Kanada – Česko cz 5:1 (kon.) | Německo – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Finsko – Slovensko 9:3 (kon.)
konec
Finsko
9:3 (2:1, 4:1, 3:1)
Slovensko
Neděle 14.08.2022, 20:10 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:03
    V závěru si Slovensko zahraje přesilovou hru, dvě minuty za vysokou hůl dostal Kasper Simontaival.
    55:17 Kasper PUUTIO - 9:3
     
    55:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pátý přesilovkový gól je tady. Kombinace finského celku skončila v levém kruhu pro vhazování, odkud vytáhl prudký a hlavně přesný švih KASPER PUUTIO a okolo Boľovy ruky uklidil odrazem o tyčku puk za jeho záda – 9:3. Asistence: Aatu Räty, Topi Niemelä.
     
    53:29
    Zase se vylučuje na straně slovenského celku, dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Maroš Jedlička.
    51:45 Kasper SIMONTAIVAL - 8:3
     
    51:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec to pro Finy dopadlo dobře a ti využívají další přesilovku. Po neúspěšném ostřelování poslal před branku přihrávku Kasper Puutio a na chvíli volný KASPER SIMONTAIVAL tečoval puk o tyč za Boľova záda – 8:3. Asistence: Kasper Puutio, Aatu Räty.
     
    50:42
    Vylučuje se na straně Slovenska, dvě minuty za hákování dostal Boris Žabka.
    49:16 Libor NEMEC - 7:3
     
    49:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská reprezentace koriguje skóre. Po pobytu v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru, odkud nahodil Petrovický a zády k brance stojící LIBOR NEMEC tečoval přesně do horní části Jatkolovy branky – 7:3. Asistence: Rayen Petrovický, Martin Mišiak.
    46:11 Kalle VÄISÄNEN - 7:2
     
    46:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Teď už byl ale i on krátký na akci, která začala být vážná po nahození od modré čáry, které zpracoval Mäenpää, sklepl na KALLEHO VÄISÄNENA a na něho už zívala odkrytá branka Slovenska – 7:2. Asistence: Juuso Mäenpää, Matias Rajaniemi.
     
    40:01
    V brance Slovenska došlo ke změně, Šimona Latkóczyho nahradil Tomáš Boľo.
    38:08 Oliver KAPANEN - 6:2
     
    38:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už pro Slovensko vypadá na další nepříjemný nářez. Po dlouhé přihrávce se do brenku dostal OLIVER KAPANEN a střelou nad Latkóczyho vyrážečku upravil již na 6:2. Asistence: Ruben Rafkin, Roby Järventie.
    36:41 Aatu RÄTY - 5:2
     
    36:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A další gól Finů. Ti se po rychlém akci dostali zprava přes modrou čáru, Kemell přes šíři pásma našel AATU RÄTYHO a ten z kruhu překonal skokem se přemisťujícího Latkóczyho – 5:2. Asistence: Joakim Kemell, Topi Niemelä.
     
    32:39
    Vylučuje se na obou stranách, dvě minuty za hrubost dostali Topi Nemelä a Servác Petrovský.
    31:42 Joel MÄÄTTÄ - 4:2
     
    31:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům dnes přesilovky jdou na výbornou. Využili i tuto, když po tlaku a několika pokusech vyslal střelu z pravého kruhu Järventie a u brankoviště číhající JOEL MÄÄTTÄ nadvakrát dopíchl puk za brankovou čáru. Trochu nešťastnou úlohu v tom sehrál i gólman Slovenska, který do puku také lehce šťouchl – 4:2. Asistence: Roby Järventie, Joakim Jemell.
     
    30:53
    Je tu další přesilovka pro Finsko. Na trestnou lavici zamířil Martin Mišiak s dvouminutovým trestem za hákování.
    27:04 Servác PETROVSKÝ - 3:2
     
    27:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No vida, vzápětí Slováci snižují Po překonání modré čáry se o střelu snažil Petrovický, puk se mu ale z hole svezl k SERVÁCI PETROVSKÉMU a ten po rychlé otočce a práci zápěstím překonal marně zasahujícího Jatkolu – 3:2. Asistence: Rayen Petrovický, Libor Nemec.
     
