Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Sobota 10.09.2022, 18:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Rapperswil má oproti svému dnešnímu soupeři trochu jinou pozici. Švýcarský celek, ve kterém mimo jiné aktuálně působí i český útočník Roman Červenka, zatím získal pouze jeden bod. Švýcarský tým nejprve nestačil v domácím prostředí na Mnichov a posléze také na Tapparu. Ve čtvrtek se přesunul do Německa, kde dlouho bojoval o vítězství, ale nakonec se musel spokojit pouze s jedním bodem za prohru 4:5 v prodloužení.
     
    Tappara prožila brilantní vstup do nového ročníku CHL, když vyhrála všechna tři úvodní utkání. Finové nejprve vyzráli na Slovan Bratislava 5:2, následně uzmuli tři body nad Rapperswilem za vítězství 3:1 a naposledy si poradili doma v odvetě se Slovanem 2:0. Pokud finský celek zvítězí i dnes, bude už mít nakročeno do vyřazovací části Ligy mistrů.
     
    Příjemné sobotní odpoledne u pokračování hokejové Ligy mistrů. Prestižní evropská soutěž dnes pokračuje svými dalšími zápasy a my se společně budeme věnovat zápasu mezi finskou Tapparou Tampere a Rapperwilem. Utkání startuje přesně v 18.00 hodin, přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Tappara: Heljanko (Heikkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Matuškin, Seppäla, Jürgens, Thomas, Tuulola – Savinainen, Lehterä, Merelä – Puhakka, Virta, Ojamäki – Granath, Tanus, Kelleher – Henriksson, Moilanen, Kuusela – Nieminen.
    Trenér: Jussi Tapola

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Profico, Baragano, Djuse, Aebischer, Maier, Noreau, Sataric, Bircher – Moy, Červenka, Lammer – Zangger, Schroeder, Jensen – Eggenberger, Rowe, Wetter – Dünner, Albrecht, Wick.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: Barcelo, Kaukokari – Grundstrom, Nikulainen.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky u pokračování prestižní hokejové Ligy mistrů. Utkání mezi Tapparou Tampere a Rapperswilem startuje přesně v 18.00 hodin a vy si nyní můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní mač. Přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Hráči jsou připraveni na úvodní vhazování, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté ze Švýcarska vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se do útočného pásma. Tam se však hosté k ohrožení branky nedostali.
     
    01:10
    David Aebischer si zpracoval kotouč v obranném pásmu za svou brankou a uklidnil hru. Mezitím oba celky poslaly na ledovou plochu další čerstvé síly.
     
    01:50
    Kristian Tanus kličkoval s kotoučem na hokejce a hledal svého spoluhráče. Domácí útočník nebyl ve svém počínání úspěšný a hra pokračuje dál.
     
    02:10
    Sandro Zangger bojoval o kotouč v útočném pásmu u mantinelu a úspěšně. Hosté se udrželi v útočné zóně, kde však brankáře domácích neohrozili.
     
    02:40
    Hosté jsou od začátku utkání aktivní, jelikož potřebují zabrat. Maxim Noreau zazmatkoval na útočné modré čáře a chybělo málo, aby se domácí dostali do brejku.
     
    03:16
    Tappara znovu vystrčila růžky a brankář Nyffeler musel zakročit. Hostující gólman si bez problémů poradil a přerušil hru.
     
    04:10
    Emil Djuse uklidnil hru v obranném pásmu a dopřál svým spoluhráčům čas na dostřídání. Hosté mezitím podnikli útočný výpad, ale Červenka nebyl úspěšný.
     
    04:37
    Velká šance hostí. Jeden z hráčů obdržel přesnou přihrávku na levý kruh pro vhazování, odkud vypálil a jeho rána skončila zablokovaná.
     
    05:18
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Jürgens nastřelil kotouč z obranného pásma podél mantinelu a domácí hokejisté se dostávají do středního pásma.
     
    05:50
    Aebischer přispěchal do obranného pásma a hosté rychle otočili hru na druhou stranu kluziště. Tam se však dlouho neohřáli a domácí obrací hru na druhou stranu.
     
