Mountfield HK – Grenoble cz 3:2 (kon.) | Tappara – HC Slovan 2:0 (kon.) | Rögle BK – Fehérvár 7:1 (kon.)
Mnichov – Rapperswil 5:4 (po pr.) | Lublaň – TPS 2:4 (kon.) | Zürich – Katowice 5:1 (kon.)
Zug – Wolfsburg 4:3 (po pr.) | Eisbären – Frölunda 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Grenoble Brûleurs de Loups
Čtvrtek 08.09.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné odpoledne z východočeské metropole! Čtvrteční večer bude netradičně na soutoku Labe s Orlicí patřit hokeji, respektive třetímu kolu Ligy mistrů! Po úvodních dvou kolech je čas na odvety a Mountfield HK by rád postoupil do dalších bojů. K dílčímu splnění cíle však musí definitivně odstřihnout ze hry francouzský Grenoble. Ten nejprve dostal od berlínských Medvědů osm branek, načež pak podlehl těsně Východočechům, přičemž do 35. minuty vedl. Proto se tak krčí na posledním místě tabulky.

    Hradec měl hned na úvod velmi silného soupeře z Göteborgu, Frölunda byla nad jeho síly a po poměrně emotivní bitvě prohrál 2:4, když švédský celek tři góly nastřílel v početní výhodě. Přesun do Francie však Lvům vyšel a po již zmíněném výsledku jsou na tom stejně bodově, jako druzí Berlíňané. Dá se tak očekávat, že právě mezi těmito celky se rozhoří boj o druhé postupové místo. K tomu však musí Mountfield bodovat.

    Duel začíná v ČPP Aréně v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    -17
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pavlík, Kevin Klíma, Okuliar – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Moravec, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (Garnier) – Hardy, Lamarche, Rouhiainen, Raymond, Jalasvaara, Holdener, Pascal – Treille, Champagne, Douay – Fabre, Deschamps, Poukkula – Dair, Nehring, Aubin – Quattrone, Koudri, Munoz
    Trenér: Jyrki Aho

    Rozhodčí: Soos (HUN), Jeřábek – Rampír, Klouček (vš. CZE).
     
    Na ledě jsou již domácí hráči, hned následovaní těmi z Francie. Návštěvnost nevypadá zrovna příliš zářně, avšak i tak tu panuje poměrně slušná atmosféra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    První duel Ligy mistrů v nové sezoně v ČPP Aréně začal! Úvodní buly vyhráli domácí, kteří se hned zpoza vlastní branky pokoušejí o konstruktivní rozehrávku.
     
    00:30
    Pilař nabral rychlost na levém křídle a protlačil kotouč do útočného pásma. Jenže jeho následná nahrávka podél prken nevedla k další akci Hradce, a tak jsou na tahu hosté.
     
    01:05
    Tu ale přerušil Kevin Klíma, který nabral ve středním pásmu rychlost a dostal se až ke střele z levého kruhu, Štěpánek škrtl vyrážečkou a připisuje si zákrok.
     
    01:48
    I přes mírné zmatky při rozehrávce se domácím povedlo nabruslit do útoku a třetí útočná formace vyvinula velmi slušný tlak, chyběla tomu ale střela.
     
    02:29
    Pajer měl prostor na hraní s pukem, nakonec však zvolil jenom nahození středem pásma. V úvodních minutách sledujeme spíše soubojový hokej.
     
    03:09
    Douay prohrál souboj u mantinelu v útočném pásmu a Pilař mohl otočit hru, leč puk poslal jenom na zakázané uvolnění.
     
    03:33
    Po jednom icingu následoval hned ten druhý. Vyhrané buly před vlastní brankou Hradci nezaručilo nic, Filip Pavlík poslal kotouč okamžitě za Štěpánkovu branku.
     
    03:59
    Smoleňák se jako první dostal na puk u vlastní střídačky a posunul jej dopředu na rozjetého Lva. Mezitím byl však domácí útočník zakřižován a z nadějně rozbruslené akce sešlo.
     
