Chlumec n/C – Velvary 2:2 (kon.) | Hr. Králové B – Ústí n. L. 2:4 (kon.) | Teplice B – Ml. Boleslav B 4:2 (kon.)
Zápy – Kolín 3:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové B
2:4 (1:2)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Neděle 21.08.2022, 10:15 • SA Slavia HK • Česká fotbalová liga (B) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 3. kola ČFL, u zápasu mezi týmy FC Hradec Králové B a FK Ústí nad Labem.
     
    FC Hradec Králové B

    Hradecká rezerva zatím v nové sezóně čeká na první soutěžní vítězství. V prvním kole nejprve remizovala v roli favorita 0:0 s „B týmem“ Mladé Boleslavi, načež prohrála 0:1 na hřišti Viktorie Žižkov. V přípravě neodehrálo „béčko“ Hradce žádné utkání, většina hráčů dostala v přípravě šanci ukázat své schopnosti v „áčku“.
     
    FK Ústí nad Labem

    Fotbalisté Ústí nad Labem jsou v třetí nejvyšší české soutěži nováčkem, sestoupili sem z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kde loni obsadili první sestupové místo s odstupem pěti bodů na Třinec. Nový ročník zatím svěřencům kouče Tesaříka poměrně vychází. Na úvod soutěže vítězství 3:0 nad Jabloncem B, vzápětí remíza 2:2 s Přepeřemi a v MOL Cupu Ústí nad Labem zdolalo vysoko 5:1 Dobrovice.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové B: Vízek – Hypšman, Doležal, Šípek, Hlaváč, Kutík, Kosař (C), Holovackyj, Jurčenko, Hájek, Boniš.
    Náhradníci: Čábelka – Junek, Schmoranz, Houdek, Kadrmas, Hodač, Březák.
    Trenér: Aleš Čvančara

    FK Ústí nad Labem: Plachý – Hudec, Čítek (C), Jiránek, Zaspal, D. Černý, Uličný, Fischer, Kubín, Vobecký, Benda.
    Náhradníci: Bím – Chodora, Škoda, Zůza, Cantin, O. Černý, A. Černý.
    Trenér: Dušan Tesařík

    Rozhodčí: Fojtík – Jansa, Papežík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hráči Ústí nad Labem pro dnešní soutěžní klání navlékli dresy barvy červené.
     
    3
    Jsou to domácí, kteří v úvodu působí aktivnějším dojmem. Průnik po levé lajně vyzkoušel Daniel Kutík, zastavil jej Adam Uličný.
     
    4
    Další útok z levé strany, v tomto případě zkoušel centrem štěstí David Jurčenko. Na úrovni penalty odvracel balón mimo nebezpečí Vojtěch Čítek.
     
    5
    Do vnitra pokutového území obdržel přihrávku Jaroslav Benda. Vyzkoušel ránu nártem, tu obětavě zblokoval jeden z obránců.
     
    6
    Nebezpečný centr ústeckých hráčů zleva propadl pokutovým územím až k Davidu Doležalovi, ten odvracel těsně před Zaspalem.
     
    7
    Do brejku vystartoval David Jurčenko. Udělal to skvěle, míč si potáhl po levé straně až do pokutového území, načež vyslal nahrávku na Tadeáše Boniše. Těsně před ním ovšem přizvedl míč skluzující obránce a on sám jej pak břichem za brankovou čáru nedopravil!
     
    8
    Svěřenci kouče Čvančary jsou při chuti. Z pravé strany vypálil kousek za velkým vápnem Lukáš Hájek, zakončení na přední tyč se mezi tři tyče nevešlo.
     
    9
    Včas si Daniel Kutík všiml, že David Jurčenko nabral rychlost a dostává se za obranu. Jenže mu adresoval příliš dlouhou nahrávku, na níž spoluhráč nemohl dosáhnout.
     
    10
    Už to vypadalo, že Petr Fischer bude postupovat do samostatného úniku. Avšak Tadeáš Boniš jej doběhl a čistým způsobem odstavil od míče.
     
    11
    Autové vhazování Ústí vůbec nevyšlo. Jonáš Jiránek chtěl narazit zpět vhazujícímu Patriku Kubínovi, ten nasměroval balón mimo hrací plochu.
     
