Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
ZSC Lions
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Fehérvár AV19
Sobota 10.09.2022, 14:30 • Kunsteisbahn im Chreis, Curych • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Fehérvár má oproti svému dnešnímu soupeři úplně jiné starosti. Svěřenci trenéra Kevina Constantineho zatím čekají nejenom na své první vítězství v Lize mistrů, ale zejména také na první získané body. Maďarský celek v domácích zápasech nestačil na svého dnešního soupeře v domácím prostředí poměrem 1:7. V dalším utkání mohl pomýšlet na bodový zisk proti Rögle, kterému dlouho odolával, ale nakonec prohrál těsně 1:2. Ve třetím utkání posléze podlehl švédskému soupeři na jeho ledě 1:7.
     
    Curych prožívá zatím povedený ročník Ligy mistrů, když z devíti možných bodů získal hned sedm. Švýcarský celek si na úvod nové sezony poradil ve Fehérváru 7:1, následně sice ztratil dva body za prohru 1:2 v prodloužení na ledě Katowic, ale svou chuť si spravil v domácí odvetě. Katowice tentokrát na svého soupeře nestačily a curyšští hráči si po výhře 5:1 připsali další důležité body do tabulky.
     
    Krásný sobotní den u sledování pokračování hokejové Ligy mistrů. Dnes jsou na programu další ostré zápasy a my se společně zaměříme na utkání mezi domácím Curychem a maďarským Fehérvárem. Další bitva v základní skupině D startuje přesně ve 14.30 hodin, buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    ZSC Lions: Hrubec (Waeber) – Lehtonen, Weber, Marti, Kukan, Geering, P. Baltisberger, Sopa, Guebey – Andrighetto, Roe, Sigrist – Texier, Wallmark, Bodenmann – Bachofner, Lammikko, Ch. Baltisberger – Riedi, Diem, Truog.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Fehérvár AV19: D. Horvath (Roy) – M. Horvath, Nilsson, Fournier, O´Brien, Betker, Szabo – Newell, Sarauer, Kuralt – Erdely, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Dobmayer, Nemeth, Magosi.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Ofner, Stolc – Schlegel, Gnemmi.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům příjemné a ničím nerušené sobotní odpoledne u sledování hokejové Ligy mistrů. Utkání mezi Curychem a Fehérvárem startuje ve 14.30 hodin a vy si můžete mezitím přečíst sestavy obou celků. Dobře se bavte.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí hokejisté nahodili kotouč do útočného pásma, kde byl však v rohu kluziště první obránce Nilsson, který vrací hru zpátky do středního pásma.
     
    00:48
    Kuralt nabil na modré čáře O´Brienovi, který okamžitě vypálil. Prudká rána hostujícího obránce byla velmi nadějná, ale Hrubec zasáhl.
     
    01:16
    Horvath má za sebou první kontakt s kotoučem. Jeden z domácích hráčů vyslal svižnou střelu zápěstím z levého kruhu pro vhazování, která nebyla úspěšná.
     
    01:22
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl hostující obránce Daniel Szabo (FEH), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    02:18
    Minuta z početní výhody je fuč a domácí hokejisté se zatím nedokáží prokombinovat do nějaké výraznější gólové příležitosti. Horvath zatím odolává.
     
    02:29
    Lions právě vstřelili branku! Právě jsem to zakřikl, domácí hráči se posléze přeci jen dostávají do vedení. LUCAS WALLMARK vypustil z hokejky přesnou střelu od modré čáry a prostřelil Horvatha. Dobrou práci odvedl také clonící útočník Lammikko. Asistence: Alexandre Texier, Mikko Lehtonen.
    02:29 Lucas WALLMARK - 1:0
     
    03:41
    Hosté se chtějí rychle vzpamatovat a zkouší proniknout do útočného pásma. Tam jsou však připravení pouze domácí hokejisté, kteří odráží soupeřův atak.
     
    04:09
    Newellova formace chtěla vyšťourat kotouč u levé tyčky domácí branky, což se však hostům nepodařilo. O pár vteřin později je hra znovu přerušena.
     
    04:29
    Další nebezpečná situace před hostujícím brankovištěm. Garrett Roe ohrozil gólmana bekhendovým pokusem, Horvath zasáhl.
     
    04:51
    Jeden z hostujících obránců musel rychle spěchat zpátky do obranného pásma, aby nedovolil napadajícímu útočníkovi pokračovat v jeho útočné akci.
     
