Prostějov – Třebíč 4:2 (kon.) | Košice – Vlci Žilina 5:2 (kon.) | Kolín – Pardubice B 5:4 (po pr.)
Chomutov – Cheb 6:0 (kon.) | Plzeň – Litvínov 0:0 (zruš.) | Slavia – Litoměřice 4:2 (kon.)
Zlín – Trenčín 3:2 (1:0 po s.n.) | Přerov – Vsetín 3:2 (po pr.) | Sosnowiec – Havířov 3:4 (kon.)
Opava – Val. Meziříčí 7:5 (kon.) | SHKM Hodonín – Havlíčkův Brod 2:1 (kon.) | Jablonec n/N – Ústí n/L 1:4 (kon.)
Vel. Meziříčí – Vyškov 2:5 (kon.) | Nový Jičín – Kopřivnice 6:5 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Liberec 0:2 (kon.)
Mostečtí Lvi – Letňany 3:3 (kon.) | Poprad – Kladno 4:6 (kon.) | Poprad – Kladno 4:6 (kon.)
Skalica – Trnava 4:3 (po pr.) | Kometa Brno – Olomouc 1:3 (1:0 po s.n.) | Šumperk – Jastrzębie 1:0 (kon.)
Příbram – Francie 8:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
Berani Zlín
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
HK DUKLA Trenčín
Čtvrtek 18.08.2022, 17:30Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce!

    Příprava hokejových Beranů ze Zlína pokračuje druhým zápasem, po Kometě Brno se dnes střetně se slovenským extraligistou. Do zlínské PSG Arény míří Dukla Trenčín!

    Přeji Vám příjemnou zábavu!
     
    PSG Berani Zlín:
    Kruh
    Berani mají za sebou hororovou sezonu. Roční trápení nakonec korunovali sestupem a poprvé po 42 letech se nechystají na pobyt v nejvyšší soutěži. Ševci ale v Chance lize nehodlají zůstat dlouho a už letos se chystají zaútočit na návrat.

    A podle toho taky vypadá skladba nového mužstva. V Baťově městě zůstaly dlouholeté opory Libor Kašík, Pavel Kubiš nebo Antonín Honejsek, ve Zlíně dokonce setrvá elitní obránce Daniel Gazda, jenž loni nasázel 11 branek a na Moravu se rovněž vrací účastník letošního mistrovství světa – francouzský mušketýr Valentin Claireaux!

    Vedení beraního stáda nelenilo ani ve shánění posil. Novými akvizicemi se staly jedny z nejvýraznějších tváří druhé nejvyšší soutěže Petr Mrázek (loni 2. v bodování Chance ligy) a kapitán Šumperka Denis Kindl (4. v bodování). A to není ani z daleka všechno! Do Zlína se po roční štaci Českých Budějovicích vrátil zdejší odchovanec a dlouholetá tvář klubu Jiří Ondráček, extraligu loni stabilně hrál i Tomáš Pospíšil a Mikuláš Zbořil na jaře dokonce vyhrál titul s Třincem, přičemž v play off stabilně hrál a dokonce i skóroval! Nejvyšší soutěž v uplynulém ročníku okusil i důrazný centr Jakub Illéš z Jihlavy. Obranu vyztuží produktivní Jan Bartko, Jakub Husa nebo téměř dvoumetrový Daniel Bukač. Doposud poslední posilou se pak stal místní odchovanec Michal Gago, jenž odehrál dobrou sezonu v nedalekém Vsetíně.

    Do kádru hlavního favorita Chance ligy se navíc pravděpodobně prosadí i hráči loňské juniorky, její kapitán Vojtěch Riedl, Tadeáš Talafa nebo třeba Dominik Luža se Šimonem Frömelem.

    I na střídačce zlínského celku se udály pořádné změny. Luboš Jenáček se vrátil k juniorce a na jeho místo dorazila místní legendární dvojice podepsaná pod posledním titulem Rostislav VlachJuraj Jurík.

