Fribourg – Stavanger 0:1 (kon.) | Frölunda – Eisbären 7:1 (kon.) | HC Slovan – Mnichov 1:4 (kon.)
Fehérvár – Rögle BK 1:2 (kon.) | Katowice – Zürich 2:1 (po pr.) | Rapperswil – Tappara 1:3 (kon.)
Grenoble – Mountfield HK cz 3:4 (kon.) | Salzburg – Ilves 2:3 (po pr.)
konec
SC Rapperswil-Jona Lakers
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Tappara Tampere
Sobota 03.09.2022, 18:00 • St. Galler Kantonalbank Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne.
     
    Statistiky utkání
    Střely: 50-17
    Střely na branku: 36-9
    Zablokované střely: 9-4
    Vyhraná vhazování: 25-14
     
    Z minima maximum. Asi tak by se dal okomentovat dnešní výkon Tappary, která se prezentovala klasickým finským stylem. Málo střel, hodně obrany. Hosté během celého utkání vyslali na Nyffelera pouhých devět střel, přesto zvítězili dvoubrankovým rozdílem. Domácí gólman si ve statistikách moc nepolepšil, dnes zaznamenal pouhých šest zákroků. Rapperswil byl střelecky aktivnější, ale stoprocentních šancí dnes moc neměl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Čárový rozhodčí odhalil ofsajd. Nyffeler se vrací do své branky, hra se stěhuje do střední třetiny, o vítězi je definitivně rozhodnuto. (21:52:07)
     
    59:25
    Nyffeler zamířil zpět na střídačku a domácí mohli snížit! O obrovské příležitosti byl Schroeder, kterému se bohužel pro Rapperswil nepodařilo kotouč zasunout za hodně vyjetého Heljanka!
     
    59:11
    Ohlášena byla poslední minuta třetí třetiny. Čárový rozhodčí viděl přihrávku rukou a přerušil hru, ta se přesouvá do středního pásma, Nyffeler se vrací do branky.
     
    58:26
    Kotouč zůstal za odkrytou domácí brankou. Vydali se za ním dva hostující hráči, ale skvěle se vrátili hokejisté Rapperswilu, kteří soupeři nepovolili definitivní pojistku.
     
    57:40
    Domácí se dožadovali trestu pro hostující mužstvo, vylučovat se nakonec nebude. Hra se vrací před brankáře Heljanka.
     
    57:09
    Tappara vyhazuje přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění, hra se vrací do obranného pásma finského mužstva.
     
    56:19
    Stalo se tak, do útočné třetiny míří šest hokejistů v červených dresech, branka Rapperswilu zůstává volná, Nyffeler zůstal na střídačce!
     
    56:19
    Vhazování v útočném pásmu Rapperswilu, domácí kouč Stefan Hedlund si vyžádal čas na poradu, tak uvidíme, zda sáhne ke hře bez brankáře.
     
    55:12
    Rozběhlo se posledních pět minut třetí třetiny. Stále se hraje před Heljankem, který zatím žádný vážnější zákrok předvést nemusel.
     
    54:03
    Brankář Heljanko si připsal další dva úspěšné zákroky, po tom druhém opět přerušoval hru, na brankovišti vznikla drobnější potyčka.
     
    53:23
    S dorážkou Wicka si poradil brankář Heljanko, který raději přerušil hru. Následovat bude komerční přestávka, čas především pro kouče Stefana Hedlunda.
     
    52:27
    Snaha se hokejistům Rapperswilu nedá upřít, jenže domácí hráči to proti pozorně bránící pětici Tappary mají složité.
     
    51:22
    Hra se odehrává v útočném pásmu Rapperswilu. Hráči švýcarského týmu si posouvají kotouč po mantinelu, Heljanko je bez práce.
     
    50:28
    Domácí se vydali ve dvou hráčích do útočného pásma, jenže proti pěti hokejistům v bílých dresech neměli žádnou šanci na úspěch.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 45. Jensen (Schroeder) – 15. Kuusela (Moilanen, Jürgens), 16. Merela (Thomas, Lehtera), 35. Kelleher (Tanus, Virta)


    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Noreau, Profico, Aebischer, Djuse, Elsener, Maier, Baragano, Sataric – Lammer, Albrecht, Červenka – Jensen, Schroeder, Čajka – Wetter, Rowe, Eggenberger – Wick, Dunner, Moy
    Trenér: Stefan Hedlund

    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Kemilainen, Vittasmaki, Thomas, Tuulola, Matuškin, Seppala, Ahlroth, Jurgens – Merela, Lehtera, Savinainen – Ojamaki, Virta, Puhakka – Kelleher, Tanus, Granath – Kuusela, Moilanen, Henriksson
    Trenér: Jussi Tapola

    Rozhodčí: Nord, Stricker – Obwegeser, Burgy
    thejrc.org