    06:29
    Waltteri Merelä úspěšně napadal hostující rozehrávku a domácí se dostali ke kotouči v útočném pásmu. Nyffeler však mohl tentokrát zůstat v klidu.
     
    07:00
    Savinainen ještě kombinoval se svými spoluhráči v útočném pásmu, ale hostující brankář přerušil veškerou snahu o vstřelení gólu. Následuje komerční přestávka.
     
    07:14
    Petteri Puhakka nebezpečně nahazoval kotouč od mantinelu do brankoviště, kde kotouč proskákal pouze k zadnímu hrazení.
     
    07:26
    Hosté ze Švýcarska si vyzkouší první přesilovou hru v utkání. Na trestnou lavici usedl obránce Mikael Seppälä (TAP), jenž dostal dvě trestné minuty za držení.
     
    08:09
    Hosté se okamžitě usadili v útočném pásmu a domácí brankář v čele se svou obranou prozatímnímu tlaku odolává. Rána z pravého kruhu nebyla přesná.
     
    08:21
    Nicklas Jensen prudce vypálil z pravého kruhu pro vhazování, ale rána dánského útočníka byla nepřesná. Tlak hostí pokračuje.
     
    09:07
    Tappara se o pár okamžiků později přeci jen osvobozuje, formace kolem Jürgense může v klidu vystřídat a poslat na ledovou plochu čerstvé síly ze střídačky.
     
    09:51
    Albrecht ještě bojoval se svými spoluhráči z útoku o kotouč v útočném pásmu, ale u mantinelu byli domácí hokejisté přeci jen úspěšnější a odvrací další útok.
     
    10:34
    Jeden z hostujících borců tvrdě srazil domácího hráče, což se místním fanouškům samozřejmě nelíbilo, ale vše proběhlo v rámci regulí.
     
    11:18
    Jordan Schroeder obdržel přihrávku k mantinelu, ale ještě předtím, než se vydal útočit po pravé straně kluziště, inkasoval hit od domácího obránce.
     
    11:50
    Andrew Rowe prošel do útočného pásma podél pravé strany, ale z hostujícího útoku rychle sešlo. Tappara znovu zapracovala a kotouč je v bezpečí.
     
    12:28
    Nejlepší bodový hráč domácího týmu se tlačil před posledního hostujícího obránce, před kterého se však nedostal a brankář Nyffeler nemusel zasahovat.
     
    12:44
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu domácího celku, který se snažil udržet před hostujícím brankářem. To se však nepodařilo.
     
    13:07
    Patrik Virta ještě zkoušel projít do dobré střelecké pozice v útočném pásmu, ale hostující obrana znovu včas zapracovala a nedovolila jakékoliv komplikace.
     
    13:20
    Fabian Maier poslal kotouč zpátky podél mantinelu do hloubi útočného pásma a hosté ještě chvíli kombinovali v pásmu. Tam se však posléze neudrželi.
     
    13:47
    Domácí hokejisté uklidnili hru v obranném pásmu a hosté vzápětí spíše vyčkávali na svého soupeře ve středním pásmu. Hru doprovází několik nepřesností.
     
    14:24
    Maxim Matuškin obdržel přihrávku v obranném pásmu a domácí hokejisté zkoušeli projít do útoku podél levé strany kluziště. Obránci hostí byli připravení.
     
    14:43
    Patrik Virta se ocitl sám před soupeřovým brankářem, kterého v tísni už nepřekonal a posléze sám neudržel puk na modré čáře.
     
    15:30
    Veli-Matti Savinainen se rychle ohlížel za svá záda, komu přihrát, ale finský útočník to měl proti přesile protihráčů těžké. Hosté se dostávají ke kotouči zpátky.
     
    16:11
    Největší šance v první třetině! Puhakka zcela sám nikým nekrytý vyslal střelu na branku, která se mu ovšem nepovedla podle představ.
     
    16:40
    Domácí hokejisté jsou na konci první třetiny aktivní a chtějí jít do vedení. O pár okamžiků později se dostává na kotouč obránce Profico, který uklidnil divokou hru.
     
    17:29
    A pozor! Hra se otočila na druhou stranu a kotouč končí v síti. Rozhodčí ale jede k videu, přiznám se, že ani já jsem situaci neviděl přesně.
     