    04:36
    Douay se pokusil překvapit Růžičku z ostrého úhlu, hradecký brankář se však nachytat nenechal a pod betonem puk zastavil. Následuje vhazování po jeho levici.
     
    05:14
    Zajímavou přihrávku servíroval Radovan Pavlík před branku na Kevina Klímu, tomu chyběl krok ke střele. Následně se šlo na druhou stranu, McCormack ale fauloval a Grenoble bude mít přesilovku.
     
    05:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    McCormack – 2 min., podrážení.
     
    05:36
    První momenty ale Lvi přečkali. Po nepřesné střele získal Kalina puk a poslal jej až za Štěpánka. Tam navíc skvěle zabojoval Pilař a zkrátil Grenoblu čas.
     
    06:09
    Zanedlouho vyhodil i Jank a francouzský tým v přesilovce zatím nepředvedl vůbec nic.
     
    06:26
    Grenoble právě vstřelil branku!
    Přestože to od hostí dlouho nevypadalo, po 64 sekundách přesilovku využívají a jdou do vedení! JOEL CHAMPAGNE dostal prostor na pravém kruhu a místo zkoušení nahrávat spoluhráčům to vzal na sebe. Svižnou střelou propálil Růžičku na vzdálenější tyč a dvojice fanoušků v hostujícím sektoru slaví – 0:1! Asistence: Dylan Fabre.
    06:26 Joel CHAMPAGNE - 0:1
     
    06:51
    Po svižné střele od Lva z modré připisuje Štěpánek další zákrok a následuje komerční přestávka.
     
    07:11
    Lalancette prováhal správnou příležitost na rozehrávku ve středním pásmu a puk ztratil, hned záhy ale dostali Hradečtí kotouč na své hole a mohli pokračovat v útoku.
     
    07:46
    Hosté se poté ubránili jenom za cenu zakázaného uvolnění. Tlak domácích po komerční přestávce tak může pokračovat.
     
    08:05
    Pokud se rozehrává od vlastní branky, tak to činí domácím problémy. A to i kvůli napadání Grenoblu, který celoplošně napadá a dostupuje rozehrávající obránce.
     
    08:57
    Ale i tak se dokázali Hradečtí dostat do útočného pásma. Další pokus z pravého kruhu lapil Štěpánek a následuje vhazování.
     
    09:32
    Sražená střela od Nedomlela nadělala hostům hodně starostí před jejich brankovištěm. Nejblíže zakončení byl Lev, tomu v poslední chvíli ale zablokoval hokejku Hardy!
     
    09:44
    Záhy ale přichází pro Hradec přesilová hra. Floran Douay (GRE) jde ven za hru vysokou holí, domácí tak mají dvě minuty 5 na 4.
     
    10:32
    Zatím to ale z domácí strany není v přesilovce tak dominantní. Naopak se museli bránit výpadu Fabreho, jehož střela skončila pod betonem Růžičky. Francouzský tým si tak vybojoval vhazování v útoku.
     
    11:15
    Kombinace v útočném pásmu to byla dlouhá, Blain si přebruslil na pravý kruh a následně hrál pod sebe na Lva, přihrávku však srazil jeden z bránících hráčů.
     
    11:57
    Blain se dostal k odraženému puku nad kruhy a nabrusloval si ke střele, místo zakončení však přišla nahrávka nalevo pro Lva, který to nečekal. Nedošlo tak ani k ohrožení Štěpánkovy branky a první oslabení hosté zvládli.
     
    13:01
    Jank podél mantinelu přihrával na Kellyho Klímu, kotouč šel ale příliš rychle a je z toho nakonec jenom zakázané uvolnění domácích barev.
     
    13:32
    A znovu, domácí vyhodili na zakázané uvolnění. Grenoble tak může prostřídat formaci.
     
    13:53
    Zmatečná situace před hostující brankou, a klidně mohlo být srovnáno! Přihrávku napříč pásmem dostal před branku Lalancette a z hranice brankoviště se snažil protlačit puk za čáru, Štěpánek ale udržel puk pod sebou i v následném závaru!
     
