Zlín – Kolín 1:4 (kon.) | Jihlava – Poruba 2011 2:3 (1:2 po s.n.) | Vsetín – Šumperk 6:2 (kon.)
Litoměřice – Přerov 3:4 (kon.) | Třebíč – Slavia 5:1 (kon.) | Sokolov – Pardubice B 2:5 (kon.)
Prostějov – Frýdek-M. 3:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:2 (1:0, 1:0, 4:2)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 14.09.2022, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetín v loňské sezoně dokráčel až do finále play-off Chance ligy, což byl pro klub z Valašská největší úspěch od znovuobnovení hokejové činnosti v roce 2008. Vsacané si rádi navyšují laťku, což v poslední dekádě pravidelně potvrzují. Letos se chystají na šestou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži a rádi by minimálně zopakovali loňskou účast až ve finále play-off. K tomu je ovšem ještě hodně daleko.

    Zelenožlutí přivítali hned několik zvučných posil. Do brankoviště přišel za Jakuba Málka velký soupeř posledních dvou play-off Maxim Žukov, ten vytvoří tandem se vsetínským odchovancem Davidem Sachrem. Na Valašsku pak po dlouhých letech vítají zpět Ondřeje Němce, který se rozhodl po úspěšných angažmá v zahraničí i české nejvyšší soutěži pro návrat domů. Do obrany Vsetín přivedl i dvě akvizice z Vrchlabí – Marka Voženílka a Davida Kajínka.

    Útočné řady pak našly své posily v Litoměřicích, odkud přichází duo Roman Přikryl – Riku Sihvonen, oba borci patřili mezi to nejlepší co loňská prvoligová ofenzíva nabízela, nyní se budou chtít předvést v barvách Vsetína. Příprava se bodově povedla dalším dvěma útočným posilám, ze slovenských Košic přišel Pavel Klhůfek, zlínský odchovanec doposud v zelenožlutém dresu zaznamenal 3 branky a 2 asistence. Hned pěti kanadskými body se blýskl i Peter Lichanec, jenž v závěru loňské sezony působil v extraligové Olomouci. Z konkurenční Poruby pak příchod na Valašsko ohlásil Pavel Jenyš, v přípravě zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Zajímavou posilou by se mohl stát také lotyš Daniels Berzinš, jenž má na kontě starty v ruské KHL a v minulé sezoně působil ve finském JIP Jyväskylä.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK:

    Šumperk chce nadále pokračovat ve své filozofii, tou je především zapracování odchovanců a poskytování šancí mladým hokejistům. Nejen mladí hráči ale i mladí trenéři dostanou pod vrcholky Jeseníků svou příležitost. Důkazem budiž angažování nového hlavního kouče Lukáše Majera, který si tak v pouhých šestadvaceti letech stoupne na lavičku profesionálního mužského týmu. Asistenty mu budou David Švagrovský s dalším mladým trenérem Petrem Pucem, jenž bude mít na povel i brankáře.

    Drakům se podařilo ve svém kádru udržet místního odchovance a jednoho z nejlepších střelců posledních prvoligových sezon Lukáše Žalčíka. Posilou se stal třicetiletý útočník z Frýdku-Místku David Bartoš a oporou zadních řad bude bezesporu Tomáš Drtil, tím ale výčet třicátníků v šumperském kádru končí i to je zjevný důkaz, že Draci půjdou do bojů o ligové body s mimořádně mladým týmem. Mezi nadějnými mladíky by mohl vyletět útočník Jiří Průžek, ten v loňské sezoně hájil barvy Benátek nad Jizerou. Do obrany přišel ještě z Jihlavy Filip Eliáš a těsně před startem soutěže si s Draky plácl také Matěj Svoboda, který v posledních sezonách pendloval mezi extraligovou Kometou a Přerovem. Brankoviště bude hájit v letošní sezoně Petr Hamalčík, vsetínští fanoušci si jej mohou pamatovat ze série předkola play-off 2021, kdy statečně hájil klec Ústí nad Labem.
     
