Motorlet – Karlovy Vary 1:0 (kon.) | Sokolov – Admira Praha 1:1 (kon.) | Hostouň – Č. Budějovice B 1:2 (kon.)
Králův Dvůr – Přeštice 4:1 (kon.) | Domažlice – Povltavská 4:1 (kon.)
konec
FK Baník Sokolov
1:1 (1:1)
FK Admira Praha
Sobota 13.08.2022, 10:15 • Stadion FK Baník Sokolov, Sokolov • Česká fotbalová liga (A) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování 2. kola ČFL, u zápasu mezi týmy FK Baník Sokolov a FK Admira Praha.
     
    FK Baník Sokolov

    Fotbalisté Sokolova minulý ročník skončili na třináctém místě. O sestup se ovšem strachovat nemuseli, na sestupující Rakovník měli náskok komfortních šestnáct bodů. Do letošního ročníku nevstoupili vůbec dobře, když nejprve senzačně prohráli v MOL Cupu po porážce 2:5 s Březovou, načež odstartovali nový ročník třetí nejvyšší soutěže prohrou 0:2 s Viktorií Plzeň B.
     
    FK Admira Praha

    Admira Praha patří k tomu lepšímu, co ČFL nabízí. Loňskou sezónu zakončila na sedmé pozici, přičemž na mistrovskou Slavii Praha B ztratila pouhých devět bodů. Velmi dobře zvládla přípravu na novou sezónu, když ve třech případech ani jednou neprohrála a úspěšně zvládla i ostrý start do sezóny, Duklu Praha B porazila na domácím hřišti 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baník Sokolov: Hrabačka – Toure, Strmiska, Rybař, Adam Čížek II, Řezáč, Krlička (C), Kapolka, Vokáč, Debellis, Peška.
    Náhradníci: Štrunc – Šulc, Málek, Václavík, Švagr, Zázrivec, Stehlík.
    Trenér: Miloslav Janovský

    FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Venc, Čácha, Trajhan, Douděra, Mráz, Záruba, Adam Čížek I.
    Náhradníci: Jungr – Skalický, Broda, Michálek, Mlynka, Konejl, Kunc.
    Trenér: František Peřina

    Rozhodčí: Kastl – Kubec, Mazanec.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních zelených dresech. Fotbalisté pražské Admiry oblékli pro druhé kolo dresy barvy bílo-černé.
     
    3
    Favoritem střetnutí jsou hosté, kteří se také od počátku ženou kupředu. Průnik Michala Douděry po levé lajně úspěšně zastavil Aboubacar Toure.
     
    4
    Pod tlakem Ondřej Herc nevymýšlel složitosti, otočil se čelem k vlastní bráně a poslal malou domů Kellerovi, jenž posunul hru do lajny.
     
    5
    Viktor Záruba se pěknou kličkou zbavil osobního strážce, jenže poskakující míč pak nezvládl zpracovat a po tvrdém střetu se Strmiskou skončil na trávníku.
     
    6
    Pravou stranou zaútočil Sokolov. Po centru vyzkoušel jeden z hráčů vystřihnout gól nůžkami, vzduchem letící balón však minul.
     
    7
    Domácí vybojovali standardku v podobě rohového kopu. Centr na přední tyč byl šikovně prodloužen, avšak pouze k bránícímu Trajhanovi.
     
    8
    Rychlý protiútok Admiry nebyl vůbec špatný. Jakub Mráz nastartoval motory po pravé lajně, aby ve finále v plní rychlosti napálil prvního clonícího protihráče.
     
    9
    Zatím se hraje v poměrně velkém tempu. Petr Řezáč vyzval k souboji jeden na jednoho Michala Frice, přičemž uspěl bránící hráč.
     
    10
    Admira pokračuje v nastoleném tlaku. Přestože Adamu Čížkovi nevyšlo zpracování ideálně, tak zvládl odcentrovat do blokujícího Rybaře, čímž vybojoval roh.
     
    11
    Admira právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Propadený centr z levé strany si na zadní tyči našel VIKTOR ZÁRUBA, který přesprintoval osobního strážce a tváří v tvář gólmanovi mířil nechytatelně po zemi k pravé tyči.
    11. Viktor ZÁRUBA - 0:1
     
    13
    Svěřence kouče Peřiny vstřelený gól pořádně nakopl. Z hranice vápna jsme měli možnost vidět zajímavou střelu k levé tyčce, Hrabačka zasáhl levou rukou s velkými obtížemi.
     