    12
    Po tlakem Tadeáš Boniš volil nejlehčí možné řešení. Podíval se na gólmana Vízka a adresoval mu malou domů, ten přenesl hru doprava na Hypšmana.
     
    13
    Parádní zákrok Patrika Vízka, jenž uspěl tváří v tvář proti střelci Davidovi Černému. Každopádně i kdyby inkasoval, tak by stále držel čisté konto, protože k zakončení došlo v ofsajdovém postavení.
     
    14
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ex-druholigový celek se ujímá vedení! Na pravou stranu velkého pokutového území obdržel přihrávku DAVID ČERNÝ. Nenechal se rozhodit přijíždějícím skluzujícím obráncem, padajícího Vízka prostřelil utaženou placírkou k bližší tyči pod břevno.
    14. D. ČERNÝ - 0:1
     
    15
    Mokrý trávník dokáže nadělat pořádnou neplechu. O tom se nyní přesvědčil Patrik Vízek, který podklouzl při malé domů, naštěstí pro se míč dokutálel vedle levé tyče.
     
    16
    Kombinace na krátkou vzdálenost domácím vůbec nevyšla. David Jurčenko byl na patách a na přihrávku Daniela Kutíka proto nedosáhl.
     
    17
    Domácí usilují o rychlé vyrovnání. Daniil Holovackyj se probil až do vápna, jenže pak si zamotal kulatý nesmysl mezi nohama a dvojice obránců ho úspěšně zpacifikovala.
     
    18
    Stříleným centrem se prezentoval Adam Uličný. Hrací předmět příliš daleko nedoletěl, úspěšně blokoval hned první stojící protihráč.
     
    19
    Nedovolený zákrok vyrobil Petr Fischer. Byl si vědom, že Lukáše Hájka nestíhá, proto konkurenta zezadu nebezpečně podrazil.
     
    20
    Proti vysokému centru vystartoval gólman Jan Plachý. Vyboxoval jej před sebe, zakončení Kutíka za velkým vápnem posléze udržel v rukavicích.
     
    21
    Rychlý brejk hostujícího celku skončil postavením mimo hru. Jaroslav Benda očekával nahrávku dříve, než skutečně přišla.
     
    22
    Na polovině hřiště fauloval Matěj Šípek. Poté, co propadl, tak si pomohl lehkým, leč viditelným potažením za dres Zaspala.
     
    22
    Tým Hr. Králové B právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Hradecký kapitán JAKUB KOSAŘ si naběhl do vnitra pokutového území a jeho levé strany zvládl na malém prostoru zakončit podél levé nohy brankáře Plachého, míči ještě pomohla za brankovou čáru tyčka.
    22. Jakub KOSAŘ - 1:1
     
    24
    Rychlá odpověď se nekoná. Zhruba z dvaceti metrů pokusil střelecké štěstí Adam Uličný, balón začal padat příliš pozdě.
     
    25
    O žlutou kartu si hlasitě řekl Daniil Holovackyj, jenž na polovině hřiště srazil k zemi Čítka. Arbitr Fojtík se spokojil s ústním varováním.
     
    26
    Odvážný průnik Daniela Kutíka nebyl úspěšný. Hradecký fotbalista si věřil proti dvojici protihráčů, přičemž ztroskotal hned na prvním.
     
    27
    Do zajímavé střelecké pozice dostal nahrávku Lukáš Hájek. Střílel zleva vápna z prvního doteku, s pokusem do středu brány si Plachý bez problémů poradil.
     
    28
    Nedorozumění vedlo ke ztrátě balónu. Zatímco David Černý nahrával středem hřiště, tak adresát Jonáš Jiránek si sběhl k lajně.
     
    29
    V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Daniil Holovackyj. Rozehrávky se chopí ústecký gólman Jan Plachý.
     
    30
    V akci znovu Plachý, který vyběhl až na kraj velkého pokutového území, aby těsně před Jurčenkem schoval do rukavic nákop Hypšmana.
     
    31
    Standardu pro hosty vybojoval Patrik Kubín. Kličku udělal podél osobního strážce Davida Doležala, ten pak konkurenta podrazil.
     
    32
    S přetaženým centrem si hravě poradil Patrik Vízek. Ve výskoku si zařval a kulatý nesmysl s velkým přehledem schoval do koše.
     
