Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Brentford – Leeds 5:2 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Nottingham – Bournemouth 2:3 (kon.) | Tottenham – Fulham 2:1 (kon.) | Wolverhampton – Southampton 1:0 (kon.)
Chelsea – West Ham 2:1 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:1 (kon.)
konec
Everton FC
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 03.09.2022, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:35:22)
     
    Merseyside derby vítěze nepoznalo, Everton se s Liverpoolem rozešel v Goodison Parku smírně 0:0.

    Góly sice nepadaly, avšak zajímavých šancí bylo požehnaně. Jen v první půli napálil tyčku z domácích řad Davies a z hostujících Núñez s Díazem. Ve druhém poločase pořádně zahrozil jako první Fabinho, jehož střelu k levé tyči Pickford vyrazil, načež z protiútoku Maupay selhal tváří v tvář Alissonovi. Conor Coady rozjásal fanoušky v 71. minutě, jenže jeho trefa neplatila pro ofsajd. Když už se schylovalo k závěrečnému hvizdu, tak ještě v šesté nastavené minutě zajímavě vypálil Mohamed Salah, ale štěstí mu nepřálo, balón se od levé tyče odrazil zpátky do hry.

    Everton si remízou polepšil na čtyři body a v tabulce mu po předehrávce náleží čtrnáctá příčka. Liverpool je na devíti bodech a alespoň dočasně se posunul na pátou pozici před Manchester United.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:11.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Jordan Pickford dlouho otálel s odkopem od brány a sám moc dobře věděl, že z rukou Taylora dostane žlutou kartu za zdržování hry. Každopádně čas zase podržel, utkání podle všeho skončí bezbrankovou remízou.
     
    90+6
    Mohamed Salah měl na levačce vítězný gól! Propadnuvší balón vyslal k bližší, levé tyči. Právě na ní míč skončil a možná k tomu lehkým dotykem rukavice pomohl i Jordan Pickford. Dorážel ještě Jota, v těžké pozici ovšem neměl moc šancí na úspěch.
     
    90+5
    Těžko říct, koho Joël Matip hledal dlouhým nákopem za obranu. Žádný ze spoluhráčů se za míčem nerozběhl, Jordan Pickford pošetřil cenné vteřinky.
     
    90+4
    Krkolomná přihrávka přeci jen doputovala na pravé křídlo k Mohamedu Salahovi, jenž vyzkoušel technický obstřel na zadní tyč, zasáhl clonícího Mykolenka.
     
    90+3
    Po nepovedeném obranném zákroku Joea Gomeze musel z brány Alisson. Gólman nezaváhal a pravou šajtlí odpálil kulatý nesmysl na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Žlutá karta pro Fabinha, který zastavil Gueyeho, přesto pak ještě Everton v útoku pokračoval. Arbitr Taylor se k zákroku Brazilce vrátil zpětně po přerušení hry.
     
    90+2
    Na druhé straně napřáhl z velké vzdálenosti Demarai Gray. Rána do středu brány nemohla Alissona překvapit, gólman zapsal snadný zákrok.
     
    90+1
    Do slibné příležitosti vystartoval Luis Díaz. Mohl nahrávat Robertu Firminovi, ovšem zachoval se sobecky a vystřelil, přičemž napálil dobře clonícího Pattersona.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Nepovedený odkop Jordana Pickforda měl sebrat Joe Gomez, který byl u míče první, ale také se nezachoval úplně nejjistější, míč odhlavičkoval do zámezí.
     
    88
    Diogo Jota pod tlakem nezahrál vůbec dobře. Místo nastřelení protihráče naběhl do dvojice konkurentů a výsledkem je pouze odkop od brány.
     
    87
    Pokud Everton získá bod, bude to především zásluhou Jordana Pickforda. Anglický reprezentační gólman šel včas na zem, aby pravou rukou vyrazil skákavou střelu Roberta Firmina z prvního doteku.
     
    86
    Pořádně si zahrával s ohněm Idrissa Gueye. Nestihl včas přihrát a rázem byl obklíčen třemi protihráči. Středopolař měl velké štěstí, že jej Salah fauloval.
     
    85
    Protiútok Liverpoolu neměl dlouhého trvání. Luis Díaz sice nabral velkou rychlost po levé lajně, jenže kličkou proti Vitalijovi Mykolenkovi neuspěl.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   38. Onana (EVE), 90+6. Pickford (EVE) – 76. van Dijk (LIV), 90+2. Fabinho (LIV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:9. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:11.
    Everton FC: Pickford (C) – Patterson, Coady, Tarkowski, Mykolenko – Davies III (62. Gueye), Onana, Iwobi – Maupay, D. Gray, Gordon (82. McNeil).
    Náhradníci: Begović – Allan, Coleman, Keane, Mills, Rondón, Vinagre.

    Trenér: Frank Lampard

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (59. Milner), Gomez, van Dijk (C), Tsimikas (59. Robertson) – Elliott (80. Matip), Fabinho, Carvalho (46. Firmino) – Salah, Núñez (80. Jota), Díaz.
    Náhradníci: Adrián – Arthur, Bajcetic, Na. Phillips.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 39 240
    thejrc.org