    17:29
    Aha. Tyler Moy zřejmě tečoval kotouč na hranici brankoviště a bude se zřejmě řešit, zda hostující útočník nedovoleně nebránil gólmanovi.
     
    17:29
    Rozhodčí mají jasno! Moy bránil brankáři v jeho chytání a po konzultaci u videa branka hostí neplatí. Skóre zůstává neměnné, pokračujeme za stejného stavu.
     
    17:41
    Jere Henriksson nezpracoval prudkou přihrávku ve středním pásmu a kotouč zamířil zpátky do obranného pásma domácího celku. První třetina se chýlí ke konci.
     
    18:06
    Pozor také na druhé straně. Nyffeler si počkal na střelu jednoho z domácích borců a bez větších problémů zastavil střelu. Hra je znovu na malou chvíli přerušena.
     
    18:30
    Savinainen našel na útočné modré čáře svého spoluhráče, ale Merelä se mezi dva protihráče neprobojoval. Hra rychle plyne do závěru první třetiny.
     
    19:40
    Poslední minuta úvodního dějství. Puhakka nezpracoval přihrávku ve středním pásmu a finský útočník se ještě snažil dojet kotouč, leč neúspěšně.
     
    19:57
    Matuškinova prudká rána od modré čáry byla velmi nadějná a Nyffeler toho moc neviděl! I přesto si však našel výhled a ránu zastavil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi, domácí hokejisté se ještě dostali ke střele, která byla ovšem nepřesná. Oba týmy si připravily v průběhu první části několik šancí, hosté dokonce dopravili puk do sítě, ale rozhodčí nakonec branku neuznal. Skóre je po první třetině stále bezbrankové 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50 hodin.
     
    Hráči jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se na opačnou stranu kluziště. Tam však dlouho nezůstali a kotouč se vrátil do obranného pásma.
     
    20:40
    Sami Moilanen se dostal do velké šance a když byl před brankářem Nyffelerem, zkoušel svůj bekhend, který však nebyl úspěšný.
     
    21:54
    Jordan Schroeder byl úspěšnější na vhazování v obranném pásmu a hosté se podívali do útoku. Heljanko fantasticky zakročil.
     
    21:54
    Byl to útočník Zangger, který ještě dorážel kotouč do brankoviště, ale domácí útočník výborně zasáhl a nedovolil hostům vstřelení gólu. Hra je přerušena.
     
    22:47
    Casimir Jürgens zastavil jedoucí kotouč u mantinelu a posunul puk na svého spoluhráče do středního pásma. Tam ovšem byli hosté připravení.
     
    23:24
    Rowe pokračoval v útočné akci, ale jeho spoluhráč už musel zastavit. Rozhodčí totiž píská postavení mimo hru a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    23:51
    Velká šance. Střela jednoho z hostí nebyla přesná a posléze se ještě pokoušel nahrnout puk do branky Dünner. Hosté se už do další akce nedostali.
     
    25:01
    Hosté se nemohli na delší dobu dostat ven z obranného pásma a Červenka se posléze dostal se svými spoluhráči do šance. Sudí signalizují trest.
     
    25:06
    Maxim Matuškin (TAP) vyfasoval dvě trestné minuty za nedovolené bránění a bývalý sparťanský obránce už sedí na trestné lavici. Hosté hrají přesilovku.
     
    25:32
    Leandro Profico vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, ale domácí brankář Heljanko si vyjel a střelu bez obtíží zneškodnil.
     
    26:02
    Další prudká rána od modré čáry a hosté se ještě pokusili tečovat kotouč před soupeřovou brankou. Domácí Tappara veškerý tlak ustála a hra pokračuje.
     
    26:45
    Rapperswil právě vstřelil branku! Hosté se drželi v útočném pásmu zuby nehty a odměnou za to je vstřelená branka. ROMAN ČERVENKA vyslal střelu z levého kruhu a prostřelil domácího brankáře svým pokusem na vzdálenější tyčku. Rapperswil jde krátce před polovinou utkání do vedení. Asistence: Maxim Noreau, Sandro Zangger.
    26:45 ČERVENKA - 0:1
     
    27:28
    Emil Djuse nepřesně odpálil kotouč na obranné modré čáře, ale hosté se nakonec vrátili k puku a v poklidu mohli rozehrát novou útočnou akci.
     