    Poslední zpráva ze žlutomodrého klubu dorazila včera. Po vleklých peripetiích byl jmenován nový generální manažer, kterým se stal bývalý elitní obránce a dosavadní jednatel Jiří Marušák!

    Povedou rozsáhlé změny k návratu do extraligy?
     
    HK Dukla Trenčín:

    Dukla je tradičním účastníkem slovenské nejvyšší soutěže. V posledních letech zaznamenal Trenčín jediný výraznější úspěch kdy v sezoně 2017-2018 bral stříbrné medaile, jinak se však pohybuje spíše ve středu tabulky a nejčastěji končí ve čtvrtfinále. Ostatně jako poslední čtyři roky...

    Jednoznačně nejzkušenějším borcem v kádru Dukly je 41 letý obránce Tomáš Starosta, vítěz KHL, stříbrný medailista z mistrovství světa, majitel bronzu se slovenskou osmnáctkou na světovém šampionátu, účastník olympijských her i slovenský mistr! Bodový příděl už není takový jako býval, Starosta je však v kabině jistě výborným mentorem, konec konců byl loni týmovým kapitánem! Právě po jeho boku hrál proti Vsetínu mladičký Jakub Chromiak, jenž nasává zkušenosti velezkušeného beka.

    Dukla má v kádru také jednoho českého borce. Zadák Petr Ulrych, odchovanec libereckých Bílých Tygrů odehrál mezi mantinely Tipsport Extraligy 117 zápasů, naposledy v Jihlavě, každopádně posledních šest let strávil u našich východních sousedů, nejdříve ve Zvolenu, Popradu a premiérovou sezonu zahajuje v Trenčíně. Loni bodoval celkem jedenáctkrát (2+9), ofenziva tak není největší Ulrychovou zbraní.

    V Česku se ještě mihl lotyšský reprezentant Frenks Razgals, výraznější stopu ve Vítkovicích ani Havířově však nezanechal. Hokejově v Česku vyrostl i ex – olomoucký Matúš Hlaváč, jenž ještě loni naskočil do jednoho zápasu v české extralize. Převážně však působil o patro níže. Jak se mu nyní povede v rodné vlasti?
     
    Dosavadní průběh přípravy:

    Jak už bylo zmíněno, Berani za sebou mají první přípravný duel na ledě brněnské Komety a se svým odvěkým rivalem sehráli vyrovnanou partii! Zápas dospěl až do nájezdů, v šesté sérii uspěl ex-zlínský Adam Zbořil, který přisoudil bonusový bod modrobílým. Pro ševce to ale byla vítaná prověrka, konec konců Kometa hrála i se svými esy. Na ledě se proháněla jména jako Tomáš Kundrátek, Jakub Flek, Petr Holík nebo Martin Zaťovič. Na žlutomodré straně se premiérové branky v novém působišti dočkal všestranný centr Jakub Illéš, přípravu gólově zahájili také mladý zadák Jiří Suhrada.

    Trenčín za sebou má už dva duely. Nejprve nastoupil proti druholigovému slovenskému celku z Považské Bystrice, sestava plná mladíků však na soupeře nestačila a padla 4:3 po prodloužení. Už v plné sestavě se tradiční slovenský extraligista postavil Vsetínu. A v Púchově, kde se mač odehrál to bylo pořádné drama! Vsetín nejdříve vedl 4:0, následně 5:1, Dukla to ale nezabalila a a dotáhla se až na rozdíl jediné trefy, vyrovnat už ale nedokázala - 5:6. Dvěma góly a asistencí se prezentoval útočník Marek Valach, pozornost si pak zaslouží především mladičký šestnáctiletý bek Jakub Chromiak, další slovenský talent z posledních silných ročníků. Obránce s číslem 7 dostává v přípravě mraky prostoru a dokonce nastupuje v prvním defenzivním páru!
     
