Žďár n/S – Vel. Meziříčí 5:0 (kon.) | Děčín – Vrchlabí 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Letňany 1:8 (kon.)
Kobra – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | SHKM Hodonín – Senica 12:1 (kon.)
konec
HC Děčín
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 14.09.2022, 18:00 • Zimní stadion Děčín • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Přípravné období pomalu, ale jistě končí a zanedlouho začne liga. A nejinak je tomu i u druhé hokejové ligy. Dnes se v přátelském utkání střetnou týmy HC Děčín a HC Stadion Vrchlabí.
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi mají za sebou sedm přípravných utkání s bilancí pět proher a dvě výhry. Jednou se jim podařilo porazit Most a Benátky, naopak dvakrát prohráli s Chomutovem, jednou s Mostem a Benátkami a i Jablonec Děčín porazil. Naposledy se děčínští hokejisté utkali s Chomutovem, kterému měli co vracet, první duel v přípravě totiž Piráti vyhráli vysoko 8:2. Ve druhém měření sil v úterý na ledě v Chomutově se rýsovala odplata. Děčín totiž po druhé třetině vedl 2:1 a na začátku té třetí šel do dvoubrankového náskoku ve vlastním oslabení. Jenže pak přišel velký obrat Chomutova, kterému se povedlo dorovnat ztrátu a v závěru pak strhl vedení na svou stranu. Piráti tak zvítězili 4:3. Naposledy pak Děčín porazil doma 7:4 Jablonec a dnes ho čeká vůbec poslední přípravný duel.
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Hokejisté Vrchlabí si po odmlce zahrají zase druhou hokejovou ligu, v uplynulé sezóně totiž ještě hrál Chance ligu, ze které ale padl o patro níže. Pardubice totiž ukončily smlouvu s Vrchlabím, které bylo jejich farmou. Nakonec se rozhodly získat licenci pro druhou ligu, kde nyní bude působit pardubický B tým. K vidění tak zase budou pikantní souboje s vrchlabským týmem. Ten sehrál v přípravě šest utkání s bilancí šesti výher. Stadion tak ukazuje, že i ve třetí nejvyšší soutěži bude mít sílu. Naposledy porazil 7:2 Hronov.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba týmy utkaly v sezóně 2019/2020 a v té se potkaly hned pětkrát. Všech pět zápasů pak Vrchlabí vyhrálo, dvakrát po sobě uštědřilo Děčínu desetibrankový příděl. Medvědi tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Brož, Loukota, Kučera, Charvát, Starý, Košař – Faigl, D. Tůma, Trávníček – Zajan, L. Nezbeda, T. Nezbeda – Macek, Fojt, Volráb, J. Tůma

    HC Stadion Vrchlabí: Krinwald (Holubec) – Fiala, Perička, Duran, Bendík, Voňka, Kynčl, Oborník – Moník, Urban, Poppel – Bláha, Chrtek, Hlaváč – Šlaicher, Duchan, Jirků – Krsek, Tatar, Cerman.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní vhazování vyhrál Tomáš Faigl a postupně se domácí tým dostává poprvé do útočného pásma.
     
    00:34
    Medvědi se dopustili zakázaného uvolnění hra se stěhuje před jejich klec. Buly po pravé ruce děčínského brankáře.
     
    01:27
    Hosté měli nyní delší tlak před medvědí klecí, nadvakrát je ale vychytal znovu pozorný gólman a následuje přesun zpět do teritoria Vrchlabí.
     
    02:29
    Daniel Volráb nabral ve středním pásmu rychlost a dostal se k levému hrazení, kde poté poslal přihrávku na pravou stranu, ale nakonec tam neměl nikoho, kdo by mohl zakončit.
     
    03:15
    Průniková přihrávka na najíždějícího Jana Hlaváče, ten se ale vystavil ofsajdové pasti a hra je tedy přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:35
    Na chvíli se zase v pásmu soupeře uhnízdili děčínští hráči, ze střeu kruhů pak vystřelil Michal Trávníček, ale jeho pokus šel jen vedle protější tyče Krinwaldovy brány.
     
    04:48
    Další buly před Lavingerem, puk se odrazil od zadního hrazení a dostali se k němu hosté. Ti hned založili akci, ale Tomáš Bláha ji z úhlu na pravé straně nepřetavil v úvodní gól.
     
    05:19
    Vrchlabští nedovolili soupeři, aby se roztáhl před Krinwaldem a následně pak získali puk, se kterým se rychle dostali až před Lukáše Lavingera. Jenže tam jejich koncovka selhala.
     