    VSETÍN vs ŠUMPERK

    Vítejte na startovní čáře základní části Chance ligy. Dlouhodobá fáze bude čítat celkem 52 kol, ve kterých si to rozdá 14 konkurentů o potřebné body o postup do vyřazovací části, kam zamíří 10 nejlepších. Na poslední tým tabulky čeká přímý sestup do 2. ligy. Vsetín má ambice na nejvyšších metách, Šumperk určitě bude chtít atakovat postup do play-off a vyhnout se záchranářským starostem. První duel na Lapači nabídne konfrontaci Valachů se šumperskými Draky.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – O. Němec (C), Kajínek, Smetana (A), Ondračka, Jenáček, Říha, Hryciow – Berger, Lichanec, Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Š. Bláha, Přikryl, Sihvonen – Jenyš, Vítek (A).
    Trenér: Stantien

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík – Drtil (A), Eliáš, Kunst, Kadeřávek, Hrachovský, Rutar, Dudycha – Žálčík (C), Bartoš (A), Vachutka – Kohút, Průžek, Křemen – Šuhaj, Bernat, Jouza – Čermák, Antoníček.
    Trenér: Majer

    Rozhodčí: Cabák, Grygera – Hanzlík, Kučera.
     
    Start soutěžního ročníku doprovází slavnostní ceremoniál, během kterého zazpíval vsetínskou hymnu místní muzikant Bolek Vjeclovský a čestné vhazování obstará úspěšný reprezentant československého respektive českého hokeje Antonín Stavjaňa.
     
    Nyní už nic nestojí v cestě, aby byl zahájen jubilejní 30. ročník Chance ligy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Domácí tým úspěšný na úvodním vhazování a zelenožlutí se ihned hrnou do útočného pásma.
     
    00:27
    První zákrok si připisuje šumperský brankář Hamalčík, když v lapačce ukryl pokus Ondřeje Němce, navrátilce do vsetínské sestavy po dlouhých letech.
     
    00:55
    Smetana se snažil nahodit puk do šumperského pásma, ale obrana Draků teď dokázala zabezpečit obrannou modrou čáru.
     
    01:09
    Menší potyčka již v přerušené hře se strhla mezi vsetínským Smetanou a šumperským Kunstem. Oba borci si půjdou posedět na trestnou lavici za hrubost.
     
    01:36
    Říhovy přihrávky postrádaly přesnost a když se puk odrazil zpět ke vsetínskému zadákovi, tak se odhodlal vypálit, jeho prudká střela však zamířila nad branku Draků.
     
    02:29
    Šumperku se zatím nepodařilo ohrozit vsetínskou branku.
     
    02:42
    Valaši byli blízko první branky sezony! Konkrétně Ondračka dostal puk mezi kruhy, odkud trefil brankovou konstrukci!
     
    03:09
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    03:46
    Valaši se snaží kombinovat v útočném pásmu, slibnou přihrávku posílal Rob Říhovi, tomu však kotouč utekl až do obranné třetiny a Vsetín bude muset začít znovu.
     
    04:06
    Další snahu domácích zastavilo postavení mimo hru, domácí jsou zatím více na kotouči, ale chybí jim přeci jen přesnost v kombinacích.
     
    04:27
    Šumperk vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrací před Hamalčíka.
     
    04:39
    Další střelecký pokus si připsal vsetínský odchovanec Vítek, ovšem Hamalčík měl velmi dobrý výhled a bez problémů zachytil.
     
    05:09
    Vsetín se snaží nadále svírat Draky v obranném pásmu, teď ovšem budou muset tento prosto vyklidit pro přihrávku rukou.
     
    05:43
    Šumperku se teď přeci jen podařilo zbrzdit vsetínskou aktivitu a bojuje o puk v rohu obranného pásma domácích.
     
    05:55
    Máme tady první přesilovou hru. Zahraje si ji domácí Vsetín, dvě minuty za vysokou hůl obdržel Patrik Čermák.
     
    06:33
    Vsetín svírá oslavené Draky, střelu Klímka však zblokoval Hrachovský.
     
    06:50
    Draci vyhazují.
     
    06:57
    Po zakončení Sihvonena Hamalčík neudržel puk ve výstroji, ten se svezl po šumperském brankovišti, ale cestu za brankovou čáru si nenašel!
     
    07:30
    Šumperku se podařilo znovu vyhodit.
     