    33
    Přenesení hry Jakubu Kosařovi vůbec nevyšlo. Balónu dal malou výšku, zpracování na prsa následnou rozehrávku zvládl Marek Vobecký bez problémů.
     
    34
    Po levé lajně nabral velkou rychlost Petr Fischer. Bránící Daniil Holovackyj ovšem výborně zapracoval tělem a pro Hradec získal odkop od brány.
     
    35
    Ústecké přečíslení tří proti dvěma skončilo neúspěchem. Patrik Kubín prováhal ideální čas k nahrávce, spoluhráči už posílal míč do ofsajdu.
     
    36
    Martin Hlaváč se krásně prosmýkl mezi dvojící soupeřů, načež nezvládl nahrávku, balón poslal ideálně ke kopačkám Jaroslava Zaspala.
     
    37
    Na druhé straně byl v protiútoku Jaroslav Benda. Po kličce doleva rychle vypálil nártem, s ne příliš dobře umístěným pokusem si Vízek věděl rady.
     
    38
    Ofsajdů je dnes poměrně dost. Další způsobil Petr Fischer, jenž nabral velkou rychlost a Adam Uličný mu balón adresoval pozdě.
     
    39
    Po přetaženém centru z pravé strany hlavičkoval Lukáš Hájek úplně osamocený. Volnou část bránu netrefil, zamířil vedle pravé tyče.
     
    40
    Centrovaný míč letěl i do vápna Hradce Králové. Dobrou práci odvedl David Doležal, ten přizvedl kulatý nesmysl mimo dosah Bendy.
     
    41
    Z osmnácti metrů pokusil střelecké štěstí Marek Vobecký. Rána levou nohou mu vůbec nesedla, Patrik Vízek mohl zůstat klidný.
     
    42
    Dlouho Lukáš Hájek váhal se střelou, aby nakonec přeci jen zkusil štěstí. Dvojitý obranný val složený z ústeckých fotbalistů nepropálil.
     
    43
    Na druhé straně vypálil z úctyhodné vzdálenosti Jonáš Jiránek. Patrik V9zek zacouval do brány a kontroloval balón letící nad horní tyč.
     
    44
    David Černý sice dostal nahrávku do vápna, jenže sám byl zády k bráně. Proto hrál k levé lajně na Zaspala, s jehož centrem si defenziva poradila.
     
    45+1
    Nebezpečný centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kde měl velkou příležitost Bohumil Hudec, ve skluzu však nezamířil mezi tři tyče.
     
    45+1
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou znovu o krok napřed! Po nepovedeném obranném zákroku se míč dostal k DAVIDOVI ČERNÉMU, jenž zapsal druhý střelecký úspěch v utkání technickým obstřelem na zadní, levou tyč.
    45+1. D. ČERNÝ - 1:2
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase zápasu mezi Hradcem Králové B a Ústí nad Labem mají navrch hosté, kteří vedou 2:1. Do vedení se dostali zásluhou Davida Černého, na tuto trefu ještě dokázal odpovědět Jakub Kosař. David Černý si ovšem vzal slovo ještě jednou v závěru úvodního dějství, kdy uspěl technickým obstřelem na zadní tyč. K vidění je zápas, v němž ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, Hradec rozhodně není bez šance na body.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:22.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    Nadále vytrvale prší, což znepříjemňuje situaci především gólmanům. Případná střela po zemi může na mokrém trávníku pořádně zrychlit.
     
    48
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Tesaříkova družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! PETR FISCHER zůstal trestuhodně volný a dočkal se nahrávky, načež tváří v tvář Vízkovi nasměroval míč nechytatelně k pravé tyči.
    48. Petr FISCHER - 1:3
     
    50
    Hradec neskládá zbraně. Lukáš Hájek napřáhl z dvaceti metrů, dobře mířený pokus obětavě zblokoval Bohumil Hudec.
     
    51
    Rybičku zakončoval Daniel Kutík. Míč letěl zajímavě k pravé tyči, jenže přišel další blok, tentokráte v podání Vojtěcha Čítka.
     
    52
    Následný rohový kop domácích fotbalistů nebezpečí nepřinesl. Po přetaženém centru kralovala ve vzduchu hostující defenziva.
     
    53
    Průnikový pas Patrika Fischera na Jaroslava Zaspala neměl oči. Pro balón si vyběhl Patrik Vízek, rychle ho poslal k Hypšmanovi.
     