    28:10
    Wetter kombinoval se svým spoluhráčem v útočném pásmu, nicméně hosté se k další střele už nedostali. Domácí hokejisté posléze otočili hru na druhou stranu.
     
    28:45
    Jensen se ještě dostal do křížku s jedním protihráčem, ale celá situace nebyl nikterak dramatická. Vše se obešlo bez vyloučení.
     
    29:28
    Hraje se bez přerušení. Seppälä bojoval o kotouč za soupeřovou brankou, což přineslo ovoce. Domácí však posléze ztratili puk v osobním souboji u mantinelu.
     
    30:14
    Gian-Marco Wetter našel Roweho, který se vytočil s kotoučem až před branku a následně bekhendem ohrozil Heljanka. Hra je přerušena.
     
    30:34
    Nyffeler se na druhé straně ovšem nenudí. Tyler Kelleher se prokličkoval přes bránícího hráče do zakončení a prověřil Nyffelera.
     
    30:54
    Emil Djuse se rozhlédl v obranném pásmu a vybral si přihrávku podél mantinelu. Domácí hokejisté se však daleko s kotoučem nedostali, hra pokračuje dál.
     
    31:11
    Heljanko vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale kotouč se vzápětí ztratil z dohledu. Hra je tak znovu na malou chvíli přerušena.
     
    31:28
    Roman Červenka bojoval o puk za svou brankou a posléze také pomohl svým obráncům zklidnit hru. Domácí hokejisté však předvádějí rychlé napadání.
     
    32:05
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou do dobré příležitosti, ale přihrávka před branku nebyla příliš přesná. Pokračujeme dál.
     
    32:18
    Seppälä vyslal jedovatou ránu od modré čáry, která však nebyla úspěšná a následně se domácí hokejisté dostali ještě do jedné šance. Nyffeler zasáhl.
     
    32:52
    Rozhodčí přerušuje hru. Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a formace kolem útočníka Lammera musí ještě zůstat na ledové ploše.
     
    33:01
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu domácích, konkrétně po pravé ruce brankáře Nyffelera. Djuse rozehrává na své spoluhráče.
     
    33:36
    Seppälä raději zvolil přihrávku na obránce a domácí hráči následně založili rychlou útočnou akci. Ta se zastavila už ve svém zárodku ve středním pásmu.
     
    34:18
    Hosté se znovu dostali do útočného pásma a bylo z toho další nebezpečí. Heljanko se svými spoluhráči celou situaci ustál a kotouč míří do středního pásma.
     
    34:56
    Maxim Noreau vyslal střelu od modré čáry, ale při pohledu bylo vidět, že rána hostujícímu obránci příliš nesedla. Hra tedy pokračuje dál v neutrální zóně.
     
    35:39
    Nicklas Jensen udržel kotouč na zádech a následně hosté vyslali ránu od modré čáry! Heljanko měl dobrý výhled a poslal puk do bezpečí.
     
    36:14
    Druhá třetina blíží ke svému konci. Červenka vyhrál vhazování a Profico střílel od modré čáry. Rána hostujícímu obránci příliš nesedla, skóre se nemění.
     
    36:33
    Tappara byla v posledních vteřinách pod tlakem a formace včetně Granatha musí ještě zůstat na ledové ploše. Píská se zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    36:38
    Noreau nahodil kotouč jemnou střelou na domácí branku a brankář Heljanko byl znovu připravený na svém místě. Hra je na malou chvíli přerušena.
     
    36:54
    Profico udržel kotouč na modré čáře, ale o pár vteřin později se domácí hráči vydali na druhou stranu kluziště. Tam však hostující obránci včas zapracovali.
     
    37:45
    Andrew Rowe udělal zpětný oblouk do obranného pásma a pomohl spoluhráčům uklidnit hru. Sudí však posléze píská zakázané uvolnění hostí.
     
    37:59
    Nico Dünner číhal na přihrávku od svého spoluhráče a hosté našetřili další cenné vteřinky z druhé třetiny. Prostřední část se pomalu blíží do svého konce.
     