    Lídři bodování v přípravě:

    Viliam Čacho (TRE) – 3+1
    Marek Valach (TRE) – 2+1

    Jakub Illéš (ZLN) – 1+0
    Jiří Suhrada (ZLN) – 1+0
     
    Již nyní je jasné že do zlínské branky se postaví mladý brankář Daniel Huf. Trenér žlutomodrých gólmanů Luboš Horčička totiž potvrdil že všem maskovaným mužům dá v přípravě stejný prostor a na řadě je právě Daniel Huf. Ševci mají k dispozici ještě Libora Kašíka a Michala Kořenka, ti si však na svou další šanci musejí počkat.

    Dukla má ve svém středu dva gólmany. V obou přípravných zápasech zatím naskočil jednadvacetiletý David Borák, jedničkou pro sezónu však zřejmě bude Kanaďan Connor LaCouvee, jenž loni chytal rakouskou ligu za Bratislava Capitals a ročník dokončil ve finském klubu KalPa Kuopio. Zkušenosti každopádně má také právě z Trenčína a v zámoří hrál na farmě a univerzitě.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – Suhrada, gazda, Zbořil, Bukač, Riedl, Bartko, Talafa – Ondráček, Kindl, Pospíšil – Kubiš, Claireaux, Illéš – Köhler, Honejsek, Gago – Sedláček, Chludil, Luža

    HK Dukla Trenčín: Borák (Urban) – Starosta, Chromiak, Nemčík, Pietroniro, Ulrych, Ozols, Hlaváč – Razgals, Heinerö, Thelin – Valach, Sojčík, Petráš – Hudec, Čacho, Sloboda – Jakubec, Fernyi, Stahoň.
     
    Známy už jsou sestavy obou mužstev. Na straně hostí můžeme ve třetím obranném páru vidět českého zadáka Petra Ulrycha, šestnáctiletý mladíček Jakub Chromiak se pak znovu objeví po boku velezkušeného Tomáše Starosty! V brance opět nechybí David Borák.

    První start ve žlutomodrém dresu si dnes odbyde ofenzivní posila Tomáš Pospíšil, který hned naskočí na křídle elitní letky s Kindlem a Ondráčkem. Premiéru zažije také produktivní bek Jan Bartko, ten pro změnu zaujme pozici ve třetí obraně po boku Vojtěcha Riedla. Oproti zápasu na Kometě každopádně chybí Darek Hejcman, Šimon Frömel nebo Martin Novotný.
     
    Na led zlínské PSG Arény se pomalu trousí obě mužstva, která jsou rovněž přivítána potleskem přítomných diváků.
     
    Ještě těsně před startem zápasu zmíním, že žlutomodří opět hrají ve speciální sadě dresů podporující zlínskou ZOO. Tato iniciativa je bude provádět celou přípravou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    První zaútočila Dukla, Viliam Čacho se točil v rohu a dokonce z úhlu vystřelil. Huf připraven.
     
    00:38
    Kotouč v ochranné síti, vhazuje se před zlínskou brankou.
     
    00:46
    S dalekonosným nahozením neměl David Borák žádný problém a přerušuje hru.
     
    01:08
    Podobně rutinní zákrok Daniela Hufa, bude se vhazovat po levici mladého zlínského brankáře.
     
    01:24
    Petr Mrázek stál v ofsajdu a ačkoli si to včas uvědomil, nohu z pásma už vytáhnout nedokázal a rozhodčí přerušují hru.
     
    01:43
    Ostrá střela Michala Gaga, jenž si natáhl kotouč do mezikruží! Dávid Borák zasahuje.
     
    02:17
    Ševci chtěli kombinaci zpoza branky přesunout na modrou, namazali však soupeři, který peláší kupředu.
     
    02:40
    Střelu z pravého kruhu řeší maskovaný muž ve žlutomodré.
     
    03:00
    Další ofsajd Zlína.
     