    06:35
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet dnešního duelu. Medvědi dostali puk do pásma a na pravé straně získal touš Vladimír Brož, jenž ho okamžitě poslal najíždějícímu TOMÁŠI FAIGLOVI, který pohotovou střelou z levé strany vymetl protější roh v síti Romana Krinwalda – 1:0. Asistence: Vladimír Brož a Adam Charvát.
    06:35 Tomáš FAIGL - 1:0
     
    08:40
    Po nebezpečném zakončení Chrtka zachytil kotouč Lukáš Lavinger, který poté před dotírajícími hosty raději schoval puk a hru přerušil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    09:01
    Další zakázané uvolnění Děčína.
     
    09:18
    U tyče na pravé straně číhal nenápadně Jakub Tatar, ale nakonec mu nikdo neposlal přihrávku, Lavinger tak mohl být v klidu.
     
    10:23
    Radek Fojt chtěl od zadního mantinelu přihrát Danielu Volrábovi, ale podklouzl a puku se tak zmocnili hosté. A nyní už se derou zase do útočného pásma.
     
    11:01
    Agilní Tomáš Faigl si ve středním pásmu klepl o přihrávku, poté šel do tandemu s Michalem Trávníčkem. Ten mu poslal přihrávku před odkrytou klec, kterou ale prvně jmenovaný minul!
     
    11:29
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Samuel Duchan – 2 min., držení.
     
    11:44
    Medvědi mají k dispozici jako první přesilovou hru a už se usadili před Krinwaldem. Ten poté zneškodnil pokus z prostoru mezi kruhy a hosté se rychle osvobozují.
     
    12:36
    Další neúspěšná přesilovková akce a toho Vrchlabí využilo k dalšímu vyhození kotouče až před branku Lukáše Lavingera.
     
    13:29
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    14:22
    Samuel Duchan napřáhl ke střele z prostoru mezi kruhy a pořádně vyprášel betony Lukáše Lavingera, které jen zaduněly.
     
    14:57
    Daniel Volráb vytáhl kotouč z obranného pásma směrem dopředu, ale následně pak na druhé straně nedokázali Medvědi příliš ohrozit branku vrchlabského Stadionu.
     
    15:01
    Dalekonosná střela Tomáše Faigla byla zastavene Krinwaldem, který ihned přikryl puk a zastavuje hru. Za chvíli se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    16:05
    Michal Trávníček vyslal nadvakrát přihrávku pro Tomáše Faigla, jenž znovu zakončil na pravé straně, ale jeho pokus končí těsně mimo. Je vidět, že téhle dvojici to lepí.
     
    16:53
    Zblízka na Lavingera doráželi hned dva hráči Vrchlabí, ale domácí brankář, jehož jméno nyní skandovali domácí příznivci, kryje puk a hru přerušuje.
     
    17:05
    Na druhé straně si nebezpečně počínali bratři Nezbedové, nejprve střílel Tomáš, po něm Lukáš, ale ani jeden z pokusů se neujal. Navíc je hra zastavena, protože puk zastavil hostující brankář Krinwald.
     
    17:44
    Děčínští znovu byli aktivní v teritoriu Stadionu, obrana hostů však zakročila a nedovolila, aby Děčínští jakkoli ohrozili Krinwaldovu bránu.
     
    18:26
    Michal Trávníček byl zdvojen hráči hostů, to mu ale nevadilo. Dokázal se prosmýknout a ještě přihrát před branku, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Zakázané uvolnění Vrchlabí, hra se stěhuje ještě před Romana Krinwalda a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Medvědi tak zadarmo získali pásmo v závěru prvního dějství.
     
    19:57
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté to ještě stihli, vteřinu před koncem první třetiny se do blízkosti Lukáše Lavingera dostal ONDŘEJ CHRTEK, který poté před ním zamíchal kotoučem a z pravé strany ho zasunul do volného prostoru, kde domácí brankář už neměl čas zakročit – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Jan Hlaváč.
    19:57 Ondřej CHRTEK - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a viděli jsme v ní dvě branky. O tu první se postaral Tomáš Faigl, jenž zužitkoval skvělý pas od Michala Trávníčka a rozvlnil tak hostující síť. Domácí pak měli další příležitosti, ale ty využít nedokázali. V závěru to tedy vypadalo, že do kabin půjdou s jednobrankovým náskokem, ale opak byl pravdou. Hosté totiž dokázali takřka tři vteřiny před koncem srovnat stav a je vyrovnáno.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Po změně stran se hned do akce dostali hosté, ale svou střelu příliš unáhlili a ta končí jen na zadním mantinelu.
     
    21:27
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Lukáš Nezbeda – 2 min., podrážení.
     