    14
    A další zakončení směrem na domácí bránu. Pavel Hrabačka v tomto případě zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Matěj Rybař.
     
    15
    Rychle na druhou stranu. Situaci dva na dva ovšem Martin Debellis nevyřešil vůbec dobře, parťákovi Miroslavu Peškovi přihrál za paty.
     
    16
    Hráči v zelených dresech usilují o rychlé vyrovnání. Rostislav Vokáč hledal svým centrem Martina Debellise, ten na balón nedoskočil.
     
    17
    Kousek za polovinou hřiště zůstal ležet na trávníku Jakub ráz poté, co jej atakoval Daniel Krlička. Arbitr Kastl celou situaci dobře viděl a odpískal faul.
     
    18
    Viktor Záruba dal svému centru přílišnou razanci. Domácí defenziva odstavila soupeře a balón propadl až ke gólmanovi.
     
    19
    Útočným faulem se provinil Martin Čácha. Tak dlouho okopával tělem si míč dobře pokryvšího Strmisku, až rozhodčího přiměl k přerušení hry.
     
    20
    Z dvaceti metrů napřáhl ke střele Ada Čížek. Nechyběla razance, nýbrž přesnost, s pokusem do středu brány neměl Martin Keller žádný problém.
     
    21
    Jáchym Trajhan přišel o balón a brejk založil Petr Řezáč. Příliš dlouho však váhal s průnikovým pasem, Debellisovi nakonec poslal míč do ofsajdu.
     
    22
    Velmi pěkné zpracování předvedl Michal Douděra. Vzápětí si na něj doslova vyšlápl Martin Kapolka, Admira má k dispozici přímý volný kop.
     
    23
    Přetažený centr nebyl dobrou volbou. Balón letěl do míst, kde byla převaha hráčů v zeleném, ti si se situací poradili na jedničku.
     
    24
    Nyní jsou to fotbalisté Sokolova, kteří kombinují na útočné polovině. Admira má ale velmi dobře rozestavěnou defenzivní linii, prodrat se skrze n nebude vůbec jednoduché.
     
    25
    Tak dlouho Martin Kapolka váhal s nahrávkou, až k němu do bezprostřední blízkosti přiběhl Jan Martinic. Domácí fotbalista měl velké štěstí, že jej konkurent fauloval.
     
    26
    Nepovedený centr na hranu velkého pokutového území se stal kořistí hostující obrany. Dlouhý odkop doplachtil na druhou polovinu hřiště.
     
    27
    Rostislav Vokáč na sebe natáhl dva hráče, načež posunul míč do levé lajny na Miroslava Pešku, který se rozhodl rychlý útok zbrzdit pasem do zadních řad.
     
    28
    Martin Debellis si nenabíhal vůbec zle, jenže dnes už podruhé směřovala nahrávka na jeho osobu příliš pozdě, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    29
    U levé lajny si vytvořil prostor k centru Petr Řezáč. Balón šťastně propadl k Adamu Čížkovi, jenž zkusil hrát okamžitě patičkou za sebe, ale míč se mu zamotal mezi nohama.
     
    30
    V akci Martin Debellis, který nabral dobrou rychlost po pravé lajně. Následoval těžký polovysoký míč na Rostislava Vokáče, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    31
    Po hlavičkovém souboji se na trávník položil jeden z domácích fotbalistů. Stalo se tak po faulu Ondřeje Horce, ten si za svoje počínání vysloužil kartu žluté barvy.
     
    32
    Zatímco stále probíhá ošetřování, tak většina hráčů zamířila ke střídačce se občerstvit, trenéři zároveň udílejí hráčům nové taktické pokyny.
     
    33
    Vojtěch Venc se nerozpakoval a v obležení dvou protihráčů hrál malou domů. Martin Keller zvládl zpracování, stejně tak přihrávku na Herce.
     
    34
    S dlouhým nákopem Slavomíra Strmisky neměl Michal Douděra větší problémy, balón odhlavičkoval mimo pokutové území.
     
    35
    Po souboji tělo na tělo mezi Vokáčem a Fricem skončil fotbalista Sokolova na zemi, přestože se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    36
    Hostující Adam Čížek ještě stihl balón ve hře a odcentroval z levé strany. Střílený pas bez váhání odpálil na útočnou polovinu Aboubacar Toure.
     
    37
    Vojtěch Venc fauloval a sám si přitom ublížil, drží se za obličej. Na vážnější zranění to ovšem nevypadá, hráč je připraven bráni standardku Sokolova.
     