    03:22
    Antonín Honejsek se nechal ve středním pásmu obrat o kotouč a Viliam Čacho se hnal kupředu. Slovenský rychlík to zkusil zleva, nicméně na Hufa si nepřišel.
     
    03:47
    Bukačova střela míjí hostující branku.
     
    03:52
    Icing Trenčína.
     
    04:00
    Švédský útočník Joakim Thelin se snažil prodrat zprava, vracející obránce jej však kvalitně vystínoval a výrazně tak pomohl svému brankáři.
     
    04:58
    Claireaux a jeho zadovka na modré, nastalého zmatku využil soupeř, který vyváží puk z pásma.
     
    05:44
    Petr Mrázek centroval před branku, trefil však jednu z hostujících holí.
     
    06:17
    Nešikovného odrazu málem využil Sloboda, Huf vše řeší vyrážečkou.
     
    07:07
    Tohle bylo nebezpečné! Pietroniro si sjel do mezikruží a vypálil, naštěstí pro domácí střela se mu příliš nevyvedla, ovšem i tak měl Daniel Huf plno práce.
     
    08:16
    Trenčín si zacouval a novou akci vyhlíží velmi trpělivě.
     
    08:40
    Střela od modré, Borák nemusí zasahovat.
     
    09:19
    Daniel Huf přerušuje hru jednoduchým zákrokem lapačkou.
     
    09:30
    Chromiak už si puk rovnal na střelu, nakonec jej však nezkrotil a k ohrožení brány nedojde.
     
    10:48
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení! Daniel Gazda zaváhal za brankou, ztratil kotouč, ten sebral Sojčík, namazal Čachovi, produktivní trenčínský forward vytáhl Hufa z branky a LUBOŠ STAHOŇ už měl práci jednoduchou. Puk končí v poloprázdné síti a Trenčín otevírá skóre! Asistence: Viliam Čacho a Peter Sojčík.
     
    12:36
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín:
    Joakim Thelin – 2 min., hákování.
     
    13:21
    Ševci trestuhodně ztrácejí kotouč a Razgals vyváží.
     
    13:48
    Puk opět za modrou.
     
    14:16
    Berani zpět v pásmu a kombinují, u kotouče kapitán Kubiš.
     
    14:33
    Hosté opět vyhazují a oslabení už s jistotou přežijí.
     
    14:36
    Hosté v plném počtu.
     
    15:53
    Gazda chtěl na středovém kruhu založit novou akci, o pár vteřin později se však vystavil ofsajdu.
     
    16:12
    Pavel Kubiš a jeho stahovačka v mezikruží končí neslavně, u puku soupeř.
     
    16:46
    Antonín Honejsek si jako by nic nabruslil do pásma, nenápadně vypálil a za Borákem zvoní tyč!
     
    17:44
    Hned dvě domácí hokejky cítily problémy při přihrávce skrz pásmo a kotouč tak tak vypíchly.
     
    17:52
    Odvážný výpad Pavla Sedláčka po pravém mantinelu! Hráč s číslem 65 ještě dorážel, neúspěšně.
     
    18:27
    Tomáš Pospíšil v samostatném úniku zkusil přechytračit Boráka, nakonec však ani netrefil zařízení.
     
    18:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Denis Kindl – 2 min., krosček.
     
    19:00
    Razgals to dvakrát zkoušel z první, neúspěšně.
     
    19:23
    Berani vyhazují.
     
    19:32
    Daniel Huf raději přeruší hru.
     
    19:40
    Sojčík se zjevil před Hufem, bránu však netrefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu zápasu mezi Zlínem a Trenčínem a domácí se zatím moc nepředvedli. Na větší šanci jsme čekali skutečně dlouho, Berani se připomněli v podstatě jen střelou Michala Gaga a nahozením Petra Mrázka. Na druhé straně byl vidět třeba Joakim Thelin, Viliam Čacho a v přesilovce se svými pokusy z první českým fanouškům připomněl Franks Razgals.

