W. Brémy – Stuttgart 2:2 (kon.) | Hertha – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Bochum 3:2 (kon.)
Leverkusen – Augsburg 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Schalke – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
konec
Werder Brémy
2:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 13.08.2022, 15:30 • Wohninvest Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den přeji všem příznivcům fotbalu, zejména toho německého. Bundesliga má na programu druhé kolo, v rámci kterého nás čeká pořádná várka zajímavých zápasů. Werder Brémy v jednom z nich přivítají VfB Stuttgart.
     
    Werder Brémy

    Domácí fotbalisté se zase vrátili mezi elitu a nový ročník odstartovali velmi nadějnou remízou na půdě Wolfsburgu, když vyrovnávací branku inkasovali až v samotném závěru. U všechno byl i brankář Jiří Pavlenka, který ze tří střel směřujících na branku dvakrát inkasoval. Svěřenci třiačtyřicetiletého německého kouče Oleho Wernera se i letos budou opírat především o útočnou dvojici Niclas Fullkrug, Marvin Ducksch, která loni zaznamenala dohromady 40 z celkových 65 branek Brém!
     
    VfB Stuttgart

    Hosté naopak v loňském ročníku udrželi prvoligovou příslušnost s pořádnou dávkou štěstí! Příprava na novou sezónu jim vyšla skvěle, porazili Valencii, Curych nebo Brentford. V úvodním kole taktéž remizovali, bod s Lipskem byl zlatý, pohled střel na branku (2:9) nebo rohových kopů (1:9) totiž hovořil výrazně v jejich neprospěch. Stuttgartu chybí pořádný střelec, vždyť loni byl jejich nejproduktivnějším hráčem šestigólový Saša Kalajdžič.
     
    Poslední dvě utkání se datují do sezóny 2020/2021, v obou případech zvítězil Stuttgart. V dnešním zápase jen těžko hledat favorita, kurzy sázkových kanceláří hovoří velmi vyrovnaně. Jak souboj s českou účastí na domácí straně nakonec dopadne? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Weiser, Pieper, Veljković, Friedl (C), Jung – Grujev, Bittencourt, Stage – Füllkrug, Ducksch.
    Náhradníci: Zetterer – Stark, Buchanan, Agu, Burke, R. Schmid, Schmidt, Rapp, Goller.
    Trenér: Ole Werner

    VfB Stuttgart: F. Müller – Vagnoman, Mavropanos, Anton, Ito, Silas – Endo (C), Führich, Ahamada – Kalajdžić, Tomás.
    Náhradníci: Bredlow – Stenzel, Sosa, Mola, Millot, Karazor, Egloff, Perea, Pfeiffer.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    Rozhodčí: Robert Hartmann.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté hned v úvodu zahrozili po levé straně hřiště, odkud do pokutového území směřovala velmi zajímavá přihrávka. Střelecký pokus Kalajdžiče byl zblokován!
     
    4
    Werder právě vstřelil branku!
    Lepší start do utkání si domácí snad ani nemohli přát! Na polovině hřiště zaváhal hostující kapitán Endo a Brémy zaútočily taktéž z levé strany. Jung do vápna poslal skvělý centr, který si našel NICLAS FÜLLKRUG, po jehož razantní hlavičce míč skončil pod horní tyčkou! Asistence: Anthony Jung.
     
    5
    Úvodní trefa pochopitelně nažhavila fanoušky Werderu, kteří jsou v posledních vteřinách hodně hlasití, jejich miláčci teď kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    6
    Pavlenka se dostal pod tlak, proto volil dlouhý nákok směrem dopředu. Füllkrug s Duckschem ve vzdušných soubojích zatím jasně dominují.
     
    7
    Hlavní rozhodčí Hartmann teď nepostřehl teč hostujícího fotbalisty, což se nelíbí domácím fanouškům, odkopávat bude Müller.
     
    8
    Ve velmi dobré střelecké pozici se ocitl Stage, jehož pokus musel Müller vyrážet konečky prstů mimo tři tyče, Werder se rohového kopu přeci jen dočká.
     
    9
    Obrana Stuttgartu vůbec nestíhá. Ducksch podle čárového rozhodčího nebyl v ofsajdovém postavení a hledal právě Füllkruga. Míč po tvrdé ráně devětadvacetiletého kanonýra Brém z hranice velkého vápna zastavilo břevno!
     
    11
    Úvodní desetiminutovka hry je za námi. Po delší době se ke slovu dostali i hosté, avšak balón skončil v zámezí, rozehrávat bude Pavlenka.
     
    12
    Tomás dělal kličku poslednímu obránci Werderu, pak by z dobré pozice zakončoval. Veljković ho ale v klíčovém souboji přetlačil.
     