    38:24
    Nyffeler měl trochu potíže se střelou jednoho z domácích borců, ale hostující brankář si posléze přeci jen poradil. Velké štěstí pro Rapperswil.
     
    39:08
    Poslední minuta druhé třetiny. Tappara chybovala ve své rozehrávce v obranném pásmu, čehož ale hostující hráči nedokázali využít a hra pokračuje dál.
     
    39:35
    Červenka vyslal jedovatou ránu z levého kruhu pro vhazování a český útočník pouze narazil na připraveného Heljanka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a oproti té první jsme viděli jeden gól. O ten se postaral český útočník Roman Červenka, který svou střelou z kruhu nedal Heljankovi šanci zasáhnout. I díky němu hosté ze Švýcarska vedou po čtyřiceti odehraných minutách 1:0. Vyrovnají domácí hokejisté, nebo si hosté odvezou domů cenné vítězství?
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41 hodin.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše Nokia Areny, třetí třetina začne co nevidět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Philip Granath obdržel přihrávku do středního pásma, odkud se vydal útočit středem kluziště. Domácí hokejisté se však do útočné akce už nedostali.
     
    40:46
    Hra je přerušena, bude vylučovat. Na trestnou lavici odjel útočník Sami Moilanen (TAP) vyfasoval od sudích dvě minuty za podrážení. Hosté hrají přesilovku.
     
    41:10
    Seppälä se dostal ke kotouči a Puhakka se dokonce probojoval až před brankáře. Ten se ovšem nenechal zaskočit a zůstal v klidu.
     
    41:20
    Hosté se neudrželi na kotouči v útočném pásmu a jen zoufale opouští útočnou zónu. Nyffeler musel být posléze znovu ve střehu, hra pokračuje dál.
     
    42:10
    Přesilová hra hostům rychle utkání a zatím se nedostali do nějaké výraznější gólové příležitosti. Brankář Heljanko nemusel řešit vážnější problém.
     
    42:36
    Nando Eggenberger přihrál svému spoluhráči a posléze číhal na případnou přihrávku od svého spoluhráče. Té se ovšem nedočkal a z útočné akce nebylo nic.
     
    43:29
    Domácím hokejistům zbývá na vyrovnání už jen necelá jedna třetina. Rapperswil zatím drží svůj jednobrankový náskok a je stále blíže vítězství.
     
    43:41
    Tappara právě vstřelila branku! Teď už to ovšem neplatí, domácí hokejisté vzápětí udeřili a máme vyrovnáno. KRISTIAN TANUS se dostal do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a překonal hostujícího gólmana svou střelou. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Tyler Kelleher, Joni Tuulola.
    43:41 TANUS - 1:1
     
    44:46
    Hosté ovšem neskládají zbraně a nadále útočí. Aebischer posléze tvrdě vypálil od modré čáry a jeho rána nebyla gólově přesná.
     
    45:40
    Tappara byla na krátkou chvíli nastěhována v útočném pásmu, ale daleko se s kotoučem na hokejce nedostala. Vypadá to, že tohle utkání může být ještě dlouhé.
     
    46:26
    Sami Moilanen neuspěl na vhazování v útočném pásmu a domácí hokejisté už jen pouze napadali hostující rozehrávku. Hra nabrala velmi dobrý spád.
     
    46:37
    Následuje komerční přestávka, během níž jsme si mohli z mikroportu poslechnout další pokyny hostujícího trenéra směrem k jeho svěřencům.
     
    46:51
    Domácí obránci museli rychle spěchat do obranného pásma, aby rychle obrátili hru na druhou stranu kluziště. Tappara se i díky vstřelené brance osmělila.
     
    47:17
    Jensen se zkoušel prodrat přes posledního bránícího obránce, což se mu ovšem nepovedlo a domácí hokejisté mohli bez větších problémů rozehrát.
     
    47:49
    Rozhodčí píská zakázané uvolnění hostí a na ledové ploše bude za domácí celek pokračovat formace včetně obránce Maxima Matuškina. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    48:10
    Jensen bojoval o kotouč ve středním pásmu, ale neúspěšně. Matuškin posléze zavítal do útočné zóny, kde nepřesně hledal své spoluhráče.
     