    14:01
    Douay byl na pravém křídle až příliš rychlý oproti spoluhráči s pukem, z čehož tak vznikl ofsajd. Následovala ještě menší strkanice, ta ale skončila tak rychle, jako začala.
     
    14:28
    Po souboji ve středním pásmu upadl Kevin Klíma a Radovan Pavlík již v ofsajdovém postavení dostal slušnou masáž hned od dvou hráčů, přičemž se do potenciální bitky hnal Nedomlel. Jeho pěsti ale v tomhle případě ukončili dříve čároví a situace zůstává bez trestu.
     
    14:40
    Jere Rouhiainen (GRE) je druhým vyloučeným hráčem Grenoblu. Při snaze dostat se na puk zahákoval Smoleňáka, čehož si všiml maďarský rozhodčí Soos.
     
    14:51
    A právě Lev se pak rozhodl pálit po přihrávce na kruh, Štěpánek však vytáhl efektní zákrok lapačkou.
     
    15:20
    Lev to posléze zkoušel na bližší tyč, i tady byl Štěpánek připravený. Hra však nadále pokračuje v útočném pásmu Hradce.
     
    15:41
    Grenoblu se však přesně v půlce oslabení povedlo vyhodit až k Růžičkovi a Východočeši musí rozehrávat znovu.
     
    16:15
    Navíc mohli klidně prohrávat o dvě branky! Prudké vyhození jako první zachytil Fabre, dostal se přes obránce a byl sám před Růžičkou, domácí gólman však zákrokem betonem podržel Hradec!
     
    17:01
    Radovan Pavlík sice vybojoval puk ve středním pásmu, byl ale pod tlakem napadajících hráčů a došlo tak rychle ke ztrátě. Ani hosté si však puku dlouho neužili, když zvolili laciné nahození.
     
    17:50
    Moravec nahodil téměř z nulového úhlu a vlivem teče musel Štěpánek lovit puk ve vzduchu. Přestože hrací předmět propadl až na druhou stranu kluziště, další efekt to pro Hradec nemělo.
     
    18:43
    Grenoble ustál další z náporů na jeho obranu a snadným vyhozením k brance Růžičky se osvobodil. Domácí střídají a cítí, že by v závěru první třetiny mohli srovnat.
     
    19:29
    Přestože bude mít Hradec na konci první třetiny třetí přesilovou hru, i tak se zlobí. Kelly Klíma totiž ve výhodě obešel obránce, který jej podrazil, těsně předtím však došlo k přerušení. Tak či tak, Alexandre Pascal (GRE) slízl dvě minuty za sekání.
     
    19:48
    Výpad hostí si sice dokázali Hradečtí pohlídat, sami ale již ve zbytku třetiny nedokázali pořádně zaútočit, a tak první třetina končí za stavu 0:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině ztrácí domácí jednu branku, když Grenoble využil přesilovou hru v sedmé minutě zásluhou Joela Champagneho. Hradec sice působil živěji a měl i náznaky šancí, nedokázal je ale využít, stejně tak jako dvě přesilové hry. Tu třetí si přenáší do druhé třetiny. Francouzský tým sice v globále nebyl lepším celkem během první periody, je ale ve vedení a ještě jej mohl navýšit, v tomhle ohledu podržel Lvy gólman Růžička.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Hradec dohrává ve druhé třetině přesilovou hru, první sekundy však tráví za vlastní brankou. Grenoblu se totiž povedlo vyhodit zpoza Štěpánkovy kasy.
     
    20:48
    Ščerbak hledal nahrávkou napříč pásmem spoluhráče na protějším kruhu, do kotouče však vložil hůl jeden z hostí a Grenoble se tím prakticky zachránil.
     
    21:14
    Kevin Klíma po přihrávce od Blaina z modré střílel do horní části branky, Štěpánek podržel puk na hrudi a přerušil hru.
     
    21:31
    Hosté hrají opět v plném počtu a pokračujeme dále za stavu 0:1.
     
    21:53
    Ale také mohlo být srovnáno! Kevin Klíma hledal zprava před brankou najetého Lva, ten ale v tutovce promáchl a kotouč vůbec netrefil.
     