    22:02
    Hosté mají přesilovou hru, drží se v pásmu Děčína a kombinují. Snaží se ji využít a strhnout vedení na svou stranu.
     
    22:08
    Z prostoru mezi kruhy střílel Tomáš Bláha a jeho nepříjemná střela byla obranouo Medvědů sražena nad branku Romana Krinwalda.
     
    23:27
    Děčín je v plném počtu.
     
    23:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Abert Cerman – 2 min., krosček.
     
    24:23
    Do samostatného úniku se ve vlastním oslabení hnal Jakub Tatar, ale tváří v tvář Lukáši Lavingerovi neuspěl!
     
    24:55
    Vladimír Brož naznačil na modré čáře střelu a poté poslal na pravou stranu puk Michalu Trávníčkovi, který ho ale dobře nezpracoval. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    25:35
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    27:11
    Z vlastního obranného pásma šli do akce hosté, v neutrální zóně ale narazili na pozornou domácí obranu. Napodruhé už to ale Stadionu vyšlo a nyní už operuje před Lavingerem.
     
    27:35
    Jan Hlaváč švihem z mezikruží vyzkoušel pozornost Lukáše Lavingera, jenž uspěl a má kotouč ve své moci. Následně je hra zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    28:16
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    Albert Cerman – 2 min., podrážení.
     
    29:18
    Děčínští rozjíždějí akci v útočné třetině, ale čtveřice hostů jim nedovolila ohrozit Krinwalda, nicméně akce domácího celku pokračuje i nadále.
     
    30:05
    Hosté získali kotouč a bez čekání ho poslali až před děčínskou klec. Osvobozují se tak a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    30:16
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    31:27
    Aleš Macek se pokusil na pravém kruhu zakončit, ale puk mu sebral soupeř a už s ním zase míří směrem ke svatyni, kterou hájí Lukáš Lavinger.
     
    31:49
    Jan Hlaváč pohotovou střelou mezi kruhy vyzkoušel pozornost Lavingera, jenž jeho pokus kryje betonem.
     
    33:26
    Jakub Kynčl vyvezl touš z obranného pásma, následoval rychlý přechod na druhou stranu, ale Tomáš Perička svou jedovku poslal jen vysoko nad.
     
    34:14
    Děčínští obléhali branku soupeře, z hrany pravého kruhu švihem zakončil Michal Trávníček, ale pozorný Roman Krinwald jeho pokus bezpečně kryje a zastavuje hru.
     
    34:29
    David Voňka se ohlédl za sebe, převzal kotouč, který na něho mířil a z otočky vypálil na Lavingerovu bránu. I za pomoci obrany celou situaci domácí brankář ustál a hra je po chvilce přerušena.
     
    35:32
    Vrchlabští se znovu natlačili před domácí branku, zblízka chtěl zakončit Samuel Duchan, ale domácí ho ke střele nepustili.
     
    35:49
    Další zákrok zapsal Lavinger a raději hned zastavuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    36:10
    David Tůma žabkou kousek před Krinwaldem vystřelil a puk proskočil za jeho záda. Ovšem následně pak skončil mimo brankoviště.
     
    37:28
    Nyní to zkusil před brankou Vrchlabí Aleš Macek, ale jeho příklep končí mimo.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Pavel Zajan – 2 min., hákování.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté se drželi dlouho v děčínském pásmu, kde se snažili využít přesilovou hru, ale domácí byli proti. Následně pak získali puk a i druhá třetina pomalu, ale jistě končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhé dějství je minulostí. V něm nepadla ani jedna branka a na ukazateli skóre tak svítí stále stav 1:1, jenž byl po skončení úvodní třetiny. Oba týmy měly nějaké šance, které ale ke skórování nevedly. Ještě nás tak čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    40:32
    Hosté se natlačili před domácí branku, ale Lavinger mohl být v klidu. Žádná střela na něho nešla a poté si puk převzali jeho spoluhráči, kteří míří dopředu.
     
    41:44
    Albert Cerman se natlačil těsně před Lukáše Lavingera, ale zblízka ho překonat nedokázal. Nicméně hosté udrží útočné pásmo, protože se Děčín dopustil dalšího zakázaného uvolnění.
     
    42:18
    Lukáš Nezbeda projel okolo hostujícího brankoviště, puk přenechal svému bratrovi Tomášovi, ale ten před Krinwaldem nezakončil.
     
    42:47
    Další icing domácích a hra se stěhuje před Lukáše Lavingera, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    43:14
    Albert Cerman si sjel do prostoru mezi kruhy, kde napřáhl ke střele, tu ale poslal jen na zadní mantinel, který jen zaduněl.
     