    05:47
    Csanad Erdely pokračoval v útočné akci středem kluziště, ale poslední obránce domácích včas zasáhl svou hokejkou a nedovolil jakékoliv komplikace.
     
    06:30
    Livio Truog hledal ve středním pásmu své spoluhráče, ale přihrávka domácího útočníka nebyla příliš přesná. Hosté mají kotouč na svých hokejkách.
     
    06:40
    Velké šance hostí. Nejprve střílel nepřesně Newell a posléze nezužitkoval rychlou přihrávku zpoza branky Slovinec Kuralt. Škoda pro hosty.
     
    07:14
    Curych se po komerční přestávce usadil v útočném pásmu a Bodenmann kombinoval se svými spoluhráči. Ti se však k pořádnému zakončení ani nedostali.
     
    07:50
    Jeden z domácích hokejistů udržel kotouč na své hokejce a hledal najeté spoluhráče z druhé vlny. Tam ovšem nikdo v modrém dresu nebyl. Hra pokračuje.
     
    08:18
    Sven Andrighetto našel svého kolegu z útočné formace v hloubi pásma a Horvath se přitiskl k levé tyčce. Hra je na chvíli přerušena.
     
    08:54
    Milan Horvath bojoval o kotouč, ale domácí drží puk. Andrighetto nabil na modrou čáru svému spoluhráči a prudká rána šla těsně mimo horní růžek branky.
     
    09:51
    Alexandre Texier vyvezl kotouč do středního pásma, ale domácí hokejisté jsou zatím velmi aktivní a nedovolují svému dnešnímu soupeři příliš útoku.
     
    10:28
    Gleason Fournier se vrátil do obranného pásma a rychle obrátil hru na druhou stranu kluziště. V osobním souboji u mantinelu byli ovšem domácí úspěšnější.
     
    11:08
    Yannick Weber kombinoval společně se svým spoluhráčem v obranném pásmu a dopřál útočníkům dostřídat. Domácí hokejisté mají hru pod kontrolou.
     
    11:36
    Vertes obdržel přesnou přihrávku do tandemu, odkud se pokusil rychle vypálit. Rána hostujícího útočníka byla však nepřesná.
     
    12:01
    Elitní formace domácích nemohla pokračovat v útočném tažení na soupeřovu branku, když kotouč zřejmě skončil až v ochranné síti. Následuje komerční přestávka.
     
    12:15
    Po vhazování v útočném pásmu domácích se hosté dostali na chvíli ke kotouči, ale díky dobré práci napadajících útočníků se Curych ještě udržel před Horvathem.
     
    12:31
    Justin Sigrist zřejmě rychle přejel do útočného pásma a domácí nemohli pokračovat v akci. Rozhodčí píská postavení mimo hru domácího týmu.
     
    12:48
    Kuralt se natahoval hokejkou po kotouči, ale nebyl úspěšný. Brankář Šimon Hrubec (ZSC) posléze vyhodil puk ven a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    13:37
    Téměř minuta z přesilové hry hostů je pryč a Hrubec se svou obranou zatím nemusel řešit vážnější situaci ve svém brankovišti. Kotouč letí až k Horvathovi.
     
    14:18
    Nepřesná přihrávka na Findlaye nepřinesla pro hostující celek žádné nebezpečí, ale domácí hokejisté se brání ve velké pohodě. Hra pokračuje dál.
     
    15:05
    Bodenmann, jenž odpykával trest za Hrubce, už krouží znovu po ledové ploše, hosté svou první přesilovou hru v utkání nevyužili. Curych nadále drží vedení.
     
    15:31
    Hosté však dostanou druhou příležitost na skórování. Na trestnou lavici totiž usedl domácí útočník Alexandre Texier (ZSC), jenž obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    15:50
    Hosté nemohli zavítat do útočného pásma, jelikož sudí signalizoval postavení mimo hru. Fehérvár se nakonec vystavil do ofsajdu a hra je přerušena.
     
    16:28
    Patrick Newell přihrál za sebe v obranném pásmu na svého obránce a hosté založili novou útočnou akci. Švýcarská obrana je ovšem zatím velmi pozorná.
     
    17:18
    Erdely hledal na útočné modré čáře Findlaye, nicméně druhý jmenovaný i přes zablokovanou přihrávku kotouč nezpracoval. Přesilová hra se krátí.
     
