Aston Villa – Everton 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 4:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 0:0 (kon.)
Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.) | Southampton – Leeds 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 0:0 (kon.)
Brentford – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:2 (2:0)
Leicester City
Sobota 13.08.2022, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    76
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskurychlé srovnání domácích, kteří se hned po rozehrávce hnali kupředu. Gabriel Jesus přihrál na hranici vápna, kde stál GABRIEL MARTINELLI, jenž přízemní střelou k tyči překonává brankáře Warda. Martinelli tak zapisuje druhou branku v sezóně a Jesus čtvrtý bod v dnešním duelu! Asistence: Gabriel Jesus.
     
    74
    Leicester právě vstřelil branku!
    Drama je tady! Střídání opravdu oživila hru Leicesteru a ti tak snižují na rozdíl jediné branky. Kelechi Iheanacho našel v pokutovém území nabíhajícího JAMESE MADDISONA, který přízemní střelou na zadní tyč rozvlnil síť. Asistence: Kelechi Iheanacho.
     
    55
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Jednogólový rozdíl ale příliš dlouho nevydržel a Gunners opět udeřili! Wardovi vypadl míč z rukavic, Jesus přiťukl na GRANITA XHAKU a ten uklidil míč do prázdné branky. Asistence: Gabriel Jesus
     
    53
    Leicester právě vstřelil branku!
    Ale i přesto se hosté prosazují a už je to jen o gól! Saliba stíhal nabíhajícího si Vardyho, jenže hlavičkou, kterou chtěl uklidit míč do bezpečí překvapit brankáře Ramsdala, který na přihrávku od vlastního spoluhráče nedokázal zareagovat.
     
    36
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Domácí zahráli rohový kop parádně už vedou o dvě branky! Jeden z hráčů Leicesteru hlavičkou pouze posunul míč na zadní tyč, kde číhal GABRIEL JESUS, jenž uklidil míč do odkryté klece Leicesteru. Brazilec tak zapsal druhou branku v dnešním utkání a druhou branku v drese Arsenalu.
     
    23
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace v pokutovém území a krásná branka! Xhaka nakrátko předal na GABRIELA JESUSE, který střelou na zadní tyč nedal brankáři Wardovi šanci! Asistence: Granit Xhaka

    Libor Novák

    Branky: 23. Jesus (Xhaka), 36. Jesus, 55. Xhaka (Jesus), 76. Martinelli (Jesus) – 53. Saliba (vla.), 74. Maddison (Iheanacho)

    Karty:   90. Tomijasu (ARS) – 15. Fofana (LEC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Arsenal FC: Ramsdale – Zinčenko (77. Tierney), Gabriel, Saliba, White (75. Tomijasu) – Xhaka, Partey, Ödegaard (C) – Martinelli, Jesus (84. Nketiah), Saka (84. Smith-Rowe).
    Náhradníci: Turner – Holding, Lokonga, Pépé, Alnaní.

    Trenér: Mikel Arteta

    Leicester City: D. Ward – Amartey (64. Daka), Evans (C), Fofana – Justin, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans (64. Praet), Castagne – Maddison – Vardy (70. Iheanacho).
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, N. Mendy, Pérez, Söyüncü, Thomas.

    Trenér: Brendan Rodgers

    Rozhodčí: England
    thejrc.org