    22:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Srovnáno je však jenom o pár chvil později! Štohanzl vyslal jemnou přihrávkou dopředu RADOVANA PAVLÍKA, který pak zůstal rázem sám před Štěpánkem. V téhle situaci nezazmatkoval, zkušeně provedeným zakončením pod beton nedal bývalému českému reprezentantovi šanci a rozradostnil ČPP Arénu – 1:1! Asistence: Martin Štohanzl, Oliver Okuliar.
    22:16 Radovan PAVLÍK - 1:1
     
    23:09
    Krátce po srovnávací brance navíc Hradec opět zahrozil, závar před brankou ale kotouč za lajnou nepřinesl. Grenoble jenom vyhazuje k Růžičkovi.
     
    24:39
    Ani nadále se obraz hry moc nemění. Hradec tlačí svého soupeře a kombinuje v útočném pásmu. Jejich poslední snahu však přerušil ofsajd, a to navíc úmyslný.
     
    25:19
    Po odražení puku na střídačku Grenoblu se ťukli holemi Kevin Klíma s Jalasvaarou, načež pak šli hned do sebe. Zůstalo nicméně jenom u slovní přestřelky.
     
    25:45
    Po ztrátě Mountfieldu ve středním pásmu letěli hosté do brejku 3 na 2, jejich snahu ale zastavil ofsajd. Teď si mohli domácí oddechnout, neboť jejich obrana nebyla vůbec zformována.
     
    26:26
    Po delší době se povedlo hostům udržet kotouč v útočném pásmu. Na modré se vymotal z těžké situace Aubin a nahrával před branku spoluhráči, ale ten už to měl na dlouhou hůl.
     
    27:26
    Smoleňák se pokusil napadat rozehrávku hostí už za jejich vlastní brankou, Hardy se z toho však poměrně snadno vymanil. Následná rozehrávka ale již tak slavná nebyla.
     
    28:18
    Okuliar se bez problémů protáhl přes tři hráče až do útočného pásma, na střelu to ale již nebylo. Proto nahrával pod sebe na Blaina, jehož zakončení však bylo zblokováno.
     
    28:52
    Po chybě na obranné modré zůstal sám před Růžičkou Douay a pokusil se o zakončení z ostrého úhlu bekhendem, Růžička ale vykopl jeho střelu betonem!
     
    30:04
    Po závaru před brankou vyplaval puk na Lva před odkrytou část branky, došlo tam však k odskočení kotouče z hokejky a Štěpánek nakonec nemusel ani zasahovat!
     
    30:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nešlo moc ustát, ale jakým způsobem k tomu došlo, to asi nikdo nečekal! Po sérii závarů dostal puk na modrou k mantinelu OLIVER OKULIAR a rozhodl se pro střílené nahození na branku. Jenže puk nikdo netečoval, clona před Štěpánkem najednou zmizela a byl z toho přesně vymetený vingl – 2:1! Bez asistence.
    30:31 Oliver OKULIAR - 2:1
    30:31 Oliver OKULIAR - 2:1
     
    31:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté začínají mít problém sami se sebou a Hradec to láme na svoji stranu! Po hraniční situaci na modré čáře, kdy Grenobleští reklamovali ofsajd, hra plynule pokračovala a RADOVAN PAVLÍK se zpětnou kličkou dostal až k Štěpánkovi. I přesto, že byl zezadu prudce naražen na břevno a hostujícího brankáře, tak dokázal zakončit nad Štěpánkův beton – 3:1! Asistence budou doplněny. Asistence: Kevin Klíma.
    31:07 Radovan PAVLÍK - 3:1
     
    31:07
    Pro Grenoble však tohle může být velký problém. Právě při střetu utrpěl Štěpánek prudký náraz na tyč a je u něj dlouho lékařská pomoc.
     
    31:07
    I nadále probíhá ošetřování Štěpánka, ten se již ale alespoň posadil a komunikuje s lékaři. Jeho pokračování ale příliš pravděpodobné není.
     
    31:07
    Český gólman ve službách týmu z horského města se ale nakonec zvedl a vypadá to, že po téměř pětiminutovém přerušení bude moci pokračovat v utkání.
     