    17:40
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, hosté svou další přesilovku nevyužili. Mezitím oba celky posílají do boje čerstvé síly ze střídačky.
     
    18:25
    Dobrá možnost! Zřejmě Newell střílel téměř z nulového úhlu, ale i tak jeho rána vypadala nadějně. Kotouč nakonec končí mimo branku.
     
    18:55
    Probíhá poslední minuta první třetiny. Hostující útočník Brett Findlay vyfasoval od rozhodčích napomenutí a vhazování se bude ještě opakovat.
     
    19:20
    Pozor ještě na druhé straně. Na trestnou lavici odjíždí velmi naštvaně útočník Garrett Roe (ZSC), jenž dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    19:37
    Hosté však ztratili útočné pásmo a Horvath ještě musel řešit svižné nahození od mantinelu. Domácí hokejisté se podobně jako před chvílí brání velmi úspěšně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je za námi a viděli jsme jednu branku. Tu obstaral v prvních minutách Lucas Wallmark, který otevřel skóre utkání. Švédský útočník vyslal přesnou střelu od modré čáry, která zapadla do hostující branky. Curych měl následně několik dalších příležitostí, které však nevyužil.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:20 hodin.
     
    Hráči jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina startuje za několik okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Alexander Petan zavítal do útočného pásma a hosté ještě dohrávají svou přesilovou hru z konce prvního dějství. Hrubec musí být znovu připraven.
     
    20:28
    Henrik Nilsson nahazoval kotouč na domácí branku a kotouč zřejmě skončil zablokovaná až v ochranné síti za domácí svatyní. Hra je opět přerušena.
     
    20:36
    Bude se vylučovat. Na ledové ploše zůstal chvíli ležet obránce Weber a Andrew Sarauer (FEH) vyfasoval hned čtyři minuty za hru vysokou holí!
     
    20:50
    Bartalis najížděl do útočného pásma, kde se však kotouče nedočkal a domácí hokejisté rychle obrátili hru na druhou stranu kluziště. Horvath nemusel zasahovat.
     
    21:20
    V tento okamžik jsou domácí kompletní a viděli jsme další šanci! Andrighetto našel v přečíslení Sigrista, jehož ránu zastavil Horvath.
     
    21:54
    Domácí hokejisté pořádně zatápějí svému soupeři v jeho obranném pásmu, ale hosté mohou poděkovat svému brankáři, který nadále drží svůj celek ve hře o body.
     
    21:55
    Horvath si ještě upravil svou výstroj a nyní můžeme pokračovat ve hře. Vhazovat se bude po levé ruce hostujícího brankáře ve službách Fehérváru.
     
    22:28
    Kombinace na jeden dotyk byla velmi nadějná, ale jeden z domácích hráčů nasměroval kotouč před brankou mimo tři tyče.
     
    22:53
    Tohle je obrovský tlak domácího týmu! Texier střílel z dobré pozice na levém kruhu pro vhazování a Horvath zastavil nebezpečnou ránu domácího útočníka.
     
    23:05
    Snad tři nebo čtyři střely dokázal brankář Horvath zkrotit na své výstroji a vzápětí poslal kotouč do bezpečí. Teď se však po jeho zákroku hra přerušila.
     
    23:37
    Garrett Roe tvrdě vypálil od modré čáry, ale do dráhy kotouče se vložil svým tělem jeden z bránících hráčů. Střela skončila zablokovaná a hosté se osvobozují.
     
    24:15
    Horvath dnes zatím chytá v opravdu skvělé formě a hosté zatím díky němu ztrácejí v utkání pouze jednu branku. Další úspěšný zákrok hostujícího brankáře.
     
    24:36
    Alexandre Texier pronikal do útočného pásma, kde však dlouho nezůstal, jelikož hosté byli ve svém obranném pásmu úspěšnější a obrací hru k Hrubcovi.
     
    24:44
    Hosté přečkali své oslabení a hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se bude vhazovat po pravé ruce českého brankáře Šimona Hrubce.
     
    25:24
    Milan Horvath spolupracoval se svými spoluhráči v obranném pásmu a hosté se nakonec dostali až s kotoučem na druhou stranu kluziště k Hrubcovi.
     
    26:03
    Vypadalo to, že jeden z hostujících hráčů byl v dobré střelecké pozici podražen, ale rozhodčí zůstává v klidu. Hra pokračuje dál.
     