    54
    Tadeáš Boniš se sice pěknou zasekávačkou zbavil Adama Uličného, jenže pak na mokrém povrchu podklouzl, čehož okamžitě využil Patrik Kubín.
     
    55
    Po levé lajně nabral velkou rychlost Marek Vobecký. Prezentoval se centrem do vnitra pokutového území, na nějž David Černý nedoskočil.
     
    56
    Útočný faul odpískán Jaroslavu Bendovi. Útočník Ústí podklouzl a v momentě pádu se chytil za dres Matěje Šípka.
     
    57
    Narážečka mezi Martinem Hlaváčem a Tadeášem Bonišem nevyšla, zpětný pas na prvního jmenovaného přečetl Vojtěch Čítek.
     
    58
    Tým Hr. Králové B právě vstřelil branku!
    Hradec je znovu na kontakt! Po nepřehledné situaci uvnitř ústeckého vápna se o slovo přihlásil DAVID DOLEŽAL, z bezprostřední blízkosti napálil balón nad Plachého, gólman šel k zemi.
    58. David DOLEŽAL - 2:3
     
    60
    Z velké vzdálenosti pokusil štěstí David Černý. Kulatý nesmysl se vznesl vysoko do vzduchu a prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    61
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Tadeáš Boniš, přichází Marek Kadrmas.
     
    62
    Ostrý zákrok předvedl na útočné polovině Jaroslav Zaspal proti Daniilu Holovackému. Arbitr Fojtík se spokojil s ústním varováním.
     
    63
    S těžkým zpracováním si Marek Vobecký neporadil. Hrací předmět sklepl pouze k nohám protihráče Martina Hlaváče.
     
    64
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí Daniel Hypšman. S výrokem rozhodčího se neztotožnil, ale je pravdou, že jeho faul byl z kategorie nevybíravých a arbitr Fojtík si rozhodnutí obhájí.
     
    65
    Obranná hlavička Bohumila Hudce nebyla dostatečně prudká, což ale hostujícímu zadákovi nemuselo vadit, protože Kosař zklidnil hru zpětným pasem na Hájka.
     
    66
    Malou domů obdržel Patrik Vízek. S zpracováním si poradil na jedničku, načež posunul míč k pravé lajně na osamoceného Doležala.
     
    67
    Ofsajd odpískán Davidu Jurčenkovi. Dostal pěknou nahrávku mezi dva protihráče, ale v době jejího provedení již stál za posledním obráncem.
     
    68
    Marek Kadrmas pod tlakem zazmatkoval a z první přihrával nepřesně Danielu Kutíkovi. Novým majitelem balónu se stal Adam Uličný.
     
    69
    Šikovně Lukáš Hájek vybojoval standardku v podobě rohového kopu. Nastřelil před sebou stojícího Petra Fischera, ten už míč na hrací ploše neudržel.
     
    70
    Přetažený centr měl oči. Došlo k zakončení na přední tyčku, které ovšem rozvlnilo pouze boční síť. Jan Plachý bude odkopávat.
     
    70
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Jaroslav Benda, přichází Matthew Cantin.
     
    71
    Martin Hlaváč na dlouhou nohu přihrával pod sebe nabíhajícímu Lukáši Hájkovi, avšak Petr Fischer na dlouhou nohu zabránil pasu v úspěchu.
     
    72
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hattrick je na světě! Po centru od levé lajny se DAVID ČERNÝ parádně položil a za hlavičkou k pravé tyčce natahoval Patrik Vízek ruku bez úspěchu. Ústí je velmi blízko třem bodům.
    72. D. ČERNÝ - 2:4
     
    74
    Domluvy se dostalo Matěji Šípkovi, který se ve vzdušném souboji ohnal loktem a nebezpečně trefil do tváře Jonáše Jiránka.
     
    75
    Jeden z ústeckých fotbalistů si všiml, že Patrik Vízek nestojí na brankové čáře, tak se jej pokusil překvapit ránou z poloviny hřiště. Balón doletěl vedle pravé tyče.
     
    76
    Zpracování zvládl Marek Vobecký na jedničku, totéž se nedá říci o následné nahrávce. Kulatý nesmysl nasměroval k nohám Davida Doležala.
     
    77
    Dobrou orientaci ve vápně ukázal Jan Plachý, jenž si pohlídal přetažený centr a bez větších problémů jej sebral do náruče před Hájkem.
     