    38
    Nečekaně následovala přímá střela, nikoliv centr. Martin Keller mohl zůstat v klidu, kulatý nesmysl totiž prosvištěl výrazně vedle jeho levé tyče.
     
    39
    Matěj Rybař se vydal na útočný výlet až do pokutového území. Těsně před protihráčem posunul míč po pravé ruce na Debellise, po jeho sraženém centru následuje roh.
     
    39
    Sokolov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Výborný centr zamířil do malého pokutového území, kde si nikým neatakovaný naskočil ABOUBACAR TOURE a hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Kellerovi šanci pomýšlet na zákrok.
    39. Aboubacar TOURE - 1:1
     
    41
    Útočný faul vyprodukoval Martin Debellis. Při výskoku se ohnal pravou rukou, kterou neúmyslně zasáhl do tváře Michala Frice.
     
    42
    Vojtěch Venc měl co dělat, aby na zádech udržel dotírajícího Martina Debellise. Situaci ve finále vyřešil parádně, když se otočil čelem k sokovi a pěknou kličkou jej vyřadil ze hry.
     
    43
    Ve vzdušném souboji se hlavami srazili Slavomír Stmiska a Viktor Záruba. Zatímco domácí hráč se poměrně rychle zvedl, tak ten hostující zůstává ležet.
     
    44
    Zápas pokračuje, v pořádku je naštěstí i Viktor Záruba. Hosté sportovně vrátili balón do držení domácích, Sokolov začíná akci z vlastní poloviny.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Za dlouhým nákopem Petra Řezáče sprintoval Martin Debellis. Výborně zafungoval Michal Fric, který před konkurenta dal tělo a hrací předmět nechal doputovat k brankáři.
     
    45+2
    Martin Keller zahrál dlouhý odkop, který ovšem žádný užitek nepřinesl, protože ve vzduchu kraloval Aboubacar Toure. Znovu tak hrají domácí.
     
    45+3
    Poslední akce úvodního dějství patřila Admiře. Kousek za velkým vápnem vypálil přímým nártem Jáchym Trajhan, zasáhl však jen obětavě skluzujícího protihráče.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Sokolovem a pražskou Admirou nabídlo dvě branky, po jedné na každé straně. Vedení se ujali hosté, když se v 11. minutě prosadil Viktor Záruba střelou k pravé tyči. Domácí odpověděli s blížícím se koncem poločasu, ve 39. minutě dal současnou podobu výsledku Aboubacar Toure, jenž skóroval hlavou po centru od rohového praporku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:21.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Michal Douděra, přichází Petr Kunc.
     
    46
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Viktor Záruba, přichází Jakub Michálek.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Jakub Mráz byl proti dvojici protihráčů posledním hráčem Admiry. Proto neriskoval a sáhl k dlouhému odkopu, čímž odevzdal míč Sokolova, ale neriskoval nebezpečí.
     
    49
    Už to vypadalo, že Petr Kunc odcentruje, leč ještě si dovolil kličku a až pak vyslal balón do vápna. Dobře zareagoval Hrabačka, jenž vyběhl a vyboxoval míč mimo nebezpečí.
     
    50
    V akci znovu Pavel Hrabačka, jenž skvěle zareagoval na průnikový pas Adama Čížka a kulatý nesmysl sebral před adresátem nahrávky Řezáčem.
     
    51
    Nepovedené zpracování dostalo Martina Čáchu do těžké situace. Zkusil z ní vybruslit proskočením mezi dvojicí soupeřů, což se mu nepovedlo.
     
    52
    Defenzivní povinnosti si Martin Kapolka splnil na jedničku. Odcouval společně s Jáchymem Trajhanem a hlavou míč přiťukl Krličkovi.
     
    53
    Po pravé lajně nabral velkou rychlost Jakub Michálek. Ponechal za zády Toureho, jenže cestu mu zkřížil Slavomír Strmiska, na nějž už útočník nevyzrál.
     
    54
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Rostislav Vokáč viděl rozbíhajícího se Martina Debellise, avšak rychlostní schopnosti kolegy přecenil a míč poslal do autu.
     
    55
    Do odvážného skluzu se na polovině hřiště vrhl Aboubacar Toure. Měl velké štěstí, že nejprve trefil balón, až pak konkurenta Michálka.
     
    56
    Volný přímý kop vybojoval Miroslav Peška. Výborně si pokryl balón a počkal si na kontakt s Kuncem, který skutečně přišel.
     
