Zlín – Brno 2:3 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:3 (kon.) | Teplice – Sparta 2:2 (kon.)
konec
FK Teplice
2:2 (1:2)
AC Sparta Praha
Sobota 10.09.2022, 19:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Všem přeji příjemný zbytek druhého zářijového víkendu, který ještě můžete obohatit o nějaký zajímavý online přenos. Od klávesnice se loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (21:01:51)
     
    Statistické okénko:

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 14:12.
     
    Hrdinou dnešního zápasu je zcela jednoznačně Abdallah Gningue, který zvládal po celou dobu utkání osobní souboje, za což byl oceněn dvěma brankami do sítě Matěje Kováře. Ten na svou premiéru asi nebude vzpomínat v nejlepším, protože si bohužel připsal pouze jeden úspěšný zákrok.
     
    Kdo by to byl čekal. Ze začátku jasná záležitost a nakonec je z toho další plichta. Pražská Sparta prostě opět nedokázala dotáhnout celou práci až do konce, což ji tvrdě trestá. Teplice byly nabuzeny k tomu, aby se jim to povedlo. Prohrávali 0:2, avšak nakonec odchází s remízou, a to se dá pro ně ocenit jako vítězství. Pro rudé už nejde hledat žádné argumenty, toto je prostě neuvěřitelná ztráta!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tomáš Wiesner hledal svou přihrávkou Čvančaru, na kterého míč nakonec nedošel. Blíže totiž byl Jan Knapík, který díky své rychlosti míč zažehnal.
     
    90+3
    Daniel Trubač se teď možná snažil až moc. Při pokusu o přetavení souboje ve výhru totiž fauloval Jana Mejdra, který zřejmě rozehraje i volný kop.
     
    90+2
    Asger Sörensen teď zachránil svůj tým před nebezpečím. Odražený míč, který mířil za něj, nakonec odhlavičkoval mimo nebezpečí.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gningue, přichází Ladislav Kodad.
     
    90+1
    Teď skvěle střílel Jan Shejbal, ovšem Matěj Kovář byl proti, jelikož jeho ránu s velkým přehledem kryl. Fantastický zákrok, který ale zřejmě nebude až tak oceněn.
    90. Højer zblízka nepřekonal Muchu a po rohu měl na noze gól Pavelka
     
    90
    Tak to je neuvěřitelné! Filip Mucha z následného rohu vychytal Davida Pavelku, který se zjevil přímo před domácím brankářem! Fantazie ze strany gólmana!
     
    90
    Casper Höjer mohl napravit své obrovské zaváhání, avšak ve velké šanci selhal. Filip Mucha mu zmenšil střelecký úhel a následně míč skvěle lapil!
     
    89
    Alois Hyčka si teď vypracoval dobrou pozici ve středu hřiště, a proto zde byl faulován Davidem Pavelkou. Ten velmi frustrovaně odchází do vlastního vápna, kde bude muset svému celku pomoci.
    88. Højer při standardce napálil Gninga, hosté se dožadovali odpískání ruky
     
    88
    Casper Höjer se snažil o dělovou bombu, kterou ale schytal Abdallah Gningue, jenž je opravdu hrdinou dnešního zápasu. Při odraženém míči se faulu dopustil Tomáš Čvančara.
     
    87
    Vondrášek si teď snad poprvé v zápase nepočínal úplně nejlépe, když fauloval Lukáše Sadílka na hranici velkého vápna. Teď to bude hodně nebezpečné pro domácí!
     
    86
    Hosté jsou teď pod tlakem snad úplně všeho. Snaží se sice o zakončení, ovšem je to moc slabé. Domácí ale též chtějí vstřelit rozdílovou branku.
     
    85
    Lukáš Sadílek si teď úplně neporozuměl s míčem, jelikož poslal nahrávku úplně mimo své spoluhráče. Akci tak pozastavil a následně úplně ukončil.
     
