Celta Vigo – Espanyol 2:2 (kon.) | Valladolid – Villarreal 0:3 (kon.) | Barcelona – Rayo Vallecano 0:0 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:2 (1:0)
Espanyol Barcelona
Sobota 13.08.2022, 17:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny příznivce fotbalu, zejména pak toho španělského. La Liga má na programu úvodní kolo, Real Club Celta de Vigo do něj vstoupí domácím zápasem proti mužstvu Espanyol Barcelona.
     
    Real Club Celta de Vigo

    Domácí fotbalisté zakončili minulou sezónu na jedenácté pozici a letos by toto umístění rádi vylepšili. Vzhledem k ne úplně ideální přípravě na ně nečeká nic snadného. Stejně jako loni, i letos by to měl být Iago Aspas, který střelecky potáhne svůj tým. Pětatřicetiletý španělský kanonýr v minulém ročníku zaznamenal 18 branek, lepší byl v této statistice pouze Karim Benzema.
     
    Espanyol Barcelona

    To hosté budou chtít vylepšovat čtrnácté místo. Zdánlivě je od sestupu dělilo mnoho, avšak ve skutečnosti to byly jen čtyři body. Celek z Barcelony si v přípravě připsal cenné skalpy v podobě výher nad Montpellier nebo Lille, zároveň obdržel pět branek od Brightonu. Hosté se budou muset obejít bez Raúla de Tomása, autora 17 branek z loňského ročníku.
     
    V minulé sezóně se pokaždé radoval domácí tým. Sázkové kanceláře i dnes do role mírného favorita staví Celtu. Jak utkání nakonec skutečně dopadne? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Marchesín – Mallo (C), Núñez, Aidoo, Galán – Beltrán – Solari (46. Tapia), Ó. Rodríguez, Cervi – Paciência, Aspas.
    Náhradníci: Villar – Baeza, de la Torre, Domínguez, Mingueza, C. Pérez, Swedberg, K. Vázquez, Veiga.
    Trenér: Eduardo Coudet

    Espanyol Barcelona: Lecomte – Ó. Gil, Se. Gómez, Cabrera (C), Oliván – Souza, Calero, Darder – Sanchez, Joselu, Melamed.
    Náhradníci: García XII – Bare, Embarba, Expósito, Koleosho, Villahermosa.
    Trenér: Diego Martínez

    Rozhodčí: Miguel Ortiz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní minuty patří hostujícímu celku, který je aktivnější a tlačí se směrem dopředu. Domácí jsou zataženi hodně hluboko a brání se.
     
    3
    Celek z Barcelony ze své aktivity vytěžil rohový kop, který rozehraje z pravé strany. Podaří se mu hned v úvodu skórovat?
     
    4
    Nestalo se tak! Fotbalisté Viga se bez větších problémů ubránili. Přesto se hosté znovu zmocnili míče a už vymýšlí další útočnou akci.
     
    6
    Několik tvrdších zákroků na polovině hřiště, hlavní rozhodčí evidentně zvolil benevolentnější metr. Uvidíme, zda se mu to nevymstí.
     
    8
    Obrovská příležitost hned v osmé minutě! Darder napřáhl zpoza velkého vápna, jeho pokus zastavila tyčka! Marchesín by byl bez šance!
     
    10
    Hra se nám v úvodu hodně kouskuje, za domácí obranou byl v tuto chvíli spatřen Calero, což neuniklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka hry je za námi, zatím sledujeme hodně bojovné utkání z obou stran, lehce navrch mají hosté.
     
    13
    Vigo je na můj vkus až zbytečně pasivní. Domácí spíše vyčkávají na to, co soupeř vymyslí, to by se jim nemuselo vyplatit.
     
    14
    Dva nedovolené zákroky během krátké chvíle, následně strkanice u postranní lajny. Hlavní rozhodčí Ortiz byl rychle na místě a zakročil.
     
    16
    Sudí vytahuje úvodní žlutou kartu v zápase, vidí ji Hugo Mallo. To se pochopitelně nelíbí domácím fanouškům, kteří pískají.
     
    17
    Hra se v posledních minutách odehrává zejména na polovině hřiště, tentokráte si nedovolený zákrok vymodlili i domácí hráči.
     
    19
    Dvacet minut hry téměř za námi. Kromě tyčky Dardera stále čekáme na výraznější šanci, mlčí i domácí kanonýr Aspas.
     
    21
    Jako bych to přivolal! Právě Aspas se chtěl prosadit individuálně na pravé straně, udělal kličku na střed, ale následná střela levou nohou mu vůbec nesedla!
     