    26:27
    Rikard Gröborg o komerční přestávce hlasitě doslova pumpuje své pokyny do svých svěřenců, kteří se ve druhé třetině zatím trápí ve své koncovce.
     
    26:41
    Juho Lammikko uspěl na vhazování v obranném pásmu a domácí hokejisté se bleskově přesunuli na opačný konec kluziště. Nakonec se píská zakázané uvolnění.
     
    26:48
    Na ledě je formace s obráncem Philem Baltisbergerem, která se na chvíli udržela před brankářem Horvathem. Ten však nakonec nemusel zasahovat.
     
    26:51
    Newell rychle obrátil hru společně se svými spoluhráči na druhou stranu kluziště, ale velmi prudká rána na domácí branku byla nepřesná.
     
    27:45
    Lammikko pouze nahodil kotouč do hloubi útočného pásma a jeden z domácích borců se ještě pokoušel vybojovat puk na svou hokejku. Neúspěšně.
     
    28:28
    Hostující obránci byli u vyhozeného kotouče v obranném pásmu jako první, což znamená jediné. Zakázané uvolnění domácího celku vrátí hru před Hrubce.
     
    28:54
    Brett Findlay předal kotouč svému spoluhráči do tandemu, kde však hosté nebyli úspěšní a domácí hokejisté si vzali ztracený puk zpátky na své hokejky.
     
    29:33
    Roe hledal svou zadovkou spoluhráče na levém kruhu pro vhazování a rána Kukana od modré čáry byla nepřesná. Horvath byl znovu pro jistotu připravený.
     
    30:08
    Hosté s vypětím všech sil vyhodili kotouč alespoň do středního pásma, ale domácí se rychle vrátili zpátky do útočné zóny. Tam však brankáře Horvatha neohrozili.
     
    30:46
    Urputný souboj v rohu kluziště, kde snad bylo zapojených pět až šest hráčů, zvládli lépe domácí, kteří se však do střelecké pozice nedostali.
     
    31:39
    Patrick Geering vyslal nebezpečnou ránu z pravého kruhu pro vhazování a Horvath si i přes zakrytý výhled našel dobrou pozici, ze které kotouč poslal do bezpečí.
     
    32:24
    Newell nebezpečně napadal domácí rozehrávku v útočném pásmu, ale curyšští hokejisté se přeci jen dostali až na druhou stranu kluziště k Horvathovi.
     
    33:18
    Hraje se velmi svižně, rozhodčí téměř nepřerušují. Mezitím domácí hokejisté prostřídali své síly během pobytu v útočném pásmu, kde však Horvatha neohrozili.
     
    33:34
    Teď však domácí hráči nezvládli svůj přechod do útočného pásma, čehož si sudí okamžitě všimli a pískají postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    33:34
    Roe vyfasoval od rozhodčích napomenutí na vhazování, které se bude opakovat. Teď vypadá vše v pořádku, můžeme znovu pokračovat ve hře.
     
    34:13
    Patrick Newell napadal domácí rozehrávku, ale i přesto se domácí nakonec dostali do útočného pásma. Horvath ještě raději zkontroloval puk svým pohledem.
     
    34:32
    Pozor! Domácí vsítili branku, ale sudí zřejmě zkoumá, zda se nejednalo o nedovolené bránění brankáři. Na konečný verdikt si musíme počkat.
    34:32 Neuznaný gól
     
    34:32
    Stále nemáme jasno. Jeden z domácích hráčů šťouchl do kotouče, který se dokutálel až za branku, ale ještě předtím proběhl kontakt s brankářem Horvathem.
     
    34:32
    Gól neplatí! Brankář Horvath nemohl být stoprocentně připraven na chytání v modrém půlkruhu, proto skóre zůstává neměnné. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    35:13
    Domácí však ze svého tlaku nepolevují, naopak. Horvath musel být znovu připravený na svém místě, když na něj letěla nepříjemná střela od modré čáry.
     
    35:41
    Anže Kuralt rychle spěchal za kotoučem do útočného pásma, kde vybojoval puk pro svůj tým, ale domácí obránci byli připravení a veškeré nebezpečí zažehnali.
     
    36:01
    Istvan Bartalis vyfasoval napomenutí od rozhodčího na vhazování a hostující centr posléze prohrál buly se svým protějškem. Hra pokračuje dál.
     