    84
    Jaroslav Zelený posílal nahrávku přímo na Tomáše Čvančaru, který si chtěl míč chytře nechat projít mezi nohama. Opět u něj ale byl Jan Knapík, který tento nápad vystihl.
    83. Abdallah GNINGUE - 2:2
     
    83
    Teplice právě vstřelily branku! Nedáš, dostaneš! Toto přísloví se opět po nějakém čase potvrzuje! A vše teď zařídili ti stejní jako v prvním případě! Casper Höjer udělal chybu v rozehrávce a k míči se dostal Alois Hyčka, který opět našel ABDALLAHA GNINGUEA. Ten se zpoza vápna nemýlil 2:2!
     
    83
    Jako bych to zakřikl. Rychlý protiútok mohl zakončovat Tomáš Wiesner, avšak nahrávka od Kryštofa Daňka byl moc pomalá, a proto bylo vše pro prvního zmíněného moc těžké.
     
    82
    Teplice už to teď hodně otevřely, avšak Sparta jako by neměla sílu na nějaké protiakce, což se jim může vymstít. Domácí by ještě mohli hrozit.
    81. Shejbal těsně nedosáhl na Hybšův centr
     
    81
    Standartní situaci zahrál Matěj Hybš a nutno říci, že to byl skvělý centr. Na míč ale těsně nedosáhl Jan Shejbal, který by býval byl v tutové příležitosti.
     
    80
    Soufiane Dramé teď předvedl skvělou defenzivní práci a vyslal své spoluhráce do útoku. Při průniku byl navíc zfaulován Abdallah Gningue, proto uvidíme volný kop domácích.
     
    79
    Tomáš Wiesner nedokázal zpracovat míč, který se následně odrazil až do zámezí. V prostorách střídačky tak byl vidět Jiří Jarošík, který burcoval hlavní tribunu Na Stínadlech.
     
    78
    Sparta teď operuje na útočné polovině s obrovským klidem, což je pro ní rozhodně důležité. Uvidíme, jestli své vedení dokáží hosté udržet.
     
    77
    Dobrý roh od Caspera Höjera zakončoval opět stoper Jaroslav Zelený, který byl defacto nehlídán. I když se snažil, do zakončení se ani zdaleka nedostal.
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Adam Karabec.
     
    76
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Jakub Jankto).
     
    76
    Daniel Trubač teď poslal do vápna nebezpečný roh, avšak Matěj Kovář byl tentokrát razantní a pro míč si ve výšce došel. Dnes chytá dobrý zápas.
     
    75
    Daniel Trubač sice zpracoval velice dobře míč, avšak posléze ho úplně jednoduše ztratil skrze souboj s Davidem Pavelkou. Zelinka tentokrát neváhal a nechal hru dále plynout.
     
    74
    Domácím zřejmě začínají docházet nápady na nějakou zajímavou kombinaci. Hosté jsou teď všude rychlejší, a proto dokáží svému sokovi lehce zatápět.
     
    73
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Robert Jukl, přichází Soufiane Dramé,
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Jan Shejbal.
     
    73
    Další zajímavou akci teď pohřbil Kryštof Daněk, kterému se prostě nepodařilo svým míčem nikoho ze spoluhráčů najít.
     
    72
    Teď to pro Spartu vypadalo docela nadějně, avšak vše skončilo zcela opačně. Míč za obranu pro Tomáše Čvančaru se odrazil do míst, kde nikdo z kádru hostí tentokrát nebyl.
     
    71
    Dobrou a přímočarou akci teď zakončoval Lukáš Sadílek, ovšem vše skončilo mimo branku Filipa Muchy, který se za míčem pouze ohlédl.
     
    70
    Jakub Jankto teď prokázal, že je pořád pouze jenom hráč. Vysoko padající míč totiž poslal úplně jinam, než by jeho spoluhráči potřebovali.
     
