Finsko – Japonsko 9:3 (kon.) | Německo – Česko cz 0:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 9:0 (kon.)
Maďarsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Finsko
9:3 (2:1, 4:1, 3:1)
Japonsko
Pondělí 29.08.2022, 15:10 • KVIK Hockey Arena, Herning • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:39:50)
     
    Finské hokejistky potvrdily roli obrovských favoritek a Japonky deklasovaly výsledkem 9:3.

    Evropanky definitivně rozhodly o svém vítězství ve druhé třetině, v níž skórovaly hned čtyřikrát, zatímco soupeřkám povolily jediný gól. Finky byly v utkání výrazně lepším týmem a finální skóre odpovídá průběhu střetnutí, které nabídlo hned tři dvougólové střelkyně. Z finské strany se jedná o Elisu Holopainenovou a Viivi Vainikkaovou, za Japonsko se dvakrát trefila Akane Šigaová.

    Svěřenkyně kouče Toivoly získaly po porážkách s USA a Kanadou první body na turnaji a skupinu uzavřou utkáním proti Švýcarsku. Japonky v základní skupině nezískaly jediný bod a ve čtvrtfinále se utkají s prohraným týmem ze střetnutí mezi Finskem a Švýcarskem, klidně se tak může v brzkých dnech opakovat dnešní zápas.
     
    Nejlepší hráčky: Sofianna Sundelinová – Akane Šigaová.
     
    Střely na bránu: 51 – 20.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    V závěrečných vteřinách přichází vyloučení na japonské straně. Haruka Tokoová v útočném pásmu zahákovala Sofiannu Sundelinovou.
     
    59:22
    Individuálně zkusil štěstí Suzuka Takaová. Vypálila ze zápěstí přes bránící Sanni Rantalaovou, Meeri Räisänenová skryla puk v lapačce.
    58:14 Aoj ŠIGAOVÁ - 9:3
     
    58:14
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Místo desátého gólu Finska přichází třetí japonský! Tokoová nahrála k pravému mantinelu Akaně Šigaové a najela si před bránu, kam dostala skvělou zpětnou nahrávku. Sama neskórovala, ale za ní se ještě nacházela AOJ ŠIGAOVÁ a tato ofenzivu podpořivší obránkyně forhendem plácla hrací předmět nad levý beton Räisänenové. Asistence: Haruka Tokoová a Akane Šigaová.
     
    57:46
    Před bránou číhala úplně zapomenutá Petra Nieminenová. Na puk čekala marně, Jenni Hiirikoskiová spoluhráčce poslala touš daleko za brusle.
     
    57:17
    Finky nechtějí soupeřky šetřit a útočí na dvouciferný počet branek. Teč Sanni Vanhanenové zamířila vedle levé tyče japonské svatyně.
    56:28 Sini KARJALAINENOVÁ - 9:2
     
    56:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První gól na turnaji pro SINI KARJALAINENOVOU! Finská obránkyně si na modré vytvořila na levé straně prostor ke střele a s přispěním teče jedné z bránících hokejistek kotouč zapadl k pravé tyči. Asistence: Kiira Yrjänenová a Sanni Vanhanenová.
     
    56:09
    Pod tlakem Šiori Jamašitaová nevymýšlela složitosti a po pravém mantinelu vyhodila na zakázané uvolnění. Tokoová Rantalaovou nedostihla.
     
    55:55
    Japonky chybovaly v rozehrávce a Finky vyrazily do přečíslení. Jenniina Nylundová zbytečně volila kličku proti Sekiové a neuspěla.
     
    55:25
    Krátce po buly v útočné třetině vypálila forhendem Ella Viitasuová. Mijuu Masuharaová zvedla touš vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    54:42
    Jistá Mijuu Masuharaová proti střele Sanni Vanhanenové. Gólmanka si počkala na zakončení do poslední chvíle, touš lapila do lapačky.
     
    54:31
    Na modré vyčkala na nahrávku Kohane Satoová. Nenechala se dlouho pobízet a střílela z první, puk zamířil těsně nad břevno.
     
    53:50
    Remi Kojamaová vyzkoušela vysoký oblouček na Mijuri Ogawaovou. Japonská útočnice se snažila, leč těžké zpracování nezvládla.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Sundelinová (Yrjänenová), 15. Tapaniová (Karvinenová), 22. Vainikkaová (Rantalaová, Tulusová), 28. Holopainenová (Parkkonenová), 35. Vainikkaová (Rantalaová, Holopainenová), 40. Nieminenová (Laitinenová, Rantalaová), 44. Laitinenová (Sundelinová), 45. Holopainenová (Tulusová, Vainikkaová), 57. Karjalainenová (Yrjänenová, Vanhanenová) – 14. Ak. Šigaová (Itoová, Tokoová), 32. Ak. Šigaová (Sekiová), 59. Ao. Šigaová (Tokoová, Ak. Šigaová)


    Finsko: Räisänenová (Silvonenová) – Viitasuová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Laitinenová, Parkkonenová, Karjalainenová, Savolainenová – Karvinenová (A), Tapaniová, Nieminenová (A) – Vainikkaová, Tulusová, Holopainenová – Liikalaová, Nylundová, Vesaová – Sundelinová, Vanhanenová, Yrjänenová – Rakkolainenová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Japonsko: Masuharaová (Konišiová) – Hosojamadaová (C), Ao. Šigaová, Š. Jamašitaová, Sekiová, Satoová, Sasanová – Ak. Šigaová, Tokoová (A), Itoová – Kojamaová, Takaová (A), Sasakiová – Ogawaová, Enomotoová, Mijazakiová – Wadžimaová.
    Trenér: Juji Iizuka

    Rozhodčí: Hansonová (USA), Nearyová (CAN) – Saarimakiová (FIN), Toddová (CAN)

    Diváci: 531
    bahis siteleri