    36:12
    Dobrá šance pro domácí celek! Wallmark střílel z levého kruhu pro vhazování, ale Horvath našel puk ve své výstroji.
     
    36:31
    Natan Vertes kličkoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, ale hostující útočník nakonec nemohl pokračovat ve své akci. Píská se postavení mimo hru.
     
    36:50
    Magosi spolu se svou útočnou formací neuspěli v pásmu u Hrubce a domácí hokejisté zase rychle obrátili hru na druhou stranu kluziště k Horvathovi.
     
    37:13
    Teď měli hosté znovu na mále! Obránce Baltisberger nahodil puk do brankoviště a Horvath i se štěstím celou situaci ustál.
     
    37:45
    Sven Andrighetto vzal zodpovědnost na sebe a vyslal nebezpečnou střelu z pravé strany kluziště. Střela domácího útočníka skončila zřejmě zablokovaná.
     
    38:09
    Horvath přikryl kotouč pod svou lapačku a přerušil další divokou pasáž hry. Následovat bude vhazování po pravé ruce hostujícího gólmana ve službách Fehérváru.
     
    38:24
    Terbocs se protáhl s kotoučem na hokejce do útočného pásma a jeho střelu Hrubec zastavil svými betony. Další povedený zákrok domácího brankáře.
     
    39:07
    Fehérvár právě vstřelil branku! Těžká rána pro domácí celek. ANŽE KURALT si najel do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a nikým nehlídaný neomylně poslal kotouč do domácí branky. Hosté tak krátce před koncem druhé třetiny vyrovnávají. Asistence: Patrick Newell, Andrew Sarauer.
    39:07 KURALT - 1:1
     
    39:07
    Domácí trenér Gröborg ještě něco reklamuje u rozhodčího, ale gól byl v rámci regulí. Sudí za chvíli bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    39:57
    Domácí hokejisté se nechtějí spokojit s nerozhodným stavem a ještě do konce druhé třetiny chtějí skórovat. Horvath zneškodnil dalekonosnou střelu z dálky.
     
    39:59
    Poslední vteřinka z druhé třetiny, vhazovat se bude v útočném pásmu domácího celku. Fehérvár senzačně drží na ledě soupeře nadějné remízové skóre.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je úspěšně za námi. Curych byl po většinu aktivnější, ale brankář Horvath za pomoci svých obránců všechny situace ustál. Když už to vypadalo, že půjdeme do kabin za stejného stavu jako po první třetině, udeřili hosté. Anže Kuralt nedal Hrubcovi šanci zasáhnout a vyrovnal skóre utkání.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:20 hodin.
     
    Hráči se vrátili ze svých kabin zpátky na ledovou plochu, třetí třetina může odstartovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí hokejisté vstoupili do třetí třetiny jako vítr a brankář Horvath musel likvidovat další ránu! Roe vypálil z pravé strany, skóre se nemění.
     
    40:34
    Domácí hokejisté si vzali kotouč zpátky na své hokejky a zamířili do útočného pásma. Střela Webera znovu z pravé strany Horvatha nevystrašila.
     
    40:47
    Bude se vylučovat, a to z hostujících řad. Na trestnou lavici odjel útočník Brett Findlay (FEH), který vyfasoval menší dvouminutový trest za podrážení.
     
    41:15
    Švýcarský celek se zatím nemůže na delší časový úsek usadit napevno v útočném pásmu, hosté zatím brání pozorně, i když to ještě nebudou mít jednoduché.
     
    41:46
    Nepříjemné chvíle pro hosty! Henrik Nilsson (FEH) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího protihráče. Domácí hrají přesilovku pět na tři.
     
    42:12
    Kukan kombinoval s Andrighettem na pravém kruhu a druhý jmenovaný střílel pouze do hostujícího brankáře. Krušné chvíle pro hosty pokračují.
     
    42:49
    Andrighetto se přiblížil s kotoučem na hokejce až k brance, ale rána domácího útočníka zřejmě skončila zablokovaná.
     
    43:22
    Hrubec na druhé straně musel zasahovat! Patrick Newell se protlačil před posledního obránce a následně zaměstnal Hrubcovu lapačku. Hra je přerušena.
     
    43:50
    Hosté jsou kompletní! Simon Bodenmann se ještě pokoušel vyšťourat kotouč u branky hostí, ale domácí útočník nakonec nebyl úspěšný.
     