    69
    Casper Höjer se snažil o nějaké vylepšení situace, ovšem jeho spoluhráči jakoby nechtěli útočit, což je trochu škoda. Mohlo by to totiž hosty mrzet.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Tomáš Wiesner.
     
    68
    Abdallah Gningue je teď v nějakých zdravotních problémech a nevypadá to úplně nejlépe. Trochu nešťastně totiž upadl na hrací plochu a kdo ví, jestli bude pokračovat.
     
    67
    O prudký centr se teď pokoušel Jan Mejdr, avšak neúspěšně. Jeho úmysl vystihl Jan Knapík, který je v těchto situacích opravdu velice platný.
     
    66
    Teď Jakub Jankto vytvořil velice dobrou šanci pro svůj celek, ovšem sám ji nakonec zneškodnil nepřesnou nahrávkou na Kryštofa Daňka.
     
    65
    Domácí začínají vysoko napadat, čímž dostávají svého soupeře pod obrovský tlak. Sparťané jako by si v posledních minutách vůbec nevěděli rady, co s tím.
     
    64
    Teď už byl ale Kryštof Daněk opravdu tvrdě zfaulován na obranné polovině svého klubu. Viníkem byl Robert Jukl, který za svůj ostrý faul vidí i žluté napomenutí.
    63. Velká šance, Žák protáhl Kováře
     
    63
    Dobrá střela střídajícího Filipa Žáka skončila prvním zákrokem Matěje Kováře v české nejvyšší soutěži! Odchovanec Slovácka si proti tomuto pokusu počínal velice zkušeně!
     
    62
    Jakub Jankto se teď opět stahoval úplně zbytečně do středu, což zabrzdilo celou útočnou akci jeho mužstva. Čvančara se totiž na jeho pobídku nechytil.
     
    61
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Fila, přichází Filip Žák.
     
    61
    Tomáš Vondrášek hraje opravdu skvělé utkání, jelikož se mu daří vyvinout tlak na Kryštofa Daňka, který dnes vůbec není ve hře. Je to velký rozdíl oproti minulému týdnu.+
     
    60
    Prodloužený aut od Jaroslava Zeleného se dostal k Tomáši Čvančarovi, který ale opět nebyl nebezpečný. Odzbrojil ho totiž připravený Tomáš Kučera.
     
    59
    Tomáš Čvančara teď šel do vápna opravdu jako tank, což ale teď nebylo úplně nejlepší. Místo přihrávky totiž trochu zbytečně prohrál souboj s Matějem Hybšem.
     
    58
    Tomáš Kučera se teď vysunul poměrně dopředu a snažil se o nějaké vylepšení akce, avšak hosté tento úmysl vystihli a aktuálně mají míč ve svém držení.
     
    57
    Matěj Hybš hledal svým dlouhým míčem někoho ze svých spoluhráčů, ale opět to bylo trochu zbytečně dlouhé, což se ukázalo jako klíčové. Adresáta totiž nenašel.
     
    56
    David Pavelka se snažil rozjet nějakou lepší akci pro jeho celek, ovšem neúspěšně. Jeho úmysl bezpečně vystihl stopem domácích Jan Knapík.
     
    55
    Jankto nejprve našel Jana Kuchtu, který procpal míč až na Tomáše Čvančaru. Poslední zmíněný si na hranici ofsajdu počínal trochu hůře, než by bylo zvykem, a proto šanci zazdil.
     
    54
    Tepličtí se snaží o nějaké překvapení jejich soupeře, ovšem to se jim zatím nedaří. Sparťané se snaží hrát s klidem od branky.
     
    53
    Kryštof Daněk teď prošel přes Tomáše Vondráška, který tam zajížděl hodně nebezpečně. Miroslav Zelinka ale zřejmě neviděl faul, což zvedá příznivce hostí ze sedadel. Ke kontaktu totiž ze zpomalených záběrů rozhodně došlo.
     