    31:25
    Grenoble zcela vypadl ze hry a už se na Štěpánka valil další brejk. Ten zastavil Markus Poukkula (GRE) seknutím zezadu do hokejky Okuliara, za což dostává dvě minuty.
     
    32:19
    Domácí sevřeli hostující čtveřici až téměř na hraně brankoviště, ale kýžený gól stále nepřichází. Grenoble už jenom fakticky stínuje.
     
    32:56
    Kevin Klíma to zkusil z pravého kruhu na bližší tyč, Štěpánek ale vytáhl zákrok lapačkou a ulevil hostům od tlaku.
     
    33:25
    Současně s tím, kdy nastoupil Poukkula na led, přišla i střela Blaina od modré. Tu Štěpánek zachytil a následuje komerční brejk.
     
    33:56
    V tlačenici o puk před střídačkou Grenoblu byli úspěšnější domácí a čtvrtá formace vyvezla puk až před branku Štěpánka. Štohanzl se pokusil střílet z první po přechodu do útoku, Fabre si ale připisuje do statistik blok.
     
    34:34
    Hosté pak pod tlakem vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    35:00
    Ani tentokrát nebyl puk příliš dlouho ve hře. Jalasvaara se dostal k puku na levém kruhu a poslal jej opět přes všechny čáry.
     
    35:37
    Po dlouhé době mohou hrát přesilovku i hosté. Radek Smoleňák (MHK) si pomohl ve středním pásmu přidržením protihráče, za což dostává menší trest.
     
    36:14
    Hosté to zkusili přes pravou stranu a Rouhiainenův pokus se snažil tečovat Douay, ale Filip Pavlík vložil do střely hůl a odpravil puk do ochranné sítě.
     
    36:43
    Výborná práce Kevina Klímy a Radka Pilaře, ti podrželi dlouho puk u Štěpánkovy branky, přičemž Klíma se dostal i do palebné pozice, z bekhendu ale minul.
     
    37:29
    Důležitý zákrok Růžičky na konci oslabení! Hardy se na modré opřel do puku a Růžička v protipohybu reagoval betonem. Přestože zabránil brance, odražený kotouč chtěl zamést do kasy jeden z hostí. To už reagovala hradecká obrana a celou situaci vyřešila!
     
    39:06
    Jsme již v poslední minutě třetiny a Grenoble ji zahajuje v útoku.
     
    39:42
    Hradci se ale všechny náznaky povedlo ubránit a Blain z druhé vlny nekompromisně střílel, Štěpánek pokus mířící na vyrážečku ustál.
     
    39:58
    Po vhazování Nehring zaklekl puk a nejevil snahu hrát. Proto došlo k ještě jednomu přerušení, buly 1,7 sekundy před sirénou ale asi moc nevyřeší.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla ze strany Hradce již o poznání kvalitnější a důsledkem toho je vedení 3:1, které však mohlo být i vyšší. Zářil především Radovan Pavlík, nejprve ve 23. minutě srovnal a posadil Lvy do sedla, ze kterého už do konce třetiny neslezli. Grenoble od té doby byl jednoznačně horším týmem a trápil se směrem dopředu, kloudně zahrozil jenom v přesilovce po vyloučení Smoleňáka. Navíc dostal v rozmezí 36 sekund další dva góly, Hradec tak vede 3:1 a je dvacet minut od tří bodů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Cingel prošel poměrně snadno do útočného pásma a po rychlé kombinaci se Lvem z toho byla nepříjemná situace pro Štěpánka. Tomu se ale povedlo lapačkou zasáhnout.
     
    40:39
    Fabre se dostal na kotouč až na druhý pokus, avšak nedokázal lépe rozehrát. Domácí se téhle akci v pohodě ubránili.
     
    41:48
    Pajer v rychlosti přešel přes obránce a nahrál podél mantinelu na pravé křídlo, kde byl rozjetý Moravec. Jeho střela na bližší tyč ale Štěpánka nepřekvapila.
     