    07:49
    Rob z hranice brankoviště servíroval Sihvonenovi, tomu však úklid do odkryté části klece nesedl a puk zamířil těsně nad! Velké štěstí pro Šumperk!
     
    07:55
    Draci hrají v plném počtu.
     
    08:34
    Vsetín pokračuje v aktivním výkonu, teď jej však zbrzdil ofsajd.
     
    08:59
    Šumperk se snad poprvé v dnešním utkání osmělil a do zakončení se dostal Bartoš, vsetínská obrana však jeho pokus zablokovala.
     
    09:55
    Jenáček nahazoval puk od modré čáry, Hamalčík jej pouze vyrazil, o dorážku se ještě pokoušel Hořanský, ale šumperský brankář zatím předvádí stoprocentní výkon.
     
    10:36
    Nápor Vsetína nebere konců, Klímek vyzval ke střele z voleje Hryciowa, puk si však znovu jako první našel strážce dračí svatyně. Po komerční přestávce se tak bude znovu vhazovat před brankou hostů.
     
    10:49
    Vsetín znovu okupuje útočné pásmo a ostřeluje branku Šumperku, nyní to zkusil prudce Hryciow, Hamalčík špičkou betonu vytěsnil. Valaši nadále krouží v šumperské třetině.
     
    11:13
    Od mantinelu vypálil Klhůfek a Hamalčík si teď chvíli nebyl jistý, zda má kotouč pod kontrolou, nakonec jej však našel mezi svými betony a hra je přerušena.
     
    11:13
    Další potyčka která končí udělenými tresty na obou stranách. Tentokrát se do ní zapojil vsetínský Rob a šumperský Hrachovský. Oba hráči si odsedí dvě minuty, Rob za sekání, Hrachovský za hrubost.
     
    11:38
    Sihvonen s Přikrylem nyní doslova rozebrali obranu Šumperku a vyměnili si hned dvakrát kotouč, ta druhá výměna už byla možná překombinovaná, protože Přikrylovi puk utekl z hole!
     
    12:07
    Pavel Klhůfek se ujal trestného střílení, snažil se najít prostor mezi Hamalčíkovými betony, ale ten je dokázal včas sklapnout, a Šumperk tak stále na Lapači drží bezbrankový stav.
     
    12:58
    Hořanský našel povedenou přihrávkou dobře postaveného Jenáčka, ten měl dostatek času, aby zamířil, branku Šumperku těsně minul.
     
    13:13
    Oba celky jsou znovu v plném počtu.
     
    13:41
    Vsetín právě vstřelil branku! Teď už se domácí tým raduje! Výbornou orientaci na brankovišti předvedli vsetínští hráči, když puk od Klhůfka přes Roba zamířil na DANIELA KLÍMKA a ten potrestal dezorientovanou defenzívu Draků. Asistence: Luboš Rob, Pavel Klhůfek.
    13:41 Daniel KLÍMEK - 1:0
     
    14:28
    Snaha o rychlý přechod Vsetína končí zakázaným uvolněním, po komerční pauze se tak po delší době bude vhazovat před brankářem Žukovem.
     
    14:47
    Šumperští se před vsetínskou brankou příliš dlouho neohřáli a nyní už opět útočí domácí tým.
     
    15:54
    Hra se teď přeci jen trochu zklidnila, Vsetín podřadil, ale Šumperku stále nedovoluje ohrozit brankáře Žukova, který se zatím nejspíš trochu nudí.
     
    16:53
    Jouza pouze nahodil puk do vsetínského pásma a Draci střídají.
     
    17:33
    Valaši už opět krouží před brankou Draků a snaží se vymyslet další brankovou akci.
     
    18:10
    Ani hostujícímu kapitánovi Žalčíkovi se v útočném pásmu nic moc vymyslet nepodařilo, zanedlouho navíc Šumperk zahrál puk na zakázané uvolnění, takže hra se opět stěhuje před jeho branku.
     
    18:51
    Rychlý přechod do útočného pásma teď předvedli Valaši, puk si výborně zpracoval na modré čáře Hořanský a dokázal protáhnout brankáře Hamalčíka, který nakonec puk zachytil do lapačky.
     