    22
    Další nedovolený zákrok během vzdušeného souboje, těch je dnes opravdu hodně. Sudí Ortiz teď napomíná domácího hráče.
     
    24
    Sledujeme typické první kolo, oba týmy se spíše oťukávají a nikdo nechce zbytečně chybovat. U míče jsou domácí fotbalisté.
     
    26
    Několik nepřesností na obou stranách, hosty navíc zastavila signalizace čárového rozhodčího, který viděl ofsajdové postavení.
     
    27
    Hra se i nadále kouskuje drobnými fauly, rozhodčí Ortiz oproti úvodu utkání jednoznačně zpřísnil svůj metr, teď píská daleko více.
     
    29
    Hráči v růžových dresech postupovali do zajímavého přečíslení, avšak vinou špatné přihrávky o balón přišli, rozehrávat bude Marchesín.
     
    30
    Další faul na polovině hřiště, v dnešním utkání už minimálně desátý. Zatím jsme viděli pouze jeden žlutý trest, a to na domácí straně.
     
    31
    Jasný loket v obličeji, Joselu se nyní zlobí na hlavního rozhodčího. Ten zůstává klidný, žlutou kartu udělovat nebude.
     
    33
    Za námi půlhodina hry, momentálně jsme na patnácti faulech. To rozhodně nepřispívá kvalitě utkání, které je hodně rozkouskované.
     
    34
    Do slibné situace uháněl Darder, na kterého si počíhal Aidoo. Nejprve ho stáhl k zemi, poté využil i skluzu. Hra znovu stojí.
     
    35
    Hosté se po delší době dostali k pokutovému území soupeře a vybojovali autové vhazování jen kousek od rohového praporku.
     
    37
    Zaváhání v domácí rozehrávce! Vše hasil nekompromisním skluzem Joseph Aidoo, který zasáhl otočeného Melameda. Nejen, že zadák Viga obdržel žlutou kartu, ale hosté budou rozehrávat přímý kop z nějakých osmnácti metrů!
     
    38
    Balón si vzal na starost překvapivě obránce Oliván. Střela mu ale vůbec nevyšla, míč skončil možná pět metrů nad bránou Marchesína!
     
    39
    Další útočná akce Espanyolu, míč na hrací ploše už nedokázal uhrát Sánchez, i proto bude opět rozehrávat Marchesín.
     
    40
    Nepříjemná srážka poblíž pokutového území Espanyolu. Dostali se do ní Solari a Sánchez. Domácí fotbalista může být rád, že nevidí kartu, šel totiž nepříjemně kopačkou napřed.
     
    41
    Po ošetření obou hráčů se může pokračovat. Zdá se, že jak Sánchez, tak Solari budou v pořádku, rozehrávat bude Espanyol.
     
    42
    Ještě nejsme ani na konci prvního poločasu, momentálně bylo spácháno už osmnáct nedovolených zákroků, což je obrovské číslo.
     
    44
    Hosté se v posledních minutách prvního poločasu hodně zatáhli a spíše vyčkávají na to, co myslí soupeř. Ten kombinuje.
     
    45
    Sudí Ortiz teď ponechával výhodu, ze které domácí fotbalisté vytěžili rohový kop. Ten rozehrají z levé strany hřiště!
     
    45
    K odraženému míči se dostal Beltran, avšak jeho střela neměla potřebné parametry a balón skončil znovu vysoko nad brankou!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí přidává dvě minuty. V té první se hraje na polovině Espanyolu, všech jedenáct hráčů je momentálně za míčem.
     
    45+2
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se v úplném závěru prvního poločasu dostávají do vedení! Solari hlavou chytře posunul na rozeběhnutého IAGA ASPASA, který byl sice v těžké pozici, ale přesto míč dokázal uklidit na zadní tyč kolem brankáře Lecomteho, jehož reakce určitě nebyla ideální! Asistence: Augusto Solari.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina hry je za námi. Hned v úvodu mohli skórovat hosté, ale Darder trefil tyč. Poté jsme viděli hodně neurovnanou a především opatrnou hru z obou stran, celkově utkání nabídlo už osmnáct faulů. Domácí poprvé výrazněji zahrozili až ve druhé nastavené minutě a hned z toho byla branka. Trefil se kdo jiný než Iago Aspas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Augusto Solari, přichází Renato Tapia.
     
    48
    Jediný střelec dosavadního průběhu Aspas byl zastaven drobným faulem zhruba metr od hlavního rozhodčího, který s ničím neváhal.
     
    49
    Domácí příznivci se dožadovali odpískání dalšího faulu, ale sudí nechal výhodu. Hráči Viga pokračují v obléhání branky souepře.
     