    42:25
    Lev se efektně zbavil obránce a hledal před brankou Smoleňáka, tomu však chyběl na zakončení ještě krok. I tak ale domácí pokračují s náporem v útočném pásmu.
     
    43:06
    Ten ale končí poměrně záhy. Lev se Smoleňákem totiž zbourali ve středním pásmu Jalasvaaru, vznikla z toho menší potyčka a rozhodčí řeší, co dále.
     
    43:06
    A nakonec to rezultuje v trest pro Hradec! Jakub Lev (MHK) byl brán jako třetí hráč v souboji a dostává menší trest za nedovolený zásah do hlavy.
     
    43:13
    Hosté to sehráli sice na jeden dotek, Champagne ale nebyl rychlejší než Růžička, který po kotouči před odkrytou brankou doslova skočil.
     
    43:36
    Rouhiainen nešťastně na modré tečoval vyhození Hradce a Radovan Pavlík měl rázem k puku blíže. Proto vyvážel na pravý kruh a pálil, hattrick ovšem nedokonal, puk letěl vysoko nad.
     
    44:40
    Štěpánek zachyboval v rozehrávce a Okuliar se pokoušel z ostrého úhlu nachytat hostujícího brankáře na bližší tyči, avšak bezúspěšně.
     
    45:04
    Grenoble právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před koncem přesilovky Grenoble snižuje! Byla to především parádní individuální akce NICOLASE DESCHAMPSE, který přešel snadno útočnou modrou a měl před sebou obránce. Se všemi si poradil, mezi kruhy si puk stáhl do lepší pozice na střelu a vymetl vingl nad Růžičkovou lapačkou – 3:2! Asistence: Brent Aubin, Chad Nehring.
    45:04 Nicolas DESCHAMPS - 3:2
     
    46:19
    Cingel byl při svém střídání velmi aktivní, nejprve obral o puk obránce u střídačky Grenoblu, následně se tlačil s pukem do branky, v nepřehledné situaci ale hosté odpálili až na zakázané uvolnění.
     
    46:58
    Po dalším závaru v předbrankovém prostoru Hradce přichází komerční přestávka.
     
    47:26
    Cingel si udržel puk před dotírajícím Dairem, následně ve spolupráci se Smoleňákem vytáhl hru až před Štěpánka. Grenoble sice hraje častěji s pukem, ale nevede to k větší efektivitě.
     
    48:57
    Kevin Klíma bez potíží přebral nahození od hostů, poté ale musel čelit trojici soupeřů, kteří využili chybné rozehrávky. Zadunělo však jenom plexisklo za Růžičkovou brankou.
     
    49:49
    Aubin po chybě obrany zůstal viset sám na útočné modré a mohl z úniku srovnat, ale Růžička se zaskvěl lapačkou a drží Hradec stále v těsném vedení!
     
    50:33
    Další chyba v rozehrávce mohla stát hosty naději! Slabé nahození zachytil na modré Lev a poslal hned doleva na Smoleňáka, jehož pokus na zadní tyč ale skončil mimo!
     
    51:13
    Kyle Hardy (GRE) si počínal v souboji za vlastní brankou až moc horlivě, podrazil Lva a míří na trestnou lavici.
     
    51:36
    Rychlý trojúhelník na levé straně a z mezikruží pálil Kevin Klíma, ale jenom do vyrážečky Štěpánka. Grenoble posléze vyhazuje za branku Růžičky.
     
    52:33
    Hradec se chytnul opět až ke konci přesilové hry, bylo to však jenom chvilkové. Další ztráta vypadala chvíli na přečíslení Grenoblu, domácí obránci se ale stihli rychle vrátit a nebezpečí zažehnat.
     
    53:25
    Nedomlel hrál od vlastní modré prudký kotouč vpřed, nikdo jej však nezachytil, a tak je z toho zakázané uvolnění Hradce.
     
    53:44
    Štohanzl po zisku puku posouval pod sebe na Pajera, kotouč ale zachytil Koudri a šel do kontru. Jeho tvrdý pokus jenom prosvištěl nad maskou Růžičky.
     
