Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
5:1 (0:0, 4:1, 1:0)
HC SLOVAN Bratislava
Sobota 10.09.2022, 17:00 • Olympia-Eisstadion, Mnichov • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    47:23
    Eder byl úplně sám před Hlavajem, obrana Slovanu znovu propadla! Situaci musel řešit až gólman, který zakončení vytěsnil mimo nebezpečí rukavicí.
    40:15 Andreas EDER - 5:1
     
    40:15
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Další hřebík do bratislavské rakve přichází už patnáct sekund po startu třetiny, po sérii bleskových přihrávek se z pravého prostoru pro vhazování rychlou střelou prosazuje ANDREAS EDER! Všichni tři členové první útočné formace Mnichova už mají na kontě gól – 5:1! Asistence: Ben Street, Frederik Tiffels.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:35
    Hlavaj musel řešit první vážnější šanci, zakončení DeSousy z hranice brankoviště bylo pěkně jedovaté! Brankář zasáhl betonem.
     
    35:38
    Coreau jde z kola ven, po zbytek utkání budeme mezi třemi tyčemi Slovanu sledovat Samuela Hlavaje.
    35:38 Patrick HAGER - 4:1
     
    35:38
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Svěřenci Jána Pardavého se svými soky úplně přestali držet krok, PATRICK HAGER zvyšuje na rozdíl tří branek! Julian Lutz zpoza brankoviště přihrál volnému útočníkovi před branku a ten bez větších obtíží Coreaua překonal. Kanadský gólman končí – 4:1! Asistence: Julian Lutz.
    32:08 Chris DESOUSA - 3:1
     
    32:08
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Sny hostů o postupu ze skupiny C se rozplývají, Red Bull odskakuje do dvoubrankového náskoku! CHRIS DESOUSA projel skrz bratislavskou obranu jako nůž máslem, vymíchal Coreaua a zakončil přesně za bezmocného kanadského gólmana – 3:1! Asistence: Maximilian Daubner, Zachary Redmond.
     
    31:26
    Hager se zprava přesunul až před brankoviště a zakončil ke vzdálenější tyči, Coreau puk betonem zastavil až na brankové čáře!
     
    28:11
    Haščák v dobré šanci, jeho ránu z voleje z hranice brankoviště ale připravený aus den Birken vykryl! Tenhle hokej rozhodně nenudí.
    27:03 Frederik TIFFELS - 2:1
     
    27:03
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Videorozhodčí zásah potvrdil, mnichovská divočina dostává další zápletku! Ben Street se uvolnil na pravé straně a posunul pryž před brankoviště, kam najížděl nikým nehlídaný FREDERIK TIFFELS, od jehož brusle se puk následně odrazil ke vzdálenější tyči. Tohle Coreau nemohl ani vidět – 2:1! Asitence: Ben Street, Andreas Eder.
     
    27:03
    Fanoušci v hale jsou znovu na nohou, puk po rychlé akci končí za Coreauem! Bude se ale kontrolovat video, Frederik Tiffels totiž možná pryž do bratislavské svatyně kopl.
    25:17 Marcel HAŠČÁK - 1:1
     
    25:17
    Slovan právě vstřelil branku!
    Facka v podobě inkasované branky hosty pořádně namotivovala, o malou chvíli později máme v Německu znovu vyrovnáno! Beňo přihrávkou z modré připravil zakončení pro MARCELA HAŠČÁKA, který aus den Birkena překonal přesným zakončením pod horní tyč z pravého kruhu – 1:1! Asistence: Michal Beňo, Matthew MacKenzie.
     
    24:23
    Slovan se pokusil o rychlou odpověď a aus den Birkenovi úspěšně zatopil pod kotlem! Gólman Mnichova se ale nakonec v nepříjemné skrumáži před svou klecí zorientoval a puk schoval pod svou rukavici.
    23:43 Ben STREET - 1:0
     
    23:43
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Čekání na první zásah je minulostí, Red Bull se zkraje druhého dějství ujímá vedení! Na střeleckou listinu se jako první zapisuje BEN STREET, který za bezmocného Coreaua dorazil Kastnerovu zblokovanou střelu – 1:0! Asistence: Maximilian Kastner, Andreas Eder.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:10
    Příležitost na druhé straně! Obrana Mnichova zapomněla na Haščáka, který z úniku minul aus den Birkenovu svatyni!
     
    17:10
    Tohle bude Edera mrzet ještě dlouho! Tiffels mu z kruhu poslal ke vzdálenější tyči naprosto ideální pas, po kterém na německého forvarda zívala naprosto prázdná svatyně, jenže on přestřelil! Obrovská škoda pro Red Bull.
     
    12:04
    Početní výhoda vzápětí končí! Ryan McKiernan (MUE) totiž zatáhl za záchranou brzdu a unikajícího Minárika zahákoval, uvidíme tak hru čtyři na čtyři.
     
    11:44
    Red Bull má šanci znovu na Coreaua zatlačit, Daniel Gachulinec (SBA) jde ven za hákování.
     
    09:06
    První větší šance utkání! Tiffels našel skvělou přihrávkou volného Streeta, jehož rána z voleje byla pěkně jedovatá! Coreau byl ve střehu.
     
    01:20
    Matthew MacKenzie (SBA) si při defenzivních činnostech pomohl faulem a po vyloučení za hrubost stráví následujících několik sekund na trestné.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 24. Street (Kastner, Eder), 28. Tiffels (Street, Eder), 33. DeSousa (Daubner, Redmond), 36. Hager (Lutz), 41. Eder (Street, Tiffels) – 26. Haščák (Beňo, MacKenzie)


    EHC Red Bull Mnichov: aus den Birken (Niederberger) – Abeltshauser, Boyle, Szuber, Blum, Redmond, McKiernan, Seidenberg – Tiffels, Street, Eder – DeSousa, Hager, Lutz – Ehliz, Smith, Ortega – Kastner, Schütz.
    Trenér: Don Jackson.

    HC SLOVAN Bratislava: Coreau (36. Hlavaj) – Ackered, Valach, Beňo, MacKenzie, Sersen, Golian, Maier, Gachulinec – Haščák, Rapuzzi, Pecararo – Török, Minárik, Fominykh – Matoušek, Zigo, Lukošík – Dej, Šotek.
    Trenér: Ján Pardavý.

    Rozhodčí: Nikolić, MacFarlane – Heffner, Hofer.
    thejrc.org