    43:57
    Medvědi sice vytáhli puk do středního pásma, na chvíli ho ale zase ztratili. Záhy ho získali zpět a už operují před klecí Romana Krinwalda.
     
    44:34
    Slibně se rodící akci Děčína zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma. Za chvíli se tak bude vhazovat blíže brance Vrchlabí.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Tomáš Nezbeda – 2 min., vysoká hůl.
     
    46:01
    Hosté se uhnízdili v domácím pásmu, ale na Lavingera zatím nevyslali žádnou nebezpečnou střelu. Nicméně se stále drží před jeho klecí.
     
    46:34
    Děčín získal puk a záhy ho vyhazuje daleko od Lavingerovy klece.
     
    47:03
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    47:23
    A hned se dostali do akce, kterou však nezakončili. Na druhé straně si nepřesně počínali i vrchlabští hokejisté.
     
    47:55
    Patrik Urban se zjevil u pravé tyče Lavingera, zády k němu vystřelil, ale jeho pokus domácí brankář vykryl. A po chvilce si připsal další zákrok a nyní už hru zastavuje.
     
    48:59
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Michal Trávníček – 2 min., podrážení.
     
    49:59
    Ve vlastním oslabení se utrhl na pravé straně Lukáš Nezbeda, ale jeho táhlý pokus končí vedle protější tyče.
     
    50:59
    Děčín je v plném počtu.
     
    51:23
    Na pravé straně střílel Tomáš Urban, jeho pokus však srazila obrana Děčína a vytěsnila kotouč do bezpečí.
     
    51:50
    Zakázané uvolnění Děčína, hra se stěhuje před Lavingera a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:48
    Hosté zamkli svého soupeře v jeho pásmu a měli snahu strhnout vedení na svou stranu, ale nepovedlo se. Po zisku puku se pak domácí hráči okamžitě stěhují před Romana Krinwalda.
     
    53:11
    Hra je přerušena, po zákroku hostujícího brankáře. Vhazovat se bude po jeho pravé straně, Medvědi tak mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    54:54
    Jakub Loukota se prodral do pásma, ale jeho přízemní pokus byl zastaven beky Vrchlabí a to poté vyhazuje puk do neutrální zóny.
     
    56:00
    Čtyři minuty před koncem třetí třetiny je stále stav nerozhodný a čím dál více to vypadá, že se dost možná dočkáme minimálně nastavené hrací doby.
     
    56:28
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Nakonec tomu tak být nemusí, hosté strhávají poprvé v utkání vedení na svou stranu a nyní je to Děčín, kdo musí dohánět ztrátu. Filip Moník načasoval přihrávku na pravou stranu, kde nastavil hůl PETR POPPEL, jenž překonal u bližší tyče Lukáše Lavingera – 1:2. Asistence: Filip Moník a Patrik Urban.
    56:28 Petr POPPEL - 1:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Hosté se dlouho drželi v útočném pásmu a nedovolili tak domácím, aby odvolali brankáře. Místo toho vyslal pokus Filip Moník a po zákroku Lavingera je hra zastavena.
     
    58:30
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí:
    2 min. – nedovolené bránění.
     
    59:13
    Domácím se povedlo srovnat, ale sudí okamžitě rozpažil, patrně pro dosažení gólu vysokou holí. Následně pak si oddechový čas bere domácí lavička.
     
    59:25
    Lavinger je na střídačce, Medvědi to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:55
    Hostům se povedlo dostat puk do bezpečí a tohle Děčín už nestihne.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Už to vypadalo, že duel půjde do nastavené hrací doby, tu ale odmítli hosté v závěru třetího dějství. Petr Poppel zužitkoval přihrávku od Moníka a prostřelil Lavingera. Domácím se povedlo v přesilové hře vyrovnat, ale gól platit nemohl, protože byl dosažen vysokou holí. Hosté tak na ledě Děčína zvítězili těsně 2:1 a v přípravě tak ještě neprohráli.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:03:19)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Faigl (Brož, Charvát) – 20. Chrtek (Hlaváč), 57. Poppel (Moník, Urban)


    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Brož, Loukota, Kučera, Charvát, Starý, Košař – Faigl, D. Tůma, Trávníček – Zajan, L. Nezbeda, T. Nezbeda – Macek, Fojt, Volráb, J. Tůma
    HC Stadion Vrchlabí: Krinwald (Holubec) – Fiala, Perička, Duran, Bendík, Voňka, Kynčl, Oborník – Moník, Urban, Poppel – Bláha, Chrtek, Hlaváč – Šlaicher, Duchan, Jirků – Krsek, Tatar, Cerman
    thejrc.org