    13
    Tempo v posledních minutách trochu opadlo, ke slovu se dostane opět český brankář, ten bude podruhé během krátké chvíle odkopávat od branky.
     
    14
    Nešťastný odkop hostujícího obránce trefil útočníka Duckscha. Brankář Müller se musel rychle vracet mezi tři tyče, kam balón směřoval.
     
    16
    Naprosto zaslouženou žlutou kartu vidí domácí kapitán Marco Friedl, který u postranní lajny nekompromisně zajel do hostujícího Tomáse.
     
    17
    Z následné standardní situace, kterou rozehrával Führich, nic nebylo. Přesto hosté zůstanou u míče, budou vhazovat.
     
    18
    Přenesení Stuttgartu na levou stranu hřiště, Silase zradilo zpracování, což pochopitelně ocenili fanoušci domácího celku hlasitým potleskem.
     
    19
    Další balón směřující za domácí defenzivu. Brankář Pavlenka vystartoval včas a k míči se dostal jako první, Stuttgart má teď lehce navrch.
     
    20
    Na hřišti zůstal ležet Anton, Füllkrug se svému soupeři omlouvá, přesto hra pokračuje, rozhodčí celou situaci neposoudil jako nedovolenou.
     
    21
    Až teď se přerušuje, Anton se totiž nezvedá a bude potřebovat ošetření. Oba celky toho mohou využít ke kratšímu občerstvení.
     
    23
    Už se pokračuje. V posledních minutách se dění odehrává především na polovině hřiště, tlak domácích z úvodu je definitivně pryč.
     
    25
    Balón putoval na úplně volného Ducksche. Před ním ale skluzoval Silas a domácí útočník absolutně nepočítal s tím, že by hostující hráč mohl promáchnout, což se nakonec opravdu stalo. V ochozech to jenom zahučelo.
     
    26
    Nejprve nedovolený zákrok na polovině hřiště, poté nepřesnosti z obou stran. Na výraznější příležitost už delší dobu čekáme.
     
    27
    Čárový rozhodčí chtěl ponechat výhodu, ale hosté se ve vyšším počtu zapojili do hry, i proto byl signalizován a následně i odpískán ofsajd.
     
    28
    Další ostrý zákrok na Antona. Hostující zadák je dnes nejčastějším terčem faulů, tentokráte však celou situaci bere s humorem.
     
    29
    Hra se v posledních minutách kouskuje drobnými fauly, jeden takový teď na levé straně udělal Ahamada, i on se soupeři omlouvá.
     
    30
    Zdálo se, že postrčení Vagnomana zůstane bez odezvy, Stage si ale nakonec přeci jen vymodlil faul, bylo to s pomocí čtvrtého rozhodčího.
     
    31
    Domácí fotbalisté se dnes podruhé zlobí a opět jsou v právu. Balón šel za lajnu naprosto jasně od Vagnomana, přesto se bude odkopávat od branky.
     
    32
    Pavlenka zasahoval po střele z nějakých pětadvaceti metrů a balón mu vypadl. Jako první se k němu před Kalajdžičem dostali domácí obránci.
     
    33
    K odraženému balónu se dostal Ito. Jeho pokus z dlouhé vzdálenosti skončil zhruba tři metry vedle branky Pavlenky, ten bude rozehrávat.
     
    35
    Pokus o nalezení Silase za domácí obranou. Míč byl příliš dlouhý, jako první se k němu dostal Pavlenka, rozhodčí přerušuje hru.
     
    36
    Důvodem bylo to, že na zemi zůstal ležet Füllkrug, s nímž si před malou chvíli účty vyřizoval Anton, podobných soubojů dnes uvidíme ještě dost.
     
    38
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Rychlé přiklepnutí míče od Kalajdžiče na úplně volného WATARA ENDA. Japonský fotbalista se rozhodl pro zakončení z nějakých jednadvaceti metrů a mířil po pravé ruce brankáře Pavlenky. Český gólman byl bez šance! Asistence: Saša Kalajdžić.
     
    39
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareagují domácí fotbalisté. Teď se dožadovali ruky od Enda, sudí Hartmann ale zůstal klidný.
     
    41
    Nepříjemná srážka Veljkoviče s Pavlenkou. Domácí obránce odhlavičkoval míč jako první, následně do něj vrazil český gólman.
     
    42
    Pár minutek se hrát určitě nebude, Veljkovič totiž zůstává ležet na trávníku, k domácímu obránci už spěchají zdravotníci.
     
