Skalica – Vlci Žilina 4:7 (kon.) | Dubnica – Topoľčany 4:3 (kon.)
konec
HK Skalica
4:7 (1:3, 2:4, 1:0)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Čtvrtek 15.09.2022, 17:00 • HANT aréna Skalica • Slovenský pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu skupiny A JOJ ŠPORT Slovenského pohára medzi Skalicou a Žilinou.

    HK Skalica


    Králi pokračujú v pohárovej púti. Svoju utorkovú misiu stopercentne zvládli v Púchove. Na ľade druholigového mužstva zvíťazili hladko 4:1. Žilinčanov si môžu oťukať doma na Záhorí ešte pred vstupom do okrúhleho prvoligového ročníka.

    Vlci Žilina

    Aj v tejto sezóne veľký favorit a ašpirant na postup spod Strečna dlho lámal odpor Trnavy v slovenskom Ríme. Vôbec to nebola jednoduchá previerka pre zverencov zámorského trénera Skaldeho. Avšak skúsenosti sa prejavili a aj rezultát 6:3 napokon vyznel výraznejšie.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Skalica: Bernát – Fatul, M. Mikula, O. Janík, D. Kadlečík, Vidovič, Hílek, Polák – J. Jurík, R. Nemec, Obdržálek – Hujsa, Landrigan, Šátek – Janáč, Včelka, Kotvan – Kuba, Rajčák, Šišolák.
    Tréner: Michal Ružička.

    Vlci Žilina: Romančík – Šidlík, J. Nahálka, Růžička, J. Pišoja, S. Hudec, Pacalaj, Hajas – Tibenský, Hovorka, S. Rehák – Koyš, Mráz, Macek – J. Uram, M. Halama, Lopušan – Benko, Dudáš.
    Tréner: Jarrod Skalde.

    Rozhodca: Crman, Fridrich – Olle, Šebeň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:26
    Žilina je prvý tím, ktorý zaznamenal strelu na bránku. Po prihrávke Koyša sa snažil skórovať medzi betóny Bernáta Bruno Mráz. Prerušená hra.
     
    00:47
    Záhoráci mali druhýkrát na mále. Marek Hovorka aj napriek vyššiemu veku pridal do plynu a dokázal ohroziť Bernáta. Skalický gólman likviduje zakončenie.
     
    01:37
    Hru komplikuje aj opar nad ľadovou plochou. V nej sa však dobre orientoval domáci brankár Bernát a skočil po puku, ktorý na neho poslal Lopušan.
     
    02:06
    Vlci Žilina dali gól! Bernát sa vôbec nenudí od úvodného vhadzovania a hoci je v pozore, loví prvý puk zo siete. Jednou rukou ho preloboval zblízka obranca DAVID RŮŽIČKA. Asistencia: Matej Macek.
     
    03:22
    Skalica pôsobí ako utlmená a nebolo to spôsobené pomerne rýchlym inkasovaným gólom. Jej obranné pásmo je viac vyťažené ako útočné.
     
    04:21
    Chvíľku vyhrávali súboje domáci hokejisti pred brankárom Bernátom a vytiahli hru do strednej tretiny. Vlci už sú späť.
     
    04:48
    Včelka pri mantineli zneškodnil hosťujúceho hráča Pacalaja, ktorý nemá problém so zhadzovaním rukavíc. Tento stret ho ale bolí a je rád, že už sedí na striedačke. Zákrok nebol nositeľom prvého vylúčenia.
     
    05:51
    Romančík kľačal na betónoch, pokrývajúc si bližšiu žŕdku. Do týchto miest mu bol adresovaný skalický strelecký pokus, ktorý ho mierne vyviedol z rovnováhy, no nedal sa nachytať na hruškách z uhla.
     
    06:24
    Bernát by mal byť rozchytaný vďaka kvalitnej žilinskej päťminútovke. Avšak nebol to prvý zásah, pri ktorom sa správal neisto. S pukom Bruna Mráza si musel poradiť na dvakrát.
     
    07:37
    Záhoráci vyrazili do protiútoku, keď Hovorka nechal za sebou prihrávku Pacalaja. Nový začiatok zápasu ale nezaknihoval Kotvan, ktorý nestihol predbehnúť koncovkou žilinských obrancov.
     
    08:25
    Vlci Žilina dali gól! Šikovná práca Lopušana. Pohybom dostal na seba Skaličanov, čím sa vytvorila diera, v ktorej bol MARCO HALAMA a proti Bernátovi nezaváhal. Asistencie: Šimon Lopušan a Jakub Uram.
     
    09:10
    Úvodná skalická pätorka na ľadovej ploche. Strieľaný puk na brankára Romančíka končí v jeho lapačke a žilinský brankár sa neponáhľal s uvoľnením puku do hry.
     