    52
    Čvančara si teď opět vypracoval dobrou pozici ke střele, kterou ale trochu zbytečně prováhal. Následně se tedy do žádné šance bohužel nedostal.
     
    51
    Teď jsme byli svědky hodně zajímavého souboje ve vápně Sparty. Jaroslav Zelený se dopustil trochu riskantního zákroku, který ale zřejmě nebude posouzen jako penaltový.
     
    50
    Jaroslav Zelený teď musel svést těžký souboj s Danielem Filou, který ale zvládl s přehledem. Následně se postaral i o klidnou rozehrávku.
     
    49
    Matěj Kovář si teď opět trochu zahrával, avšak vše nakonec zvládl s klidem. Uvidíme, jestli se mu toto nestane v dnešním zápase osudným.
     
    48
    David Pavelka byl sice v klidné pozici, ovšem míč i tak poslal mimo hřiště, což bylo zbytečné. Nespokojenost dal najevo i trenér Brian Priske.
     
    47
    Jaroslav Zelený posílal nahrávku přímo na Tomáše Čvančaru, který si chtěl míč chytře nechat projít mezi nohama. Opět u něj ale byl Jan Knapík, který tento nápad vystihl.
     
    46
    Sparta rychle rozehrála a chtěl se dostat do šance. Proti ale byl stoper Jan Knapík, který vyhrál souboj a poslal míč až do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
     
    Prvních pětačtyřicet minut je za námi a nutno podotknout, že jsme svědky hodně zajímavého klání. Oba týmy se snaží hrát útočný fotbal, což je poznat i na skóre. To se poprvé měnilo už v 16. minutě, když zakončil rychlou akci Jakub Jankto. Posléze byli hosté lepší a po zásluze zvyšovali. Hlavičkou se prosadil dnes velmi aktivní Tomáš Čvančara. Co ale nikdo nečekal, to by bylo rychle snížení, což se nakonec stalo. Centr Hyčky po rychlé nahrávce od Fily zužitkoval Abdallah Gningue. Pražané tedy jsou ve vedení, avšak ve druhé půli budou rozhodně mít, co dělat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Daniel Fila si udělal prostor na hrotu, ale byl poslán k zemi Jaroslavem Zeleným. Zřejmě vše prošlo bez porušení pravidel, protože rozhodčí Zelinka nechal hru plynout.
     
    45+1
    Robert Jukl se zpoza vápna snažil překvapit Matěje Kováře, avšak docela neúspěšně. Svůj pokus tlačil k levé tyči, ale prostor branky nakonec vůbec netrefil.
     
    45
    Dobrou akci domácích zastavil velice rychle Jan Mejdr, který byl úspěšný v hlavičkovém souboji. Svou nevýraznost v prvním poločase tedy alespoň trochu mírnil.
     
    44
    Sparťané teď už chtějí v klidu dohrát první poločas, protože určitě nejsou v optimální pozici. Celkově jsou teď nervózní na míči, což by mohlo domácím pomoci.
     
    43
    Kryštof Daněk se snažil prosadit po levé straně, avšak to se mu úplně nepodařilo. Opět narazil na Tomáše Vondráška, který dnes jednoznačně potvrzuje své zkušenosti.
    42. Abdallah GNINGUE - 1:2
     
    42
    Teplice právě vstřelily branku! To, co by nikdo nečekal, se stává skutečností. Rychlou akci z pravé strany odstartoval centrem Alois Hyčka, který našel Daniela Filu. Ten ještě našel ABDALLAHA GNINGUEA, který hlavou zakončil přesně k tyči 1:2!
     