    54:25
    Kalina přešel bleskově po levém křídle, kde byla otevřená obrana. Následný pokus Štěpánek sice tlumil lapačkou, puk mu ale přeskočil výstroj a putoval za brankovou čáru. Domácí kotel sice již slavil gól, rozhodčí ale puk za čárou neviděli, a to i díky Hardymu, který puk stihl ještě odpálit. Grenoble přežil kritickou situaci!
     
    55:13
    Pokračujeme tak dále za stavu 3:2 a pomalu se dostáváme do velkého finále. Hradec zatím pozorně brání a nepouští hosty do tlaku.
     
    56:03
    Okuliar přes dva hráče vyvezl kotouč jenom do středního pásma. Pro tenhle moment to domácím stačí, ti se ale dostali v posledním střídání pod velký tlak.
     
    56:45
    Až nyní přichází prostor pro komerční přestávku. Ta přijde před vhazováním ve středním pásmu, neboť se hosté dopustili ofsajdu.
     
    57:12
    Lev udržel na zádech Douaye a podržel puk na holi. To je pro domácí nyní velmi důležité.
     
    57:46
    Hradec prostřídal, zatímco hosté se už pomalu chystají na variantu hry bez gólmana. Zatím je to však z domácí strany opravdu pozorný výkon směrem dozadu.
     
    58:04
    Štěpánek odjíždí na střídačku, Grenoble to zkusí v šesti hráčích!
     
    58:15
    Štohanzl v tlačenici vyhodil kotouč do středního pásma, hosté okamžitě vracejí zpátky.
     
    58:43
    Klíčové tři body chtěl zpečetit domácím Ščerbak, prudkým nahozením ale těsně minul! Navíc je z toho logicky zakázané uvolnění pro domácí, hostující kouč Aho kontruje oddechovým časem.
     
    59:02
    Ohromný nápor na kasu Hradce, kdy snad všichni hráči Grenoblu byli natlačeni v brankovišti a kotouč putoval po celém obvodu, ale domácí obrana tohle s vypětím všech sil ustála!
     
    59:08
    Problém ale přichází o něco později! Nikita Ščerbak (MHK) zaklekl kotouč mezi kruhy, úmyslně zastavil hru, za což dostává dvě minuty.
     
    59:52
    Grenoble to mohlo v posledních sekundách ještě poslat do prodloužení, když v naprosté tutovce zůstal viset Hardy, jeho bombu z pravého kruhu ale vyrazil Růžička a zachránil Hradci tři body!
     
    Konec zápasu.
     
    2424 diváků v ČPP Aréně může slavit, tenhle závěr ale nebyl rozhodně tak klidný, jak to ještě na začátku třetí třetiny vypadalo! Hosté to nezabalili, povedlo se jim snížit v čase 45:04 z přesilové hry, jenže blíže rozhodnutí byli spíše domácí. Kalinovu bombu ale vyrazil před brankovou čárou Hardy a v samotném závěru už byli Lvi pod tlakem bojujících Francouzů. Navíc pak dostal dvě minuty Ščerbak za padnutí na puk a posledních 53 sekund bylo na jednu branku, Hradec to ale ustál, Růžička osm sekund před koncem vyrazil Hardyho tutovku, a tak je jasné, že o postup dále budou Východočeši ještě bojovat!
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek večera a někdy příště se budu u hokeje v Hradci těšit napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 424 diváků. (20:03:45)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. R. Pavlík (Štohanzl, Okuliar), 31. Okuliar, 32. R. Pavlík (Kevin Klíma) – 7. Champagne (Fabre), 46. Deschamps (Aubin, Nehring)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pavlík, Kevin Klíma, Okuliar – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Moravec, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (Garnier) – Hardy, Lamarche, Rouhiainen, Raymond, Jalasvaara, Holdener, Pascal – Treille, Champagne, Douay – Fabre, Deschamps, Poukkula – Dair, Nehring, Aubin – Quattrone, Koudri, Munoz
    Trenér: Jyrki Aho

    Rozhodčí: Soos (HUN), Jeřábek – Rampír, Klouček (vš. CZE)

    Diváci: 2 424
    thejrc.org