    Až ve druhé polovině třetiny to bylo v podání žlutomodrých zajímavější, Antonín Honejsek ani Tomáš Pospíšil však neuspěli. Nikdo další se přes pečlivě stavěný hostující val neprodral, nepomohla ani přesilovka a domácí tak zatím zůstávají na nule.

    To Dukla skórovala! Chyby Daniela Gazdy využil Peter Sojčík jenž dostal kotouč před bránu a Viliam Čacho s Lubošem Stachoňem už Hufa vykoupali. Hosté navíc na startu druhé části budou dohrávat přesilovku, mohou tak své vedení navýšit.

    Zlín vs Trenčín po dvaceti minutách 0:1!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:23
    Luboš Stahoň jel sám na Daniela Hufa! Zlínský brankář se nenechal rozhýbat a kotouč vyráží.
     
    22:56
    Pavel Kubiš zůstal chvíli ležet na ledě, zřejmě otřesen. Teď už je kapitán ševců v pořádku a odjíždí střídat.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín:
    Martin Nemčík – 2 min., vražení na hrazení.
     
    23:23
    Berani se zatím trápí, z pásma vyjeli poměrně brzy a nyní se do něj ne a ne vrátit.
     
    23:26
    Kotouč vylétl ze hřiště, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    23:48
    Další přerušení, tentokrát se však vhazuje před Borákem.
     
    24:02
    Hosté drží kotouč daleko od své branky.
     
    24:11
    Borák se nyní zapojil do kombinace a pozor! Zřejmě vyhodil až do hlediště a Trenčín jde do tří!
     
    24:31
    V PSG Aréně se opět ozvala tyčka, tentokrát po střele z první!
     
    25:07
    Po delší, slibné kombinaci Gazda ztrácí a soupeř vyváží.
     
    25:38
    Dukla už je ve čtyřech.
     
    25:53
    Petr Mrázek a jeho bomba z první, Borák připraven.
     
    26:22
    Hosté v plném počtu.
     
    26:23
    Vojtěch Riedl kotouč až na bránu neprocpal, po delší době se osměluje Trenčín.
     
    27:10
    Daniel Bukač stál na konci pohledného přečíslení 3 na 2, nakonec však trefuje jen beton hostujícího brankáře.
     
    27:32
    Zlín právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace domácích barev! Antonín Honejsek naznačil střelu golfákem, přiťukl na DENISE KINDLA a ten pohodlně skóruje. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    27:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Obrat! Berani se ihned po vstřelení vyrovnávací branky objevili v přečíslení 2 na 1, VALENTIN CLAIREAUX to vzal na sebe a nádherně vymetl horní růžek soupeřovy klece! Asistence: Pavel Kubiš a Vojtěch Riedl.
     
    29:25
    Ofsajd hostů.
     
    29:45
    Suhrada se dostal pod tlak, ometl kotouč o mantinel, kde jej však sebral jeden z protihráčů a Dukla může zaútočit.
     
    30:07
    Útočný výpad i na druhé straně! Puk končí v ochranné síti.
     
    30:20
    Spousta prostoru na levém křídle se uvolnila pro Šimona Petráše, jenž to zkusil individuálně. Daniel Huf si povyjel a soupeře v podstatě ani nepustil do zakončení, nicméně pěkný výpad hostů.
     
    30:46
    Icing Dukly.
     
    30:46
    Bedřich Köhler se pustil do ostřejší diskuse s Patriksem Ozolsem, vše se ale obejde bez většího konfliktu.
     
    30:53
    Bedřich Köhler teď za obranou dokázal vytasit zadovku na úplně volného Honejska, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal skórovat.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Pavel Sedláček – 2 min., hákování.
     
    31:40
    Valentin Claireaux teď dokonce v oslabení zahrozil a vybojoval pásmo.
     
    32:23
    Berani se brání dobře, Duklu k ničemu nepouštějí.
     