    57
    Odražený balón po centru si našel jeden ze sokolovských fotbalistů, který vyzkoušel nůžky, vysoko letící míč dopadl na horní síť brány.
     
    58
    Nebezpečí i na druhé straně. Jakub Mráz nabral velkou rychlost po levé lajně, načež odcentroval do vnitra šestnáctky. Dobře zafungoval blokující Čížek.
     
    59
    Ústního varování se dostalo Petru Kuncovi. Kousek za polovinou hřiště nešetrně zajel do protihráče, který s podobným atakem vůbec nepočítal.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí. V Sokolově přetrvává nerozhodný výsledek 1:1, stav zápasu odpovídá i dění na hřišti.
     
    61
    Martin Kapolka si narazil se svým jmenovcem Debellisem, načež u levé lajny hledal, na koho by odcentroval. Nikoho nenašel, takže hrál směrem dozadu na Strmisku.
     
    62
    Matěj Rybař vyzval k souboji jeden na jednoho Vojtěcha Vence. Protihráči zkusil odvážně nasadit jesličky, ten se nachytat nenechal.
     
    63
    Zajímavá standardka pro Admiru. Na levé straně kousek za šestnáctkou se Martin Čácha pěknou kličkou zbavil Strmisky, který soka vzápětí podrazil.
     
    64
    Rozehrávka se protahuje, protože faulovaný si ještě pár vteřin poležel na trávníku, zdravotnická pomoc ovšem potřeba nebude.
     
    64
    Žlutou kartou byl potrestán Slavomír Strmiska. Domácí obránce je v pořadí třetím hráčem, který se tímto způsobem zapsal do zápasových statistik.
     
    65
    Centr směřoval na zadní tyč, kam proti balónu vystartoval gólman Pavel Hrabačka, kulatý nesmysl s jistotou vyboxoval na rohový kop.
     
    66
    Další prodleva, jež je způsobená poleháváním domácího kapitána Daniela Krličky, který už musel být ošetřován, takže je jisté že se do bránění rohu nezapojí.
     
    66
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Slavomír Strmiska, přichází Lukáš Šulc.
     
    66
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Mráz, přichází Tomáš Mlynka.
     
    67
    Sokolovští fotbalisté si s chvilkovou absencí kapitána poradili. Kralovali ve vzduchu, odražený balón vzápětí Kunc napálil do Toureho.
     
    68
    Po delší době se do hry zapojil hostující gólman Martin Keller. Poradil si bez problémů, vysoko letící hrací předmět s jistotou stáhl do rukavic.
     
    68
    Příliš agresivní byl při presinku Martin Debellis. Poté, co jednoho z protihráčů složil k zemi, si pěkně zblízka prohlédl kartu žluté barvy.
     
    70
    Pavel Hrabačka dostal malou domů. Po rychlém zpracování zkontroloval situaci kolem sebe a přenesl hru k pravé lajně na osamoceného Toureho.
     
    71
    Tlak Admiry sílí. Petr Kunc se pěkně prosmýkl kolem Miroslava Pešky, jenže posléze odcentroval přímo do rukavic brankáře.
     
    72
    Jáchym Trajhan se výborně zorientoval v pokutovém území, a ještě míč zvládl posunout na Jakuba Michálka, ten však obranný val neprostřelil.
     
    73
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Martin Čácha, přichází Jiří Broda.
     
    73
    V poslední chvíli, ale přece Aboubacar Toure vyběhl a vystavil ofsajdu Petra Kunce. Pavel Hrabačka bude rozehrávat z klidové pozice.
     
    74
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Martin Kapolka, přichází Lukáš Václavík.
     
    74
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Adam Čížek II, přichází Adam Švagr.
     
    75
    Nově příchozí Lukáš Václavík se okamžitě zapojil do hry. Po levé lajně zachytil pohyb sprintujícího Kunce a čistým způsobem jej připravil o míč.
     
    76
    Po nedorozumění mezi beky Admiry vystartoval do příležitosti Martin Debellis. Neměl už moc sil do zakončení, v pádu vystřelil slabě do rukavic brankáře.
     
    77
    Na druhé straně kopala Admira rohový kop. Centr byl směřován do brány, což byla pobídka pro Pavla Hrabačku k vyboxování kulatého nesmyslu mimo pokutové území.
     
    78
    Aboubacar Toure ztratil stabilitu, takže Jáchym Trajhan mohl pokračovat nerušeně po levé lajně. Vysoký míč mu vůbec nevyšel, stal se kořistí gólmana.
     