    41
    Situace se ještě přezkoumávala na videu, ale nic se na situaci nemění. Tepličtí se tedy budou snažit o rychlé korigování stavu při dnešním utkání.
    40. Tomáš ČVANČARA - 0:2
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku! Teď už se ale skóre Na Stínadlech mění! Rohový kop od Caspera Höjera skončil na hlavě TOMÁŠE ČVANČARY, který zakončil přesně mimo dosah Filipa Muchy 0-2!
    39. Mejdr nepříjemnou střelou prověřil Muchu, ten reflexivně vyrazil
     
    39
    Pěknou příležitost teď hosté trochu zbytečně zahazují! Standartní situace se odrazila ke Kuchtovy, který míč ještě přenechal Mejdrovy. Bývalý fotbalista Hradce Králové ale na Muchu nevyzrál.
     
    38
    Další solidní šance pro Teplice končí úplně mimo prostor hostující branky. Nejprve vyvezl míč Tomáš Kučera, který ho ještě předal Urbancovi. Ten s tím neváhal a chtěl zakončit, což se mu nepovedlo. Podobně potom skončil i Daniel Fila.
     
    37
    Jde vidět, že metr rozhodčího je nastaven hodně zajímavě. Několik zákroků teď zůstalo nepotrestaných na obou stranách. Vše ale změnil Jan Knapík, který k zemi poslal Kuchtu.
     
    36
    Jan Kuchta už mohl být pochválen, ale potom, co celou akci zastavil, ještě přišel o míč. Sice se jednalo o hraniční zákrok, avšak Zelinka nechal celou situaci plynout.
     
    35
    Dobrou akci teplických nakonec zakončoval Daniel Trubač, ovšem trefil jenom tribunu za brankou Sparty. Mimo jiné to ale bylo velké pozdvižení pro celý tým.
     
    34
    Teď už ale byl Jan Mejdr úspěšnější, když hledal svou přihrávkou Jana Kuchtu. Ten se k míči dostal, ovšem nestihl zakončit, jelikož mu míč vypíchl Knapík.
     
    33
    Mejdr se dostal až k centru z pravé strany, ale úplně se mu to nepovedlo. Tomáš Kučera všechny jeho snahy zahnal až za autovou lajnu.
     
    32
    Čvančara opět rozjížděl velmi zajímavou akci, ale zase to byl Vondrášek, který mu zabránil v pokračování. Následně míč stihl dostat na útočnou polovinu svého celku.
     
    31
    Tomáš Čvančara už se málem dostával do jasné tutové šance, ale proti tomuto byl Tomáš Vondrášek, který vše přesně vypočítal a míč dostal mimo nebezpečí.
     
    30
    Asger Sörensen teď zachránil svůj tým před nebezpečím. Odražený míč, který mířil za něj, nakonec odhlavičkoval mimo nebezpečí.
    29. Hybš v tutovce mířil na zadní tyč
     
    29
    Jako bych to zakřikl! Odchovanec Sparty, avšak dnes v dresu Teplic Matěj Hybš, se dostal do velice dobré pozice a z levé strany zakončoval na zadní tyč. Míč nakonec jen těsně minul svatyni Matěje Kováře!
     
    28
    Sparta je na tom zatím velice dobře při hře ve středu zálohy. Tam domácí zatím vůbec nestačí, a proto prozatím nejsou rovnocenným soupeřem.
     
    27
    Již od prvních minut v novém dresu jde vidět, jak si mladý brankář Matěj Kovář věří. Při rychlé protiakci domácích se rychle vysunul na hranici vápna a míč lapil.
     
    26
    Kryštof Daněk se díky svému driblinku dostal s míčem velice rychle do vápna. I když se snažil o penaltu, bylo to marné, jeho choutky rozpoznal Tomáš Vondrášek i rozhodčí Zelinka.
     
    25
    Jan Kuchta teď rozjel solidní akci, ale posléze ji úplně zbrzdil. Jakub Jankto se posléze snažil vše napravit, ale neúspěšně.
     
    24
    Asger Sörensen si teď docela zahrával, když nastřelil nebezpečného útočníka Daniela Filu. Od něj se ale míč pouze odrazil, a proto se do šance nedostal.
     
