Fribourg – Stavanger 0:1 (kon.) | Frölunda – Eisbären 7:1 (kon.) | HC Slovan – Mnichov 1:4 (kon.)
Fehérvár – Rögle BK 1:2 (kon.) | Katowice – Zürich 2:1 (po pr.) | Rapperswil – Tappara 1:3 (kon.)
Grenoble – Mountfield HK cz 3:4 (kon.) | Salzburg – Ilves 2:3 (po pr.)
konec
Fehérvár AV19
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Rögle BK
Sobota 03.09.2022, 18:00 • Ifjabb Ocskay Gábor Ice Hall, Fehérvár • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany z dnešního hokejového maratonu definitivně vše, já se s Vámi loučím a přeji klidný zbytek večera. Už zítra se však budu těšit u zápasu domácí Sparty s Luleou, kdy Pražané budou chtít zapomenout na páteční nezdar s Aalborgem. Do té doby, na počtenou! (20:19:24)
     
    Máme dobojováno! Rögle zopakovalo svou úspěšnou stíhací jízdu ze čtvrtečního utkání v Katowicích, když otočilo průběh utkání i ve Fehérváru. Mužstvo trenéra Cama Abbotta se prosadilo ve třetí třetině celkem dvakrát, což stačilo na celkové tříbodové vítězství. Skóroval Michael Kapla a Marco Kasper. Rögle si tedy po výhře 2:1 připisuje do tabulky další tři body a domů do Švédska si odváží všech šest možných bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Neskutečné! Hari měl v posledních vteřinách na holi vyrovnávací branku, když střílel do odkryté branky, kterou o pár centimetrů minul.
     
    59:48
    Brankář Horvath byl ještě před tím už na střídačce, kde zůstává i teď a domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli. Vhazování v obranném pásmu u Rifalka.
     
    59:48
    Posledních dvanáct vteřin ze třetí třetiny. V tom čase si domácí střídačka vyžádala oddechový čas na poslední pokyny směrem do závěru utkání.
     
    59:28
    Vyloučený obránce O´Brien je zpátky na ledové ploše, domácímu týmu zbývají už jen poslední vteřiny. Rögle už nikam nespěchá a vyčkává ve středním pásmu.
     
    59:08
    Poslední minuta třetí třetiny. Marco Kasper už nedosáhl na přihrávku od svého spoluhráče a hosté v klidu vyklidí útočné pásmo a pošetří cenné vteřinky.
     
    58:17
    Minuta z přesilové hry je fuč a hosté v klidu kombinují v útočném pásmu. Dennis Everberg byl osamocen před brankářem Horvathem, kterého však nepřekonal.
     
    57:17
    Špatná zpráva pro domácí. Rozhodčí poslali na trestnou lavici Andrewa O´Briena (FEH), který vyfasoval trest za nedovolené bránění. Hosté hrají přesilovku.
    56:48 KASPER - 1:2
     
    56:48
    Tým Rögle BK právě vstřelil branku! Tohle je pro domácí celek velká rána! Kotouč po skrumáži za brankou vyplaval před Horvatha, kde stál u levé tyčky připravený MARCO KASPER, jenž neomylně poslal puk do domácí sítě. Bez asistence.
     
    56:08
    Domácí hokejisté se teď pokusili založit útočnou akci podél pravého mantinelu, ale poslední obránce Rögle byl včas na svém místě připravený.
     
    55:23
    Patrick Newell se dral za nahozeným kotoučem do útočného pásma, ale brankář Rifalk si celou situaci pohlídal a jeho obránci mohli v poklidu rozehrát.
     
    55:00
    Přesně pět minut zbývá do konce základní hrací doby a skóre je stále nerozhodné. Vhazovat se bude za malou chvíli v útočném pásmu švédského Rögle.
     
    54:18
    Adam Tambellini vysunul své napadání v útočném pásmu a chtěl ještě získat kotouč pro své spoluhráče. Domácí obránci si však nakonec poradili a rozehrávají.
     
    53:48
    Hra plyne rychle dopředu a hosté se rozhodně nespokojili s vyrovnáním. Everbergova formace se nadále tlačí do útočného pásma, zatím bez úspěchu.
     
    52:48
    Odražený kotouč si našel na modré čáře připravený Fournier, kterému se však namotal neposedný puk na čepel a domácí obránce nemohl pořádně zakončit.
     
    51:54
    Milan Horvath raději počkal na své spoluhráče a přihrál Betkerovi do hloubi obranného pásma za branku. Domácí hokejisté nikam nespěchají a hrají na jistotu.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 28. Newell (Kuralt, Hari) – 52. Kapla, 57. Kasper


    Fehérvár AV19: D. Horvath (Roy) – Fournier, O´Brien, Stipsicz, Nilsson, Betker, Szabo, M. Horvath, Dobmayer – Newell, Hari, Kuralt – Erderly, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Magosi, Sarauer, Ambrus.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rögle BK: Rifalk (Clang) – Mozík, Wallinder, Jonsson, Sund, Lesund, Kapla, Engström – Everberg, Tambellini, Zaar – Larsson, Kasper, Stål Lyrenäs – Sheen, Bengtsson, Rosdahl – Ljungman, Ferguson, Edström – Sjödin.
    Trenér: Cam Abbott

    Rozhodčí: Smetana, Hronský – Konc, Durmis
    bahis siteleri