    78
    Proti přesile i David Jurčenko vedl velmi dobře. Podržel míč na kopačkách a nechal se zfaulovat dotírajícím Cantinem.
     
    79
    Jakub Kosař si všiml rozběhnutého Davida Doležala, jenže přihrávku nasměroval až příliš k bráně, vyběhl si pro ni Jan Plachý.
     
    79
    Adam Uličný ve skluzu fauloval a sám ze souboje vyšel hůře, protože faulovaný Martin Hlaváč mu pak neúmyslně šlápl kopačkou na břicho.
     
    80
    Po zastavení slibně vypadajícího ústeckého protiútoku nemohlo následovat nic jiného. Žlutou kartu si pěkně zblízka prohlédl Daniil Holovackyj.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka řádné hrací doby. Ústí nad Labem vede rozdílem dvou branek a směřuje za druhým vítězstvím v sezóně.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází David Doležal, přichází Filip Schmoranz.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází David Jurčenko, přichází Matěj Hodač.
     
    83
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Petr Fischer, přichází Adam Černý.
     
    84
    Na hráčích Hradce Králové už je patrná frustrace. Nově příchozí Filip Schmoranz při presinku nesmyslně naletěl do protihráče, žlutá karta je logickým vyústěním.
     
    85
    Hosté vyrazili do slibně vypadajícího protiútoku. Zazdil jej Adam Uličný, který přihrál Matthewovi Cantinovi za paty.
     
    86
    Volný přímý kop těsně za velkým vápnem požadoval Matěj Hodač. Nedočkal se, arbitr Fojtík posoudil jeho střet s Vobeckým jako povolený.
     
    87
    Marek Kadrmas zkontroloval postavení postavení spoluhráčů a nacentroval do vnitra pokutového území. Ve vzduchu úřadoval obránce.
     
    88
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Lukáš Hájek, přichází Vratislav Junek.
     
    88
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Matěj Šípek, přichází Kevin Houdek.
     
    89
    Středem se rozběhl Marek Vobecký. Daleko nedoběhl, stopku mu vystavil Martin Hlaváč. S míčem hraje Hradec.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Jonáš Jiránek, přichází Daniel Chodora.
     
    90
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Jaroslav Zaspal, přichází Patrik Škoda.
     
    90
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází David Černý, přichází Ondřej Černý.
     
    90+1
    Domácí mají k dispozici ještě jednu standardku. Vybojoval ji Daniel Hypšman, jehož nedovoleně podrazil Jaroslav Zaspal.
     
    90+2
    Snížení se nekoná. Proti centru vystartoval gólman Jan Plachý, který míč chytil a už jen nepustil. Za pár vteřin se ozve závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V gólově bohatém utkání se z vítězství radovalo Ústí nad Labem, které zdolalo Hradec Králové B 4:2. Hlavním hrdinou utkání byl David Černý, jenž se blýskl hattrickem, čtvrtý gól přidal Petr Fischer. Domácí bojovali, avšak trefy Jakuba Kosaře a Davida Doležala na body nestačily.

    Ústí nad Labem si polepšilo na sedm bodů a je v čele soutěže, Hradec je s jedním bodem dvanáctý.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:48:59)

    Milan Huppert

    Branky: 22. Kosař, 58. Doležal – 14. D. Černý, 45+1. D. Černý, 48. Fischer, 72. D. Černý

    Karty:   64. Hypšman (HKB), 80. Holovackyj (HKB), 84. Schmoranz (HKB)


    FC Hradec Králové B: Vízek – Hypšman, Doležal (82. Schmoranz), Šípek (88. Houdek), Hlaváč, Kutík, Kosař (C), Holovackyj, Jurčenko (82. Hodač), Hájek (88. Junek), Boniš (61. Kadrmas).
    Náhradníci: Čábelka – Březák.

    Trenér: Aleš Čvančara

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Plachý – Hudec, Čítek (C), Jiránek (90. Chodora), Zaspal (90. Škoda), D. Černý (90. O. Černý), Uličný, Fischer (83. A. Černý), Kubín, Vobecký, Benda (70. Cantin).
    Náhradníci: Bím – Zůza.

    Trenér: Dušan Tesařík

    Rozhodčí: Fojtík – Jansa, Papežík
    bahis siteleri