    50
    K odraženému balónu se nějakých pětadvacet metrů od branky dostal Tapia. Jeho tvrdý pokus směřoval jen doprostřed branky, Lecomte si nadvakrát poradil!
     
    51
    Zdá se, že utkání bude i nadále kouskováno, sudí Ortiz totiž píská další faul, jubilejní dvacátý nedovolený zákrok v zápase.
     
    52
    Překvapivě jsou to domácí fotbalisté, kteří do druhého poločasu vstoupili aktivněji. Celku z Barcelony se nedaří udržet na míči.
     
    54
    Dlouhý pas směřující na Aspase. V rychlostním souboji úspěšnější brankář Lecomte, který už hledá, komu by rychle rozehrál.
     
    56
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Nico Melamed, přichází Adrián Embarba.
    ze hřiště odchází Fernando Calero, přichází Eduardo Expósito.
     
    57
    Espanyol se zatím trápí, po delší době se vydal směrem dopředu, ale z celé akce nic nebylo a zahraje si také Marchesín.
     
    58
    Fanoušci se snaží vyvinout tlak na hlavního rozhodčího, který hosty zatím ani jednou netrestal žlutou kartu. Ani po dalším nedovoleném zákroku se ale nedočkali.
     
    59
    Potlesk si v tuto chvíli zasloužil Marchesín. Vyběhl včas a dokázal zastavit rodící se nebezpečí soupeře, první vážnější práce pro domácího gólmana ve druhém poločasu.
     
    60
    Domácí příznivci se přeci jen dočkali, sudí Ortiz vytáhl žlutou kartu pro Viníciuse Souzu. Nutno dodat, že velmi přísnou, zákrok na Rodrígueze nebyl nijak vážný, navíc se odehrál na útočné polovině.
     
    61
    Rozběhla se závěrečná půlhodina hry. Druhý poločas má zatím vývoj, jaký si domácí určitě představovali, soupeře téměř k ničemu nepouští.
     
    63
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Fotbalisté ve světlemodrých dresech odskakují do dvoubrankového náskoku! GONÇALO PACIÊNCIA si celou akci rozehrál, následně ji i zakončil. Domácí hráč posunul na levou stranu, následně běžel do vápna. Centr Galána byl milimetrově přesný a Paciência z malého vápna překonal bezmocného Lecomteho! Asistence: Javier Galán.
     
    64
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareagují hosté. Zatím to nevypadá na nějakou změnu v herním projevu, Vigo už zase kombinuje.
     
    65
    Hráči Vigy jsou i po druhé vstřelené brance aktivní, drží balón na svých kopačkách a rozhodně to nechtějí jen dobránit.
     
    67
    Další velmi nadějný pas za hostující defenzivu. Ta ale na poslední chvíli zasáhla, přesto se celek z Barcelony bude muset zase bránit.
     
    68
    Domácí budou při dalším přerušení střídat, za postranní lajnou už vyčkává Pérez, který pravděpodobně nahradí Paciênciu.
     
    70
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Carles Pérez.
     
    71
    Vigo za potlesku a skandování domácích fanoušků kombinuje na útočné polovině hřiště, před námi něco málo přes dvacet minut hry.
     
    72
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Hosté z ojedinělé akce snižují poté, co Aidoo míč při obranném zákroku vrátil nešťastně na hranici velkého vápna, kde číhal nikým nehlídaný EDUARDO EXPÓSITO. Střela střídajícího hráče směřovala přesně k tyči!
     
    74
    Utkání po hostující brance opět nabralo nový impuls. Zase jsme viděli dva nedovolené zákroky během krátké chvíle.
     
    75
    Teď si hlavní sudí Miguel Ortiz doběhl až k domácí lavičce, kde napomínal jednoho z členů realizačního týmu. Následně signalizoval, že všechno zohlední v nastaveném čase.
     
    76
    Právě Expósito zkoušel zaskočil gólmana Marchesína střelou z poloviny hřiště. To nebyl vůbec špatný pokus, ovšem brankář by v případě nutnosti pravděpodobně zakročil.
     
    77
    Kapitán Mallo se dostal až k bezprostřední blízkosti hostující branky. A podařilo se mu vybojovat druhý roh pro Vigo, v této statistice srovnáno!
     
    78
    Následný rohový kop ale žádné výraznější ohrožení pro Lecomteho nepřinesl. Hosté už vyrážejí rychle dopředu.
     
    80
    Třetí žlutý trest pro domácího fotbalistu. Tentokráte je potrestán druhý nejlepší střelec minulého ročníku Iago Aspas, který se ani nezlobí.
     
