Kanada – Švýcarsko 6:3 (kon.) | USA – Česko 2:4 (kon.)
konec
Kanada
6:3 (4:2, 1:1, 1:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 18.08.2022, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Logan STANKOVEN - 6:3
     
    58:51
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada definitivně stvrzuje svůj postup do semifinále. Johnson vyslal do jízdy LOGANA STANKOVENA, který dovezl puk do prázdné branky. Asistence: Kent Johnson.
    27:51 Attilio BIASCA - 5:3
     
    27:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Garand špatně rozehrál, čehož využili Švýcaři a skórují. K puku se dostal ATTILIO BIASCA a přesně se trefil za Garandova záda a prosazuje se podruhé v utkání. Bez asistence.
    24:20 Will CUYLLE - 5:2
     
    24:20
    Kanada právě vstřelila branku! Další pěkná akce Kanady znamená navýšení skóre. WILL CUYLLE si vyměnil puk se svým spoluhráčem, a pak dokázal za levým kruhem dostat puk do Pascheho brány. Asistence: Olen Zellweger a Tyson Foerster.
    19:51 Attilio BIASCA - 4:2
     
    19:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! U zadního mantinelu se k puku dostal Fahrni a posunul ho do mezikruží na hůl ATTILIA BIASCY, který se nemýlil a prostřelil přesnou ranou Garanda. Asistence: Joshua Fahrni a Jonas Taibel.
    17:01 Nathan GAUCHER - 4:1
     
    17:01
    Kanada právě vstřelila branku! Další branka ve švýcarské síti. Třináctý útočník NATHAN GAUSCHER se zapojil do hry a dostal přesnou nahrávku na levý kruh. Jeho následná střela skončila mezi Patenaudeho betony, odkud mu ale puk vypadl a dojel až do branky. Asistence: Elliot Desnoyers a Ryan O´Rourke.
    14:32 Logan STANKOVEN - 3:1
     
    14:32
    Kanada právě vstřelila branku! Švýcarský obránce udělal chybu před svou bránou a k puku se dostal LOGAN STANKOVEN, který nejprve trefil břevno, ale od něj se puk odrazil zpět Stankovenovi na hůl a ten ho poslal do odkryté branky. Bez asistence.
    12:31 Jack THOMPSON - 2:1
     
    12:31
    Kanada právě vstřelila branku! Kanada znovu vede. Seeley zleva našel před bránou volného JACKA THOMPSONA, který se trefil přesně nad beton přesouvajícího se Patenaudeho. Asistence: Mason McTavish a Ronan Seeley.
    02:21 Simon KNAK - 1:1
     
    02:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcaři ovšem rychle odpovídají. Zanetti pálil od modré čáry a před bránou do jeho střely vložil hůl kapitán SIMON KNAK a srovnává skóre. Asistence: Brian Zanetti a Vincent Despont.
    01:07 Tyson FOERSTER - 1:0
     
    01:07
    Kanada právě vstřelila branku! Hned v úvodu favorit vede! Stankoven vjel do útočného pásma a následně předložil kotouč volnému TYSONU FOERSTEROVI, který dostal puk do odkryté brány. Asistence: Logan Stankoven a Ronan Seeley.
    Marken.cz

    Mateo

    Branky a nahrávky: 2. Foerster (Stankoven, Seeley), 13. Thompson (McTavish, Seeley), 15. Stankoven, 18. Gaucher (Desnoyers, O'Rourke), 25. Cuylle (Zellweger, Foerster), 59. Stankoven (Johnson) – 3. Knak (Zanetti, Despont), 20. Biasca (Fahrni, Taibel), 28. Biasca


    Kanada: Garand (Cossa) – Zellweger, Sebrango (A), Cormier, Del Mastro, Thompson, Seeley, O'Rourke – Bedard, McTavish (C), Cuylle – Foerster, Stankoven, Johnson (A) – Dufour, Greig, Roy – Desnoyers, Ostapchuk, Othmann – Gaucher.
    Trenér: Dave Cameron

    Švýcarsko: Patenaude (18. Pasche) – Delémont, Chanton, Dionicio, Streule, Sidler (A), Meile, Despont, Zanetti – Allenspach, Fahrni, Biasca (A) – Taibel, Henry, Knak (C) – Nicolet, Baechler, Ritzmann – Muggli, Alge, Garessus.
    Trenér: Marco Bayer

    Rozhodčí: Hunnius, Kova – Jonas, Špůr
    thejrc.org