Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
ZSC Lions
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Fehérvár AV19
Sobota 10.09.2022, 14:30 • Kunsteisbahn im Chreis, Curych • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:46 Alexandre TEXIER - 5:1
     
    59:46
    Lions právě vstřelili branku! Švýcarští hokejisté bez problémů odebrali kotouč svému soupeři a ALEXANDRE TEXIER svou střelou z osy kluziště zamířil do prázdné branky. Domácí hokejisté nakonec vyhrají větším rozdílem, než se zřejmě čekalo. Asistence: Lucas Wallmark.
     
    56:48
    Horvath musel být v pozoru. Jeden z domácích borců byl zaparkovaný před soupeřovou svatyní, ale neuspěl. Škoda pro domácí tým.
    54:51 Sven ANDRIGHETTO - 4:1
     
    54:51
    Lions právě vstřelili branku! Je zřejmě definitivně rozhodnuto! SVEN ANDRIGHETTO se dostal do útočného pásma a jelikož byl ještě faulován, sudí ponechal výhodu a domácí útočník bez větších obtíží poslal puk do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    53:24
    Pozor! Fehérvár už nyní zkouší hru bez brankáře. Za malou chvíli bude následovat vhazování v útočném pásmu po levé ruce Šimona Hrubce.
    50:07 BACHOFNER - 3:1
     
    50:07
    Lions právě vstřelili branku! Tohle už vypadá pro domácí celek nadějně. JEROME BACHOFNER číhal na případnou dorážku v brankovišti, což se mu posléze vyplatilo, jelikož brankář Horvath neudržel kotouč ve své výstroji. Curych jde tedy do dvoubrankového vedení, které bude soupeř z Maďarska už jen těžko dohánět. Asistence: Yannick Weber.
    44:10 Lucas WALLMARK - 2:1
     
    44:10
    Lions právě vstřelili branku! Nebránili, domácí hokejisté nyní už určitě jdou do vedení! LUCAS WALLMARK zřejmě vyšťoural kotouč někde pod betonem Horvatha a puk si nakonec našel cestu až do branky. Bez asistence.
     
    44:10
    V brankovišti pracoval útočník Wallmark i Bodenmann, to je jasné. Zda však bránili brankáři Horvathovi v chytání, to je otázka.
     
    44:10
    A pozor, máme tu znovu vstřelenou branku domácího celku a sudí opět jedou k videu! Na konečný verdikt si tedy musíme počkat.
     
    43:50
    Hosté jsou kompletní! Simon Bodenmann se ještě pokoušel vyšťourat kotouč u branky hostí, ale domácí útočník nakonec nebyl úspěšný.
     
    42:49
    Andrighetto se přiblížil s kotoučem na hokejce až k brance, ale rána domácího útočníka zřejmě skončila zablokovaná.
     
    41:46
    Nepříjemné chvíle pro hosty! Henrik Nilsson (FEH) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího protihráče. Domácí hrají přesilovku pět na tři.
     
    40:47
    Bude se vylučovat, a to z hostujících řad. Na trestnou lavici odjel útočník Brett Findlay (FEH), který vyfasoval menší dvouminutový trest za podrážení.
     
    40:10
    Domácí hokejisté vstoupili do třetí třetiny jako vítr a brankář Horvath musel likvidovat další ránu! Roe vypálil z pravé strany, skóre se nemění.
     
    39:07
    Domácí trenér Gröborg ještě něco reklamuje u rozhodčího, ale gól byl v rámci regulí. Sudí za chvíli bude vhazovat ve středovém kruhu.
    39:07 KURALT - 1:1
     
    39:07
    Fehérvár právě vstřelil branku! Těžká rána pro domácí celek. ANŽE KURALT si najel do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a nikým nehlídaný neomylně poslal kotouč do domácí branky. Hosté tak krátce před koncem druhé třetiny vyrovnávají. Asistence: Patrick Newell, Andrew Sarauer.
     
    37:13
    Teď měli hosté znovu na mále! Obránce Baltisberger nahodil puk do brankoviště a Horvath i se štěstím celou situaci ustál.
     
    36:12
    Dobrá šance pro domácí celek! Wallmark střílel z levého kruhu pro vhazování, ale Horvath našel puk ve své výstroji.
    34:32 Neuznaný gól
     
    34:32
    Pozor! Domácí vsítili branku, ale sudí zřejmě zkoumá, zda se nejednalo o nedovolené bránění brankáři. Na konečný verdikt si musíme počkat.
     
