Zlín – Jablonec 2:2 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Olomouc – Slovácko 1:2 (kon.)
Slavia – Pardubice 7:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
7:0 (2:0)
FK Pardubice
Neděle 21.08.2022, 19:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na radující se Eden se s vámi loučím. Mějte se prima a u dalších online přenosů se těší na počtenou Richard Wagner. (20:54:34)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:10.
     
    Slávisté dnes přejeli v Edenu Pardubice rozdílem několika tříd. Oslabeného soupeře dorazil ve druhé půli nejprve Stanislav Tecl, jenž dvěma zásahy zkompletoval hattrick, ve spolupráci se střídajícími Ondřejem Lingrem a dvougólovým Mosesem Usorem.

    Východočeši předvedli velmi slabý výkon směrem dopředu a ani v defenzivě nedokázala vzdorovat kombinační mašinerii domácích, kteří se exhibičním výsledkem naladili na čtvrteční odvetu Evropské konferenční ligy s Rakówem.

    Hráči zápasu:

    Stanislav Tecl (Slavia)
    Viktor Budinský (Pardubice)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Není nač klání protahovat. Sudí přidávají nad rámec základní hrací doby jednu minutu.
    89. Moses USOR - 7:0
     
    89
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sedm kulí, jako v Sarajevu. Postupný útok Slavie zakončil po šikovném vysunutí od Marka Ichy MOSES USOR, jenž se zbavil obránce a sám před Budinským nezaváhal, obstřelil jej a posedmé spustil červeno-bílou euforii.
     
    88
    Poprvé se pořádně protáhl i Aleš Mandous. David Douděra dlouho váhal s rozehrávkou, zezadu jej obral Akosah-Bempah a přiklepl míč Markovi Červenkovi, jehož rána letěla jen těsně vedle. Přestou ale musel slávistický gólman provětrat kosti.
     
    87
    Prchajícího Daniela Filu stihl seběhnout Matěj Helešic a přes nohu mu vypíchnout balon, který se posléze jal zachraňovat ještě Moses Usor, avšak ten u rohového praporku neuspěl.
     
    86
    Opět úplně jednoduše dokázali slávisté vykombinovat balon ve vápně tak, že Moses Usor mohl pálit z otočky. Balon jen těsně minul vzdálenější tyčku Budinského klece.
     
    85
    Moses Usor na pravém křídle sejmul obránce Matěje Helešice a vidí z ruky rozhodčího žlutou kartu.
     
    84
    Za obranu znovu pádil po nepovedené kombinaci Pardubic Ondřej Lingr, avšak jeho útok zastavila defenziva Východočechů
     
    82
    Dnešní utkání sleduje 13 269 diváků. Jedná se o nejvyšší návštěvu v rámci vzájemných klání. Nejvíce fandů zamířilo do Edenu v dubnu, a to přes 10 000.
     
    Ačkoliv se spolu potkávají dva celky z rozdílných měst, všechna jejich dosavadní ligová klání se odehrála v Praze, dokonce v jedné čtvrti! Pardubice od postupu do Fortuna ligy totiž hostují kvůli rekonstrukci stadionu v Ďolíčku, který leží stejně jako Eden v pražských Vršovicích. Tramvají se z jednoho stadionu dostanete k druhému rychleji, než byste stihli přečíst soupisky na dnešní střetnutí.
     
    81
    Pardubice se pokusily o kombinaci na útočné polovině, ale jakoby hrály bez nápadu. Slavia je snadno obrala o míč a sama založila útok, který ale zkazila nepřesná přihrávka.
    79. Moses USOR - 6:0
     
    79
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní si otevřeli střelnici a oslabené Pardubice mají na triku potupného kanára. Do zdecimované obrany přidává šestou trefu MOSES USOR, kterému zleva přiklepl míč Matěj Jurásek a nigerijský střelec posléze z kroku zvedl balon pod horní tyč.
    77. Ondřej LINGR - 5:0
     
    77
    Slavia právě vstřelila branku!
    No a z kombinace nakonec domácí vytěžili již pátou trefu. Střídající ONDŘEJ LINGR byl na správném místě. Pardubice si opět nepohlídaly křižný pas skrze malé vápno, který tentokrát adresoval David Douděra, a pro Lingra pak nebylo problémem zblízka dostat míč do sítě.

    Richard Wagner

    Branky: 31. Douděra (D. Jurásek), 41. Tecl (Masopust), 48. Tecl (Masopust), 57. Tecl (Ousou), 77. Lingr (Douděra), 79. Usor (M. Jurásek), 89. Usor (Icha)

    Karty:   85. Usor (SLA) – 20. Hranáč (PCE), 44. Vacek (PCE), 45. Krejčí (trenér) (PCE), 66. Janošek (PCE), 69. Červenka (PCE)   44. Hranáč (PCE)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 16:10.
    SK Slavia Praha: Mandous – Douděra, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Masopust (61. Usor), P. Ševčík (61. Icha), Holeš (C) (65. Fila) – M. Jurásek, Traoré (61. Lingr) – Tecl (75. Kricfaluši).
    Náhradníci: O. Kolář – Tiéhi, Olayinka, Hromada, Schranz, Valenta.

    Trenér: Jindřich Trpišovský

    FK Pardubice: Budinský – Kostka (46. Halász), Hranáč, Toml, Helešic – Janošek, Solil (72. Rosa), Mareš (25. Akosah-Bempah) – Chvěja (46. Koukola), Vacek – Černý (C) (60. Červenka).
    Náhradníci: Šmíd – Svoboda, Lima.

    Trenér: Jaroslav Novotný

    Rozhodčí: Marek Radina – Ivo Nádvorník, Lukáš Machač

    Diváci: 13 269
    thejrc.org