    44:10
    A pozor, máme tu znovu vstřelenou branku domácího celku a sudí opět jedou k videu! Na konečný verdikt si tedy musíme počkat.
     
    44:10
    V brankovišti pracoval útočník Wallmark i Bodenmann, to je jasné. Zda však bránili brankáři Horvathovi v chytání, to je otázka.
     
    44:10
    Lions právě vstřelili branku! Nebránili, domácí hokejisté nyní už určitě jdou do vedení! LUCAS WALLMARK zřejmě vyšťoural kotouč někde pod betonem Horvatha a puk si nakonec našel cestu až do branky. Bez asistence.
    44:10 Lucas WALLMARK - 2:1
     
    44:54
    Gleason Fournier si sebral kotouč v obranném pásmu a založil rychlou útočnou protiakci. Hosté však na druhé straně kluziště nebyli příliš úspěšní.
     
    45:40
    Alexander Petan napadal domácí rozehrávku v útočném pásmu, kde se však hosté ke kotouči nedostali a naopak Horvath musel být znovu v pohotovosti.
     
    46:20
    Druhá formace hostí byla zatažena ve svém obranném pásmu a domácí hokejisté zůstali usazeni před Horvathem. Ten však tentokrát nemusel zasahovat.
     
    47:10
    Čas rychle utíká, domácí hokejisté nemají dost a chtějí si skóre pojistit. Horvath však se svými spoluhráči odolal a nedovolil další komplikace ve svém brankovišti.
     
    47:20
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu domácího celku, který se dlouhou dobu neudržel před hostujícím brankářem Horvathem.
     
    47:50
    Kristof Nemeth číhal na případnou přihrávku od svého spoluhráče od mantinelu, které se sice nedočkal, ale o pár okamžiků později musel Hrubec zakročit.
     
    48:08
    Justin Sigrist rychle zavezl kotouč do útočného pásma a Horvath musel řešit nebezpečnou ránu od modré čáry v podání jednoho z domácích obránců.
     
    48:40
    Brett Findlay nepřebruslil posledního domácího obránce, což znamená jediné. Po zakázaném uvolnění se hra přesune zpátky před brankáře Horvatha.
     
    48:57
    O´Brien udělal v obranném pásmu za svou brankou pár kroků a předal kotouč svým spoluhráčům. Domácí hráči však vrátili hru zpátky k Horvathovi.
     
    49:13
    Hostující brankář se opravdu nenudí. Horvath zneškodnil nepříjemnou ránu z hranice kruhu pro vhazování a raději přerušil hru. Následovat bude další vhazování.
     
    49:52
    Fournier se svým parťákem v obraně museli rychle couvat, ale domácí se přeci jen dostali až do zakončení. Bodenmannovu ránu zastavil připravený Horvath.
     
    50:07
    Lions právě vstřelili branku! Tohle už vypadá pro domácí celek nadějně. JEROME BACHOFNER číhal na případnou dorážku v brankovišti, což se mu posléze vyplatilo, jelikož brankář Horvath neudržel kotouč ve své výstroji. Curych jde tedy do dvoubrankového vedení, které bude soupeř z Maďarska už jen těžko dohánět. Asistence: Yannick Weber.
    50:07 BACHOFNER - 3:1
     
    51:08
    Fournier podržel kotouč v obranném pásmu pro své spoluhráče a hosté se dostali až na druhou stranu kluziště. Tam však dlouho nezůstali, hra pokračuje dál.
     
    51:39
    Fehérvár okupoval útočnou zónu a Petan servíroval puk svému spoluhráčovi před soupeřovu branku. Tam však byli připravení pouze domácí hráči.
     
    52:28
    Dominik Dobmayer marně stíhal domácího hráče v rohu kluziště, nicméně hosté se posléze přeci jen dostali na kotouč a vyvezli ho do neutrální zóny.
     
    53:09
    Třetí třetina se blíží do svého konce. Před několika okamžiky měl ještě velkou šanci Findlay, který však nastřelil jen Hrubce. Následuje komerční přestávka.
     
    53:24
    Horvath zastavil letící kotouč na svou branku a zpracoval jej pro své spoluhráče. Ti následně zavítali do útočného pásma, kde zaměstnali Hrubce.
     
    53:24
    Pozor! Fehérvár už nyní zkouší hru bez brankáře. Za malou chvíli bude následovat vhazování v útočném pásmu po levé ruce Šimona Hrubce.
     