    19:19
    Jouza teď dokázal výrazněji ohrozit vsetínskou branku, Žukov ovšem předvedl dobrý postřeh a včas hrozbu od své klece odvrátil.
     
    19:38
    Klímek nyní vystihl kombinaci hostů a rozjel se do samostatného úniku, snažil se Hamalčíka překonat kličkou do forhendu, ale šumperský brankář nakonec špičkou betonu zastavil snahu vsetínského nájezdníka!
     
    19:50
    Na druhé straně zahrozil také Žalčík, Žukov jej však bez problémů vychytal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončilo úvodní dějství utkání mezi Vsetínem Šumperkem. Domácí byli výrazně aktivnějším týmem, ale zatím se jim to nepodařilo projevit na ukazateli skóre. Valaši zahrávali i přesilovou hru, ale prosadit se dokázali až při hře pět na pět. První branku jim ještě rozhodčí neuznali, ale v čase 13:41 už se Vsetínští radovali, když skóre otevřel Daniel Klímek. Valaši měli i další příležitosti, hosty však výborně drží brankář Hamalčík. Druhá třetina odstartuje na Lapači v 18:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Draci se po úvodním vhazování vrhli na aktivní napadání vsetínských hráčů, uvidíme, zda jim toto tempo vydrží, každopádně jde vidět, že Šumperk určitě nechce být pasivní jako v úvodním dějství.
     
    21:16
    Draci jsou opravdu namotivování, slibnou příležitost si vypracoval Kohút s Průžkem, druhému jmenovanému však puk přeskočil hůl.
     
    21:41
    Na druhé straně se pokusil Hamalčíka překvapit Smetana, šumperský brankář si však prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    22:03
    Mezi kruhy se ke střele dostal Bernat, Žukov pohotově vyrazil.
     
    22:17
    Vsetínská obrana teď byla hodně laxní v rozehrávce a o vyrovnávací branku se opět pokoušel Bernat, to by mohl být pro Vsetín vykřičník!
     
    22:44
    Zmatek před brankou Vsetína! Po přihrávce Vachutky zakončoval bekhendem Žalčík, Žukov pouze vyrazil a Vachutka pak z dorážky minul odkrytou klec Vsetína!
     
    23:26
    Šumperk nastoupil do druhé třetiny jako vyměněný a už dvakrát byl blízko k vyrovnání.
     
    24:12
    Hořanský obdržel od Ondračky pas na modrou čáru a snažil se v přečíslení uvolnit Jenyše, finální přihrávku mu však zablokoval šumperský obránce.
     
    24:16
    První přesilová hra pro Šumperk, dvě minuty za nedovolené bránění nafasoval Pavel Jenyš.
     
    24:23
    Hned v úvodu přesilové hry pálil z voleje Žalčík, Žukov vyrazil.
     
    24:37
    Žukov znovu podržel Vsetín, když se nejlépe orientoval v závaru před svou brankou, kde se hostující hokejky natahovaly po puku.
     
    24:53
    Vsetín zásluhou Němce vyhazuje.
     
    25:10
    Nyní to byl David Vítek, který dokázal dostat puk z obranného pásma domácích.
     
    25:24
    Na levém křídle dokonce při vlastním oslabení zaútočil Hořanský, jeho prudký pokus zápěstím skončil v lapačce brankáře Hamalčíka.
     
    25:33
    Hořanský ve spolupráci s Bergerem sbírají cenné vteřinky pro Vsetín v obranné třetině Draků.
     
    26:16
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    26:42
    Vsetínští se však stále nezkonsolidovali, nyní navíc zahráli puk na zakázané uvolnění, Draci mohou na led poslat čerstvé síly a něco z této příležitosti vytěžit.
     
    27:13
    Až nyní díky Klímkovi mohou domácí poslat na led čerstvé síly.
     
    27:38
    Další vyloučení na straně Vsetína, průnik Žalčíka nedovoleně zastavil David Kajínek a obdržel dvě minuty za podrážení.
     
    28:06
    Šumperk se ihned po vhazování pustil do kombinace, nakonec prudkou ránu vyslal Kohút, Žukov se však dokázal včas přemístit a byl připraven tuto střelu zlikvidovat.
     