    10:43
    Skalica dala gól! Fantastická prieniková nahrávka Skalice. Na osi klziska si ju prebral KRISTIÁN RAJČÁK. Romančík nechal otvorené betóny, kam zamieril domáci strelec. Znížené – 1:2. Asistencia: Lukáš Kuba.
     
    12:24
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina:
    Hovorka – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    13:11
    Richard Nemec poslal puk po ľade a pred Romančíkom operoval Jurík, ktorý sa ešte musel venovať Růžičkovi. Včelka si dovolil veľa, keď robil tlak na brankára Žiliny, ale Vlci ho upratali.
     
    14:10
    Hujsa vyskúšal Romančíka ľahkým zakončením zo stredu pravého kruhu. Skalica nevyrovnala ani vtedy, keď sa pokúšal uspieť aj Šátek.
     
    14:24
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    14:43
    Vylúčenie v tíme HK Skalica:
    Hujsa – 2 min., nešportové správanie.

    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina:
    Hovorka – 2 min., hákovanie.
     
    15:22
    Vylúčenie v tíme HK Skalica:
    Rajčák – 2 min., hákovanie.
     
    16:19
    Slabá presilovka Žilinčanov, ale mohlo sa pošťastiť Mrázovi. Do vzdušnej prihrávky Koyša nastavil hokejku a sklepával to o ľad. Bernát sa dotkol puku.
     
    16:43
    Skalica hrá so štyrmi hráčmi. Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:22
    Skalica hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:33
    Vlci Žilina dali gól! Marco Halama vyčkal na správnu chvíľu. Spoza Bernáta pripojil do akcie MATEJA MACEKA. Jeho teplomer prepadol za bránkovú čiaru. Asistencia: Marco Halama.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V Skalici bola bohatá úvodná tretina na góly. Ukazovateľ skóre však neteší domáce obecenstvo. Ich miláčikovia budú chcieť skorigovať aktuálne dvojgólové manko.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    22:03
    Marek Hovorka nakorčuľovaný z ľavej strany a kryl si puk pred skalickým protihráčom. Jeho želaním bolo pomocou bekhendu zakončiť pod brvno.
     
    22:54
    Rajčák vypálil zo zaujímavej pozície priamo na svätyňu Vlkov. Patrik Romančík potvrdil svoje kvality a podržal Žilinu.
     
    23:42
    Bernát nedosiahol na puk z hokejky Mráza. Posledná posila hostí netrafila ideálne k pravej tyčke.
     
    24:41
    Žilinčania vďaka brankárovi Romančíkovi zrýchlili prechod do útočnej fázy. Lenže stred i ľavá strana pásma bola neobsadená a nemal kto sa podpísať pod akciu.
     
    25:41
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina:
    S. Rehák – 2 min., faul lakťom.
     
    25:53
    Delovka domáceho Obdržálka. Romančík vyrazil.
     
    26:36
    Po Obdržálkovi s pukom na hokejke aj Jurík. Dosiahnutie kontaktného skalického gólu ostáva naďalej v oblakoch.
     
    26:58
    Filip Vidovič bol pár centimetrov za modrou čiarou a vyšla mu strela z prvej. V žilinskej bránke pôsobí Patrik Romančík, ktorý zvláda chytať domáce pokusy.
     
    27:41
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    28:17
    Dlhý Šidlíkov bekhend. Branislav Bernát ho ulovil v lapačke. Vhadzovanie v pásme Žiliny.
     
    28:53
    Vlci Žilina dali gól! Bernát absolútne nemá svoj deň. Štvrtý gól ide na jeho vrub. Dezorientovaný netušil, kde sa ocitol vystrelený puk od Pacalaja. JOZEF TIBENSKÝ úspešne ho doklepol po odraze od zadného mantinelu. Asistencie: Šimon Lopušan a Marek Pacalaj.
     
    31:02
    Skalica dala gól! Sčasti vracia do hry Skaličanov BRANISLAV KOTVAN. Šidlík bol pri Romančíkovi, ale strela domáceho útočníka bola výborne mierená i trafená hore. Asistencia: Patrik Janáč.
     
    32:22
    Skalica dala gól! Skalica je späť! Včelkov puk zastavil Romančík lapačkou, ale už bol roztiahnutý na ľade a dorážka sadla ONDREJOVI ŠIŠOLÁKOVI. Asistencia: Kristián Včelka.
     
    34:17
    Vlci Žilina dali gól! Mráz predložil nahrávku medzi kruhy. Nikto ho nezachytil. Pacalaj strieľaným spôsobom našiel čepeľ PATRIKA KOYŠA a keďže mu Bernát nechal otvorenú dolnú časť bránky, dočkal sa pomsty od protihráča. Asistencie: Bruno Mráz a Marek Pacalaj.
     
