Rayo Vallecano – Valencia 2:1 (kon.) | Espanyol – Sevilla 2:3 (kon.) | Cádiz – Barcelona 0:4 (kon.)
Atlético – Celta Vigo 4:1 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
2:1 (1:0)
Valencia CF
Sobota 10.09.2022, 14:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 22:11. (16:00:03)
     
    Hlavní rozhodčí nakonec nastavil téměř osm minut, ty již však uplynuly a zápas končí. Vallecano se může radovat z vítězství 2:1 nad Valencií.

    Zápas odstartoval pořádně zostra. Již v šesté minutě rozehrával standardní situaci z levé strany domácí kapitán Óscar Trejo. Prudkým přízemním pasem našel na první tyči Isu Palazóna, který umístil míč do sítě a poslal domácí do vedení. Zhruba o deset minut později to mohlo být o dva zásahy, ale Giorgi Mamardašvili předvedl hned tři parádní zákroky v řadě a nepustil míč do branky.

    Záhy po změně stran přišel klíčový gól. Po rohovém kopu si srazil míč do vlastní branky Nico González. Valencia se snažila o snížení dlouhé minuty, ale to přišla až v samotném závěru. Ve čtvrté minutě nastavení uklidil míč do sítě Mouctar Diakhaby.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Valencia se snaží již v sedmé minutě nastavení o vyrovnání. Zpoza postranní lajny vhodil míč do hry Lato, ale obrana Vallecana byla nyní zformována.
     
    90+5
    Correia úplně zbytečně u rohového praporku trefil do obličeje Cisse a okamžitě vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+4
    Valencia právě vstřelila branku!
    Valencia přece jen snižuje ztrátu! Parádní centr na zadní tyči našel zcela osamoceného MOUCTARA DIAKHABYHO, který z bezprostřendí blízkosti prostřelil bezmocného gólmana Vallecana.
     
    90+4
    Až příliš agresivně napadal rozehrávku hostujícího celku střídající José Pozo. Po odpískaném faulu znovu domácí ušetřili další sekundy.
     
    90+2
    Valencia se pokusila vykřesat naději. Prudký Musahův centr si však stáhl do rukavic domácí gólman Dimitrievski.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
     
    90
    V samotném závěru mohli domácí ještě přidat definitivní pojistku. Z hranice vápna však neprostřelil obránce před sebou Randy Nteka.
     
    89
    Na levé postranní lajně mířil do útoku Álvaro García. Po přihrávce od Cisse mířil do souboje s Latem a právě od domácího záložníka se odrazil míč do autu.
     
    88
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází José Angel Pozo.
     
    87
    Po srážce u postranní lajny musel být ošetřován domácí záložník Óscar Valentín. Vallecano i v deseti dokázalo držet balon na útočné polovině.
     
    85
    Výtečný zákrok předvedl u své tyče Dimitrievski. Lino posouval míč nebezpečně z levé strany do vápna, ale domácí gólman zachytil přihrávku před Kluivertem.
     
    84
    Při snaze obejít napadajícího Valentína byl Correia podražen. Valencia mohla rozehrávat z klidové pozice, ale u balonu se příliš dlouho nezdržela.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Vallecano stále na domácí půdě střeží dvoubrankové vedení nad Valencií.
     
    82
    Už se zdálo, že García ještě udrží míč na hrací ploše, ale po přechodu do pokutového území mu balon utekl za koncovou čáru.
     
    80
    Giorgi Mamardašvili musel po delší době zasahovat. Střelu Nteky však dokázal vyrazit před sebe a poté balon lehce zalehl.
     
    79
    Domácí i nadále drží balon v bezpečně vzdálenosti od vlastní branky. Nyní navíc mířil do útoku střídající Bébé, ale po pádu na trávník faul pískán nebyl.

    Vít Schück

    Branky: 6. Palazón (Trejo), 53. N. González (vla.) – 90+4. Diakhaby (Almeida)

    Karty:   23. Balliu (VLL), 37. Palazón (VLL), 63. Dimitrievski (VLL), 64. Comesaña (VLL), 71. Trejo (VLL) – 68. Musah (VAL), 90+5. Correia (VAL)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 22:11.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, García X – Palazón (76. Bébé), Valentín (88. J. Pozo), Comesaña (70. Ciss), García VI – Camello (69. Falcao), Trejo (C) (77. Nteka).
    Náhradníci: Morro – López III, Chavarria, Ma. Suárez, Saveljich, M. Hernández, Mumin.

    Trenér: Andoni Iraola

    Valencia CF: Mamardašvili – Correia, Paulista, Diakhaby, Gayá I (C) (64. Lato) – Musah, Guillamón (78. Almeida), N. González (56. André) – Castillejo, Duro (65. Kluivert), Lino.
    Náhradníci: Rivero, Bernard Sánchez – Cömert, Foulquier, Mosquera, F. Pérez, J. Vázquez, Özkacar.

    Trenér: Gennaro Gattuso

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org