    28:22
    Žalčíkova střela tentokrát zamířila až nad branku Vsetína a od plexiskla skončila v ochranné síti, vhazovat se bude před brankou domácích.
     
    28:26
    Vsetínu se podařilo vyhodit.
     
    28:50
    Hořanský znovu prohání hostující beky a sbírá cenný čas pro oslabený domácí tým.
     
    29:07
    Znovu se podařilo Vsetínu vyhodit.
     
    29:38
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    30:03
    Němec ze středního pásma vypálil směrem na Hamalčíka, ten byl přinucen hru přerušit a Vsetín může v klidu dostřídat.
     
    30:51
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, teď se však vinnou zakázaného uvolnění bude vhazovat před brankou Vsetína.
     
    31:40
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši po delší době v plném počtu dokázali uzamknout Draky v obranném pásmu a těží z toho druhou branku v utkání! Hryciow po přihrávce Sihvonena vypálil od modré čáry a jeho střelu perfektně přizvedl ROMAN PŘIKRYL. Asistence: Michal Hryciow, Riku Sihvonen.
    31:40 Roman PŘIKRYL - 2:0
     
    32:19
    Vsetínské publikum kvituje zobrazený stav utkání ve Zlíně.
     
    32:31
    Komerční přestávka.
     
    33:18
    Hra se teď zklidnila, Vsetín se snaží vymanit z obranného pásma a v poklidu se mu to daří.
     
    33:39
    Hořanský se řítil osamocen na Hamalčíka, ten však již potřetí v dnešním utkání dokázal zastavit únik vsetínského hráče!
     
    34:02
    Puk nyní doskákal až na hokejku Čermáka, jenž zakončoval prudkou střelou zápěstím, Žukov měl sice menší problémy, ale nakonec tuto střelu dokázal zkrotit.
     
    35:40
    Hrubá chyba v obraně Šumperku, ze které mohl těžit Hořanský, ale bekhendem si na Hamalčíka nepřišel. Mezitím přišel o puk Drtil a zkácel se k ledu.
     
    35:49
    Zdá se, že vše je v pořádku a hra může pokračovat. Vhazovat se bude před brankou Šumperku.
     
    35:53
    Ihned po vhazování se skrumáže před Hamalčíkem snažil využít Jenáček, šumperský brankář si však poradil a ukryl puk v lapačce.
     
    36:32
    Hořanský připravil střeleckou pozici Bergerovi, ten mířil nad rameno Hamalčíka, ovšem šumperský brankář dokázal vyrazit.
     
    37:05
    Další pokus Bergera který se snažil usměrnit Rob, Hamalčík však nejspíš svou hokejkou byl rychlejší a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    37:35
    Valaši jsou po druhé brance uklidnění, aktivita Šumperku ze startu druhé třetiny je pryč. Hru má znovu pod kontrolou domácí tým.
     
    39:00
    Říhův projektil nyní otestoval pozornost brankáře Hamalčíka, ten puk vyrazil pouze před sebe, ale nikdo ze Vsetínských nebyl připraven dorážet.
     
    39:29
    Průžek mohl tečovat nahozený kotouč od Hrachovského, Žukov ovšem zatím předvádí stoprocentní práci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí stejně jako ta první jednobrankovým vítězstvím Vsetína. Šumperk ovšem nastoupil s velkým odhodláním vyrovnat a jeho herní obraz byl zcela odlišný než v první třetině. Draci dokonce měli možnost dvou přesilových her, ale na Žukova zatím recept nenašli. Když Vsetín ustál krušné chvíle, dostal se do dvoubrankového vedení, které měl na svědomí Roman Přikryl, jenž přizvedl střelu Hryciowa. Druhá branka domácí tým zklidnila a znovu převzal iniciativu. Šumperk má ovšem k dispozici ještě dvacet minut, aby dvoubrankové manko smazal. Třetí třetina odstartuje na Lapači v 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Berger pouze protečoval nahození Kajínka, které Hamalčík přikryl pod rukavici.
     
    40:58
    Přesilová hra pro Šumperk. S aktivitou při bránění to přehnal Adam Hořanský a půjde si sednout na dvě minuty za podrážení.
     
    41:31
    Eliáš dostal nabito na modré čáře, Žukov jeho prudkou ránu vytěsnil betonem.
     
