Everton – Liverpool 0:0 (kon.) | Brentford – Leeds 5:2 (kon.) | Newcastle – Crystal Palace 0:0 (kon.)
Nottingham – Bournemouth 2:3 (kon.) | Tottenham – Fulham 2:1 (kon.) | Wolverhampton – Southampton 1:0 (kon.)
Chelsea – West Ham 2:1 (kon.) | Aston Villa – Manchester City 1:1 (kon.)
konec
Nottingham Forest
2:3 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 03.09.2022, 16:00 • City Ground, Nottingham • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:01:29)
     
    Utkání dvou nováčků rozhodně nenudilo. Bournemouth po prvním poločase prohrával na půdě Nottinghamu 0:2, ale ve druhé půli předvedl parádní obrat, nakonec tedy bral všechny tři body za vítězství 3:2.

    Kontaktní gól vstřelil v 51. minutě Philip Billing, jenž se trefil parádně nártem z dvaceti metrů do levého horního rohu. O vyrovnání se zasloužil v 63. minutě Dominic Solanke, který skóroval akrobaticky nůžkami, míči ještě pomohl do sítě tečující McKenna. A Scott McKenna hrál důležitou roli i u rozhodujícího okamžiku střetnutí, když v 87. minutě namazal do přečíslení Solankemu, ten ještě posunul na Aidona Anthonyho a střídající hráč se střelou k pravé tyči proměnil v hrdinu The Cherries.

    Bournemouth se díky vítězství posunul se sedmi body na třinácté místo tabulky. Nottingham zůstává na čtyřech bodech a propadl se do sestupového pásma, konkrétně okupuje osmnáctou pozici.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Dominic Solanke, přichází Jack Stacey.
     
    90+3
    Zaváhání si neodpustil Neto a mohlo být zle! Gólman neudržel centr v rukavicích, jenže Taiwo Awoniyi se zachoval sobecky a z otočky pálil nepřesně. Mohl nahrávat Dennisovi, který stál ve výrazně lepší pozici.
     
    90+2
    McKenna chtěl napravit zaváhání, které předcházelo vedoucímu gólu hostů. Přetažený centr nasměroval do ohně, ale Dennis vypálil nepřesně.
     
    90+1
    Fotbalisté Bournemouthu trpělivě kombinují na obranné polovině. Domácí presují ve velkém počtu, zatím jim to ovšem není nic platné.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Philip Billing, přichází Kieffer Moore.
     
    89
    Domácí fanoušci se dožadovali penalty po střetu Morgana Gibbse-Whitea s Lloydem Kellym. Bylo to však spíše zbožné přání, hostující obránce hrál čistě tělem.
     
    87
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Fantastický comeback dokonán! Obrovskou hrubku vyrobil McKenna. Stoperovi nevyšla malá domů, naopak vyslal do přečíslení dvou na jednoho Solankeho. Anglický útočník nezazmatkoval a posunul míč k nově příchozímu JAIDONU ANTHONYMU, střela těsně nad zemí propadla Hendersonovi pod pravou rukou.
     
    86
    Riskantní rozehrávka hostům vyšla. Ryan Fredericks dostal do úzkých Lloyda Kellyho, ten s ledovým klidem přihrál mezi dvěma protihráči na středu volnému Tavernierovi.
     
    85
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC:
    ze hřiště odchází Brennan Johnson, přichází Emmanuel Dennis.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází Jaidon Anthony.
     
    84
    U levé lajny si Renan Lodi pohrál s Ryan Christiem a pokračoval na útočnou polovinu. Centr levou nohou sebral do rukavic Neto.
     
    83
    Narážečka mezi Colbackem a Awoniyim vyšla na jedničku. Vzápětí vypálil první jmenovaný nártem o několik metrů nad bránu.
     
    82
    Na hranici pokutového území si poradil Ryan Yates se zpracováním na jedničku. Posléze ale místo očekávaného zakončení celou akci zbrzdil zpětným pasem na Cooka.
     
    81
    Jack Colback nepochopitelně přestal hrát, čímž daroval volný prostor Ryanovi Christiemu. Centr do vápna ovšem přeletěl adresáta Solankeho.

    Milan Huppert

    Branky: 33. Kouyaté (Gibbs-White), 45+2. Br. Johnson (pen.) – 51. Billing (L. Cook), 63. Solanke (Kelly), 87. Anthony (Solanke)

    Karty:   45+4. McKenna (NOT), 76. Lodi (NOT) – 45+2. Neto (BTH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:10.
    Nottingham Forest: D. Henderson – N. Williams, Worrall (C), S. Cook, McKenna, Lodi – Yates, Kouyaté (76. Colback), Lingard (67. Awoniyi) – Br. Johnson (85. E. Dennis), Gibbs-White.
    Náhradníci: Hennessey – Biancone, Boly, Freuler, O'Brien, Toffolo.

    Trenér: Steve Cooper

    AFC Bournemouth: Neto – A. Smith, Mepham, Kelly (C), Zemura (46. Fredericks) – Tavernier, L. Cook, Lerma, Christie (85. Anthony) – Billing (90. Moore), Solanke (90+4. Stacey).
    Náhradníci: Travers – Dembélé, Marcondes, Senesi, Stephens.

    Trenér: Gary O'Neil

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 28 720
    bahis siteleri