Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
ZSC Lions
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Fehérvár AV19
Sobota 10.09.2022, 14:30 • Kunsteisbahn im Chreis, Curych • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, já se s vámi prozatím loučím a budu se těšit u zápasu mezi Tapparou Tampere a Rapperwilem, který startuje přesně v 18.00 hodin. Nic si tedy na dnešní večer neplánujte, čeká nás další zajímavá bitva. Do té doby na počtenou! (17:04:21)
     
    Máme dobojováno, Šimon Hrubec sklízí gratulace od svých spoluhráčů. Curych si nakonec poradil s Fehérvárem 5:1, byť to chvílemi vypadalo, že máme zaděláno na pořádné drama. Vše ale rozhodl gól Lucase Wallmarka v průběhu třetí třetiny, který uklidnil domácí celek. Ten se v utkání prosadil celkem pětkrát a dokráčel pro veledůležité tři body v boji o postup do play off. Fehérvár zůstává v tabulce skupiny D bez bodů a šance na postup už definitivně ztratil.
     
    Konec zápasu.
    59:46 Alexandre TEXIER - 5:1
     
    59:46
    Lions právě vstřelili branku! Švýcarští hokejisté bez problémů odebrali kotouč svému soupeři a ALEXANDRE TEXIER svou střelou z osy kluziště zamířil do prázdné branky. Domácí hokejisté nakonec vyhrají větším rozdílem, než se zřejmě čekalo. Asistence: Lucas Wallmark.
     
    59:35
    Poslední vteřinky z dnešního zápasu. Erdely nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče v útočném pásmu a pozor, hosté to zkouší znovu bez gólmana!
     
    58:54
    Bartalis se svými spoluhráči zavítali do útočného pásma, kde se však dlouho neohřáli a domácí hokejisté si bez větších problémů berou puk zpět.
     
    58:40
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Livio Truog ještě dorážel kotouč za Horvatha, ale hostující brankář podržel svůj celek a nedovolil soupeři pátou branku.
     
    57:50
    Jeden z hráčů v bílém dresu se neprokličkoval s kotoučem na hokejce do dobré střelecké pozice a domácí hokejisté v klidu obrátili hru na druhou stranu kluziště.
     
    57:19
    Juho Lammikko kombinoval poté se svým obráncem na modré čáře, ale domácí hokejisté se už k pořádné střele v útočném pásmu nedostali. Hra pokračuje dál.
     
    56:48
    Horvath musel být v pozoru. Jeden z domácích borců byl zaparkovaný před soupeřovou svatyní, ale neuspěl. Škoda pro domácí tým.
     
    56:15
    Andrew Sarauer se chtěl vyhnout jednomu ze svých protihráčů na útočné modré čáře, což se mu ovšem nepodařilo. Hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    55:30
    Utkání se spíše už jen dohrává. Domácí hokejisté mají puk na svých hokejkách a kontrolují hru. Mezitím se hosté ještě brání zuby nehty v obranné zóně.
    54:51 Sven ANDRIGHETTO - 4:1
     
    54:51
    Lions právě vstřelili branku! Je zřejmě definitivně rozhodnuto! SVEN ANDRIGHETTO se dostal do útočného pásma a jelikož byl ještě faulován, sudí ponechal výhodu a domácí útočník bez větších obtíží poslal puk do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    54:18
    Balint Magosi posunul kotouč zadovkou na svého spoluhráče, který se však do střelecké pozice už nedostal. Hosté však ještě pokračují ve svém tlaku.
     
    53:49
    Henrik Nilsson se musel vrátit zpátky pro kotouč do obranného pásma, aby hosté mohli založit pořádnou akci zpoza vlastního pásma. To se jim ovšem nedaří.
     
    53:24
    Pozor! Fehérvár už nyní zkouší hru bez brankáře. Za malou chvíli bude následovat vhazování v útočném pásmu po levé ruce Šimona Hrubce.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 3. Wallmark (Texier, Lehtonen), 45. Wallmark, 51. Bachofner (Weber), 55. Andrighetto, 60. Texier (Wallmark) – 40. Kuralt (Newell, Sarauer)


    ZSC Lions: Hrubec (Waeber) – Lehtonen, Weber, Marti, Kukan, Geering, P. Baltisberger, Sopa, Guebey – Andrighetto, Roe, Sigrist – Texier, Wallmark, Bodenmann – Bachofner, Lammikko, Ch. Baltisberger – Riedi, Diem, Truog.
    Trenér: Rikard Grönborg

    Fehérvár AV19: D. Horvath (Roy) – M. Horvath, Nilsson, Fournier, O´Brien, Betker, Szabo – Newell, Sarauer, Kuralt – Erderly, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Dobmayer, Nemeth, Magosi.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Ofner, Stolc – Schlegel, Gnemmi
    thejrc.org