    32:23
    Další vyhození přes všechny čáry.
     
    32:39
    Ofsajd hostů.
     
    32:54
    Teď s rozehrávkou musel vypomoct Borák, Trenčín se v přesilové hře trápí.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    33:52
    Výborný Daniel Huf proti aktivnímu Slobodovi, jenž uzmul rozehrávku ševců v mezikruží a zkoušel to ve skvělé pozici backhandem.
     
    34:39
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín:
    Richard Jakubec – 2 min., podrážení.
     
    35:19
    Dukla dvakrát vyhodila a šetří cenné vteřinky.
     
    35:56
    Teď už to vypadalo na slušnou kombinaci, Ondráček však trefil jednoho z beků, který vyhazuje.
     
    36:35
    Claireaux tak tak udržel pásmo.
     
    36:49
    Hosté v plném počtu.
     
    37:14
    David Borák viděl ,že rychlý Lukáš Chludil by mohl znamenat ohrožení pro jeho svatyni a tak raději přerušil hru.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín:
    Phil Pietroniro – 2 min., podrážení.
     
    37:47
    Denis Kindl teď zakončoval přečíslení 3 na 1! Trestuhodně minul.
     
    38:13
    Trenčín krouží útočným pásmem a šetří čas.
     
    38:37
    Berani mají velké problémy se vůbec dostat do pásma.
     
    38:55
    Až teď, Köhler však i tak hraje jen v rohu.
     
    39:09
    Střela od modré letí mimo.
     
    39:29
    Hosté vyhazují a už se ubrání.
     
    39:39
    Vhazuje se před Borákem, tohle je poslední šance vstřelit branku ve druhé periodě.
     
    39:49
    Kotouč se však stěhuje z pásma a je po šanci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se dočkali obratu ve skóre!

    Berani sice stále mají co zlepšovat, v přesilovkách především, nicméně díky slepeným gólům Valentina Claireauxa a Denise Kindla vedou 2:1. A obě branky byly vskutku povedené, nic moc dalšího však ševci nepředvedli. Snad jen tutovku Antonína Honejska po vynikající přihrávce Bedřicha Köhlera...

    Ofenzivní choutky neměl ani soupeř, Dukla byla spíše pasivní, snad jedinou větší šanci si forčekingem vybojoval Sloboda. Na druhou stranu Trenčín zaslouží kredit za výborně zvládnutá oslabení, včetně jednoho velmi dlouhého ve formátu 5 na 3. To však na výhru stačit nebude – chtějí li hosté poprvé v přípravě zvítězit, musejí přidat.

    Zatím tedy Zlín vs Trenčín 2:1!
     
    Oba celky jsou zpět, za chvíli pokračujeme!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Viliam Čacho se jako první žene za pukem, nakonec však nedokáže pro svůj mančaft vybojovat pásmo...
     
    41:07
    Dobré napadání Jana Bartka u modré čáry , soupeř nakonec i tak vyváží.
     
    41:33
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Valentin Claireaux – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu HK Dukla Trenčín:
    Phil Pietroniro – 2 min., krosček.
     
    41:57
    Hosté se hnali do náznaku přečíslení, vše vyřešil obětavý obránce ve žlutomodré a Berani obracejí hru.
     
    43:07
    Pavel Kubiš sám proti třem. Do pásma se nedostal, kotouč však rovněž neztratil a ševci to mohou zkusit znovu.
     
    43:25
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! TOMÁŠ STAROSTA podpořil útok, dojel až do mezikruží, nikým nehlídán dostal přihrávku a neomylně překonal Hufa. 2:2! Asistence: Nicolas Feréniy a Richard Jakubec.
     
    45:42
    Sloboda nahazoval do brankoviště, kotouč byl tečován a letí nad bránu brankáře ve žlutomodrém.
     
    46:27
    Marek Valach pálí z levého kruhu! Daniel Huf vyráží.
     
