Mountfield HK – Grenoble cz 3:2 (kon.) | Tappara – HC Slovan 2:0 (kon.) | Rögle BK – Fehérvár 7:1 (kon.)
Mnichov – Rapperswil 5:4 (po pr.) | Lublaň – TPS 2:4 (kon.) | Zürich – Katowice 5:1 (kon.)
Zug – Wolfsburg 4:3 (po pr.) | Eisbären – Frölunda 2:3 (kon.)
konec
ZSC Lions
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
GKS Katowice
Čtvrtek 08.09.2022, 19:45 • Kunsteisbahn im Chreis • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:29 Grzegorz PASIUT - 5:1
     
    59:29
    Katowice právě vstřelily branku!
    Velká škoda pro Šimona Hrubce, který jen půl minuty před koncem zápasu přichází o čisté konto! Katowice jsou přeci jen za svou bojovnost odměněny aspoň jedním gólem, přesilovku po vyloučení Lammikka bleskově využil GRZEGORZ PASIUT – 5:1! Asistence: Brandon Magee.
     
    59:19
    Juho Lammikko (ZSC) je vyloučen za zbytečné vražení na hrazení, GKS zápas dohraje v početní výhodě.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    56:36
    Přesilovku si vyzkouší také domácí, Niko Mikkola (KAT) jde ven za nedovolené bránění.
    51:00 Mikko LEHTONEN - 5:0
     
    51:00
    Lions právě vstřelili branku!
    O vítězství Curychu teď už nemůže být ani ten nejmenší pochyb, domácí směle kráčí ke třem bodům! Puk nyní po ráně z modré čáry proskákal skrz chumel těl před brankovištěm a za bezmocného hostujícího brankáře. Gól je připsán MIKKU LEHTONENOVI – 5:0! Bez asistence.
     
    45:13
    Rikard Grönborg s podivem disktuje s hlavním rozhodčím, který Kyenu Sopovi (ZSC) nakonec udělil pětiminutový trest za vražení na hrazení! Na rozdíl od Wallmarka ale nejde do šaten.
    41:01 Christian MARTI - 4:0
     
    41:01
    Lions právě vstřelili branku!
    Nepsané pravidlo "nedáš – dostaneš" opět vystrčilo růžky, Curych se znovu prosazuje jen pár desítek sekund po startu třetiny! Na hranici útočného pásma se kotouče ujal CHRISTIAN MARTI, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:0! Asistence: Chris Baltisberger.
     
    40:29
    Hned zkraje periody byl k vidění nájezd jednoho z katowických hráčů, Hrubec zachoval chladnou hlavu a zakončení z úniku hravě zastavil!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:58
    Pasiut mohl snížit, jeho střela nebyla vůbec marná! Hrubec sice včas zareagoval vyrážečkou, ale nechybělo moc a branka by byla na světě!
     
    36:13
    Hosté mají šanci snížit, po komerční přestávce si zahrají další přesilovku. Christian Marti (ZSC) je z kluziště vykázán na dvě minuty za podrážení.
     
    32:31
    Už to mohlo být o čtyři góly! Nepřehledného chaosu před katowickou klecí chtěl využít Riedi, který ale zakončením trefil jen Murrayho!
    29:07 Justin SIGRIST - 3:0
     
    29:07
    Lions právě vstřelili branku!
    Obrana Katowic se pod obrovským náporem Lvů začíná rozpadat, Curych zvyšuje na rozdíl tří gólů! Na střeleckou listinu se zapisuje JUSTIN SIGRIST, který se obtočil kolem hostující klece a uklidil puk přímo k tyči. Murray se snažil ještě pryž zastavit tygřím skokem, ale bezúpěšně – 3:0! Asistence: Mikko Lehtonen, Willi Riedi.
    27:11 Dean KUKAN - 2:0
     
    27:11
    Lions právě vstřelili branku!
    Velký nápor Curychu nakonec přeci jen přinesl ovoce, domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! Zasloužil se o to zadák DEAN KUKAN, který Murrayho prostřelil dělovkou těsně po vyhraném vhazování na levém kruhu. Parádní rána, strážce svatyně GKS byl bez šance – 2:0! Asistence: Dominik Diem.
     
    24:58
    Další únik pro domácí, tentokrát ale neúspěšný! Texier zkusil zakončení k tyči, které výborný katowický gólman vytěsnil betonem!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    11:55
    Garrett Roe (ZSC) nechápavě máchá rukama, hákoval ale zcela jistě. Marcin Kolusz (KAT) si nicméně pád trochu přihrál, a trestu se též nevyhne.
     
    08:46
    Je to tak, Lucas Wallmark (ZSC) po zásahu videa míří do sprch za naražení zezadu! Katowice čeká pětiminutová přesilovka, velká komplikace pro Lvi...
     
    08:46
    Tohle nevidíme rádi, Wallmark v rohu nevybíravě a zbytečně sestřelil Bepierszcze, který se z ledu zvedal jen hodně pomalu. Tohle by klidně mohlo být i za pět a do konce...
     
    06:52
    Katowice měly štěstí! Před jejich klecí zavládl velký chaos a Murray byl poměrně dlouho úplně mimo brankoviště, ale hostující obrana nakonec situaci zvládla a puk udržela mimo svatyni.
    02:19 Willi RIEDI - 1:0
     
    02:19
    Lions právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé, domácí se už na začátku třetí minuty hry ujímají vedení! Lehtonen perfektní přihrávkou vyslal do úniku WILLIHO RIEDIHO, který následně z mezikruží Murrayho obral o čisté konto přesným zakončením do pravého horního růžku – 1:0! Asistence: Mikko Lehtonen, Livio Truog.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Riedi (Mikko Lehtonen, Truog), 28. Kukan (Diem), 30. Sigrist (Mikko Lehtonen, Riedi), 42. Marti (Baltisberger), 51. Mikko Lehtonen – 60. Pasiut (Magee)


    ZSC Lions: Hrubec (Waeber) – Mikko Lehtonen, Weber, Marti, Kukan, Geering, Meier, Trutmann – Andrighetto, Roe, Sigrist – Texier, Wallmark, Bodenmann – Bachofner, Lammiko, Baltisberger – Riedi, Diem, Truog – Sopa.
    Trenér: Rikard Grönborg.

    GKS Katowice: Murray (Miarka) – Rompkowski, Kolusz, Wanacki, Mikkola, Kruczek, Wajda, Musioł, Macias – Fraszko, Pasiut, Krężołek – Matias Lehtonen, Monto, Magee – Blomqvist, Pulkkinen, Olsson – Hitosato, Smal, Bepierszcz.
    Trenér: Jacek Plachta.

    Rozhodčí: Ofner, Wiegand – Obwegeser, Burgy.
    bahis siteleri