Mountfield HK – Grenoble cz 3:2 (kon.) | Tappara – HC Slovan 2:0 (kon.) | Rögle BK – Fehérvár 7:1 (kon.)
Mnichov – Rapperswil 5:4 (po pr.) | Lublaň – TPS 2:4 (kon.) | Zürich – Katowice 5:1 (kon.)
Zug – Wolfsburg 4:3 (po pr.) | Eisbären – Frölunda 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Grenoble Brûleurs de Loups
Čtvrtek 08.09.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 424 diváků. (20:03:45)
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný zbytek večera a někdy příště se budu u hokeje v Hradci těšit napočtenou!
     
    2424 diváků v ČPP Aréně může slavit, tenhle závěr ale nebyl rozhodně tak klidný, jak to ještě na začátku třetí třetiny vypadalo! Hosté to nezabalili, povedlo se jim snížit v čase 45:04 z přesilové hry, jenže blíže rozhodnutí byli spíše domácí. Kalinovu bombu ale vyrazil před brankovou čárou Hardy a v samotném závěru už byli Lvi pod tlakem bojujících Francouzů. Navíc pak dostal dvě minuty Ščerbak za padnutí na puk a posledních 53 sekund bylo na jednu branku, Hradec to ale ustál, Růžička osm sekund před koncem vyrazil Hardyho tutovku, a tak je jasné, že o postup dále budou Východočeši ještě bojovat!
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Grenoble to mohlo v posledních sekundách ještě poslat do prodloužení, když v naprosté tutovce zůstal viset Hardy, jeho bombu z pravého kruhu ale vyrazil Růžička a zachránil Hradci tři body!
     
    59:08
    Problém ale přichází o něco později! Nikita Ščerbak (MHK) zaklekl kotouč mezi kruhy, úmyslně zastavil hru, za což dostává dvě minuty.
     
    59:02
    Ohromný nápor na kasu Hradce, kdy snad všichni hráči Grenoblu byli natlačeni v brankovišti a kotouč putoval po celém obvodu, ale domácí obrana tohle s vypětím všech sil ustála!
     
    58:43
    Klíčové tři body chtěl zpečetit domácím Ščerbak, prudkým nahozením ale těsně minul! Navíc je z toho logicky zakázané uvolnění pro domácí, hostující kouč Aho kontruje oddechovým časem.
     
    58:15
    Štohanzl v tlačenici vyhodil kotouč do středního pásma, hosté okamžitě vracejí zpátky.
     
    58:04
    Štěpánek odjíždí na střídačku, Grenoble to zkusí v šesti hráčích!
     
    57:46
    Hradec prostřídal, zatímco hosté se už pomalu chystají na variantu hry bez gólmana. Zatím je to však z domácí strany opravdu pozorný výkon směrem dozadu.
     
    57:12
    Lev udržel na zádech Douaye a podržel puk na holi. To je pro domácí nyní velmi důležité.
     
    56:45
    Až nyní přichází prostor pro komerční přestávku. Ta přijde před vhazováním ve středním pásmu, neboť se hosté dopustili ofsajdu.
     
    56:03
    Okuliar přes dva hráče vyvezl kotouč jenom do středního pásma. Pro tenhle moment to domácím stačí, ti se ale dostali v posledním střídání pod velký tlak.
     
    55:13
    Pokračujeme tak dále za stavu 3:2 a pomalu se dostáváme do velkého finále. Hradec zatím pozorně brání a nepouští hosty do tlaku.
     
    54:25
    Kalina přešel bleskově po levém křídle, kde byla otevřená obrana. Následný pokus Štěpánek sice tlumil lapačkou, puk mu ale přeskočil výstroj a putoval za brankovou čáru. Domácí kotel sice již slavil gól, rozhodčí ale puk za čárou neviděli, a to i díky Hardymu, který puk stihl ještě odpálit. Grenoble přežil kritickou situaci!
     
    53:44
    Štohanzl po zisku puku posouval pod sebe na Pajera, kotouč ale zachytil Koudri a šel do kontru. Jeho tvrdý pokus jenom prosvištěl nad maskou Růžičky.
     
    53:25
    Nedomlel hrál od vlastní modré prudký kotouč vpřed, nikdo jej však nezachytil, a tak je z toho zakázané uvolnění Hradce.
     
    52:33
    Hradec se chytnul opět až ke konci přesilové hry, bylo to však jenom chvilkové. Další ztráta vypadala chvíli na přečíslení Grenoblu, domácí obránci se ale stihli rychle vrátit a nebezpečí zažehnat.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. R. Pavlík (Štohanzl, Okuliar), 31. Okuliar, 32. R. Pavlík (Kevin Klíma) – 7. Champagne (Fabre), 46. Deschamps (Aubin, Nehring)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, McCormack, Jank, Gaspar, Nedomlel – Smoleňák (C), Cingel, Lev – R. Pavlík, Kevin Klíma, Okuliar – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Moravec, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (Garnier) – Hardy, Lamarche, Rouhiainen, Raymond, Jalasvaara, Holdener, Pascal – Treille, Champagne, Douay – Fabre, Deschamps, Poukkula – Dair, Nehring, Aubin – Quattrone, Koudri, Munoz
    Trenér: Jyrki Aho

    Rozhodčí: Soos (HUN), Jeřábek – Rampír, Klouček (vš. CZE)

    Diváci: 2 424
    thejrc.org