    79
    Hosté s přibývajícím časem přidávají na tlaku víc a víc. Jakub Michálek se zbavil osobního strážce a posunul balón k Jiřímu Brodovi, jehož rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    80
    Sokolov se snaží uklidnit hru trpělivou kombinací kolem poloviny hřiště. Situaci jim ovšem vůbec nezlehčuje presink konkurenta, Šulc byl nucen hrát na Hrabačku.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Sokolov hraje s Admirou nerozhodně, vzhledem k aktuálnímu průběhu na hřiště by s bodem museli být spokojení hlavně domácí.
     
    82
    Levou stranou vyzkoušel štěstí Adam Švagr. Ve finále akce volil střílený centr na přední tyč, hrací předmět rozvlnil boční síť.
     
    83
    Nejprve na sebe Martin Debellis navázal dva protihráče, aby následně středem posunul míč na Řezáče, technický pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    84
    Zápas opět probíhá na útočné polovině Admiry. Jakub Michálek naznačil kličku, aby místo toho sáhl k centru, pro ten si doběhl brankář Hrabačka.
     
    84
    Žlutému trestu se nevyhnul Rostislav Vokáč. Po zbytek utkání si musí dávat na ostřejší zákroky dát velký pozor, pokud chce být na hřišti přítomen i v době závěrečného hvizdu.
     
    85
    S dlouhým nákopem za obranu neměl Martinic starosti. Míč posunul ke gólmanovi Kellerovi, jenž rozehrávku nezvládl a nahrál Václavíkovi, toho hostující defenziva zpacifikovala.
     
    86
    Aboubacar Toure opět ukázal, v čem jsou jeho přednosti. Vyskočil vysoko do vzduchu a nedal Petru Kuncovi šanci pomýšlet na úspěch.
     
    87
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Rostislav Vokáč, přichází Radim Stehlík.
     
    87
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Jáchym Trajhan, přichází David Konejl.
     
    88
    Adam Švagr vybojoval balón do svého držení. Dlouho si ho ale neužil, pod tlakem byl nucen vyslat dlouhý nákop na útočnou polovinu.
     
    89
    Pěknou práci odvedl směrem do defenzivy Lukáš Václavík. Nejprve ve skluzu posunul míč do autu, o pár vteřin později obral kličkujícího Konejla a hrací předmět pro sebe udržel na hrací ploše.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90+1
    Po centru z pravé strany došlo k zakončení hlavou, o nějž se postaral Martin Debellis. Balón nasměroval vedle levé tyče.
     
    90+2
    Kartónek žluté barvy putuje na konto Adama Čížka. Fotbalista pražské Admiry sáhl za záchrannou brzdu, po levé lajně utíkajícího soupeře zastavil nevybíravým skluzem.
     
    90+3
    Poslední příležitost ke stržení vítězství na svoz stranu měla Admira. Po domácích na polovině hřiště ovšem balón doletěl pouze na hranici velkého vápna, kde sokolovská obrana zažehnala hrozící nebezpečí bez výraznějších problémů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Sokolovem a Admirou skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Oba góly padly v průběhu prvního poločasu. Hosté se dostali do vedení zásluhou Viktora Záruby, na jehož trefu dokázal odpovědět hlavičkou po rohovém kopu Aboubacar Toure. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce měla lehce navrch pražská Admira, ale kýžené druhé branky se nedočkala.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:16:29)

    Milan Huppert

    Branky: 39. Toure – 11. Záruba

    Karty:   64. Strmiska (SOK), 68. Debellis (SOK), 84. Vokáč (SOK) – 31. Herc (ADM), 90+2. Adam Čížek I (ADM)


    FK Baník Sokolov: Hrabačka – Toure, Strmiska (66. Šulc), Rybař, Adam Čížek II (74. Švagr), Řezáč, Krlička (C), Kapolka (74. Václavík), Vokáč (87. Stehlík), Debellis, Peška.
    Náhradníci: Štrunc – Málek, Zázrivec.

    Trenér: Miloslav Janovský

    FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Venc, Čácha (73. Broda), Trajhan (87. Konejl), Douděra (46. Kunc), Mráz (66. Mlynka), Záruba (46. Michálek), Adam Čížek I.
    Náhradníci: Jungr – Skalický.

    Trenér: František Peřina

    Rozhodčí: Kastl – Kubec, Mazanec

    Diváci: 300
    thejrc.org