    53:49
    Henrik Nilsson se musel vrátit zpátky pro kotouč do obranného pásma, aby hosté mohli založit pořádnou akci zpoza vlastního pásma. To se jim ovšem nedaří.
     
    54:18
    Balint Magosi posunul kotouč zadovkou na svého spoluhráče, který se však do střelecké pozice už nedostal. Hosté však ještě pokračují ve svém tlaku.
     
    54:51
    Lions právě vstřelili branku! Je zřejmě definitivně rozhodnuto! SVEN ANDRIGHETTO se dostal do útočného pásma a jelikož byl ještě faulován, sudí ponechal výhodu a domácí útočník bez větších obtíží poslal puk do opuštěné branky. Bez asistence.
    54:51 Sven ANDRIGHETTO - 4:1
     
    55:30
    Utkání se spíše už jen dohrává. Domácí hokejisté mají puk na svých hokejkách a kontrolují hru. Mezitím se hosté ještě brání zuby nehty v obranné zóně.
     
    56:15
    Andrew Sarauer se chtěl vyhnout jednomu ze svých protihráčů na útočné modré čáře, což se mu ovšem nepodařilo. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    56:48
    Horvath musel být v pozoru. Jeden z domácích borců byl zaparkovaný před soupeřovou svatyní, ale neuspěl. Škoda pro domácí tým.
     
    57:19
    Juho Lammikko kombinoval poté se svým obráncem na modré čáře, ale domácí hokejisté se už k pořádné střele v útočném pásmu nedostali. Hra pokračuje dál.
     
    57:50
    Jeden z hráčů v bílém dresu se neprokličkoval s kotoučem na hokejce do dobré střelecké pozice a domácí hokejisté v klidu obrátili hru na druhou stranu kluziště.
     
    58:40
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Livio Truog ještě dorážel kotouč za Horvatha, ale hostující brankář podržel svůj celek a nedovolil soupeři pátou branku.
     
    58:54
    Bartalis se svými spoluhráči zavítali do útočného pásma, kde se však dlouho neohřáli a domácí hokejisté si bez větších problémů berou puk zpět.
     
    59:35
    Poslední vteřinky z dnešního zápasu. Erdely nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče v útočném pásmu a pozor, hosté to zkouší znovu bez gólmana!
     
    59:46
    Lions právě vstřelili branku! Švýcarští hokejisté bez problémů odebrali kotouč svému soupeři a ALEXANDRE TEXIER svou střelou z osy kluziště zamířil do prázdné branky. Domácí hokejisté nakonec vyhrají větším rozdílem, než se zřejmě čekalo. Asistence: Lucas Wallmark.
    59:46 Alexandre TEXIER - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, Šimon Hrubec sklízí gratulace od svých spoluhráčů. Curych si nakonec poradil s Fehérvárem 5:1, byť to chvílemi vypadalo, že máme zaděláno na pořádné drama. Vše ale rozhodl gól Lucase Wallmarka v průběhu třetí třetiny, který uklidnil domácí celek. Ten se v utkání prosadil celkem pětkrát a dokráčel pro veledůležité tři body v boji o postup do play off. Fehérvár zůstává v tabulce skupiny D bez bodů a šance na postup už definitivně ztratil.
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, já se s vámi prozatím loučím a budu se těšit u zápasu mezi Tapparou Tampere a Rapperwilem, který startuje přesně v 18.00 hodin. Nic si tedy na dnešní večer neplánujte, čeká nás další zajímavá bitva. Do té doby na počtenou! (17:04:21)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 3. Wallmark (Texier, Lehtonen), 45. Wallmark, 51. Bachofner (Weber), 55. Andrighetto, 60. Texier (Wallmark) – 40. Kuralt (Newell, Sarauer)


    ZSC Lions: Hrubec (Waeber) – Lehtonen, Weber, Marti, Kukan, Geering, P. Baltisberger, Sopa, Guebey – Andrighetto, Roe, Sigrist – Texier, Wallmark, Bodenmann – Bachofner, Lammikko, Ch. Baltisberger – Riedi, Diem, Truog.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Fehérvár AV19: D. Horvath (Roy) – M. Horvath, Nilsson, Fournier, O´Brien, Betker, Szabo – Newell, Sarauer, Kuralt – Erderly, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Dobmayer, Nemeth, Magosi.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Ofner, Stolc – Schlegel, Gnemmi
    thejrc.org