    48:35
    Tappara právě vstřelila branku! Kdo by to řekl, že domácí hokejisté po necelých devíti odehraných minutách otočí skóre utkání! MIKAEL SEPPÄLÄ si našel odražený kotouč a následně svou střelou z kruhu prostřelil bezmocného Nyffelera, který jen vzhlíží ke stropu arény. Asistence: Patrik Virta, Niko Ojamäki.
    48:35 SEPPÄLÄ - 2:1
     
    49:54
    Domácí hokejisté stále nemají dost a nadále útočí. Nyffeler se tentokrát nenechal nikým překvapit a raději podržel nahozený kotouč ve své lapačce.
     
    50:14
    Joni Tuulola si sebral kotouč v obranném pásmu a následně střílel Merelä! Druhý jmenovaný však mířil svou střelou nepřesně.
     
    50:17
    Bude se opět vylučovat a půjde o vzájemné vyloučení. Veli-Matti Savinainen (TAP) a Roman Červenka (RAP) vyfasovali menší tresty za hrubost.
     
    50:52
    Vittasmäki už přihrával svému spoluhráči, který byl v dobré rychlosti na levé straně kluziště, ale rozhodčí píská postavení mimo hru. Hra je opět přerušena.
     
    51:16
    Pozor na druhé straně. Hosté se dostali do dobré střelecké pozice a brankář Heljanko musel být v pozoru. Následně chtěl střílet Djuse, ale svůj úmysl přehodnotil.
     
    51:55
    Wetter si najel na střed kluziště, odkud vyslal prudkou střelu, která byla ovšem nepřesná a posléze se ke kotouči dostávají domácí hokejisté Tappary.
     
    52:30
    Patrik Virta si najížděl před soupeřovu branku a domácí následně vyslali prudkou střelu. Ta ovšem nebyla nikterak přesná. Hra pokračuje dál.
     
    53:23
    Niko Ojamäki bojoval o kotouč se svými spoluhráči, ale sudí hru přerušuje. Bude se vylučovat, za podrážení odjíždí na lavici hanby Valtteri Kemiläinen (TAP).
     
    53:23
    Následuje ještě komerční přestávka, po které si hosté zahrají přesilovou hru. Mezitím však domácí střídačka včetně trenéra si žádá od sudího vysvětlení.
     
    53:31
    Nyní je vše v pořádku, hra pokračuje a hosté už rozehráli svou hru v početní výhodě. Nutno však podotknout, že Tappara se zatím brání úspěšně.
     
    54:18
    Hráči Rapperswilu se nedokáží na delší časový úsek usadit v útočném pásmu, domácí hráči posílají jeden kotouč za druhým až k brankáři Nyffelerovi.
     
    55:08
    Hostům se čas na vyrovnání krátí a hráči v bílém se zatím vůbec nedokázali ani napevno usadit v útočném pásmu před brankářem Nyffelerem. Hra plyne dál.
     
    55:54
    Ani nyní se hostům příliš nevedlo, to už však domácí hokejisté hrají v plném počtu. Mezitím Djuse zavítal do útočného pásma.
     
    56:20
    Maxim Noreau musel zacouvat zpátky do obranného pásma a raději dopřál spoluhráčům čas na vystřídání. Hosté mají na vyrovnání poslední tři minuty.
     
    57:07
    Teď měli domácí štěstí. Rowe byl chvíli osamocen před soupeřovou brankou a vypadalo to, že hostující útočník bude zakončovat, což se mu ale nepodařilo.
     
    57:37
    Pozor. Nyffeler odjel ze své branky na střídačku, hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli. Nutno však podotknout, že domácí nepouští soupeře do šancí.
     