    24:54
    Hra v pěti na obou stranách nám ale dlouho nevydržela, neboť Libor Nemec dostal dvě minuty za podrážení a je tu tak další přesilovka pro Finsko.
    22:09 Repčík nedotáhl brejk do zdárného konce
     
    22:09
    No a nechybělo mnoho a bylo sníženo. Do brejku se totiž dostával Repčík a pouze obranný zákrok na poslední chvíli jej rozhodil a on tak svou šanci nedotáhl do zdárného konce.
    20:24 Roni HIRVONEN - 3:1
     
    20:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a hned v úvodu druhé třetiny jdou Finové do trháku. Po kombinaci se puk odrazil mezi kruhy, kde do něj pohotově plácl RONI HIRVONEN a Latkóczy se nestačil vrátit do ideálního postoje – 3:1. Asistence: Kasper Simontaival, Kasper Puutio.
     
    19:11
    V závěru třetiny se bude ještě jednou vylučovat a opět na straně Slovenska. Adam Sýkora dostal 5+do konce za faul kolenem.
    14:02 Joel MÄÄTTÄ - 2:1
     
    14:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je nakonec využitá. Žabkovi se nepovedlo z otočky vyhodit puk z pásma, jeho pokus zachytil JOEL MÄÄTTÄ a pohotovou střelou na Latkóczyho lapačku upravil na 2:1. Bez asistence.
     
    12:08
    Je tu první vyloučení zápasu, přesilovku si zahraje Finsko. Dvě minuty za sekání dostává Adam Stripai.
    07:42 Peter REPČÍK - 1:1
     
    07:42
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Slovákům se povedlo se usadit v útočném pásmu, po krátkém závaru, kdy Jatkola musel dvakrát zasahovat se puk dostal k modré čáře, odkud předvedl střelu zápěstím PETER REPČÍK a jeho pokus propadl gólmanovi mezi betony do sítě – 1:1. Asistence: Šimon Groch.
    00:35 Kasper SIMONTAIVAL - 1:0
     
    00:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No tak to je ostrý vstup do utkání a ne podle představ Slovenska. Petrovický za vlastní brankou ztratil puk, Hirvonen bekhendem bleskově posunul před bránu, kde byl zcela nepokrytý KASPER SIMONTAIVAL a ten pověsil puk pod horní tyčku Latkóczyho branky – 1:0. Asistence: Roni Hirvonen.
    Marken.cz

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 1. Simontaival (Hirvonen), 15. Määttä, 21. Hirvonen (Simontaival, Puutio), 32. Määttä (Järventie, Kemell), 37. Räty (Kemell, Niemelä), 39. Kapanen (Rafkin, Järventie), 47. Väisänen (Mäenpää, Rajaniemi), 52. Simontaival (Puutio, Räty), 56. Puutio (Räty, Niemelä) – 8. Repčík (Groch), 28. Petrovský (Petrovický, Nemec), 50. Nemec (Petrovický, Mišiak)


    Finsko: Jatkola (Meriläinen) – Rafkin, Niemelä (A), Jurmo, Puutio (A), Viro, Heimosalmi, Rajaniemi – Hirvonen (C), Räty, Kemell – Järventie, Määttä, Simontaival – Kapanen, Lambert, Karvinen – Mäenpää, Väisänen, Liukas – Koivunen.
    Trenér: Antti Pennanen

    Slovensko: Latkóczy (41. Boľo) – Kmec, Petrovický (C), Štrbák, Nátny, Groch, Stripai, Žabka – Myklucha, Kašlík, Petrovský – Sýkora (A), Jedlička, Demek – Faith (A), Dvorský, Nemec – Repčík, Mišiak, Honzek – Stümpel.
    Trenér: Oliver Stümpel

    Rozhodčí: Fernandez (USA), Kova (FIN) – Hofer (GER), Huseby (CAN)

    Diváci: 659
    bahis siteleri