    35:06
    Jakub Uram bol vyzvaný spoluhráčmi do šance. Nebola z toho ani snaha vystreliť ani zadovka, ktorú plánoval. Záhoráci stopercentní v defenzíve.
     
    36:56
    Vlci Žilina dali gól! Prevaha Vlkov je výrazná aj kvôli tomu, že Záhoráci produkujú chyby pred Bernátom. MATEJ MACEK je prvý strelec dvoch gólov v dueli. Asistencia: Bruno Mráz.
     
    37:32
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina:
    J. Nahálka – 2 min., podrazenie.
     
    37:38
    Vylúčenie v tíme HK Skalica:
    Včelka – 2 min., sekanie.
     
    38:36
    Michal Šátek si rozhodil Romančíka a potiahol do forhendu! Brankár Žiliny stačil dvihnúť betón do strely hore! Pekný okamih!
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:40
    Vlci Žilina dali gól! Vidovič zlyhal úplne ako žiak. Jeho naivná nahrávka skončila na hokejke pripraveného JÁNA NAHÁLKU. Pohotové zakončenie rozvlnilo Bernátovu sieť. Bez asistencie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhé časť bola ešte žičlivejšia na presné zásahy. Skalica robí neuveriteľné chyby v obrane, čo skúsený celok spod Dubňa trestá. Branislav Bernát vôbec nie je vo svojej koži a dnes nepomohol Záhorákom.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:34
    Petr Šidlík podržal puk vo svojej moci. Obaja aktéri vyslali na ľad čerstvých hokejistov, ale nesledovali sme vznik žilinskej akcie.
     
    42:16
    Landrigan presným bekhendom zamestnal Romančíka. Spracovanie tohto puku ale nebolo náročné pre skúseného gólmana.
     
    44:42
    Skalický brankár Bernát stiahol k sebe žilinské zakončenie. Bude sa vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    46:51
    Skalica dala gól! Juraj Jurík bol nezastaviteľný a dotiahol to pred Romančíka, ktorý mu vysunul betón. Žilinského brankára však pokoril obranca DENIS KADLEČÍK, ktorý mieril presne a tvrdo. Asistencia: Petr Obdržálek.
     
    49:22
    Tvrdá bomba hostí, ktorá bola vyslaná z priestoru medzi červenou a modrou čiarou. Bernát v tomto prípade musel zasahovať, ale v porovnaní s predchádzajúcimi situáciami, dorážanie Vlkov nebolo.
     
    50:00
    Už je vidieť len dohrávanie tohto pohárového stretnutia. Možno sa ešte Skaličania dokážu nadýchnuť k prípadnej dráme, no zatiaľ je stav desať minút pred záverečnou sirénou priaznivý pre Žilinu.
     
    52:23
    Žilinčania dlho držali súpera v jeho obrannom pásme. Strelecké šťastie nechytil lepšie za pačesy Dudáš. Bernát má na konte úspešný zásah.
     
    53:17
    Vylúčenie v tíme Vlci Žilina:
    Pacalaj – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
     
    53:51
    Vlci bránia trojgólové vedenie. Strelu Híleka hostia zablokovali a novú podobu výsledku nedal útočník Richard Nemec.
     
    55:00
    Pomalé, rozhárané i nepresné. To sú hlavne aspekty skalickej presilovky, ktoré by sa nemali objavovať v početných výhodách.
     
    55:17
    Žilina hrá s piatimi hráčmi.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sa iba korčuľovalo a skoro neútočilo. Kadlečík zaknihoval posledný gól zápasu a stanovil konečný stav na 4:7. Žilina ide na čelo A skupiny. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:07:33)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 11. Rajčák (Kuba), 32. Kotvan (Janáč), 33. Šišolák (Včelka), 47. Kadlečík (Obdržálek) – 3. Růžička (Macek), 9. M. Halama (Lopušan, J. Uram), 18. Macek (M. Halama), 29. Tibenský (Lopušan, Pacalaj), 35. Koyš (Mráz, Pacalaj), 37. Macek (Mráz), 40. J. Nahálka


    HK Skalica: Bernát – Fatul, M. Mikula, O. Janík, D. Kadlečík, Vidovič, Hílek, Polák – J. Jurík, R. Nemec, Obdržálek – Hujsa, Landrigan, Šátek – Janáč, Včelka, Kotvan – Kuba, Rajčák, Šišolák.
    Trenér: Michal Ružička.

    DOXXbet Vlci Žilina: Romančík – Šidlík, J. Nahálka, Růžička, J. Pišoja, S. Hudec, Pacalaj, Hajas – Tibenský, Hovorka, S. Rehák – Koyš, Mráz, Macek – J. Uram, M. Halama, Lopušan – Benko, Dudáš.
    Trenér: Jarrod Skalde.

    Rozhodčí: Crman, Fridrich – Olle, Šebeň.
    bahis siteleri