    44
    Hra po tříminutovém ošetření pokračuje. Hráči Stuttgartu rozehrávali rohový kop, fotbalisté Werderu se ubránili jen za cenu dlouhého odkopu.
     
    45
    Hosté kopali další rohový kop, ten dopadl úplně stejně jako před malou chvílí. Za pár vteřinek se rozběhne nastavený čas.
     
    45+1
    Sudí Hartmann přidal tři minuty nad rámec prvního poločasu. Oba celky teď působí velmi opatrným dojmem, nikdo nechce v závěru chybovat.
     
    45+3
    Další nedovolený zákrok Antona, domácí fotbalisté se marně dožadovali žluté karty. Víc už se pravděpodobně nestane.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi. Werder do ní vstoupil aktivněji, ve čtvrté minutě skóroval Füllkrug, stejný hráč už o pět minut později napálil břevno. Postupem času však iniciativu přebrali hosté a v samotném závěru prvního poločasu srovnal Japonec Endo, který byl podepsán pod inkasovaným gólem Stuttgartu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Amos Pieper, přichází Niklas Stark.
     
    48
    Domácí do druhé půle vstoupili s míčem na kopačkách. Weiser to teď zkoušel dlouhým míčem za obranu, hostující obrana byla pozorná.
     
    50
    Právě obránce Weiser se teď zlobí na podavače míčů. Přál by si daleko rychlejší reakci, Werder bude vhazovat na polovině hřiště.
     
    51
    Balón směřoval do vápna Stuttgartu, ale Bittencourta zradilo zpracování, míč mu odskočil od nohy a hosté se tak ubránili.
     
    52
    Hodně nepříjemný zákrok Ahamady na polovině hřiště, rozhodčí neváhal ani vteřinu a odpískal faul. Žlutou kartu ani po domácích protestech nevytáhl.
     
    53
    Do vápna Stuttgartu směřoval velmi zajímavý centr. Žádný z domácích fotbalistů se po něm ale nenatáhl a v ochozech to jenom zašumělo.
     
    54
    Brémy mají v posledních minutách jasně navrch, snaží se hrát především po pravé straně hřiště, kde je velmi aktivní Weiser.
     
    55
    Hosté se snad poprvé ve druhém poločase dostali k útočení a hned z toho byla obrovská příležitost! Tomás udělal kličku bránícímu hráči a ocitl se tváří v tvář Pavlenkovi. Český gólman vytáhl skvělý zákrok a podržel svůj tým!
     
    57
    Obrázek hry se ani po hostující příležitosti nemění, Werder už je zase nastěhovaný na útočné polovině a snaží se něco vymyslet.
     
    59
    Saša Kalajdžić byl po ztrátě míče frustrovaný a šel do naprosto zbytečného skluzu. Za ten vidí žlutou kartu!
     
    59
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Tiago Tomás, přichází Borna Sosa.
     
    60
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná půlhodina hry. Hosté jsou zalezlí hluboko na vlastní polovině a spíše se jen brání.
     
    61
    Míč na hrací ploše ještě zastihl hostující Ahamada. Otočil se s ním a vzhledem k tomu, že neměl žádnou nabídku, hrál směrem dozadu.
     
    62
    Další z nedovolených zákroků na polovině hřiště. Rozhodčí však nechá rozehrávku Stuttgartu opakovat, balón musí zpět do klidu.
     
    64
    Sosa, který se před malou chvílí dostal na hřiště, teď hledal jednoho ze svých spoluhráčů ve vápně. Jeho centr ale adresáta nenašel.
     
    65
    Rozhodčí přerušuje hru, na hřiště se dostal jeden z diváků. Členové pořadatelské služby ale zareagovali velmi rychle.
     
    66
    Chvíli se hrát nebude, sudí Hartmann totiž posílá všechny aktéry směrem k lavičkám. Ti se po kratším občerstvení vrátí zpět do hry.
     
    69
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Pascal Stenzel.
     
    69
    Obrovská příležitost pro Werder! Na hranici velkého vápna zůstal úplně volný Ducksch. Míč po jeho razantní střele skončil pár čísel nad horní tyčkou!
     
    70
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Chris Führich, přichází Lilian Egloff.
     
    71
    Hiroki Ito hasil nebezpečí skluzem, za tento zákrok naprosto po zásluze vyfasoval žlutou kartu. Tu možná dostane i domácí hráč.
     
    71
    Žlutá karta pro tým Werder Brémy (Leonardo Bittencourt).
     
    73
    Hosté začínají přebírat iniciativu, tentokráte vybojovali rohový kop, celkově teprve pátý v dnešním utkání. Podaří se jim skórovat?
     