    81
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Ruben Sanchez, přichází Luca Koleosho.
     
    82
    Strkanice na hranici velkého vápna, Marchesín nemůže chybět. Hlavní rozhodčí ho posílá zpět do branky, aby odkopával od branky.
     
    84
    Aspas si nevymodlil faul, na zem šel dost okatě. I když se to domácím příznivcům příliš nelíbí, tak hra pokračuje, u míče hosté.
     
    85
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Óscar Rodríguez, přichází Gabriel Veiga.
     
    86
    Zdá se, že domácí už budou hrozit zejména z rychlých brejků. Po jednom takovém teď balón skončil v zámezí, Lecomte bleskově rozehrává.
     
    87
    Domácí hráči teď pořádně brnkají na nervy svým fanouškům, riskantní rozehrávka ve vlastním vápně jim v tuto chvíli vyšla.
     
    88
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Vinícius Souza, přichází Nabili Zoubdi.
     
    90
    Espanyol to má nesmírně složité dostat se do obranného valu soupeře. Zraky teď směřují k lavičkám, uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    90+1
    Nesmírně chytře to u postranní lajny udělal Cervi. Počkal si na kontakt, poté šel k zemi. Hostující Óscar Gil je napomenut žlutou kartou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nakonec bude přidávat pět minut nad rámec druhého poločasu! Zdá se, že Vigo chce natahovat vteřinky a ještě vystřídá.
     
    90+2
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Franco Emanuel Cervi, přichází Oscar Mingueza.
     
    90+2
    Javier Galán se do souboje dostal pozdě, fauloval a je potrestán žlutou kartou, celkově už čtvrtá karta pro Vigo. Následovat bude standardka pro hosty!
     
    90+3
    K balónu se nakonec po standardní situaci dostal brankář Marchesín, který s následnou rozehrávkou určitě pospíchat nebude.
     
    90+4
    Hodně neobratně si v pokutovém území počínal s trojkou hrající Mingueza, který se na hrací plochu dostal teprve před dvěma minutami! Rozhodčí ale nechal hru pokračovat.
     
    90+5
    Žlutá karta pro tým Real Club Celta de Vigo (Agustín Marchesín).
     
    90+5
    Útočný faul domácích celku. Jenže pozor, hlavní rozhodčí dostává pokyn, aby se přesunul k videu. Možná se opravdu bude zkoumat situace, do které se dostali Mingueza a Joselu!
     
    90+7
    Skutečně! Joselu byl dle sudího Ortize opravdu faulován a hosté mají obrovskou příležitost srovnat, budou rozehrávat pokutový kop!
     
    90+8
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Míč si vzal na starost faulovaný JOSELU. Ten nic nevymýšlel a poslal balón doprostřed branky pod břevno, Marchesín šel doprava a neměl nárok, srovnáno!
     
    90+9
    Jenže jsou to domácí, kteří ještě budou moci skórovat. Z pravé strany rozehrají svůj třetí roh v zápase, v této statistice máme srovnáno.
     
    90+10
    Hosté míč odhlavičkovali do bezpečné zóny. Zdá se, že nic víc už se nestane a pan Miguel Ortiz ukončí tento zápas.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:15. (00:34:00)

    Štěpán Slovák

    Branky: 45+2. Aspas (Solari), 63. Paciência (Galán) – 72. Expósito, 90+8. Joselu (pen.)

    Karty:   16. Mallo (CVG), 37. Aidoo (CVG), 80. Aspas (CVG), 90+2. Galán (CVG), 90+5. Marchesín (CVG) – 60. Souza (ESB), 90+1. Ó. Gil (ESB)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:15.
    Celta de Vigo: Marchesín – Mallo (C), Núñez, Aidoo, Galán – Beltrán – Solari (46. Tapia), Ós. Rodríguez (85. Veiga), Cervi (90+2. Mingueza) – Paciência (70. C. Pérez), Aspas.
    Náhradníci: Villar – Baeza, de la Torre, Domínguez, Swedberg, K. Vázquez, Fran López, Mi. Rodríguez.

    Trenér: Eduardo Coudet

    Espanyol Barcelona: Lecomte – Ó. Gil, Se. Gómez, Cabrera (C), Oliván – Souza (88. Zoubdi), Calero (56. Expósito), Darder – Sanchez (81. Koleosho), Joselu, Melamed (56. Embarba).
    Náhradníci: García XII, Ángel Fortuno – Bare, Villahermosa, El Hilali, Keddari.

    Trenér: Diego Martínez

    Rozhodčí: Miguel Ortiz
    ocianews.com