Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
po prodl.
Tappara Tampere
2:3 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Sobota 10.09.2022, 18:00 • Nokia Arena, Tampere • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:38 SCHROEDER - 2:3
     
    63:38
    Rapperswil právě vstřelil branku! Na tohle už ale domácí hrdina posledních vteřin Heljanko nestačil. Červenka vymyslel snad třetí křižnou přihrávku, tentokrát na JORDANA SCHROEDERA, který svou střelou z první nedal domácímu brankáři šanci na zákrok. Asistence: Roman Červenka, Maxim Noreau.
    58:36 EGGENBERGER - 2:2
     
    58:36
    Rapperswil právě vstřelil branku! To snad není možné! Rapperswil vyrovnává krátce před koncem třetí třetiny. Schroeder poslal vynikající střílenou přihrávku do prostoru před brankou, kde už stál zaparkovaný NANDO EGGENBERGER, kterému pouze stačilo nastavit hůl a usměrnit touš do sítě. Asistence: Jordan Schroeder.
    48:35 SEPPÄLÄ - 2:1
     
    48:35
    Tappara právě vstřelila branku! Kdo by to řekl, že domácí hokejisté po necelých devíti odehraných minutách otočí skóre utkání! MIKAEL SEPPÄLÄ si našel odražený kotouč a následně svou střelou z kruhu prostřelil bezmocného Nyffelera, který jen vzhlíží ke stropu arény. Asistence: Patrik Virta, Niko Ojamäki.
    43:41 TANUS - 1:1
     
    43:41
    Tappara právě vstřelila branku! Teď už to ovšem neplatí, domácí hokejisté vzápětí udeřili a máme vyrovnáno. KRISTIAN TANUS se dostal do dobré střelecké pozice v útočném pásmu a překonal hostujícího gólmana svou střelou. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Tyler Kelleher, Joni Tuulola.
    26:45 ČERVENKA - 0:1
     
    26:45
    Rapperswil právě vstřelil branku! Hosté se drželi v útočném pásmu zuby nehty a odměnou za to je vstřelená branka. ROMAN ČERVENKA vyslal střelu z levého kruhu a prostřelil domácího brankáře svým pokusem na vzdálenější tyčku. Rapperswil jde krátce před polovinou utkání do vedení. Asistence: Maxim Noreau, Sandro Zangger.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 44. Tanus (Kelleher, Tuulola), 49. Seppälä (Virta, Ojamäki) – 27. Červenka (Noreau, Zangger), 59. Eggenberger (Schroeder), 64. Schroeder (Červenka, Noreau)


    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Vittasmäki, Kemiläinen, Matuškin, Seppäla, Jürgens, Thomas, Tuulola – Savinainen, Lehterä, Merelä – Puhakka, Virta, Ojamäki – Granath, Tanus, Kelleher – Henriksson, Moilanen, Kuusela – Nieminen.
    Trenér: Jussi Tapola

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Profico, Baragano, Djuse, Aebischer, Maier, Noreau, Sataric, Bircher – Moy, Červenka, Lammer – Zangger, Schroeder, Jensen – Eggenberger, Rowe, Wetter – Dünner, Albrecht, Wick.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: Barcelo, Kaukokari – Grundstrom, Nikulainen
    thejrc.org