Kanada – Finsko 6:3 (kon.) | Švédsko – Německo 4:2 (kon.)
konec
Kanada
6:3 (3:1, 2:0, 1:2)
Finsko
Úterý 16.08.2022, 00:10 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:13 William DUFOUR - 6:3
     
    58:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kasper Puutio zakončil z levé strany na přední tyč do vyrážečky gólmana. Z kontru vyřešil Ostapchuk přečíslení pasem k levému mantinelu a WILLIAM DUFOUR poslal puk z levého kruhu v situaci dva na jednoho přes obránce do prázdné brány. Asistence: Zack Ostapchuk, Mason McTavish.
    56:23 Roby JÄRVENTIE - 5:3
     
    56:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ROBY JARVENTIE využil nahrávky zleva na pravém kruhu a střelou z první pokořil brankáře na bližší tyč, ten si ještě na kotouč dost sáhl. Asistence: Joakim Kemell, Aleksi Heimosalmi.
     
    55:36
    Vyloučení v týmu Kanada:
    William Dufour – 2 min., podrážení.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Ethan Del Mastro – 2 min., podrážení.
     
    46:15
    Will Cuylle posílá Kanadu do tří, trefil kolenem Juusa Mäenpää na obranné modré čáře Kanady. Sudí se dokonce podívali na video a udělili Cuyllemu 5+do konce zápasu..
     
    45:16
    Donovan Sebrango zasáhl vysokou hokejkou Kemella na pravé straně.
     
    45:01
    Joakim Kemell si sjel do předbrankového prostoru a zacinkal na tyč.
    43:07 Joakim KEMELL - 5:2
     
    43:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To byla situace! Roni Hirvonen vystřelil z levé strany a vypadalo to, že obránce tečoval puk do ochranné sítě. Vzápětí puk putoval na modrou čáru a zakončení Niemely tečoval JOAKIM KEMELL. Kanada si vzala trenérskou výzvu, ale nerozeběhl se monitor (jako už poněkolikáté na MS). Rozhodčí ponechali původní rozhodnutí, ale neudělili dvě minuty. Přitom Aatu Räty povídal Greigovi v přerušené hře: "Oba jsme přestali hrát." Asistence: Topi Niemelä, Aatu Räty.
    36:17 Mason MCTAVISH - 5:1
     
    36:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    MASON MCTAVISH a Johnson si vyměnili pozice, Johnson se přesunul do pravého rohu, Zellweger pak přichystal puk od modré čáry na pravý kruh a kanadský kapitán propálil gólmana z prvního doteku. Asistence: Olen Zellweger, Kent Johnson.
     
    35:59
    Kent Johnson zrychlil křižnou nahrávkou zprava na vzdálenější tyč, tu trefil McTavish. Přitom byla před ním prázdná brána!
     
    35:33
    Rafkin se dopustil nedovoleného bránění proti forčekujícímu Johnsonovi, když chtěl udělat clonu.
     
    28:01
    Topi Niemelä chyboval na modré čáře a Dufour uháněl na brankáře, ten zachránil Finy levou nohou.
     
    27:02
    Connor Bedard držel hokejku Joela Määtty na levé straně, je tady první finská přesilovka.
     
    25:23
    Kent Johnson dostal pas za posledního obránce a jel na gólmana, snažil se o zakončení mezi betony, ti sklapl Leevi Meriläinen k sobě.
    20:31 Ridly GREIG - 4:1
     
    20:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ránu Zellwegera z pravého obránce lehce tečoval Roy a potom se odrazil kotouč od lapačky gólmana K RIDLYMU GREIGOVI, ten poslal puk zleva víceméně do prázdné brány. Asistence: Joshua Roy, Olen Zellweger.
    19:03 Samuel HELENIUS - 3:1
     
    19:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kalle Väisänen vybojoval kotouč a nahrál zleva pod sebe na kruh, odkud skóroval SAMUEL HELENIUS přes obránce na lapačku Garanda. Asistence: Kalle Väisänen, Eetu Liukas.
    17:19 Connor BEDARD - 3:0
     
    17:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to pak jo! Mason McTavish přebral kotouč a vymyslel křižnou přihrávku přes tři hráče na pravou stranu, CONNOR BEDARD dojel na kruh a zakončil zápěstím do kratší šibenice. Asistence: Mason McTavish, Lukas Cormier.
    12:14 Tyson FOERSTER - 2:0
     
    12:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Greig nabral takovou rychlost, že prošel mezi dvěma beky na levé straně a ještě byl faulovaný zezadu, nicméně ve výhodě stačil posunout TYSONU FOERSTEROVI o levou vykopnutou nohu gólmana a ten v pádu uklízel do prázdné brány. Asistence: Ridly Greig, Ronan Seeley.
     
    10:48
    Samuel Helenius vysekl hokejku Desnoyerse, což se nesmí.
    06:21 Brennan OTHMANN - 1:0
     
    06:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané vyhráli souboj v pravém rohu hřiště, Olen Zellweger si vybruslil a jeho střelu tečoval BRENNAN OTHMANN těsně před gólmanem do dolní části brány, podle všeho mezi nohama brankáře. Sudí ještě řešil celou situaci u videa, zřejmě mu šlo o to, zda Othmann se nedopustil hry vysokou holí. Asistence: Olen Zellweger, Connor Bedard.
    Marken.cz

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 7. Othmann (Zellweger, Bedard), 13. Foerster (Greig, Seeley), 18. Bedard (McTavish, Cormier), 21. Greig (Roy, Zellweger), 37. McTavish (Zellweger, Johnson), 59. Dufour (Ostapchuk, McTavish) – 20. Helenius (Väisänen, Liukas), 44. Kemell (Niemelä, Räty), 57. Järventie (Kemell, Heimosalmi)


    Kanada: Garand (Cossa) – Zellweger, Sebrango (A), Cormier, Del Mastro, Seeley, Thompson, O'Rourke – Othmann, Bedard, McTavish (C) – Stankoven, Foerster, Johnson (A) – Roy, Greig, Dufour – Desnoyers, Ostapchuk, Cuylle – Gaucher.
    Trenér: Dave Cameron

    Finsko: Meriläinen (Jatkola) – Rafkin, Niemelä (A), Viro, Heimosalmi, Jurmo, Puutio (A), Rajaniemi – Hirvonen (C), Räty, Kemell – Järventie, Määttä, Simontaival – Väisänen, Kapanen, Liukas – Mäenpää, Helenius, Lambert – Karvinen.
    Trenér: Antti Pennanen

    Rozhodčí: Hennessey (USA), Holm (SWE) – Hofer (GER), Rey (USA)

    Diváci: 5 204
    thejrc.org