    58:36
    Rapperswil právě vstřelil branku! To snad není možné! Rapperswil vyrovnává krátce před koncem třetí třetiny. Schroeder poslal vynikající střílenou přihrávku do prostoru před brankou, kde už stál zaparkovaný NANDO EGGENBERGER, kterému pouze stačilo nastavit hůl a usměrnit touš do sítě. Asistence: Jordan Schroeder.
    58:36 EGGENBERGER - 2:2
     
    59:52
    Bude se zřejmě v utkání prodlužovat, oba týmy jsou s tím smíření. Domácí obránci už na jistotu drží kotouč za svou brankou a raději nikam nespěchají.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak. Poté, co domácí hokejisté fantasticky otočili skóre utkání dvěma góly, vyrovnal v samotném závěru základní hrací doby Nando Eggenberger, který zároveň poslal utkání do prodloužení. Po kratičké pauze bude následovat prodloužení tři na tři.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    A hned v úvodní minutě prodloužení jsme viděli velkou šanci! Kuusela střílel nebezpečně a už to vypadalo, že Nyffeler je překonán, ale nakonec dokázal zasáhnout.
     
    60:34
    Tohle byla snad ještě větší tutovka! Roman Červenka střílel z dobré pozice a Heljanko na poslední chvíli fantasticky zakročil.
     
    61:25
    Hra se neustále obrací z jednoho konce kluziště na druhý. Heljanko si počkal na další střelecký pokus z hostující strany a raději posléze přerušil hru.
     
    61:49
    Domácí hokejisté zavítali do útočného pásma, ale jelikož nebyli v dobrém postavení, tak raději zacouvali zpátky do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.
     
    62:07
    Červenka se tlačil před posledního hráče a vynutil si faul! Veli-Matti Savinainen (TAP) míří na trestnou lavici za hákování. Rapperswill bude hrát další přesilovku.
     
    62:24
    Červenka je usazen se svou letkou v útočném pásmu a kombinuje. Celá souhra vyústila ve střelu od modré čáry, která zaplula do lapačky Heljanka.
     
    62:45
    Maxim Noreau předal kotouč Červenkovi, který vyšperkoval situaci pasem na druhou stranu a poté ještě Jensen dorážel! Heljanko odolal.
     
    63:07
    Další přihrávka přes osu kluziště! Červenka znovu rýsoval přihrávku na levý kruh pro vhazování, ale Heljanko se znovu ukázal ve skvělém světle.
     
    63:38
    Rapperswil právě vstřelil branku! Na tohle už ale domácí hrdina posledních vteřin Heljanko nestačil. Červenka vymyslel snad třetí křižnou přihrávku, tentokrát na JORDANA SCHROEDERA, který svou střelou z první nedal domácímu brankáři šanci na zákrok. Asistence: Roman Červenka, Maxim Noreau.
    63:38 SCHROEDER - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Hosté se nakonec mohou radovat z cenného zisku dvou bodů a především z vůbec prvního vítězství v aktuálním ročníku Ligy mistrů. Rozhodující trefu obstaral v prodloužení v přesilové hře čtyři na tři útočník Jordan Schroeder, kterému připravil přesný pas Roman Červenka. Český zástupce v Rapperswilu v utkání kromě této asistence zaznamenal důležitou branku taktéž v přesilové hře, konkrétně v průběhu druhé třetiny. Suma sumárum, Rapperswil vítězí 3:2 v prodloužení a v říjnu ještě zabojuje o postup do vyřazovací části.
     
    To byla ode mě definitivně poslední informace z tohoto utkání a celkově z dnešního hokejového maratonu. Já se s Vámi pro dnešek loučím a už zítra se budu těšit v 15.00 hodin u zápasu Ilves Tampere – Salzburg, ve kterém půjde o další zajímavou podívanou. Ještě jednou děkuji a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (20:29:14)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Tanus (Kelleher, Tuulola), 49. Seppälä (Virta, Ojamäki) – 27. Červenka (Noreau, Zangger), 59. Eggenberger (Schroeder), 64. Schroeder (Červenka, Noreau)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Matuškin, Seppäla, Jürgens, Thomas, Tuulola – Savinainen, Lehterä, Merelä – Puhakka, Virta, Ojamäki – Granath, Tanus, Kelleher – Henriksson, Moilanen, Kuusela – Nieminen.
    Trenér: Jussi Tapola

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Profico, Baragano, Djuse, Aebischer, Maier, Noreau, Sataric, Bircher – Moy, Červenka, Lammer – Zangger, Schroeder, Jensen – Eggenberger, Rowe, Wetter – Dünner, Albrecht, Wick.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: Barcelo, Kaukokari – Grundstrom, Nikulainen
    thejrc.org