Zlín – Brno 2:3 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:3 (kon.) | Teplice – Sparta 2:2 (kon.)
konec
FK Teplice
2:2 (1:2)
AC Sparta Praha
Sobota 10.09.2022, 19:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Všem přeji příjemný zbytek druhého zářijového víkendu, který ještě můžete obohatit o nějaký zajímavý online přenos. Od klávesnice se loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (21:01:51)
     
    Statistické okénko:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 14:12.
     
    Hrdinou dnešního zápasu je zcela jednoznačně Abdallah Gningue, který zvládal po celou dobu utkání osobní souboje, za což byl oceněn dvěma brankami do sítě Matěje Kováře. Ten na svou premiéru asi nebude vzpomínat v nejlepším, protože si bohužel připsal pouze jeden úspěšný zákrok.
     
    Kdo by to byl čekal. Ze začátku jasná záležitost a nakonec je z toho další plichta. Pražská Sparta prostě opět nedokázala dotáhnout celou práci až do konce, což ji tvrdě trestá. Teplice byly nabuzeny k tomu, aby se jim to povedlo. Prohrávali 0:2, avšak nakonec odchází s remízou, a to se dá pro ně ocenit jako vítězství. Pro rudé už nejde hledat žádné argumenty, toto je prostě neuvěřitelná ztráta!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tomáš Wiesner hledal svou přihrávkou Čvančaru, na kterého míč nakonec nedošel. Blíže totiž byl Jan Knapík, který díky své rychlosti míč zažehnal.
     
    90+3
    Daniel Trubač se teď možná snažil až moc. Při pokusu o přetavení souboje ve výhru totiž fauloval Jana Mejdra, který zřejmě rozehraje i volný kop.
     
    90+2
    Asger Sörensen teď zachránil svůj tým před nebezpečím. Odražený míč, který mířil za něj, nakonec odhlavičkoval mimo nebezpečí.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gningue, přichází Ladislav Kodad.
     
    90+1
    Teď skvěle střílel Jan Shejbal, ovšem Matěj Kovář byl proti, jelikož jeho ránu s velkým přehledem kryl. Fantastický zákrok, který ale zřejmě nebude až tak oceněn.
    90. Højer zblízka nepřekonal Muchu a po rohu měl na noze gól Pavelka
     
    90
    Tak to je neuvěřitelné! Filip Mucha z následného rohu vychytal Davida Pavelku, který se zjevil přímo před domácím brankářem! Fantazie ze strany gólmana!
     
    90
    Casper Höjer mohl napravit své obrovské zaváhání, avšak ve velké šanci selhal. Filip Mucha mu zmenšil střelecký úhel a následně míč skvěle lapil!
     
    89
    Alois Hyčka si teď vypracoval dobrou pozici ve středu hřiště, a proto zde byl faulován Davidem Pavelkou. Ten velmi frustrovaně odchází do vlastního vápna, kde bude muset svému celku pomoci.
    88. Højer při standardce napálil Gninga, hosté se dožadovali odpískání ruky
     
    88
    Casper Höjer se snažil o dělovou bombu, kterou ale schytal Abdallah Gningue, jenž je opravdu hrdinou dnešního zápasu. Při odraženém míči se faulu dopustil Tomáš Čvančara.
     
    87
    Vondrášek si teď snad poprvé v zápase nepočínal úplně nejlépe, když fauloval Lukáše Sadílka na hranici velkého vápna. Teď to bude hodně nebezpečné pro domácí!
     
    86
    Hosté jsou teď pod tlakem snad úplně všeho. Snaží se sice o zakončení, ovšem je to moc slabé. Domácí ale též chtějí vstřelit rozdílovou branku.
     
    85
    Lukáš Sadílek si teď úplně neporozuměl s míčem, jelikož poslal nahrávku úplně mimo své spoluhráče. Akci tak pozastavil a následně úplně ukončil.

    Adam Sedlák

    Branky: 42. Gningue (Fila), 83. Gningue (Hyčka) – 16. Jankto (Kuchta), 40. Čvančara (Höjer)

    Karty:   64. Jukl (TEP) – 21. M. Kovář (SPA), 76. Jankto (SPA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), T. Kučera, Knapík – Hybš, Hyčka, Jukl (73. S. Dramé), Trubač, Urbanec (73. Shejbal) – Fila (61. Žák), Gningue (90+2. Kodad).
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, Chaloupek, D. Procházka, L. Mareček.

    Trenér: Jiří Jarošík

    AC Sparta Praha: M. Kovář – Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer – Pavelka (C), Sadílek, Daněk, Jankto (76. Karabec) – Čvančara, Kuchta (68. Wiesner).
    Náhradníci: Holec – Minčev, Fortelný, Sáček, Panák, Vitík.

    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka – Zaoral

    Diváci: 10 555
    thejrc.org