    75
    To se jim nepodařilo a museli pospíchat směrem dozadu Domácí fotbalisty zastavila nepřesná rozehrávka, vhazovat budou hosté.
     
    77
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Skvěle načasovaná přihrávka od Kalajdžiče pro SILASE! Ten postupoval z levé strany úplně sám na Pavlenku, kterého obstřelil na zadní tyč, hosté otáčejí zápas a jdou do vedení! Asistence: Saša Kalajdžić.
     
    78
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Jens Stage, přichází Romano Schmid.
     
    79
    Domácí fotbalisté mají dobrou šanci brzy srovnat, vybojovali rohový kop, který rozehrají z pravé strany hřiště. Fanoušci Werderu zase ožili.
     
    80
    Srovnání se nekonalo, naopak mohlo být ještě hůře, byl to totiž znovu Silas, který běžel sám na branku! V tomto případě si Pavlenka věděl rady a podržel svůj tým!
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Luca Pfeiffer.
    ze hřiště odchází Silas, přichází Atakan Karazor.
     
    83
    Niklas Stark teď neměl na výběr, v rychlém brejku zastavil Ahmadu. Reakce rozhodčího byla blesková, žlutá karta.
     
    84
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Anthony Jung, přichází Lee Buchanan.
    ze hřiště odchází Ilja Grujev, přichází Nicolai Rapp.
    ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Oliver Burke.
     
    86
    Hraje se daleko od Müllera, což hostům pochopitelně vyhovuje. Stuttgart bude rozehrávat svůj pátý roh v dnešním utkání.
     
    87
    Z následného rohu sice nic nebylo, ale domácí o balón rychle přišli. Je jasné, že hostující hráči teď s rozehrávkou pospíchat nebudou.
     
    89
    Werder se rohového kopu dožadoval marně! Marvin Ducksch vidí žlutou kartu za protesty, domácí fandové hlasitě pískají.
     
    90
    Jedna z posledních příležitostí domácího mužstva přijde z levé strany, Brémy budou rozehrávat zajímavou standardní sitauci!
     
    90+1
    Ve chvíli, kdy hlavní sudí přidal pět minut nad rámec druhého poločasu, tak domácí fotbalisté kombinují na pravé straně.
     
    90+2
    Další nepovedené zakončení. Müllerova rozehrávka trvala hodně dlouho, sudí Hartmann měl trpělivost a hostujícího gólmana netrestal.
     
    90+4
    Nastavený čas se pomalu blíží ke svému konci, domácí se stále nemohou dostat do žádného výraznějšího ohrožení hostující svatyně.
     
    90+5
    Werder právě vstřelil branku!
    Nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli vyrovnat, přesto se to stalo! Po dlouhém nákopu míč chytře prodloužil Weiser a OLIVER BURKE se rázem ocitl úplně sám před brankářem Müllerem, kterého dokázal překonat! Asistence: Mitchell Weiser.
     
    90+6
    Celou situaci ještě kontroloval videorozhodčí, ale ten nakonec branku potvrdil. Vypadá to, že víc už se v tomto utkání nestane.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Oba celky berou po bodu, což je asi spravedlivé rozdělení, i když pro Stuttgart to bude málo. Hosté totiž ještě v poslední nastavené minutě vedli, avšak Burkemu se podařilo srovnat. Pochvalu si zaslouží i český brankář Jiří Pavlenka, který deset minut před koncem za stavu 1:2 vychytal samostatný únik Silase!
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:19:53)

    Štěpán Slovák

    Branky: 4. Füllkrug (Jung), 90+5. Burke (Weiser) – 38. Endo (Kalajdžić), 77. Silas (Kalajdžić)

    Karty:   16. Friedl (BRM), 71. Bittencourt (BRM), 83. Stark (BRM), 89. Ducksch (BRM) – 59. Kalajdžić (STU), 71. Ito (STU)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:10.
    Werder Brémy: Pavlenka – Weiser, Pieper (46. Stark), Veljković, Friedl (C), Jung (84. Buchanan) – Grujev (84. Rapp), Bittencourt (84. Burke), Stage (78. R. Schmid) – Füllkrug, Ducksch.
    Náhradníci: Zetterer – Agu, Schmidt, Goller.

    Trenér: Ole Werner

    VfB Stuttgart: F. Müller – Vagnoman (69. Stenzel), Mavropanos, Anton, Ito, Silas (81. Karazor) – Endo (C), Führich (70. Egloff), Ahamada – Kalajdžić (81. Pfeiffer), Tomás (59. Sosa).
    Náhradníci: Bredlow – Mola, Millot, Perea.

    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    Rozhodčí: Robert Hartmann
    thejrc.org