    47:05
    Claireaux chtěl prostrčit na Köhlera, neuspěl a oba zkušení forwardi musejí opustit útočné pásmo aby pomohli svým parťákům při bránění.
     
    48:12
    Bartkův nebezpečný pokus do přeplněného brankoviště! Kotouč letí těsně vedle levé tyče hostujícího brankáře.
     
    48:34
    Phil Pietroniro se zjevil na ose a od modré tvrdě pálil. Daniel Huf má kotouč v náručí.
     
    49:07
    Jiří Ondráček se snažil najít kombinaci, načež zjistil že je v pásmu sám a pozici tak neuhájil.
     
    49:27
    Vypadalo to, že Zlín se žene do přečíslení, na středu pohybující se Dominik Luža však upadl a následně se o něj zabrzdila kombinace když neplánovaně zblokoval puk.
     
    50:15
    Köhler to zkusil zleva, David Borák ukázal jak moc se kamarádí se svou lapačkou a zákrok doplnil efektním pohybem ruky.
     
    51:28
    Michal Gago za obranou! Pokus mladého útočníka však úspěchem nekončí.
     
    51:59
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Daniel Bukač – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:22
    Claireaux na vhazování způsobil melu o puk, následně se přidal Gazda, jenž souboj přenesl do rohu a Berani vyhazují.
     
    53:07
    Zlín se brání kvalitně, přichází další vyhození.
     
    53:32
    Jskub Illéš dokonce zkusil zaútočit! Neúspěšně.
     
    53:49
    Další vyhození.
     
    53:59
    Ševci chtěli do přečíslení 2 na 1, vystavili se však ofsajdu a hra je tak přerušena.
     
    53:59
    Ofsajd posouzen jako úmyslný.
     
    54:35
    Hra se zasekla ve zlínském obranném rohu, kotouč jej ne a ne opustit.
     
    54:57
    David Borák se rozhodl přerušit hru.
     
    55:09
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Daniel Gazda – 2 min., vysoká hůl.
     
    55:20
    Šestnáctiletý Jakub Chromiak na přesilovce! Jeho rána těsně míjí pravou tyč.
     
    55:55
    Berani drží puk a nepouštějí soupeře do pásma.
     
    56:15
    Jakub Illéš to ve vlastním oslabení zkusil středem, tělem jej však zablokoval jeden ze soupeřů.
     
    57:00
    Až teď Trenčín rozestavil přesilovkový vzorec.
     
    57:15
    Domácí v plném počtu.
     
    57:31
    Obránce Němčík to zkoušel po obětí branky backhandem. Bez úspěchu.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:39
    Jiří Suhrada to zkusil středem, nastřelil však prvního obránce.
     
    59:21
    Pomalu míříme do prodloužení...
     
    59:33
    Ještě jedna střela, Borák připraven.
     
    59:50
    Výživné poslední vteřiny! Bukačovi se z mezikruží nepodařilo vystřelit, dokonce upadl a na druhé straně to z druhé vlny zkusil ve výborné šanci Phil Pietroniro!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Čeká nás atraktivní prodloužení 3 na 3. Tohoto stavu si budeme užívat 5 minut, pakliže ovšem nepadne gól.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Kotouč drží hosté.
     
    60:41
    2 na 1! Jiří Ondráček to vzal na sebe, trefil však pouze Borákovo břicho.
     
    61:14
    Vyjma poslední šance zatím vidíme poměrně klidné prodloužení.
     
    61:37
    Kotouč na domácích holích.
     
    61:53
    Teď jsou u kormidla pro změnu hosté.
     
    62:11
    Přečíslení i na druhé straně! Daniel Huf si povyjel a zamezil přihrávce skrz brankoviště.
     
    62:44
    David Borák nechal proti Pavlu Sedláčkovi zapracovat svou lapačku.
     