    23
    Posléze jsme byli svědky i rohového kopu, který nebyl nijak nebezpečný. Do souboje se akorát dostali Jan Mejdr Abdallahem Gninguem a oba to nesli poměrně těžce.
    22. Kučerův přímák srazili hosté na roh
     
    22
    Přímý volný kop zahrával Tomáš Kučera, avšak orazítkoval zeď. Nebýt toho, možná už by se radoval ze vstřelené branky pro svůj celek.
     
    21
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Matěj Kovář).
     
    21
    Abdallah Gningue se dostával do skvělé pozice, čemuž chtěl zabránit Matěj Kovář. Nepovedlo se mu ale trefit míč a místo něj trefil teplického útočníka. S konečnou žlutou kartou může být opravdu rád.
     
    20
    Teď se snažil o zakončení hlavičkou Jan Mejdr, ovšem nebyl v úplně nejlepší pozici, což se mu stalo velice rychle osudné.
     
    19
    Jan Kuchta se snažil rozběhnout k zajímavé akci, ale byl jednoznačně zfaulován Knapíkem. Následovat bude další zajímavý volný kop.
     
    18
    Teď se Tomáš Vondrášek dostával do zajímavé příležitosti, ovšem jeho nápad byl zneškodněn Höjerem. Kapitán domácích se dožadoval rohového kopu, avšak vše bylo marné.
     
    17
    Tepličtí se snaží oklepat z inkasované branky. Svou kombinací ale zatím příliš nepochodili, jelikož hosté brání velice dobře.
    16. Jakub JANKTO - 0:1
     
    16
    Sparta právě vstřelila branku! A z ničeho nic tu máme první branku utkání! Sparťané předvedli velice lehkou a přímočarou akci, po které šel sám na branku JAKUB JANKTO. Ten se s tím nijak nemazal a zakončil přesně na zadní tyč. Filip Mucha neměl nárok 0:1!
     
    15
    Lukáš Sadílek si teď úplně neporozuměl s míčem, jelikož poslal nahrávku úplně mimo své spoluhráče. Akci tak pozastavil a následně úplně ukončil.
     
    14
    Tomáš Čvančara si vypracoval svým únikem velice dobrou šanci, kterou zlepšoval svým centrem na Jakuba Jankta. Ten šel do zakončení agresivně, ale ani to mu pro úspěch nestačilo.
     
    13
    Sparta je teď delší dobu na útočné polovině soupeře. Snaží se o nějakou delší kombinaci, ale zatím to k ničemu nebezpečnému úplně nevede.
    12. Další závar. Zelený po standardce hlavičkoval nad
     
    12
    Casper Höjer našel ze standartní situaci zcela volného Jaroslava Zeleného, který hlavičkoval docela dobře, avšak trochu nepřesně. První lepší šanci nemusel Mucha nijak krýt.
     
    11
    Abdallah Gningue se propracoval až ke stoperům Sparty, ovšem posléze o míč velice jednoduše přišel, což ho může mrzet.
     
    10
    Jaroslav Zelený vyvezl poměrně překvapivě míč až na útočnou polovinu, kde našel Kryštof Daňka. Druhý zmíněný ale narazil do připraveného Tomáše Vondráška.
     
    9
    Jan Mejdr si míč sice zpracoval dobře, avšak jeho nahrávka Jakuba Jankta byla zcela nepřesná a zamířila mimo hrací plochu. Pokračovat budou domácí autovým vhazováním.
    8. Jankto technickou střelou přestřelil
     
    8
    Jakub Jankto se po rychlé protiakci dostal do solidní šance, ale nezakončil úplně nejlépe. Pravačkou zamířil nad brankou Filipa Muchy.
     
