Č. Budějovice – Slovácko 2:2 (kon.) | Jablonec – Slavia 2:3 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
2:3 (0:1)
SK Slavia Praha
Neděle 14.08.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:05:52)
     
    Nádherné fotbalové představení je za námi, Slavia přežila doslova infarktový závěr a odváží si z Jablonce tři body za výhru 3:2. Když byl už v šesté minutě vyloučen domácí Surzyn a Usor z následné standardky poslal sešívané do vedení, mohl si leckdo myslet, že je po zápase. Severočeši ovšem i v deseti soupeře pořádně potrápili.

    Ve druhém poločase nejprve chyboval brankář Hanuš a Pražané šli po vlastním gólu do dvoubrankového vedení. Polidar posléze ze stejné pozice, jako před ním Usor, zakroutil přímý kop pod břevno a domácí byli zpátky ve hře. Na gól Traorého pak odpověděl Chramosta a v samotném závěru byli Jablonečtí kousíček od vyrovnání. Pokus Kratochvíla z vlastní obranné poloviny přes vyběhnutého Mandouse přistál těsně vedle.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Aleš Mandous ještě vidí žlutou kartu za zdržování hry.
    90+4. Kratochvíl neskutečnou ranou z 65 metrů málem přehodil Mandouse!
     
    90+4
    Tohle mohl být neuvěřitelný konec dnešního galapředstavení. Jablonečtí konečně získali míč, Miloš Kratochvíl si všiml vyběhnutého Mandouse a vyslal krásný lob z vlastní obranné poloviny! Fanoušci Jablonce už se radovali, ovšem míč se snesl těsně vedle slávistické branky. Diváci jsou i tak na nohou, takový fotbal baví.
     
    90+3
    Hosté zkušeně drží míč na útočné polovině a nenechávají jablonecké hráče vyjet s míčem od postranní čáry. Aktuálně sledujeme sérii slávistických vhazování.
     
    90+2
    Ibrahim Benjamin Traoré byl faulovaný u levé postranní čáry, což sešívaným vyhovuje.
     
    90+1
    Jan Hanuš skvěle vystartoval z branky a odehrál míč před rozeběhnutým protihráčem do autu.
     
    90
    Rozhodčí přidává pět nastavených minut. Slávisté s míčem nikam nespěchají, závěr je dramatičtější, než by si sami představovali.
     
    89
    Přetažený roh vrátil hlavou do ohně Kratochvíl. Mandous se přes klubko hráčů k míči nezvládl dostat a zády k brance zakončoval naslepo pravačkou Kubista jen těsně mimo!
     
    88
    Jablonec mobilizuje k závěrečnému náporu a okupuje útočnou polovinu. Vzhledem k tomu, jak málo času před Mandousem domácí ve druhé půli k oběma gólům potřebovali, musí Pražané být v pozoru.
     
    87
    Peter Olayinka teď přímo před trenérem Trpišovským hodil aut rovnou na kopačky domácího Malínského. Slávisté se na něj ovšem hned sesypali a nenechali ho nic vymyslet.
     
    86
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Pavel Šulc, přichází Tomáš Malínský.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 238 diváků.
     
    85
    Pavel Šulc se hnal za dlouhým nákopem. Aleš Mandous vyrazil daleko mimo branku, jenže balon nedokázal pořádně odehrát! Slavia pak měla štěstí, že se Šulc musel chvíli rozkoukávat a nevěděl, kde je míč.
     
    84
    Sešívaní teď hrají spíše na držení míče a minimální riziko. Domácí to mají v deseti složité, nicméně nyní už jim nezbývá nic jiného, než aktivně napadat.
     
    82
    Z šance ale nic nebylo a balon už uvádí do hry gólman Hanuš. Jablonec má i s nastavením ještě přibližně deset minut na to, aby dnes neodešel s prázdnou.
     
    81
    Ibrahim Benjamin Traoré získal faul na svoji osobu. Hostující celek bude zahrávat standardku z lukrativní pozice pro centr.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 55. Polidar, 73. Chramosta (Šulc) – 8. Usor, 50. Hanuš (vla.), 61. Traoré (P. Ševčík)

    Karty:   25. Jovović (JAB), 37. Sejk (JAB) – 34. Schranz (SLA), 90+5. Mandous (SLA)   6. Surzyn (JAB)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:12.
    FK Jablonec: Hanuš – Surzyn, Hübschman (C), Heidenreich, Polidar – Šulc (86. Malínský), Kratochvíl, Považanec, Houska (71. Kubista), Jovović (65. Černák) – Sejk (65. Chramosta).
    Náhradníci: Richter – Štěpánek, V. Kadlec, Krob, Pleštil.

    SK Slavia Praha: Mandous (C) – Masopust (78. Olayinka), Kačaraba (60. Holeš), Santos, D. Jurásek – Usor (46. Šmiga), P. Ševčík (64. Hromada), Tiéhi, M. Jurásek – Tecl, Schranz (46. Traoré).
    Náhradníci: O. Kolář – Ousou, Douděra, Lingr, Icha, Kricfaluši.

    Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Váňa.

    Diváci: 5 238
    bahis siteleri