščurko (A) – Šuty, Vartovník (C), I. Novák – G. Olejník, Grega, Tomala – Mikolaj.
    Trenér: Vlastimil Wojnar.

    Rozhodčí: Orolín, Snášel – Knižka, Stanzel.
    thejrc.org