    30:46
    Urputný souboj v rohu kluziště, kde snad bylo zapojených pět až šest hráčů, zvládli lépe domácí, kteří se však do střelecké pozice nedostali.
     
    26:51
    Newell rychle obrátil hru společně se svými spoluhráči na druhou stranu kluziště, ale velmi prudká rána na domácí branku byla nepřesná.
     
    26:03
    Vypadalo to, že jeden z hostujících hráčů byl v dobré střelecké pozici podražen, ale rozhodčí zůstává v klidu. Hra pokračuje dál.
     
    22:28
    Kombinace na jeden dotyk byla velmi nadějná, ale jeden z domácích hráčů nasměroval kotouč před brankou mimo tři tyče.
     
    21:20
    V tento okamžik jsou domácí kompletní a viděli jsme další šanci! Andrighetto našel v přečíslení Sigrista, jehož ránu zastavil Horvath.
     
    20:36
    Bude se vylučovat. Na ledové ploše zůstal chvíli ležet obránce Weber a Andrew Sarauer (FEH) vyfasoval hned čtyři minuty za hru vysokou holí!
     
    19:20
    Pozor ještě na druhé straně. Na trestnou lavici odjíždí velmi naštvaně útočník Garrett Roe (ZSC), jenž dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    18:25
    Dobrá možnost! Zřejmě Newell střílel téměř z nulového úhlu, ale i tak jeho rána vypadala nadějně. Kotouč nakonec končí mimo branku.
     
    15:31
    Hosté však dostanou druhou příležitost na skórování. Na trestnou lavici totiž usedl domácí útočník Alexandre Texier (ZSC), jenž obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    12:48
    Kuralt se natahoval hokejkou po kotouči, ale nebyl úspěšný. Brankář Šimon Hrubec (ZSC) posléze vyhodil puk ven a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    11:36
    Vertes obdržel přesnou přihrávku do tandemu, odkud se pokusil rychle vypálit. Rána hostujícího útočníka byla však nepřesná.
     
    08:18
    Sven Andrighetto našel svého kolegu z útočné formace v hloubi pásma a Horvath se přitiskl k levé tyčce. Hra je na chvíli přerušena.
     
    06:40
    Velké šance hostí. Nejprve střílel nepřesně Newell a posléze nezužitkoval rychlou přihrávku zpoza branky Slovinec Kuralt. Škoda pro hosty.
     
    04:29
    Další nebezpečná situace před hostujícím brankovištěm. Garrett Roe ohrozil gólmana bekhendovým pokusem, Horvath zasáhl.
    02:29 Lucas WALLMARK - 1:0
     
    02:29
    Lions právě vstřelili branku! Právě jsem to zakřikl, domácí hráči se posléze přeci jen dostávají do vedení. LUCAS WALLMARK vypustil z hokejky přesnou střelu od modré čáry a prostřelil Horvatha. Dobrou práci odvedl také clonící útočník Lammikko. Asistence: Alexandre Texier, Mikko Lehtonen.
     
    01:22
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl hostující obránce Daniel Szabo (FEH), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za držení.
     
    00:48
    Kuralt nabil na modré čáře O´Brienovi, který okamžitě vypálil. Prudká rána hostujícího obránce byla velmi nadějná, ale Hrubec zasáhl.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 3. Wallmark (Texier, Lehtonen), 45. Wallmark, 51. Bachofner (Weber), 55. Andrighetto, 60. Texier (Wallmark) – 40. Kuralt (Newell, Sarauer)


    ZSC Lions: Hrubec (Waeber) – Lehtonen, Weber, Marti, Kukan, Geering, P. Baltisberger, Sopa, Guebey – Andrighetto, Roe, Sigrist – Texier, Wallmark, Bodenmann – Bachofner, Lammikko, Ch. Baltisberger – Riedi, Diem, Truog.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Fehérvár AV19: D. Horvath (Roy) – M. Horvath, Nilsson, Fournier, O´Brien, Betker, Szabo – Newell, Sarauer, Kuralt – Erderly, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Dobmayer, Nemeth, Magosi.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Ofner, Stolc – Schlegel, Gnemmi
    thejrc.org