    62:48
    Claireaux zahrál buly dopředu, což však znamenalo ztrátu puku a do dalšího přečíslení se hnal Trenčín! Vše řeší obětavě padající obránce.
     
    64:05
    Denis Kindl v obrovské šanci! Nová zlínská akvizice si najela za obranu a z ničeho nic v samostatném úniku pádila na Boráka. Ten Kindlovy kličky vychytal.
     
    64:39
    A daší trenčínské přečíslení! Ta přihrávka nešla úplně čistě a hosté ani nevystřelili.
     
    64:59
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Valentin Claireaux – 2 min., napadení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani 65 minut hracího času nám vítěze dnešního souboje mezi Zlínem a Trenčínem nepřineslo.

    Následují nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Heiniro neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Tomáš POSPÍŠIL neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Franks RAZGALS neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Petr MRÁZEK neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Phil PIETRONIRO neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Antonín HONEJSEK proměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Marek VALACH neproměňuje.
     
    4. série
    1:0
    Michal GAGO neproměňuje.
     
    5. série
    1:0
    Peter SOJČÍK neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Rozhodující branka zlínské opory ANTONÍNA HONEJSKA byla provedena suverénně! Centr s číslem 27 se napřáhl k ostré střele, nápřah zastavil a jemně trefil mezi Borákovy betony. 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec!

    Dnešní zápas si skutečně zaslouží přívlastek "přípravný". Oba celky byly ještě v jakési testovací fázi a bylo vidět že leccos jim nejde tak jak by si představovaly. Ve zlínském podání to byly například přesilovky. Na opačné straně by to chtělo větší zapojení směrem dopředu, uznat ale musíme že i Dukla si své šance vypracovala.

    Hra se nám mírně otevřela v prodloužení, jak už to tak v nastaveném čase bývá, blýskli se ale oba gólmani, některé situace navíc nebyly řešeny ideálně. Podobně můžeme hovořit o nájezdech, kde se prosadil jen a pouze Antonín Honejsek.

    Berani nakonec vítězí řekl bych zaslouženě, přeci jen byli aktivnějším týmem.

    Ševci tak i svůj druhý přípravný duel dotáhli do nájezdů, zatímco na Kometě padli, nyní už slaví vítězství.

    To Trenčín se první výhry v přípravě nedočká ani na třetí pokus, bere jen další bod za prohru v nastavení stejně jako v Považské Bystrici.

    Suma sumárum: Zlín vs Trenčín 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Dávid Borák (TRE)

    Valentin Claireaux (ZLN)
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a zase se budu těšit u některého z hokejových přenosů.

    Přeji příjemný zbytek večera! (19:58:37)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 28. Kindl (Honejsek), 28. Claireaux (Kubiš, Riedl), rozh. náj. Honejsek – 11. Stahoň (Čacho, Sojčík), 44. Starosta (Feréniy, Jakubec)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Heiniro (TRE)
    0:0   Tomáš Pospíšil (ZLN)
    2. série:
    0:0   Franks Razgals (TRE)
    0:0   Petr Mrázek (ZLN)
    3. série:
    0:0   Phil Pietroniro (TRE)
    1:0   Antonín Honejsek (ZLN)
    4. série:
    1:0   Marek Valach (TRE)
    1:0   Michal Gago (ZLN)
    5. série:
    1:0   Peter Sojčík (TRE)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Suhrada, gazda, Zbořil, Bukač, Riedl, Bartko, Talafa – Ondráček, Kindl, Pospíšil – Kubiš, Claireaux, Illéš – Köhler, Honejsek, Gago – Sedláček, Chludil, Luža
    HK DUKLA Trenčín: Borák (Urban) – Starosta, Chromiak, Nemčík, Pietroniro, Ulrych, Ozols, Hlaváč – Razgals, Heinerö, Thelin – Valach, Sojčík, Petráš – Hudec, Čacho, Sloboda – Jakubec, Fernyi, Stahoň
    thejrc.org