Aston Villa – Everton 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 4:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 0:0 (kon.)
Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.) | Southampton – Leeds 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 0:0 (kon.)
Brentford – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Southampton FC
2:2 (0:0)
Leeds United
Sobota 13.08.2022, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek víkendu. Na viděnou. (18:07:30)
     
    Další zápas absolvuje Southampton za týden na hřišti tabulkového souseda Leicesteru, jenž ze dvou úvodních klání vytěžil rovněž bod. Leeds bude před svými fanoušky hostit londýnskou Chelsea.
     
    Southampton se díky remíze posunul v neúplné tabulce Premier League z posledního na patnácté místo. Leeds je nově čtvrtý.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
     
    Po nezáživné první půli začaly v té druhé konečně padat branky. Ihned po změně stran poslal hosty do vedení Rodrigo, jenž prostřelil Bazunua po Harrisnově centru na bližší tyč. Po hodině hry se španělský reprezentační útočník blýskl podruhé, když doklepával do sítě hlavou Struijkův oblouček. Southampton nicméně nesložil zbraně. Hru Saints oživila střídání. V 72. minutě snížil nově příchozí Joe Aribo, jenž si ve vápně pohrál s Meslierem a poté prostřelil i trojblok před brankovou čárou. O devět minut později srovnal na konečných 2:2 Kyle Walker-Peters, jenž těžil z fenomenálního pasu Mary a křižnou střelou z úhlu na zadní tyč překonal Mesliera. Southampton se v závěru tlačil za obratem, další góly už ale na St. Mary's Stadium k vidění nebyly. Stále tak platí, že úvodní domácí ligový duel vyhráli Saints naposledy v roce 2004. Troufám si ovšem tvrdit, že dnes budou, vzhledem k průběhu, spokojeni i s bodem.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Hosté rozehráli roh nakrátko. Míč se po chvíli dostal na střed k Diegu Llorentemu, tomu ale rána zpoza šestnáctky vůbec nesedla. Poslal ji výrazně napravo od branky.
     
    90+5
    Závěr patří Leedsu. Robin Koch se pustil do souboje jeden na jednoho a vytěžil z něj pro své barvy rohový kop.
     
    90+4
    Rodrigo pomýšlel na hattrick! Po krásném vzdušném pasu střílel z levé strany šestnáctky z otočky na bližší tyč. Tam ale číhal pozorný Gavin Bazunu, jenž pohotově vyrážel.
     
    90+3
    Brenden Aaronson takticky přidržel za dres Roméa Laviu, který se snažil o rychlé založení další útočné akce Southamptonu. Žlutá karta.
     
    90+3
    Zápas se i nadále dohrává na polovině Leedsu. Hra je teď ale hodně rozkouskovaná, což hraje do karet právě fotbalistům United.
     
    90+2
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Moussa Djenepo, přichází Jack Stephens.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut. To je stále ještě dost času na to, aby některý z týmů strhl vítězství na svou stranu.
     
    90
    Sekou Mara mohl být hrdinou! Po autovém vhazování si navedl míč na střelu pravačkou těsně zpoza hranice velkého vápna. Jeho pokus mířící k levé tyči ale výborně vyrazil Ilan Meslier.
     
    89
    Adam Armstrong už napřahoval ke střele zpoza hranice šestnáctky. Na poslední chvíli mu míč odkopl za autovou čáru Diego Llorente.
     
    88
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Marc Roca, přichází Adam Forshaw.
     
    88
    V posledních minutách se hraje prakticky pouze na polovině Leedsu. Ten bude nakonec dost možná spokojen i s bodem. Domácí jsou totiž aktuálně hodně při chuti.
     
    87
    Ano. Rána mu ale vůbec nesedla a skončila vysoko nad hostující brankou. Rozehrávat bude Ilan Meslier.
     
    86
    Che Adams si aktivitou na útočné polovině vynutil odpískání faulu. Jeho autorem Tyler Adams. Míč si staví James Ward-Prowse. Odhodlá se k přímé střele z nějakých třiceti metrů?

    Filip Lefenda

    Branky: 72. Aribo (A. Armstrong), 82. Walker-Peters (Mara) – 46. Rodrigo (Harrison), 60. Rodrigo (Struijk)

    Karty:   78. Salisu (SOT) – 43. Harrison (LDS), 45. Kristensen (LDS), 90+3. Aaronson (LDS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Southampton FC: Bazunu – Walker-Peters, Bella-Kotchap, Bednarek (70. Mara), Salisu, Djenepo (90+2. Stephens) – Ward-Prowse (C), Lavia, S. Armstrong (61. Aribo) – C. Adams, Elyounoussi (61. A. Armstrong).
    Náhradníci: McCarthy – I. Diallo, Lyanco, Romeu, Valery.

    Trenér: Ralph Hasenhüttl

    Leeds United: Meslier – Kristensen, Koch, Llorente, Struijk – Roca (88. Forshaw), T. Adams – Aaronson, Rodrigo, Harrison (84. Klich) – Bamford (C) (28. D. James, 84. Sinisterra).
    Náhradníci: Klaesson – Drameh, Hjelde, S. Greenwood, Summerville.

    Trenér: Jesse Marsch

    Rozhodčí: Harrington – Long, West
    thejrc.org