    7
    Tento moment si hlavní arbitr Zelinka nezapíše jako ten lepší. Po slušném průniku Abdallaha Gningueho odpískal předešlý faul na Daňka, který rozhodně byl spekulativní.
     
    6
    Rohový kop Sparty byl rozehrán na krátko, což se ukázalo jako klíčové. Domácí vše s klidem ubránili.
     
    5
    Matěj Kovář teď měl trochu více štěstí, než by možná bylo potřeba. Potom, co si s míčem chvíli zahrával, ho napálil do napadajícího Urbance, který nebyl daleko od tutové šance.
     
    4
    Tomáš Kučera rozehrál volný kop za obranu Sparty, avšak Jaroslav Zelený byl pozorný a rychlým sprintem míč získal zpět pod svou moc.
     
    3
    Kryštof Daněk si po autu Jakuba Jankta zpracoval míč a dobře prošel přes hranici vápna, ovšem posléze se vše pokazilo, když jeho pokus zblokoval Vondrášek právě zpět do Daňka. Rozehrávat bude brankář Mucha.
     
    2
    Jan Mejdr se dobře zavěsil do vzduchu, a proto byl faulován. Svůj tým tedy uklidňuje, protože bude následovat volný kop z vlastní poloviny.
     
    1
    Po úvodním výkopu domácích jsme se ihned dočkali zajímavého momentu. Jan Knapík si totiž míč nechal projít mezi nohama a nechybělo mnoho, aby se do šance dostal hostující Tomáš Čvančara.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů nastupují za bujarého potlesku na hrací plochu. Ještě před začátkem bude uveden do síně slávy teplického fotbalu Admir Ljevakovič, bývalý kapitán žlutých.
     
    Ještě jednou vítám všechny příznivce tohoto přenosu. Utkání započne za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), T. Kučera, Knapík – Hybš, Hyčka, Jukl, Trubač, Urbanec – Fila, Gningue.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Křišťan, Žák, Chaloupek, Shejbal, D. Procházka, L. Mareček, S. Dramé.
    Trenér: Jiří Jarošík

    AC Sparta Praha: M. Kovář – Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer – Pavelka (C), Sadílek, Daněk, Jankto – Čvančara, Kuchta.
    Náhradníci: Holec – Karabec, Minčev, Fortelný, Sáček, Panák, Wiesner, Vitík.
    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka – Zaoral.
     
    Sestavy z posledních utkání:

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka (61. Shejbal), T. Kučera, Křišťan (46. Jukl), Urbanec – Trubač (90+5. Kodad) – Gningue (87. S. Dramé), Fila (46. Žák).

    AC Sparta Praha:
    Holec – Mejdr (65. Wiesner), Sörensen, Zelený (46. Panák), Höjer – Daněk, Pavelka (C), Sadílek (46. Fortelný), Jankto (65. Juliš) – Čvančara, Kuchta (76. Karabec).
     
    Poslední vzájemný zápas

    Mužstva se spolu naposledy střetla začátkem dubna a i tehdy to bylo v AGC Aréně. Sparťané si nakonec došli pro pohodlnou výhru. Ve druhém poločase se dvakrát prosadil Tomáš Čvančara a jednou obránce Martin Vitík, čímž se stanovilo konečné skóre 0:3.


    FK Teplice 0:3 AC Sparta Praha I 9.4. 2022

    Karty: ŽK: 53. Mohamed Tijani (TEP) – 75. Höjer (SPA)
     
    AC Sparta Praha

    Už je to dlouho, co se pražský klub v klidu kochal na těch nejvyšších pozicích. V předsezónních predikcích si navíc nevedli vůbec špatně. Jedni z aspirantů na titul, zvučné posily v čele s Janem Kuchtou a nový trenér ze zahraničí, který prosazuje útočný styl fotbalu. Všechno je ale jinak. Hodně tomu napovědělo i vyřazení z pohárové Evropy proti Vikingu, kdy o všem rozhodl Dávid Hancko svou minelou v nastavení druhého poločasu. Prohra s Libercem před vlastním fanoušky taky nikoho neuklidnila, navíc to byl opravdu velice špatný výkon. Rudí ale zabrali a po třech výhrách už byl i kouč Brian Priske mnohem veselejší. V aktuální chvíli ovšem za sebou mají až skoro neuvěřitelné tři remízy, a to ještě s mužstvy jako jsou Bohemians, Jablonec či Zlín. Něco by se mělo změnit. Příjde na řadu výměna dánského lodivoda?