    41:46
    Vsetín se osvobozuje.
     
    42:03
    Šumperku se nyní nepodařilo projít přes útočnou modrou čáru a musí začít znovu od vlastní branky.
     
    42:58
    Vsetín je kompletní, Šumperk svíral domácí v obranném pásmu, ale chyběla mu střelba.
     
    43:42
    Berger vybojoval v útočném pásmu puk a předkládal jej od mantinelu Robovi, ten si jeje však nedokázal v ideální pozici zpracovat.
     
    45:01
    Vsetín je znovu více na puku, Šumperk odehrál kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    45:21
    Vsetínští nyní sympaticky kombinovali v útočném pásmu, Rob nakonec vyzval ke střele Klímka, Hamalčík jej však zastavil pohotovou lapačkou.
     
    45:54
    Další slibná akce Vsetína, Rob kombinoval s Klhůfkem, ale opět dokázal hosty podržet pozorný Hamalčík.
     
    46:30
    Hostující Bernat po delší době zaměstnal Žukova, ten si s jeho bekhendovým pokusem poradil.
     
    46:44
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK:
    Adam Křemen – 2 min., hákování.
     
    46:48
    Němec ihned po vhazování střílel, Hamalčík puk neudržel, ale dokázal se včas orientovat a odehrát jej do bezpečí.
     
    47:16
    Klhufek poslal puk přes šíří pásma Jenyšovi, ten mířil na bližší tyč, ovšem Hamalčík se dokázal roztáhnout a střelu vsetínského útočníka vytěsnil.
     
    47:41
    Další kombinace Klhůfka s Jenyšem, tentokrát Jenyš zakončoval z mezikruží, Hamalčík opět pozorný.
     
    48:08
    Přikryl nabil na modrou čáru Říhovi, jeho prudkou ránu dokázal Hamalčík vyrazit.
     
    48:27
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši odskakují do tříbrankového trháku! Přikryl velmi hezky uvolnil na útočné modré čáře LUBOŠE ROBA, který mířil na Hamalčíka z levé strany, nakonec zamířil za branku, odkud dokázal šumperského brankáře nachytat, když trefil puk do jeho zad. Asistence: Roman Přikryl.
    48:27 Luboš ROB - 3:0
     
    49:08
    Kajínek nyní nahodil rychlé tempo a dostal se až ke střeleckému zakončení na pravém kruhu, mířil na protější růžek šumperské klece, ale těsně přestřelil.
     
    49:44
    Smetana tečoval nahození Bergera jen těsně mimo šumperskou klec. Draci se osvobodili ze vsetínského sevření jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    49:50
    Dnešní utkání sleduje 2088 diváků.
     
    50:45
    Valaši kontrolují své tříbrankové vedení, Šumperk teď v útočném pásmu vůbec nic nevymyslel.
     
    51:26
    Kajínek vystřelil od modré čáry, po něm se k nebezpečnému pokusu dostal i Bláha, Hamalčík však i přes tři inkasované branky předvádí celkem dobrý výkon.
     
    53:36
    Další přesilová hra pro Vsetín. Jejím strůjcem je Ondřej Hrachovský, jenž fasuje dvě minuty za držení.
     
    53:56
    Přikryl se pomazlil s pukem na pravém kruhu a nakonec vystřelil, pozor na jeho počínání však dával i brankář Hamalčík a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    54:15
    Vsetín pokračuje v ostřelování šumperské klece, další slibný pokus měl Sihvonen, Hamalčík vyrazil ramenem.
     
    54:33
    Šumperk se osvobodil a může v klidu vystřídat.
     
    55:07
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši využívají přesilovou hru! Němec od modré čáry poslal puk mezi kruhy na hůl PAVLA JENYŠE, jenž zamířil a překonal brankáře Hamalčíka. Asistence: Ondřej Němec, Daniel Klímek.
    55:07 Pavel JENYŠ - 4:0
     
    55:45
    Šumperk dostane možnost zapsat alespoň čestný zásah. Dvě minuty za podrážení obdržel Adam Hořanský.
     
    55:54
    Smetana vyhazuje puk až k Hamalčíkovi.
     
    56:48
    Vsetín dobře brání, Žukov je zatím bez práce.
     
