Finsko – Japonsko 9:3 (kon.) | Německo – Česko cz 0:6 (kon.) | USA – Švýcarsko 9:0 (kon.)
Maďarsko – Švédsko 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
USA
9:0 (4:0, 1:0, 4:0)
Švýcarsko
Pondělí 29.08.2022, 19:00 • KVIK Hockey Arena, Herning, Dánsko • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Toť ode mne dnes vše. Děkuji za pozornost a těším se na vás třeba u některého z našich dalších hokejových přenosů. Příjemný zbytek večera! (21:33:23)
     
    Podle očekávání skončil duel jasných amerických favoritek se Švýcarkami, jež byly v dnešním utkání zcela bezradné. Za celý zápas měly víceméně jediné těžší zakončení, jinak to byly pro Maddie Rooneyovou dosti nudné dvě a půl hodiny. Alespoň však mohla sledovat, jak její spoluhráčky sází především v první a třetí třetině jeden gól za druhým. Nakonec se zastavily na čísle devět a ideálně se tak naladily na zítřejší velkou bitvu s Kanadou o první místo ve skupině.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dvojciferný počet vstřelených gólů na americké straně nakonec zřejmě nebude. Švýcarky vyhazují šikovně tak, že svěřenkyně Johna Wroblewskiho musejí znovu rozehrát. Dopředu se už ale nehrnou.
     
    59:00
    Poslední minuta zápasu a Američanky se pokouší ještě o desátou branku. V obrovské šanci se ocitla Compherová, když jela sama na Maurerovou. Ta jí však vychytala.
     
    58:25
    Srážka dvou Švýcarek v jejich útočném rohu jen se štěstím nevedla ke ztrátě kotouče a rychlému brejku soupeřek.
     
    57:45
    Hráčky v modrých dresech teď šikovně drží čas. Projely do útočného pásma, následně si přihrály až za vlastní bránu.
     
    57:02
    Stalderová měla před sebou dostatek prostoru, a tak napřáhla k pořádně tvrdé střele. Nelehký zákrok pro vychladlou Rooneyovou.
     
    56:34
    Šance pro Švýcarky aspoň na čestný úspěch. Zatím mají všehovšudy tři střelecké pokusy za celý zápas.
     
    56:34
    Vyloučení v týmu USA:
    Rory Guildayová – 2 min., napadení.
     
    56:07
    Švýcarky se po delší sekvenci amerického útočení zase na chvíli osvobodily.
     
    54:20
    Roqueová se velmi chytře vytočila na brankové čáře do předbrankového prostoru a vystřelila jen těsně nad.
     
    53:28
    Harveyová dvakrát vystřelila, v obou případech ale Švýcarky skvěle blokovaly.
     
    52:55
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lena Marie Lutzová – 2 min., sekání.
     
    52:33
    Roqueová prodriblovala až před švýcarskou svatyni a de facto vymíchala i její strážkyni. K zakončení za beton už se ale dostatečně nenatáhla a puk tak klouzal jen několik málo centrů kolem levé tyčky.
    50:45 Grace ZUMWINKLEOVÁ - 9:0
     
    50:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Střelu Dunneové ztečovala GRACE ZUMWINKLEOVÁ k druhé tyčce švýcarské brány. Nešťastné Maurerové tak nedala sebemenší šanci na chycení. Asistence: Rory Guildayová, Jincy Dunneová.
    50:29 Cayla BARNESOVÁ - 8:0
     
    50:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Velmi podobná trefa jako ta předchozí. CAYLA BARNESOVÁ poslala od modré „taháček”, jenž díky skvělému clonění a přesnosti skončil v šibenici. Asistence: Kendall Coyne-Schofieldová, Caroline Harveyová.

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 6. Roqueová (Steckleinová, Zumwinkleová), 13. Harveyová (Steckleinová), 15. Heiseová (Carpenterová), 18. Heiseová (Carpenterová, Harmonová), 36. Knightová (Carpenterová, Bilkaová), 45. Harmonová (Kellerová, Coyne-Schofieldová), 47. Knightová (Panneková, Bilkaová), 51. Barnesová (Coyne-Schofieldová, Harveyová), 51. Zumwinkleová (Dunneová, Guildayová)


    USA: Rooneyová (Frankelová) – Steckleinová, Harveyová, Kellerová, Harmonová, Barnesová, Dunneová, Guildayová – Brandtová, Knightová, Bilkaová – Carpenterová, Heiseová, Kesselová – Edenová, Panneková, Coyne-Schofieldová – Zumwinkleová, Scamurraová, Compherová – Roqueová.
    Trenér: John Wroblewski

    Švýcarsko: Braendliová (21. Maurerová) – Hauserová, Vallarioová, Hofstetterová, Christenová, Sigristová, Wetliová – Raselliová, Leemannová, Rüeggová – Stalderová, Ryhnerová, Müllerová – Zimmermannová, Martiová, Lutzová – Quennecová, Rüediová, Ingoldová – Freyová.
    Trenér: Colin Muller

    Rozhodčí: Hillerová, Ketonenová – Jalbertová, Jonaková
    thejrc.org