    Koho sledovat?

    Vzhledem k výsledkům bývá přehlížený, avšak patří k těm úplně nejlepším. Ano, debata je o devatenáctiletém Kryštofu Daňkovi, který si zatím vede v kádru Sparty nadprůměrně. Dokáže se Na Stínadlech prosadit? Předpoklady k tomu rozhodně má!

    Poslední tři zápasy:

    AC Sparta Praha 0:0 FC Trinity Zlín
    FK Jablonec 1:1 AC Sparta Praha
    AC Sparta Praha 1:1 Bohemians Praha 1905
     
    FK Teplice

    Zpočátku to opět vypadalo opravdu zle. Nejprve sice remíza s favorizovanou Plzní, avšak poté prohry s Libercem a Bohemians. K tomu ještě prachbídné skóre 3:8 ze tří zápasů. Důležité ale bylo, aby se kádr velice rychle vzpamatoval, což se povedlo. Svěřenci Jiřího Jarošíka totiž zvítězili v Ostravě, kde se jednalo o dost klíčové střetnutí. Velký vděk by si zasloužil Abdallah Gningue, který tehdy svou vítěznou brankou rozhodl o konečném výsledku 2:1. Posléze dělba bodů se Zlínem, těžká porážka se Slavií, poté ovšem vydřený triumf nad Jabloncem. Mužstvo ze Severních Čech se tedy stále motá někde na hranici mezi úspěchem a neúspěchem. Jak to bude vypadat tento rok? Podaří se jim dostat mimo barážové pozice?

    Koho sledovat?

    Už na začátku sezóny se do paměti fanoušků určitě zapsal Jakub Urbanec. Minulý rok se ještě trápil v Prostějově, teď už je ale stabilním členem prvoligového mančaftu. Dokonce je se čtyřmi brankami i nejlepší střelcem. Vsítí nějaký gól i do branky pražské Sparty?

    Poslední tři zápasy:

    FK Teplice 3:2 FK Jablonec
    SK Slavia Praha 6:0 FK Teplice
    FK Teplice 0:0 FC Trinity Zlín
     
    Hezký sobotní podvečer všem fanouškům tuzemského fotbalu. V rámci 8. kola FORTUNA: LIGY se proti sobě představí domácí FK Teplice a hosté AC Sparta Praha. Tímto přenosem Vás provede Adam Sedlák, který všechny vřele zve k jeho sledování.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Adam Sedlák

    Branky: 42. Gningue (Fila), 83. Gningue (Hyčka) – 16. Jankto (Kuchta), 40. Čvančara (Höjer)

    Karty:   64. Jukl (TEP) – 21. M. Kovář (SPA), 76. Jankto (SPA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), T. Kučera, Knapík – Hybš, Hyčka, Jukl (73. S. Dramé), Trubač, Urbanec (73. Shejbal) – Fila (61. Žák), Gningue (90+2. Kodad).
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, Chaloupek, D. Procházka, L. Mareček.

    Trenér: Jiří Jarošík

    AC Sparta Praha: M. Kovář – Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer – Pavelka (C), Sadílek, Daněk, Jankto (76. Karabec) – Čvančara, Kuchta (68. Wiesner).
    Náhradníci: Holec – Minčev, Fortelný, Sáček, Panák, Vitík.

    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Caletka – Zaoral

    Diváci: 10 555
    thejrc.org