    57:12
    Vsetín právě vstřelil branku! Vsetín ve vlastním oslabení odskakuje do pětibrankového náskoku! Výbornou práci a vůli po zakončení předvedl PETER LICHANEC, jenž zachytil hru hostů ve středním pásmu a dostal se až před Hamalčíka, kde důrazně dopravil puk za brankovou čáru. Bez asistence.
    57:12 Peter LICHANEC - 5:0
     
    57:12
    Oddechový čas pro tým DRACI PARS ŠUMPERK.
     
    57:45
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:15
    Vsetín právě vstřelil branku! Valaši nemají dost a ze třetí třetiny udělali exhibici! Klhůfek nejdřív nadvakrát na Hamalčíka nevyzrál, pak ale předvedl dostatečný důraz LUBOŠ ROB a rozjásal vsetínské tribuny pošesté. Asistence: Pavel Klhůfek, Daniel Klímek.
    58:15 Luboš ROB - 6:0
     
    58:47
    Vsetín ještě buší do šumperské defenzívy, prudký projektil vyslal Jenáček, Hamalčík udržel puk ve své výstroji.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Roman Přikryl – 2 min., krosček.
     
    58:53
    Na Lapači už se slaví, je jisté, že domácí dokráčejí k prvnímu tříbodovému zisku v letošním ročníku Chance ligy.
     
    59:08
    Draci právě vstřelili branku! Šumperk se přeci jen dočkal čestného zářezu a využil přesilovou hru! Pohlednou střelou pod horní tyč se prezentoval LUKÁŠ ŽALČÍK. Asistence: Vratislav Kunst, David Bartoš.
    59:08 Lukáš ŽÁLČÍK - 6:1
     
    59:44
    Rozhodčí posílá Valachy znovu na trestnou lavici a znovu se jedná o Adama Hořanského, jenž znovu fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    59:59
    Draci právě vstřelili branku! Vteřinu před koncem základní hrací doby využívá Šumperk podruhé v utkání přesilovou hru, zpoza branky se podařilo Žukova zaskočit TOMÁŠI DRTILOVI. Asistence: Jiří Průžek, David Bartoš.
    59:59 Tomáš DRTIL - 6:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím domácího Vsetína a nutno říci, že zcela zaslouženým. Šest inkasovaných branek je možná tvrdý direkt pro spolehlivě chytajícího Petra Hamalčíka, jeho spoluhráči mu však ve třetí třetině příliš nepomohli. Zlomovým momentem se nakonec ukázala druhá branka Vsetína ze druhé třetiny, která zlomila šumperský odpor. Ve třetí třetině už Valaši zcela dominovali, až v posledních vteřinách se Šumperk přeci jen dočkal vstřelených branek, ale to už byla z jeho pohledu pouze kosmetická úprava skóre. Tři body zůstávají na Valašsku a s tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím a ze Vsetína přeji hezký zbytek večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Maxim Žukov (VSE)

    Lukáš Žalčík (ŠUM) (20:02:43)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 14. Klímek (Rob, Klhůfek), 32. Přikryl (Hryciow, Sihvonen), 49. Rob (Přikryl), 56. Jenyš (O. Němec, Klímek), 58. Lichanec, 59. Rob (Klhůfek, Klímek) – 60. Žálčík (Kunst, Bartoš), 60. Drtil (Průžek, Bartoš)


    VHK ROBE Vsetín: Žukov (Sachr) – O. Němec (C), Kajínek, Smetana (A), Ondračka, Jenáček, Říha, Hryciow – Berger, Lichanec, Hořanský – Klímek, Klhůfek, Rob – Š. Bláha, Přikryl, Sihvonen – Jenyš, Berzinš, Vítek (A).
    Trenér: Stantien

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Drtil (A), Eliáš, Kunst, Kadeřávek, Hrachovský, Rutar, Dudycha – Žálčík (C), Bartoš (A), Vachutka – Svoboda, Kohút, Průžek – Křemen, Šuhaj, Bernat – Jouza, Čermák, Antoníček.
    Trenér: Majer

    Rozhodčí: Cabák, Grygera – Hanzlík, Kučera

    Diváci: 2088
    bahis siteleri